Biskup přirovnal homosexualitu k pedofilii (Centrum.cz)
Podgorica - Čelní představitel srbské pravoslavné církve metropolita černohorský Amfilohije postavil na roveň homosexualitu a pedofilii. Učinil se tak v černohorské televizní stanici Atlas TV.
"Víte, že nyní v Americe existuje hnutí, které dosáhlo povolení homosexuality zákonem. Proč nepovolí i pedofilii?" zeptal se Amfilohije v televizním pořadu To je pravda. Přes poznámku moderátora, že to není totéž, metropolita trval na svém. "Promiňte, ale hřích je hřích. Můžete to nazývat, jak chcete, ale v podstatě je to to samé. Z hlediska bible, evangelia a křesťanství je to jedna a tatáž věc," podotkl.
Pan biskup evidentně neví, o čem mluví. Zajímavé jsou reakce pod článkem, nejspíš homosexuálů, kteří mají stejný názor ("biskup píše blbosti, je hlupák apod."), akorát oni to berou z pohledu onoho "urážejícího" přirovnání homosexuality k pedofilii, zatímco my to bereme spíše z toho pohledu, že žádná sexuální orientace sama o sobě nemůže být hříchem.
Ti, co máte účet na FB, zkuste jim tam jeden (ne aby se tam do nich pustili všichni) něco hezkého (hlavně fakticky správného a rovněž ilustrující fakt, že pan biskup neví, o čem mluví) napsat a také nám udělat trochu reklamy odkazem na http://www.pedofilie-info.cz. Ať mají o čem přemýšlet. Bohužel panu biskupovi, který by to potřeboval jako sůl, napsat nemůžeme, ale tak předpokládám, že v Srbsku jsou také pedofilové, tak ať ti se také činí.
Pravidla fóra
PRAVIDLA POUŽÍVÁNÍ IKON:
UPOZORNĚNÍ: Fórum Reakce na média vč. svých podsekcí právě prochází rekonstrukcí. Více informací se dozvíte ZDE.
PRAVIDLA POUŽÍVÁNÍ IKON:
– dobrý článek
– ucházející článek
– špatný článek
– článek z dezinformačního média
-
- Administrátor
- Líbí se mi: Dívky a ženy
- ve věku od: 4
- ve věku do: 28
- Kontakt: [email protected]
- Výkřik do tmy: Nejvíc mi vadí předsudečné odsouzení - i když jsem neublížil žádnému dítěti, najdou se lidé, co píšou "postavit ke zdi, kulka to vyřeší". Ne, nevyřeší. Pedofilové, kteří nic nespáchali, zažívají celý život zbytečné utrpení jen z důvodu předsudků. To je třeba změnit. Proto vznikl tenhle web.
- Dal: 1755 poděkování
- Dostal: 3641 poděkování
Československá pedofilní komunita – již 13 let s Vámi!
-
- Administrátor
- Výkřik do tmy: Nejvíc mi vadí předsudečné odsouzení - i když jsem neublížil žádnému dítěti, najdou se lidé, co píšou "postavit ke zdi, kulka to vyřeší". Ne, nevyřeší. Pedofilové, kteří nic nespáchali, zažívají celý život zbytečné utrpení jen z důvodu předsudků. To je třeba změnit. Proto vznikl tenhle web.
Re: Biskup přirovnal homosexualitu k pedofilii (Centrum.cz)
Gabrielovi díky za přispění do tamní diskuze!
-
- Na trestné lavici
- Líbí se mi: Dívky
- ve věku do: 12
- Výkřik do tmy: https://www.youtube.com/watch?v=y19uKiha-fw
- Dal: 1170 poděkování
- Dostal: 1 poděkování
Mailovou adresu na pana biskupa jsem opravdu nenašel, tak jsem napsal nějaké oficiální tiskové agentuře biskupství, třeba si to předají. Google Translate to přeložil a já upravil.Kasz píše:Bohužel panu biskupovi, který by to potřeboval jako sůl, napsat nemůžeme
Ja ne znam, kako da pišu direktno do brata arhiepiskopa Amfilohija, zato ja pišem na ovu adresu.
Želim da reaguje na ove reči brata arhiepiskopa Amfilohija: "Vi znate da sada u Americi postoji pokret koji je ozakonio homoseksualizam. Zašto ne ozakone i pedofiliju?"
Homoseksualnost i pedofilija su privlačnosti, a ne dela. Niko ne odluči da bude homoseksualac ili pedofil. Zato homoseksualnost i pedofilija ne možu biti ni greh, ni zločin. Nije moguće da se legalizuje homoseksualnost, jer je uvijek bila legalna. Tako isto, nije moguće da legalizuju pedofiliju, jer već je legalna.
Homoseksualnost je potpuno drugačija od seksualnih odnosa između ljudima istog pola. Seksualni odnos je delo i zbog toga može biti greh ili zločin, tako kao je to u nekih zemljah.
Pedofilija je potpuno drugačija od seksualnog odnosa između odraslim i detetom. Naučnici kažu da 90 % takvih seksualnih odnosa činiju ljudi koji nisu pedofili, i većina pedofila nikada nema seksualni odnos sa detetom.
Ja sam iz grupe čeških i slovačkih pedofila. 42 % iz nas su hrišćani - to je više od proseka u Češkoj i Slovačkoj (u obe zemlje 34 % ljudi su hrišćani, u Češkoj 14 %, u Slovačkoj 75 % ). Mi ne želimo da legalizuju seksualne aktivnosti sa decom, da se dozvoli registrovano partnerstvo sa decom, da opravda prestupnika ili da dokrije prestupki. Ali pedofilija je legalna u Češkoj, Slovačkoj, Crnoj Gori, Srbiji i svuda.
Gabriel Svoboda
http://www.pedofilie-info.cz/
-
- Administrátor
Nemáš někde i českou verzi svého textu? Příště ji raději přilož, tomuhle nejde rozumět.
-
- Na trestné lavici
- Líbí se mi: Dívky
- ve věku do: 12
- Výkřik do tmy: https://www.youtube.com/watch?v=y19uKiha-fw
- Dal: 1170 poděkování
- Dostal: 1 poděkování
Nevím, jak napsat přímo bratru arcibiskupovi, tak píšu na tuto adresu.
Chtěl bych reagovat na tato slova bratra arcibiskupa: "Víte, že nyní v Americe existuje hnutí, které dosáhlo povolení homosexuality zákonem. Proč nepovolí i pedofilii?"
Homosexualita a pedofilie jsou přitažlivosti, ne činy. Nikdo se nerozhoduje, že bude homosexuál nebo pedofil. Proto homosexualita a pedofilie nemohou být ani hřích, ani zločin. Není možné legalizovat homosexualitu, protože vždy byla legální. Stejně tak není možné legalizovat pedofilii, protože už je legální.
Homosexaulita je něco úplně jiného než pohlavní styk mezi lidmi stejného pohlaví. Pohlavní styk je čin a proto to může být hřích nebo zločin, jako to je v některých zemích.
Pedofilie je něco úplně jiného než pohlavní styk mezi dospělým a dítětem. Vědci říkají, že 90 % takových pohlavních styků páchají lidé, kteří nejsou pedofilové, a většina pedofilů nikdy nemá pohlavní styk s dítětem.
Jsem ze skupiny českých a slovenských pedofilů. 42 % z nás jsou křesťané - to je více než průměr v Česku a na Slovensku (v obou zemích 34 % lidí jsou křesťané, v Česku 14 %, na Slovensku 75 % ). Nechceme leagalizovat sexuální aktivity s dětmi, povolit registrované partnerství s dětmi, omlouvat zločince a krýt zločiny. Ale pedofilie je legální v česku, na Slovensku, v Černé hoře, v Srbsku a všude jinde.
Gabriel Svoboda
Chtěl bych reagovat na tato slova bratra arcibiskupa: "Víte, že nyní v Americe existuje hnutí, které dosáhlo povolení homosexuality zákonem. Proč nepovolí i pedofilii?"
Homosexualita a pedofilie jsou přitažlivosti, ne činy. Nikdo se nerozhoduje, že bude homosexuál nebo pedofil. Proto homosexualita a pedofilie nemohou být ani hřích, ani zločin. Není možné legalizovat homosexualitu, protože vždy byla legální. Stejně tak není možné legalizovat pedofilii, protože už je legální.
Homosexaulita je něco úplně jiného než pohlavní styk mezi lidmi stejného pohlaví. Pohlavní styk je čin a proto to může být hřích nebo zločin, jako to je v některých zemích.
Pedofilie je něco úplně jiného než pohlavní styk mezi dospělým a dítětem. Vědci říkají, že 90 % takových pohlavních styků páchají lidé, kteří nejsou pedofilové, a většina pedofilů nikdy nemá pohlavní styk s dítětem.
Jsem ze skupiny českých a slovenských pedofilů. 42 % z nás jsou křesťané - to je více než průměr v Česku a na Slovensku (v obou zemích 34 % lidí jsou křesťané, v Česku 14 %, na Slovensku 75 % ). Nechceme leagalizovat sexuální aktivity s dětmi, povolit registrované partnerství s dětmi, omlouvat zločince a krýt zločiny. Ale pedofilie je legální v česku, na Slovensku, v Černé hoře, v Srbsku a všude jinde.
Gabriel Svoboda