Sára Kališová

Diskuze o problematice dětí.
fenix

Sára Kališová

Nový příspěvek od fenix »

Sára měla žít jen dva roky, teď se těší ze svého prvního vysvědčení (novinky.cz)
Od ostatních školáků se dívenka liší, osmiletá Sára je postižená vážnou nemoci a prakticky nepohyblivá. Proto je teprve v první třídě. Její možnosti komunikace jsou ovlivněné nemocí. Vlastně podle lékařů měla žít tak dva roky. Péčí rodiny přežila a její stav se i lepší. A protože dosáhla věku, kdy se z každé slečny stává školačka, začalo i její vzdělávání.
Možná jsem to měl jen přečíst a dál nehledat ...
Nemocné Sáře drží mnozí palce, vedle solidarity ale prosvítá i zloba (novinky.cz)
„Holčička dřív nebo později zemře ještě jako dítě. Nikdy nebude žít jako ostatní děti, celý život proleží v posteli s trubicí umělého dýchání v krku a sondou do žaludku. Já bych nedovolila, aby moje dítě takto žilo ani minutu, ani kdybych si měla za jeho eutanazii jít sednout do vězení, nebo ukončit svůj život spolu s ním. Je to zvrácené udržovat ji při životě násilím,“ uvedla paní z Brna.
„Nikdy bych se nedokázala Sáry zeptat: Sárinko, chceš žít, nebo tě mám zabít? To dítě má rozum, uvažuje, vnímá. Takové hnusné řeči se snadno napíší, ale tváří v tvář dítěti by asi i ona mluvila jinak,“ řekla Alena Kališová.

Stránky Sáry Kališové, jsou tam informace o Sárince, její nemoci a o pomoci.
fenix

Re: Sára Kališová

Nový příspěvek od fenix »

Devět let osudu navzdory. Sára žije s nadějí na nové léky
„Léky, které bere, plavání a pak snad ještě ta zázračná medicínka, která jednou bude. Věří, že se dočká,“ tlumočí obsah debat s devítiletou dívenkou matka Alena Kališová. Stav dcery se pozvolna lepší. Má větší svalovou sílu a je psychicky vyrovnaná.