Odpověď z moji strany by zněla nic z toho co cekas neziskas.
Být já tvým TU a tys mi to řekl, pochopím tě, vyjadrim soucit podpru a snahu v rámci pravidel najít řešení, nicméně pokud se na něčem domluvíte měl bys být připraven plnit plán.
Mohl by ti pomoci psycholog
Comming out třídní učitelce
-
- Registrovaný uživatel
- Líbí se mi: Chlapci
- ve věku od: 8
- ve věku do: 13
- Dal: 313 poděkování
- Dostal: 256 poděkování
-
- Čestný člen skupiny ČEPEK
- Líbí se mi: Chlapci
- Dal: 75 poděkování
- Dostal: 218 poděkování
Re: Comming out třídní učitelce
Já si dycky trochu říkám, že když už se neví, co člověku poradit, pošle se za psychologem, a tím je problém vyřešen. Nu není, ale něco na tom je, protože máš dost problémů - i s harmonizováním svého života, které potřebuješ pořešit, nejlépe probírat je s někým v pravidelném kontaktu. Čímž se teda myslí ne jedna nebo dvě návštěvy, ale pravidelné docházení a intenzivní konzultace. Samozřejmě, u psychologa, který k něčemu je.
Ale zároveň říct to o sobě učitelce, která je zároveň výchovnou poradkyní, může být další špatný krok. Zvlášť, když už s ní nějaký kontakt máš, snad v ní máš i nějakou důvěru, nabídla ti sama pomocnou ruku. Můžeš snad očekávat, že pak k tobě bude přistupovat s větším porozuměním, když bude vědět o co jde, asi se tě bude snažit směřovat, víc s tebou mluvit, upozorňovat tě, pokud by tě třeba ve studiu čekali nějaké problémy. Na druhou stranu, to že se jí svěříš, zase nemůžeš brát jako výmluvu, abys do školy chodit nemusel.
Ale zároveň říct to o sobě učitelce, která je zároveň výchovnou poradkyní, může být další špatný krok. Zvlášť, když už s ní nějaký kontakt máš, snad v ní máš i nějakou důvěru, nabídla ti sama pomocnou ruku. Můžeš snad očekávat, že pak k tobě bude přistupovat s větším porozuměním, když bude vědět o co jde, asi se tě bude snažit směřovat, víc s tebou mluvit, upozorňovat tě, pokud by tě třeba ve studiu čekali nějaké problémy. Na druhou stranu, to že se jí svěříš, zase nemůžeš brát jako výmluvu, abys do školy chodit nemusel.