Tyran v Plzni škrtil děti do bezvědomí (Novinky.cz)

Sekce pro vkládání zpráv, které se týkají kriminálních kauz, trestných činů aj., jež jsou s ohledem na zaměření fóra relevantní, a následnou diskuzi mezi uživateli (případně i neregistrovanými návštěvníky). Nevkládejte do této sekce články týkající se problematiky sexuálního zneužívání obecně.
Pravidla fóra
UPOZORNĚNÍ: Fórum Reakce na média vč. svých podsekcí právě prochází rekonstrukcí. Více informací se dozvíte ZDE.
fenix

Tyran v Plzni škrtil děti do bezvědomí (Novinky.cz)

Nový příspěvek od fenix »

Nějak nemám slov,z takových zpráv je mi hrozně :( , nechápu co člověka k tomuhle přiměje.

Dvě malé děti své družky týral více než sedm let muž z Tachovska na plzeňském sídlišti Vinice. Děti bil pěstmi, škrtil je do bezvědomí i topil ve vaně. Násilí byla podrobována i jejich invalidní matka.

„V současné době jedenáctiletou dívku a jejího o rok mladšího bratra po celou dobu opakovaně bil rukama i pěstí po celém těle a kopal do nich. V několika případech oba škrtil tak dlouho, dokud neupadli do bezvědomí,“ sdělila policejní mluvčí Simona Čejková.

„Chlapce navíc topil v napuštěné vaně a pod hladinou jej držel za hrudník nebo jej vystrčil nahého na balkon, když venku mrzlo,“ uvedla Čejková. Vše se odehrávalo ve společné domácnosti v Plzni na Vinicích, kde pětatřicetiletý muž žil s o dva roky mladší družkou.

„Obě děti musely po celých sedm let každý den vykonávat domácí práce. Dennodenně utíraly prach, vytíraly podlahy, vysávaly, myly nádobí, žehlily a vynášely odpadky. Když zadané úkoly nesplnily, muž je opět fyzicky trestal,“ upozornila Čejková.
Chlapcovu rozbitou hlavu si natáčel

„Výjimkou nebylo ani to, že chlapce uzavíral v koupelně do šachty s potrubím a v jednom případě jej tam ponechal i přes celou noc či že jej za nohy zvedl do výšky, a poté s ním házel na zem nebo jej mlátil do žeber, až mu vyrazil dech,“ dodala Čejková.

Jednou do hocha v koupelně strčil tak prudce, až si rozsekl čelo o vodovodní baterii. „Proud tekoucí krve z rány si pak natáčel na svůj mobilní telefon,“ uvedla Čejková a dodala: „K tomu všemu děti neustále ponižoval, vulgárně jim nadával, vyčítal jim, že mu vzaly deset let života a že je jejich vina, že mají maminku odkázanou na invalidní vozík.“

Dětem bránil strach

Děti měly z násilníka takový strach, že ani v jednom případě nevyhledaly lékařské ošetření. Teroru nebyla ušetřena ani maminka obou dětí. „Ta byla od roku 2007 odkázaná na invalidní vozík a pomoc svého druha. Ten ji doma opakovaně fyzicky napadal. Bil ji a kopal po celém těle, shazoval ji z vozíku a do ležící ženy poté opětovně kopal. V několika případech ji škrtil tak silně, dokud neupadla do bezvědomí,“ konstatovala Čejková.

Vše vyšlo najevo v květnu letošního roku. Děti začaly mít problémy a matce byly odebrány. Děti i jejich matka se pak svěřily pracovnicím Střediska výchovné péče a vše jim vypověděly s tím, že se muže bály. Pracovnice na nic nečekaly a okamžitě informovaly policisty. Ti okamžitě začali prošetřovat veškeré skutečnosti a vyslýchat svědky. Násilník nyní zpytuje svědomí ve vazbě. Policisté ho viní ze zločinu týrání svěřené osoby a zločinu týrání osoby žijící ve společném obydlí.
DanielKubeC

Re: Tyran v Plzni škrtil děti do bezvědomí

Nový příspěvek od DanielKubeC »

Otázka která mi na mysli nejvíc vyvstává je ta, jak je toho lidská bytost schopná - ubližovat dětem, a to je otázka obecnějšího rámce. Dá se hledat vysvětlení, ten pán byl v hrubé zlosti, že je v rodině, která mu nevyhovuje, to může vézt člověka k tomu, aby děti vystavil v podstatě mučení,z kterého by si mohly vzít vzor i ruské gulagy? Je to zároveň šílenství takového člověka, absence empatie, psychické poruchy. Nebo je něčeho takového schopný za určitých podmínek každý? Každopádně je to vykonané zlo, pro které neexistuje dostatečný trest.
ksoft

Nový příspěvek od ksoft »

Takovej človek se již neda napravit treba ho izolovat od spoločnosti nekde lečebne když jednou nekdo tohle začne delat již stym neskonči.
DanielKubeC

co udělat pro děti kterým bylo takhle ublíženo? jak jim pomoci, jak jim navrátit aspoň kousek ztracenýho dětství? toje úkol pro celouspolečnost, každej jednotlivec je morálně odpovědnej za to, že ve společnosti jsou děti, který můžou bejt vystavený takovýmhlemu utrpení
Tomi
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 4
ve věku do: 12
Výkřik do tmy: Nejkrásnější na světě je dětský smích
Dal: 2 poděkování
Dostal: 7 poděkování

Nový příspěvek od Tomi »

DanielKubeC píše:co udělat pro děti kterým bylo takhle ublíženo? jak jim pomoci, jak jim navrátit aspoň kousek ztracenýho dětství? toje úkol pro celouspolečnost, každej jednotlivec je morálně odpovědnej za to, že ve společnosti jsou děti, který můžou bejt vystavený takovýmhlemu utrpení
Jak jim pomoci?
Nevím jestli to ještě půjde protože jejich psychika musí být natolik narušená, ale maminku mají pořád takže se může navrátit zpět pohoda a klid pokud jim někdo dobře pomůže.
Napadá mě taky věc kdyby každý z nich mohl mít svého "hodného" pedofila.
Myslíte že by to pomohlo? Že by jim dokázal vrátit radost ?
Každopádně si to ty děti zaslouží
Co je malé to je hezké.... Néé, co je menší je ještě krásnější ..
DanielKubeC

To by bylo hezký viď, Tomi? Dyby se prostě někdo z nás moh sebrat, vavštívit ty děti, seznámit se s nimi i jejich nemocnou maminkou a věnovat jim svůj čas, udělat všechno proto aby jim navrátil tu radost, aby se vcítil do jejich traumatu a pomohl jim. Leckdo z nás by to věřím dokázal. Já bych byl nadevšechno šťastnej dybych měl takovouhle možnost udělat něco dobrýho pro traumatizované dítě. A navíc by bylo krásné, nmuset skrývat svoje motivace k takovému činnu. Ale opak nám to někdo dovolí?
Přijde mi vlastně docela špatné, že většina pomoci takovýmhle dětem je striktně na straně institucí. Pokud by se oně nadálemaminka starat nemohla, skončí v nějakém klokánku. Ano budou se jim věnovat místní pracovnice, psycholo,učitelé, ale všechno to bude institucionalizované a ne na základě čistých emocí. A přitom by byla i jiná cesta pomoci, ale to by se vůbec společnosti nechtělo slyšet.
Tomi
Registrovaný uživatel

Nový příspěvek od Tomi »

Ano Danči máš pravdu pustit nás k dětem a pomoci jim to by mi udělalo strašnou radost a snažil bych se ze všech sil tomu dítěti pomoct. Ale to se asi nikdy nestane :( Lidi neví jací jsme vidí v nás prostě jen "špatné" lidi.
A my by jsme tak rádi pomáhaly...
Třeba se to jednou změní a svět nás bude brát jinak
DanielKubeC

Třebas, snad? Přijdu do klokánku a řeknu ahoj jsem pedofil a strašně rád bych nějak prospěl těmhle dětem, o kterých jsem četl. Asi utopie, ale snad i dybych tohle pdostatné zatajil nebude mi to umožněno. Instituce chtějí mít věci institucionalizované. Dybych tam přišel tak mi nejspíšpoví, ať si udělám doktorát z dětské psychologie a bude mi umožněno dětem pomáhat, anebo ať se stanu členem jejich organizace a oni rozhodnotu jak a kterým dětem budu moci pomoct. Ale v tom systému se ztrácí cit a emoce, a já věřím, že právě emoce, empatie touha pedofila pomoc dítěti, můžou být právě v pomoci dětem důležitější než než výukou nabyté zkušenosti, než umělý trénink. Ale u jakého argumentu by to stejnak skončilo? že mou motivací proč se o ty děti zajímám je, abych je mohl očumovat. Než se tenhle stereotyp změní, nezmění se nic
Tomi
Registrovaný uživatel

Nový příspěvek od Tomi »

Máš pravdu :(
100%
Nejradši bych si nějakou nástavbu udělal... Prostě pracovat s dětmi bych moc rád :)
Kasz
Administrátor
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku do: 28
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: Nejvíc mi vadí předsudečné odsouzení - i když jsem neublížil žádnému dítěti, najdou se lidé, co píšou "postavit ke zdi, kulka to vyřeší". Ne, nevyřeší. Pedofilové, kteří nic nespáchali, zažívají celý život zbytečné utrpení jen z důvodu předsudků. To je třeba změnit. Proto vznikl tenhle web.
Dal: 1715 poděkování
Dostal: 3597 poděkování

Nový příspěvek od Kasz »

Proč nemůžeš navázat kontakt s cizími dětmi, kterým by jci chtěl pomoct? Protože na jednoho Dana Kubce by se našlo 10 lidí, kteří by toho chtěli zneužít (je jedno, jak).
Československá pedofilní komunita – již 13 let s Vámi! ❤️💙
DanielKubeC

pro Kasz: Ano holt je to tak, nakonec dycky musí být jakási instituce která bude schvalovat právo někoho na styk s dětmi, vlastně pomoc jim, ale snad to, aby taková pomoc mohla být v co nejosobnější rovině by mělo být i zájmem takových institucí co dětem pomáhají
DanielKubeC

pro thanatos: s tímto bych docela taky souhlasil. Zase to do jisté míry myslím souvisí s jaksi osobním přístupem. Člověk nemůže spasovat svět ale může si všímat svého bezprostředníhookolí, svého domu čtvrti a co se tam děje špatného. A pak? snad to opět řešit přes úřady, nebo se sám zapojit a snažit se dítěti pomoci? Sám nevím, tím zase riskuje a nikde není garantováno, že úřad s dostatečným řešením přijde. respektive řešením nejlepším pro dítě
lsiv
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Chlapci i dívky
ve věku od: 9
Výkřik do tmy: Pedofilie-dar,nebo prokleti?
Dostal: 4 poděkování

Nový příspěvek od lsiv »

Ja bych mel,asi takovy nazor,podlozeny nekterymi zkusenostmi. Je ale mozne,ze to byly,pouze vice mene shody okolnosti.

Ty deti,se kterymi se mi "darilo" navazovat kontakt,ktery casto prechazel do vzajemneho vztahu a zamilovanosti,byli deti,take urcitym zpusobem traumatizovane.
Tak napriklad,chlapec,jehoz otec zemrel,dale treba rodic- alkoholik,u dalsi holcicky-jeden z rodicu byl nevlastni apod. Nevzpominam si zkratka,na vztah s ditetem-z "idealni",uplne "normalni"rodiny.
Je to zajimave,ale tyto deti-z problematickych rodin,byli jaksi mnohem "dospelejsi",dokazali mnohe veci ocenit a pochopit lepe,nez ostatni a,az neuveritelne si vazili vseho toho,co jsem jim,jako "nahradni" rodic-kamarad umoznoval a poskytoval.
Jiny problem byl v tom,ze se tyto deti,dokazali do takoveho-dospeleho kamarada opravdu hluboce "zamilovat",a prestavali vnimat to,co je napriklad pro okoli neprirozene divne,ci dokonce neprijatelne.Stejne tak,pro ne bylo mnohem snazsi i mene kontrolovatelne,prekrocit barieru,hranicici s intimni oblasti-tedy,znacne vetsi rizika(pro oba).
Z druhe strany,nemohu tvrdit,ze by se jednalo o veskere,traumatizovane deti z meho okoli,nebo,ze bych tyto deti specialne vyhledaval. Kazdopadne,v tech konkretnich pripadech,tam hrala nejvetsi roli moje(nase) zamilovanost.
Je jiste,ze pokud se pedofil zamiluje do ditete,tak je pro nej schopen ucinit cokoliv na svete.A pokud,je toto dite traumatizovano,je dost mozne,ze pro takove dite,ten pedofil dokaze ucinit jeste vice-v pripade,ze je to dostatecne citlivy,event.altruisticky apod. zalozeny clovek.
Neni snad jen uplne jednoznacne,jak se pedofil chova k diteti,ke kteremu neciti touhu..
Muj-osobni vztah,k takovym detem je spise rodicovsky,casto i dosti "vychovny"-v dobrem slova smyslu..

lsiv
MR_Xguard
Čestný člen skupiny ČEPEK
ve věku od: 3
ve věku do: 8
Dal: 117 poděkování
Dostal: 319 poděkování

Nový příspěvek od MR_Xguard »

ISIV: Tak já jsem na tom nejspíš podobně. Vždycky se mi povedlo a aniž bych to tušil navázat spíše vztah, kde je něco v nepořádku. (Rodiče alkoholici, méně starostliví, rozvedení,....) Nemusí to být nijak extra závažné, ale prostě mám vyšší šanci u dětí, kde je nějaká byť jen drobná chyba, jejíž příčinou je dětské trauma. Taky takové děti nevyhledávám a jejich problémy většinou zjistím, až po tom, co jsem se s nimi spřátelil, takže je to vlastně takový odkaz důvěry.