Rudé právo o homosexualitě (1989)

Nezávazná diskuze o čemkoliv, co se nehodí jinam.
Gabriel Svoboda
Na trestné lavici
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 4
ve věku do: 12
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: https://www.youtube.com/watch?v=y19uKiha-fw
Dal: 1170 poděkování
Dostal: 1 poděkování

Rudé právo o homosexualitě (1989)

Nový příspěvek od Gabriel Svoboda »

Je to sice offtopic, ale čtení těchto článků mi silně připomíná naši současnost — zejména druhý článek s ohlasy čtenářů; ten první sem dávám jen pro úplnost.

Rudé právo, 9. září 1989, příloha Haló sobota, str. 8 (zkopírováno z http://archiv.ucl.cas.cz/index.php?path=RudePravo/1989/9/9/8_.png):

Rudé právo, 7. října 1989, příloha Haló sobota, str. 2 (zkopírováno z http://archiv.ucl.cas.cz/index.php?path=RudePravo/1989/10/7/2_.png):
Naposledy upravil(a) pbd dne pondělí 20. 7. 2020, 9:48:25, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Odstraněny nefunkční odkazy na obrázky
 ! Zpráva od: Tým ČEPEK
Upozornění: Tento uživatel je na trestné lavici, jelikož se jeho chování neslučovalo se základními principy Československé pedofilní komunity. V zájmu zachování kontinuity diskuzí příspěvky zablokovaných uživatelů nemažeme.
Dan
Čestný člen skupiny ČEPEK
Líbí se mi: Chlapci
Dal: 75 poděkování
Dostal: 218 poděkování

Re: Rudé právo o homosexualitě (1989)

Nový příspěvek od Dan »

Tohle je dobré na takové paralely poukazovat a myslím si, že vůbec offtopic, naopak. ukazuje to na tendenci, jak mají média - a zároveň široká veřejnost, která je čte, potřebu si vždy zobecnit nějakou skupinu, kterou pak budou tematizovat poukazovat na její nebezpečnost a označovat ji za hrozbu. Dřív se toto realizovalo v takzvaných černých kronikách, dnes to přechází do zbulvarizovaných krimi zpráv, s přesahy samozřejmě i do tak nějak serioznějších médií. Tuhle zrovna jsme ve škole probírali studii, která rozebírala černé kroniky začátku devadesátých let se, se záběrem jak na pojednávání o homosexuálech (většinou v duchu zesměšňování) tak pak na kriminalitu Romů. U formulace "4 neznámí cikáni vyloupli obchod" mi taky nedalo, abych v tom nehledal jisté paralely, a jejich základem je zevšeobecnění, pod nějaký pojem, který ve čtenářích vyvolává automatické pobouření, provázené předsudky. I díky osvětě a snahám gay-lesbického hnutí si v podobném duchu už většina médií nedovolí takto psát o homosexualitě, i když o latentní homofobii jsem přesvědčený, že se u velké části populace stále vyskytuje. Inu, je na nás, abychom dokázali odvést stejnou práci vzhledem k pedofilii, bude to těžší.
Kasz
Administrátor
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku do: 28
Výkřik do tmy: Nejvíc mi vadí předsudečné odsouzení - i když jsem neublížil žádnému dítěti, najdou se lidé, co píšou "postavit ke zdi, kulka to vyřeší". Ne, nevyřeší. Pedofilové, kteří nic nespáchali, zažívají celý život zbytečné utrpení jen z důvodu předsudků. To je třeba změnit. Proto vznikl tenhle web.
Dal: 1744 poděkování
Dostal: 3620 poděkování

Nový příspěvek od Kasz »

Když s odstupem jednoho dne po přečtení těch článků přemýšlím o tom, co tam píší sexuolog s psychologem o homosexualitě, zdá se mi, že tehdy měli úplně stejnu rétoriku, jako ji mají dnes o pedofilii.

Říkají, že homosexualita je porucha, defekt, že neví, jak tento defekt vzniká... atd. No není to úplně to stejné, co dnes říkají o pedofilii? Až se někdy uvidím s panem MUDr. Procházkou, budu se ho muset zeptat, zda homosexualitu považuje (stále) za defekt...
Československá pedofilní komunita – již 13 let s Vámi! ❤️💙
Jednorozec
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 9
ve věku do: 30
Výkřik do tmy: Zázraky se dějí, jen zatím bohužel vždy někde daleko...
Dal: 12 poděkování
Dostal: 509 poděkování

Nový příspěvek od Jednorozec »

Ehm jako to že to bereme jako normální, neznamená, že to není "porucha". Řekněme že je to běžná porucha (z hlediska biologického), kterou ale nepovažujeme za nemoc či něco špatného. A stejně bych to viděl s pedofilií... Ono spousta zajímavých věcí původně vznikla jako "porucha" a nebýt poruch při kombinaci dna, nebyla by ani evoluce......
Kasz
Administrátor
Výkřik do tmy: Nejvíc mi vadí předsudečné odsouzení - i když jsem neublížil žádnému dítěti, najdou se lidé, co píšou "postavit ke zdi, kulka to vyřeší". Ne, nevyřeší. Pedofilové, kteří nic nespáchali, zažívají celý život zbytečné utrpení jen z důvodu předsudků. To je třeba změnit. Proto vznikl tenhle web.

Nový příspěvek od Kasz »

Nesouhlasím. Pedofilie je sexuální orientace úplně stejně jako homosexualita. Že nelze tuto sexuální orientaci realizovat pohlavním stykem s osobou, na kterou je zaměřená, je vedlejší. To bychom mohli říct, že u všech gynekofilních kněží je jejich gynekofilie defektem, protože oni nemohou mít sex se ženou. A nebo u gynekofilů, kteří by chtěli, ale z nejrůznějších důvodů také nemohou mít "rovnocenný" sexuální vztah, jak píšeš.
Kasz
Administrátor

Nový příspěvek od Kasz »

Zacyklujeme se, protože přirozené je být agresivní a z tohoto titulu vraždit, přirozené je závidět, přirozené je ... atd. Pedofilie je také přirozená.

Nebylo by na místě spíše se ptát, jaké má to či ono "přirozené" projevy? Hodnotit z hlediska dobra a zla? Pedofilie je z hlediska dobra a zla neutrální. Není ani dobrá, ani špatná. Je jako nůž. Je to jen nástroj. (Mimochodem, nůž je značně nepřirozená věc... stejně jako automobily, počítače a jiné uměle vytvořené věci, které lidé používají.)
Host
Registrovaný uživatel
ve věku od: 7
ve věku do: 14
Dal: 21 poděkování
Dostal: 55 poděkování

Nový příspěvek od Host »

Kasz píše:Říkají, že homosexualita je porucha, defekt, že neví, jak tento defekt vzniká... atd. No není to úplně to stejné, co dnes říkají o pedofilii? Až se někdy uvidím s panem MUDr. Procházkou, budu se ho muset zeptat, zda homosexualitu považuje (stále) za defekt...
Možná se špatně dívám, ale já v tom článku slovo "defekt" nevidím - naopak, Hubálek i Procházka tam poměrně pečlivě vážili slova. Ba dokonce bych řekl, že ta série článků byla natolik pokroková, že zahrnovala v podstatě stejnou škálu názorů na homosexualitu, jaké se v článcích a zejména diskusích omílají dnes. No, možná za těch 24 let trochu přibylo frází a dogmat.
Kasz
Administrátor

Nový příspěvek od Kasz »

Hubálek v jedné z posledních vět článku píše: Je to porucha nezaviněná a neléčitelná.

V jiném odstavci uprostřed článku píše o příčinách homosexuality, že existují v zásadě dva přístupy:
Jeden tvrdí, že je vrozenou poruchou, druhý, že jde o výsledek chybné výchovy a vadné rodinné prostředí. U nás volíme kompromisní názor.

Slovo "defekt" tam pravdu není, ale je to ekvivalent podtržených pojmů.
Host
Registrovaný uživatel
ve věku od: 7
ve věku do: 14
Dal: 21 poděkování
Dostal: 55 poděkování

Nový příspěvek od Host »

A Procházka?