Sekce pro vkládání článků, které se týkají problematiky sexuálního zneužívání dětí, a následnou diskuzi mezi uživateli (případně i neregistrovanými návštěvníky).
Jednorožec píše:V tom případě mi není jasné z jakého vzorku pan prof. Weiss bral těch 2000 lidí protože pokud by je bral náhodně tak průměrně jen dvacet z nich by mu mělo odpovědět že byli zneužiti a to není moc velký vzorek na souhrnnou statistiku....
Asi vzal 2000 zneužitých.
Nevzal 2000 zneužítých, ale náhodný vzorek ze sčítání lidu, graf ukazuje kolik procent z těch 2000 v jednom roce bylo zneužívaných. Takže je to pak počítáno jen z té části vzoru, která byla zneužívána a myslím, že ty procenta zahrnují všechny roky dotazování.
Tak jsem asi počítal špatně vycházelo mi 1% a v těch grafech jsou to průměrně zhruba 6x víc tj. kolísá to kolem 6% všech. Otázka ovšem je co přesně se počítalo do toho zneužití aby to šlo porovnat s počty trestných stíhání. Taky mi přijde zvláštní, že všichni vyplnili dotazník, bývá zvykem že část lidí vybraných prostě omítne, což se pak projeví v datech, leda že by prostě měli daný počet a když někdo odmítl našli jiného.
6% z 100 000 v jednom ročníku je 6 000 případů ročně, to by znamenalo, že se přijde na jen zhruba 15%. ( je zhruba konzistentní, tj v čase se skoro nemění). Na druhou stranu to nezahrnuje rozdělaní jak vážné to zneužití bylo (o co přesně šlo). A taky se asi netázali dětí takže ho nejde vztáhnout k datům šetřených obvinění za posledních 10 let ale spadá spíše do dřívější doby.
Jednorozec píše: A taky se asi netázali dětí takže ho nejde vztáhnout k datům šetřených obvinění za posledních 10 let ale spadá spíše do dřívější doby.
Výběrové soubory byly reprezentativním vzorkem populace ČR starší 15 let, a to podle posledního
sčítání lidu
Jednorozec píše:Na druhou stranu to nezahrnuje rozdělaní jak vážné to zneužití bylo (o co přesně šlo).
Požadavky pachatele
• Osahával oběť po těle: muži 67 %, ženy 88 %
• Masturboval oběť: muži 62 %, ženy 27 %
• Orálně dráždil oběť: muži 33 %, ženy 22 %
• Vyžadoval masturbaci: muži 67 %, ženy 49 %
• Vyžadoval orální dráždění: muži 24 %, ženy 15 %
• Vyžadoval anální soulož: muži 14 %, ženy 2 %
• Vyžadoval vaginální soulož: muži 10 %, ženy 27 %
Závěr: u obou pohlaví pachatel oběť nejčastěji osahával nebo od ní vyžadoval masturbaci, clapce navíc často sám masturboval
takže ještě jednou a pomalu. "Reprezentativní vzorek", ale dospělých lidí, tj nevíme kdy k těm zneužitím došlo, například u 50 letého asi někdy před 40 lety...
Rozdělení na osahávání či masturbaci bych třeba já spadal do obou (nebo více skupin), přitom mne nikdo nezneužil ani si nemyslím že bych zneužil já někoho, prostě to bylo normální dětské zkoumání sexuality, neboli není tam jasné o co přesně šlo.....
Teď nechápu proč to píšeš. Pomalu pro koho? Pro tebe? Psal jsi, že se asi neptali dětí a u toho průzkumu to je jasně uvedené že je to od 15ti let. Proto jsem předpokládal a to i kvůli té další větě, na kterou je tam odpověď rozepsaná, že jsi to nečetl a dal ti to sem.
Ano je jasné, že ty zneužití budou z dřívější doby a dost ze zneužitých bude spadat do více skupin.
Také si nemyslím, že by tam někdo uváděl normální dětské zkoumání sexuality. To asi nikdo nebere jako zneužití, stejně jako ty. Ten průzkum se týkal hodně témat kolem sexuality, nejen zneužívání. Už jsem to sem někam dával.
Píšu to proto abychom si ujasnili co přesně ta čísla z výzkumu znamenají.
mohlo by to navozovat dojem, že říkají, že počet šetřených zneužití je jen zhruba 15% ze všech dnes šetřených případů. Ale ve zkutečnosti není jasné jak bylo definováno zneužití, ani kdy se událo, takže se to dá těžko vztáhnout k něčemu jinému.