USA: Polícia zatkla autora príručky pre pedofilov

Sekce pro vkládání článků, které se nehodí do ostatních podsekcí Reakce na média a které jsou zároveň s ohledem na téma fóra relevantní, a následnou diskuzi mezi uživateli (případně i neregistrovanými návštěvníky). Prosím, vkládejte pouze články valné kvality.
Pravidla fóra
UPOZORNĚNÍ: Fórum Reakce na média vč. svých podsekcí právě prochází rekonstrukcí. Více informací se dozvíte ZDE.
Dreamer
Člen skupiny ČEPEK
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 2
ve věku do: 10
Výkřik do tmy: Nemiluju holčičky, protože jsem pedofil. Jsem pedofil, protože miluju holčičky.
Dal: 1601 poděkování
Dostal: 816 poděkování

Re: USA: Polícia zatkla autora príručky pre pedofilov

Nový příspěvek od Dreamer »

Děkuju pbd za vyčerpávající informace, i Fx100d za příznání omylu - taky jsem při pročítání tématu myslel, že se jedná o ten snadněji zavrženíhodný text. Tu knihu od Phillipa Greavese bych si docela rád sehnal a přečetl. Zajímalo by mě, o kolik kontroverznější jsou názory v ní prezentované, než třeba ty v těchto knihách, které jsou (alespoň zatím) legální a dají se běžně koupit:

Harmful to Minors: The Perils of Protecting Children from Sex
The Trauma Myth: The Truth About the Sexual Abuse of Children - and Its Aftermath
Pedophilia and Adult-Child Sex: A Philosophical Analysis
The Fear of Child Sexuality: Young People, Sex, and Agency

Třeba to není o názorech, ale o formě. Je možné, že tam opravdu ke zneužívání navádí. Taky je možné, že autor měl jen smůlu, že zrovna narazil na přehnaně aktivního policistu. Každopádně tím, že knihu úřady zakážou, je zvýší zájem si jí přečíst.
► Ukázat spoiler
Cykle02
Mediální analytik
Líbí se mi: Chlapci i dívky
ve věku do: 12
Výkřik do tmy: Nevěřím těm co nevěří na Ježíška.
Dal: 365 poděkování
Dostal: 2467 poděkování

Nový příspěvek od Cykle02 »

Heleďme se, jak se ukázalo užitečné oživit 9 let staré téma. A taky je tím vidět, jaké důsledky má cenzura textů. Ani nevíme, o čem se tu debatuje.
...a o jakých tématech se po dnešním Googlení začne na ČEPEKu mluvit?
Dreamer
Člen skupiny ČEPEK
Líbí se mi: Dívky
ve věku do: 10
Výkřik do tmy: Nemiluju holčičky, protože jsem pedofil. Jsem pedofil, protože miluju holčičky.
Dal: 1601 poděkování
Dostal: 816 poděkování

Nový příspěvek od Dreamer »

Tady je diskuze na BBC s veřejností, kde hosté a volající argumentují, proč Amazon udělal správně či špatně, že knihu stáhl z prodeje. Opakovaně tam zazní, že kniha ve skutečnosti radí pedofilům, jak žít šťastný život v mezích zákona. Pro větší část diskutujících to není přesvědčivý argument, a přestože jsou “jednoznačně proti cenzuře”, Amazon by podle nich na takové knize neměl vydělávat, protože "pedofilie je zločin”. Z diskuze je bohužel zřejmé, že nikdo z hostů ani volajících knihu nečetl. Přesto stojí za poslech - někteří argumentují i proti stažení knihy z prodeje, a do pořadu se dokonce dovolá i sympatický pedofil. Mimochodem Amazon požadavek na stažení knihy nejprve odmítl s tím, že se nehodlá podílet na cenzuře knih jen proto, že je jejich obsah někomu proti srsti. Později ji ale bez dalšího vyjádření z prodeje stáhl.

https://www.bbc.co.uk/sounds/play/p00brjf2

BBC bohužel patří mezi média, pro která jsou spojení jako “odsouzen za pedofilii” naprostým standardem. Vzpomínám si, jak v jednom z pořadů (kde rozebírali papežova slova tom, že 2% kněžích jsou pedofilní), dokonce mluvili o "striktním medicínském významu slova pedofilie" tak, jako by to bylo něco odtrženého od reality, protože veřejnost a tisk ten pojem chápe jinak. A tak i podtitulek této diskuze zní "Můžete být zhnuseni pedofilií, a přesto podporovat svobodu firem prodávat knihy?", a moderátor rozhodně nedělá nic proto, aby skutečný význam slova pedofil nějak vysvětloval.

Vždycky, když něco takového čtu nebo slyším, mám víc a víc pochopení pro ty, co preferují označení Minor Attracted Person. Lidé jsou zprávami o pedofilech krmeni každý den. Buď děti zneužívají (bez ohledu na souhlas dítěte), znásilňují (bez ohledu na absenci násilí), nebo alespoň slintají nad obrázky sexuálního zneužívání dětí (bez ohledu na to, zda jsou na nich skutečné děti). No není lepší být za slušňáka a být prostě MAP?