SOS dětské vesničky

Diskuze o problematice dětí.
fenix

SOS dětské vesničky

Nový příspěvek od fenix »

Sdružení SOS dětských vesniček je nezávislá nevládní organizace, která pomáhá dětem ohroženým ztrátou rodičovské péče nebo dětem, které již rodičovskou péči ztratily. Od roku 1993 je Sdružení SOS dětských vesniček řádným členem respektované mezinárodní organizace SOS Kinderdorf International, která celosvětově zastřešuje činnost jednotlivých národních sdružení SOS dětských vesniček. SOS dětské vesničky respektují různá náboženství i kultury a působí ve více než 130 zemích a komunitách, kde poslání může přispět k rozvoji.
http://www.sos-vesnicky.cz/nase-cinnost/
Dvě z maminek - pěstounek vyprávějí o své cestě do SOS dětských vesniček o svých snech i snech přijatých dětí.
fenix

Re: SOS dětské vesničky

TAK SNADNO SE TO NEPOZNÁ (sos-vesnicky.cz)
Týrání, zneužívání či zanedbávání dětí je úmyslné ubližování dětem, které vede k poškození jejich tělesného, duševního a společenského stavu či vývoje. Násilí na dětech však nejsou jen modřiny a zlomené kosti. Přestože fyzické násilí lze rozeznat nejsnáze, jiné typy např. zneužívání, dlouhodobé zanedbávání či psychické násilí, poznamenají děti hlubokými, nezhojitelnými jizvami.

Obrázek
Zdroj:http://www.sos-vesnicky.cz/pro-media/tiskove-zpravy/tak-snadno-se-to-nepozna/

Obrázek
Zdroj:https://www.facebook.com/SOSvesnicky?fref=nf
FlyInRoom
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 5
ve věku do: 12
Výkřik do tmy: Jsem na holčičky.
Dal: 31 poděkování
Dostal: 60 poděkování

Nový příspěvek od FlyInRoom »

Hezke obrazky, pusobi na me trochu komicky. Ten vyznam, ze takhle oznacene zadne dite neni, je asi jasny. Smutne ovsem je, ze bohuzel nekdy je to dite takto oznacene, jen ty svetelne poutace jsou modriny, spaleniny, dite se boji cokoli rict nebo reagovat spontane protoze treba z domova vi ze nesmi, a presto vsichni, i ti kdo vedi co se deje, jakoby ty svetelne "bilboardy" nevidi. Proc? Mozna uz si zvykli na "reklamu a blikani LasVegas" natolik, ze to nevidi. Nebo druha, mozna jeste horsi varianta, "vzdyt o nic nejde".....
fenix

Spíše to nechtějí vidět, dělat si problémy. Jim se to přece neděje. Někomu je to jedno.
fenix

E-shop SOS dětských vesniček
Již v prosinci otevřeme první SOS SLUNÍČKO v Praze, zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc. Pomozte nám, aby se zde všechny děti cítily jako doma. Nákupem v našem e-shopu přispíváte na vybavení tohoto zařízení.
fenix

Tak tu bych si vzal hned. *heart*
fenix

Manželka prezidenta republiky rozsvítí vánoční strom na Pražském hradě a zahájí vánoční sbírku SOS dětských vesniček (hrad.cz)
Manželka prezidenta republiky paní Ivana Zemanová zahájí v neděli dne 30. listopadu 2014 v 16.00 hodin na Jiřském náměstí Pražského hradu u příležitosti slavnostního rozsvícení vánočního stromu vánoční sbírku SOS dětských vesniček.

Obrázek
Zdroj:http://www.sos-vesnicky.cz/res/data/113/012802_61_289049.gif?seek=1416836293
fenix

Zašlapané projekty - Vesničky SOS (ceskatelevize.cz)
Přísný ústavní režim místo náhradní rodinné péče. Dokument z cyklu o unikátních nápadech, projektech a objevech, které za minulého režimu nesměly spatřit světlo světa (2009). Připravili P. Janošec a J. Novák

SOS dětské vesničky – všichni dnes vědí, že jde o unikátní projekt rodinné péče pro opuštěné děti. Málokdo dnes ale ví, že projekt není vymoženost poslední doby. V ČR se rozjel už v šedesátých letech a dnes mohl být systém ještě dál – kdyby jej za normalizace nezastavili komunisté…
malou
Registrovaný uživatel
ve věku od: 6
ve věku do: 12
Výkřik do tmy: miluji holky i zeny a porad cekam na tu pravou lasku
Dal: 1 poděkování
Dostal: 9 poděkování

Nový příspěvek od malou »

Nedávno zemřel zakladatel SOS dětských vesniček-Jiří Dunovský.
Jednorozec
Registrovaný uživatel
ve věku od: 9
ve věku do: 30
Výkřik do tmy: Zázraky se dějí, jen zatím bohužel vždy někde daleko...
Dal: 11 poděkování
Dostal: 506 poděkování

Nový příspěvek od Jednorozec »

Když se na tu reklamu nahoře dívám, tak mám silné nutkání, vzít tu holčičku do náruče a odnést si ji :0/ .
fenix

45 let příběhů dětí - Vesnička v Karlových Varech slaví 45. narozeniny (sos-vesnicky.cz)
1. června 1970 v Doubí v Karlových Varech zahájila činnost první SOS dětská vesnička v České republice. Jaké jsou příběhy dětí, které ve vesničce strávily své dětství či jeho část, jak na své dětství vzpomínají, jak je tato zkušenost ovlivnila a jak se jim dnes daří?
Slav
Registrovaný uživatel
Výkřik do tmy: ...
Dal: 70 poděkování
Dostal: 72 poděkování

Nový příspěvek od Slav »

fenix: Projekt SOS dětských vesniček je projekt, který je potřeba podporovat. Mrazí mě, když si připomenu, že je zde spousta párů co byla dala snad vše za to mít vlastní dítě, ale osud jim to nedopřeje. Lidem kolem nich se narodí spousta dětí, krásných dětí, a mnoha těmto lidem není nic svaté a místo toho, aby dávali svým dětem lásku a pěčovali o mě, jako o to nejcennějí, tak jim ubližují, vytvářejí rány na těle i na duši, které se s nimi táhnou celý život. Proč je osud tak krutý a lidem plným lásky nedopřeje tu radost z toho mít děti a těm ostatním, kteří si je očividně nezaslouží toto neustále dává? Je mi z toho smutno.
fenix

Také se rádi lochtáte? Lochtání je mezi dětmi v našich rodinách ukrutně populární. Rády se smějí a navzájem se rozesmávají. Fyzický dotyk je pro jejich zdravý vývoj zásadní. Samo lochtání je velmi dobrý prostředek upevňování vazeb a dává dětem možnost projevit náklonnost. Nezapomeňte projevit dnes také někomu náklonnost a zlochtat ho! (Foto © Katerina Ilievska)

Tak šup, já už si svojí oběť našel. :D

Obrázek
Zdroj:facebook.com/SOSvesnicky/photos