Web je určen pro nastávající maminky, především ženy, které těhotenství zaskočilo, ochromilo či šokovalo. Prostě všem, které s těhotenstvím nepočítaly, a nyní se potýkají s myšlenkou co dál. Někdy nejjednodušší a nejrychlejší řešení není nejlepší a jediné (velmi často je těmto ženám jako alternativa nabízen potrat).
Náš web chce těmto ženám pozitivně a konkrétně ukázat, že je možné jejich dítě (minimálně) donosit a darovat mu život. To za ně nikdo neudělá a zde je jejich nezastupitelná role. Potřebují však i k tomuto kroku mnohé z nich dodat ODVAHU A POTŘEBNÉ INFORMACE, aby nemusely dělat ukvapené a bolestné rozhodnutí.
Více zde: http://www.nechsime.cz/
Nech si mě
Nech si mě
Naposledy upravil(a) Kasz dne neděle 14. 4. 2013, 11:42:39, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Citace textu z webu dána do kurzívy, aby bylo na první pohled patrné, že je to převzatý text.
Důvod: Citace textu z webu dána do kurzívy, aby bylo na první pohled patrné, že je to převzatý text.
-
- Čestný člen skupiny ČEPEK
- Líbí se mi: Chlapci
- Dal: 75 poděkování
- Dostal: 218 poděkování
Re: Nech si mě
To mě dosti těší, že takový web a takové aktivity existují. V této problematice mám asi značně konzervativní názory. Uvědomuju si, že není možná obecně potraty postavit mimo zákon, nefunguje to a nikdy to nefungovalo. I diskuze okolo toho je hodně komplikovaná a nejednoznačná, ale tam kde feministické hnutí, ale nejen to, vidí v první řadě právo ženy na volbu, já vidím v první řadě právo dítěte. Proto mě těší, že jsou aktivity, které něco jednoznačnosti práva na potrat staví jako protiargument, ale ne jako protiargument útočný, ale jako nabídku pomoci. Takové aktivity jsou naprosto třeba k vyváženosti té diskuze, nebo diskurzu okolo potratů, ale hlavně jsou prospěšné jako pomoc ženám a jejich dětem.
-
- Na trestné lavici
- Líbí se mi: Dívky
- ve věku od: 4
- ve věku do: 12
- Kontakt: [email protected]
- Výkřik do tmy: https://www.youtube.com/watch?v=y19uKiha-fw
- Dal: 1170 poděkování
- Dostal: 1 poděkování
Nejhoší je, že žena, která jde na potrat, je vnímána jako ctihodná (minimálně proto, že se o tom většinou ani nikdo nedozví), zatímco žena, která dá / hodlá dát dítě po narození k adopci, je vnímána jako hyena a krkavčí matka, a téměř každý, kdo ji potká, včetně pracovníků gynekologie a porodnice, se jí to snaží rozmluvit a kopnout si do ní. To se pak nedivím ženám, které vyhlídky na takové devítiměsíční martyrium nevydrží a raději zvolí tu "ctihodnost".
-
- Čestný člen skupiny ČEPEK
- Líbí se mi: Chlapci
- Dal: 75 poděkování
- Dostal: 218 poděkování
A tak s tím bych právě asi taky souhlasil. Teda zatím jsem eště nebyl v pozici těhotné ženy, ale mám takový pocit, z dojem ze sledování společnosti, že je trend - to většinové mínění - potraty schvalovat (kdo je neschvaluje je moralista, žije ve středověku, nebo eště hůř - je pánbíčkář), a snad dokonce i vyvyšovat oproti jiným řešením. Třeba otázka zmíněná ve článku výš - babybox, se mi zdá, že je daleko více diskutovaná a leckdy kritizovaná, než každoroční množství potratů. Trochu mě děsí, když vidím na vísce jak jde 16letá holka po druhý na potrat a lidi si veskrz říkaj, že jí chápou, že si přece v tomhle věku nezkazí život... fíhá, ale řekl bych, že ten problém bude někde hlouběji ne?
Zároveň se to ve mně a pere a nechtěl bych nijak snižovat pocity a možné i trauma ženy, která se pro potrat rozhodne. A proto opět - je dobře, aby existovala co nejširší možné péče a pomoci, která se o takovou ženu postará, a nabídne a vysvětlí jí jiné alternativy.
Zároveň se to ve mně a pere a nechtěl bych nijak snižovat pocity a možné i trauma ženy, která se pro potrat rozhodne. A proto opět - je dobře, aby existovala co nejširší možné péče a pomoci, která se o takovou ženu postará, a nabídne a vysvětlí jí jiné alternativy.
V Česku vznikla iniciativa, která pomáhá ženám tlačeným do potratu (idnes.cz)
V Česku začala v tichosti fungovat nezištná pomoc pro těhotné ženy, které okolí tlačí k potratu. Iniciativa s názvem Nesoudíme, pomáháme, za níž stojí Hnutí pro život, propojuje budoucí matky v nouzi s rodinami, jež jim nabízejí materiální pomoc, ale třeba i ubytování nebo hlídání.
http://nesoudimepomahame.cz/
V Česku začala v tichosti fungovat nezištná pomoc pro těhotné ženy, které okolí tlačí k potratu. Iniciativa s názvem Nesoudíme, pomáháme, za níž stojí Hnutí pro život, propojuje budoucí matky v nouzi s rodinami, jež jim nabízejí materiální pomoc, ale třeba i ubytování nebo hlídání.
http://nesoudimepomahame.cz/