Linka bezpečí

Odborné články týkající se zpravidla dětí nebo pedofilie.
Fx100d
Administrátor
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 3
ve věku do: 10
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: yeelow (10.05.2010 22:04): njn, ty jsi ten dentální úchyl :D
Dal: 404 poděkování
Dostal: 746 poděkování

Linka bezpečí

Nový příspěvek od Fx100d »

Diskuze k článku Linka bezpečí
Základním posláním Linky bezpečí je poskytovat telefonickou krizovou pomoc a poradenství dětem a mladým lidem, kteří se nacházejí v tíživé životní situaci takového rozměru, že ji nemohou nebo nedokážou zvládnout vlastními silami.
Celý článek zde: http://www.pedofilie-info.cz/odborna-knihovna/linka-bezpeci/
Pedofilie mi něco vzala, ale mnohem více dala. To, co mi vzala, bez toho se obejdu. To, co mi dala, už bych nikdy nechtěl ztratit.
Silesia
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Chlapci
ve věku od: 8
ve věku do: 13
Dal: 313 poděkování
Dostal: 258 poděkování

Re: Linka bezpečí

Nový příspěvek od Silesia »

Hezký vecer asi budu kamenovan ale za názorem si stojím.
Přesto že pracuji pro firmu, ktera linku bezpeči dost velkoryse podporuje při vyřčeni názvu tohoto subjektu je mi ouzko. Předem upozorňují že jde o subjektivní osobní názor.
Pokud by za mnou kdokli s dětí přišel s tím, že se potřebuje svěřit, NIKDY mu linku bezpeči nedoporucim. Je bezzubá, anonymní a dvoukolovy výběr kdy je dítě vydáno na pospas libovůli někoho zda se dostane ke konzultaci s někým na 2. Levlu je...(nenacházím slušný výraz)

Proto přijde li za mnou kdokoliv.s kluků s řím, že potřebuje dosažitelnou telefonní krizovou intervenci dostane odemne kontakt na dvě brněnské mládežnické linky důvěry
Spondeu
A
Modrou linku.
Jejich způsob komunikace je diametrálně odlišný od komunikace konzultantu linky bezpeči, troufnu si říct, že mnohem aktivnější přístup k volajícímu se přímo úměrně odráží v jeho pocitech a ikdybych měl klukům dat na ten hovor finance udělám to, abych je uchránil před tak trystnim zážitkem.
Navíc modrá linka rozjela i on line chat a má i skype voice.
Mathias8
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 7
ve věku do: 12
Dal: 152 poděkování
Dostal: 469 poděkování

Nový příspěvek od Mathias8 »

Ja budem asi tiež kamenovaný ale za svojím názorom si tiež stojím. Nechcem sa ale nikoho dotknúť. Neuznávam žiadnu linku bezpečia. Už len preto, že to je "linka" a že hrajú dve role...na jednej strane akože "pomáhajú" a na druhej ničia životy. Akonáhle zavolá dieťa na linku bezpečia a povie niečo, čo druhá strana si vysvetlí inak, pošle do domu dieťaťa sociálku a tú už nezaujíma absolutne nič. Prekutajú celý dom, skontrolujú prach na poličke a potraviny v chladničke a nezoberú dieťa ktoré volalo ale všetky ktoré sú v dome. Všetko je to nastavené tak, aby sa rozvracali rodiny a aby si decká mohli robiť čo chceli a podobne. To o čom hovorím je záležitosťou mnohých krajín a je len otázkou času kedy to dorazí aj sem.

To je jedna stránka veci. Druhá- Ako može ten na druhej strane pomocť dieťaťu keď ho nepozná??? Len na základe toho čo mu to dieťa povie? Može byť ako chce dokonale vyškolený v oblasti psychologie, keď ho nepozná nemože mu najlepšie pomocť...

Neverím a ani nemožem veriť ničomu.

Radšej sa dieťaťu snažim pomocť sám aj za cenu svojho života, ako by som mu mal odporučiť nejakú linku. To by som v živote nespravil. Vyčítal by som si to do konca života...
Kasz
Administrátor
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku od: 4
ve věku do: 28
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: Nejvíc mi vadí předsudečné odsouzení - i když jsem neublížil žádnému dítěti, najdou se lidé, co píšou "postavit ke zdi, kulka to vyřeší". Ne, nevyřeší. Pedofilové, kteří nic nespáchali, zažívají celý život zbytečné utrpení jen z důvodu předsudků. To je třeba změnit. Proto vznikl tenhle web.
Dal: 1721 poděkování
Dostal: 3601 poděkování

Nový příspěvek od Kasz »

Mathias8 píše:Akonáhle zavolá dieťa na linku bezpečia a povie niečo, čo druhá strana si vysvetlí inak, pošle do domu dieťaťa sociálku
Někde jsem viděl pořad, ve kterém ředitel Linky bezpečí garantoval naprostou anonymitu volajícího, tedy pokud dítě neprozradí své jméno, kde bydlí, atd., tak Linka bezpečí nic neví, nezobrazuje se ani telefonní číslo, ze kterého dotyčný volá. Viděl jsem v nějaké debatě s ředitelem Linky bezpečí, jak právě toho zdůrazňoval, že pokud dítě na sebe nenechá kontakt, tak pokud je samo znovu nekontaktuje, nemají jak jej kontaktovat oni zpětně. Že toto zkrátka garantují.
Mathias8 píše:Ako može ten na druhej strane pomocť dieťaťu keď ho nepozná??? Len na základe toho čo mu to dieťa povie?
Možná právě proto mu může pomoct lépe, než někdo, kdo jej zná, protože se na situaci dokáže podívat nezaujatě a objektivně, jinýma očima, než ti, kteří jsou v situaci zaujatí, tedy ti, kteří dítě nebo danou rodinu znají.

Mathiasi, možná by sis měl vyhledat a přečíst pár článků o tom, jak funguje Linka bezpečí a jaké problémy na ní děti řeší.
Československá pedofilní komunita – již 13 let s Vámi! ❤️💙
Silesia
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Chlapci
ve věku od: 8
ve věku do: 13
Dal: 313 poděkování
Dostal: 258 poděkování

Nový příspěvek od Silesia »

Linka bezpečí je skutečně anonymní službu a to že konzultanti nejsou soc. pracovníci psychologové nebo spěch pedagogové nemusí být na škodu. Mnohdy stačí dítěti vyslechnout a projevut zájem a řešení třeba samo vyplyne