Dejte mě do babyboxu. V popelnici umřu!

Diskuze o problematice dětí.
fenix

Dejte mě do babyboxu. V popelnici umřu!

Nový příspěvek od fenix »

Úřad průmyslového vlastnictví České republiky vystavil 6. srpna 2008 „babyboxu“ osvědčení o zápisu ochranné známky a samotná bedýnka je rovněž Úřadem chráněna. Ministerstvo zdravotnictví registruje babybox jako zdravotnický prostředek.
Momentálně je po republice 55 babyboxů a plánují se další. Statistika odložených dětí.

Ve Francii vláda už 2. září 1914 uvedla v platnost zákon o ochraně narozených dětí. Tento zákon se stal pro moderní právo vzorem. Umožňuje matce anonymní porod v nemocnici i anonymní odložení dítěte do jednoho roku. Dítě je následně předáno k adopci. V roce 2003 Evropský soud pro lidská práva tento zákon potvrdil a vydal rozsudek, že neporušuje úmluvy o lidských právech.
Historie a současný stav schránek umožňujících odložení dítěte ve světě.
fenix

Re: Dejte mě do babyboxu. V popelnici umřu!

Policie obvinila ženu, která odložila novorozence na WC.
Žena ve čtvrtek přinesla v tašce do místní nemocnice novorozeného chlapečka a odložila ho na záchodcích. Přestože je v nemocnici babybox.
Co ženu vedlo k tomu, že dítě odložila místo do babyboxu na WC, zatím není jasné.
fenix

Do babyboxu v Brodě někdo odložil holčičku. Druhou našli v Mělníku(idnes.cz)
Pár minut před druhou hodinou ranní někdo odložil do babyboxu u nemocnice v Havlíčkově Brodě miminko. Holčička byla zabalená do několika vrstev ušmudlaných plen a ručníků. Lehce podchlazenou ji odložili krátce po porodu. V noci našli miminko také ve schránce v Mělníku.
fenix

Jako by spadly odnikud, říká o dětech z babyboxu lékař (idnes.cz)
Ria Nejmenovaná přišla na svět poslední den loňského roku, u biologické matky pobyla maximálně dvě hodiny. Poté byla odložena do babyboxu vestavěného do budovy porodnice. Stala se 100. miminkem vloženým do babyboxu za osm let jejich existence v Česku.
Gabriel Svoboda
Na trestné lavici
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 4
ve věku do: 12
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: https://www.youtube.com/watch?v=y19uKiha-fw
Dal: 1170 poděkování
Dostal: 1 poděkování

Nový příspěvek od Gabriel Svoboda »

Ria Nejmenovaná? Který inteligent ta jména vymýšlí? V článku vysvětlují, že jméno jí dají až adoptivní rodiče, ale v rodném listu bude tenhle paskvil mít celý život, a celý život to bude uvádět jako rodné příjmení.
 ! Zpráva od: Tým ČEPEK
Upozornění: Tento uživatel je na trestné lavici, jelikož se jeho chování neslučovalo se základními principy Československé pedofilní komunity. V zájmu zachování kontinuity diskuzí příspěvky zablokovaných uživatelů nemažeme.
fenix

Nebude, je to jen "pracovní" jméno , následně o jméně rozhodne soud a po nezrušitelném osvojení (po jednom roce života dítěte) dostane nový rodný list s novým jménem i rodným číslem, kde i jako rodiče jsou uvedeni osvojitelé.
fenix

Lékaři našli ve zlínském babyboxu holčičku, pojmenovali ji Gabriela (idnes.cz)
Do zlínského bybyboxu někdo odložil novorozeně. Signalizace se ozvalo v sobotu ve 22:23. Holčička je zdravá a lékaři jí dali jméno Gabriela. Je to sto čtvrté dítě, které skončilo v babyboxech.
fenix

S holčičkou ležel v babyboxu očkovací průkaz. Úřady proto znají rodiče (idnes.cz)
Neobvyklý a rychlý spád dostalo zařizování náhradní péče o děvčátko, které matka odložila v pondělí do babyboxu v Karviné. Případ je výjimečný tím, že nešlo o novorozeně, ale o pětiměsíční dítě, které navíc mělo u sebe očkovací průkaz. Od zprovoznění prvního babyboxu v roce 2005 se něco takového dosud nestalo.
fenix

Do plzeňského babyboxu někdo uložil čerstvě narozenou holčičku (idnes.cz)
Holčička, stará maximálně několik desítek minut, se objevila v babyboxu krátce před půl jedenáctou dopoledne. Je 107. dítětem v ČR odloženým do speciální schránky.

"Je to krásná zdravá holčička těsně po porodu. Byla zabalená do textilních triček, aby neprochladla. Záchranáři ji převezli na neonatologické oddělení Fakultní nemocnice v Plzni," řekl mluvčí krajské záchranné služby Václav Ondra.

Chlapec z babyboxu je zpět ve své biologické rodině
Babybox funguje v Plzni od března 2011. První miminko se tu objevilo o rok později v srpnu. Byl to zdravý chlapeček. Jeho příběh je ojedinělý v tom, že se o něj později přihlásila jeho matka s tím, že dítě chce zpátky (více čtěte zde).

Následovaly testy DNA kvůli prokázání rodičovství a také prověřování sociálních poměrů v rodině, aby bylo jasné, zda se žena dokáže o dítě postarat. Chlapec byl mezitím v péči kojeneckého ústavu. Nakonec ho úřady matce vrátily.

"Dítě je ve své biologické rodině," potvrdila ředitelka kojeneckého ústavu v Plzni Jana Tytlová.

Podotkla ale, že tento případ uložení novorozence do babyboxu se vůbec nemusel stát, kdyby jeho matka našla podporu a pomoc v rodině a ve svém okolí.