Co se týče fóra tak mám už dlouhou dobu pocit, že názory rozdílné s těmi co mají admini jsou cenzurovány a upravovány. To se mi opravdu nejedná jen o to co tu bylo teď. Admin by měl být povinen informovat, že smazal nebo upravil příspěvek. A pokud někomu byl příspěvek upraven a on sám si tam napíše, že mu ho admin upravil je to opět smazáno. Mažou se i poděkování za příspěvky.
Přemýšlím k čemu vůbec chodit na fórum, kde ani nevím jestli příspěvky jsou opravdu těch autorů, kteří je původně napsali nebo je někdo upravil a ani to nikde není uvedeno. Na fórum kam nevím jestli má cenu napsat svůj názor, protože mi může být upraven a ani tam nesmím mít uvedeno, že je upraven. Na fórum, kde se problémy vyřeší tím, že se o nich prostě nesmí mluvit veřejně.
Pokud admini vyžadují dodržovaní určitých pravidel mělo by se to týkat všech !
A tady se mi jedná hlavně o to, co pozděli řešil MarkM , že někdo může používat vulgární výrazy a nic se neděje.
Kuba píše: Už jsem ti to psal dřív, takže stručně, jsi vůl.
Mělo by se snad přistupovat ke všem uživatelům na fóru stejně. Tak nechápu ten rozdíl, když to napíšu já, kromě toho že se to někoho dotkne osobně a pak řeší spor pomocí moderátorských práv místo toho aby normálně reagoval tak jako může reagovat jen normální uživatel.
Mám podobný názor na věc jako ty. Nevím teď přesně o které cenzuře příspěvků mluvíš, nesleduji do detailu forum. Ovšem taky mi připadá celkem na hlavu, že v tématu, kde se někdo vyjádří o mé osobě byli mé reagující příspěvky vymazány, ale příspěvky, které taky vybočovali z tématu, byli ponechány. Přesto, že obsahovali polopravdy.
K tomu příspěvku od Kuby, co tu řešil Mark: Možná by ten příspěvek měl být cenzurován, ale docela chápu adminy, že ho v daném kontextu ponechali.
Ještě závěrem, toto možná zní celé jako kritika, ovšem musíme si uvědomit, že ti kdo jsou zodpovědni za chod webu jsou Petr s Jirkou potažmo Karel a vzhledem k tomu je jich právo, cenzurovat příspěvky dle libosti. Pokud s tím má někdo problém a že takových bylo v historii webu dost, nikdo a nic mu nebrání udělat si vlastní pedo web.
Ještě dodám, že jsem nedávno s někým nejmenovaným vedl diskuzi o fungování toho webu, a věcí co mi tady vadí. A že se tak nějak nemůžu rozhodnout, co s tím dělat, jestli si udělat vlastní web, přestat chodit sem, nebo jen web poškozovat atd. Nakonec jsme došli k závěru, že ikdyž nesouhlasíme s mnohým, co se tady děje, je lepší, když je pedo komunita centralizovaná a spolupracuje. Nikdy nikdo nebude souhlasit s každým
Je škoda že na jeden a týž výraz je aplikován dvojí metr. Tato dvojkolejnost pak dává prostor přesně pro ty reakce, které tu teď jsou.
Zároveň chápu adminy že udržují nějakou kulturu, proto by se dalo do upraveného prispevku vypsat že byl admin upravený.
Souhlasím též s tím co napsal teenbl.
Adminum děkuji za jejich čas a energii, kterou webu věnují.
Ač nerad, stručně se vyjádřím, neboť se tu často odkazuje na mé "vole" piratsovi. Admini snad všude na světě spravují fóra dlouhodobě, posuzují i na základě předchozích zkušeností, kontextu... Proto i jejich přístup je ke každému individuální, což je v obecné rovině správné. Špatné by to bylo pouze v případě, že by někomu neúměrně nadržovali či jinému z osobních důvodů škodili, ale nemyslím si, že by zde byla situace zahnána až do takových extrémů.
Ohledně mého "vole", je třeba jej vidět spolu s celou předchozí několika stránkovou diskusí, kdy toto slovo bylo napsáno už z jakéhosi vyčerpání či rezignování na pokusy o smysluplnou diskusi s člověkem, který zde psal ve smyslu, že mít sex s dětmi je fajn a svou arogancí naznačoval, že každý, kdo si myslí něco jiného, je blbec. Určitě není pro nikoho příliš složité rozlišit mezi použitím slova "vole" v těchto souvislostech a v souvislosti, když to někdo použije v nepřiměřeně tvrdé reakci na nešťastně formulovaný příspěvek.
Domnívám se, že na tomto fóru nedochází k zásahům do příspěvků ze strany adminům o mnoho více, než na jiných fórech a snad bych řekl, že dochází i v menší míře, než se dělo na většině předchozích komunitních fórech. Zásahy navíc nebývají takového rázu, že by zcela měnily smysl, případně někomu do příspěvku vkládaly něco, co je v rozporu s tím, co chtěl dotyčný sdělit. Proto současné reakce Marka a Fénixe vnímám jako přehnané a mohu jen vyjádřit politování z konfliktu, který zbytečně nabyl nesmyslných rozměrů, přestože se odvíjí od jednoho nešťastně formulovaného příspěvku a následného "vole" (promiň Fénixi, vhodnější by bylo prostě se nejprve Kasze slušně zeptat, jak to myslel, on by to vysvětlil". I když, to není pravda - ono se v první řadě jedná o oživení konfliktu z minulosti.
Jistě tu všechno nefunguje úplně ideálně, i admini jsou jen týmem chybujících lidí. Určitě to však není v takové míře, aby to znemožňovalo ostatním přispívat a vyjadřovat zde své názory. Toto fórum je na pedoweb velice otevřený a myslím, že to podkládá mimojiné třeba i fakt, že výše už zmiňovaný pirats nebyl k mé velké nelibosti zabanován, přestože jeho názory myslím přímo odporovali jak názorům adminů, tak samotnému duchu tohoto webu.
Světlo mého života, žár mých slabin. Můj hřích, má duše. - Vladimir Nabokov, Lolita (přeložil Pavel Dominik)
Ona mě ani nezájímá ta diskuse předtím, nikdo by přece neměl na fóru použít tak vulgární výraz za který jsou ostatní napomínáni i na chatu. Ale to že je přístup adminů individuální je pravda.
Do jaké míry a v jakém množství jsou na fóru upravovány příspěvky taky přesně nevím, protože to v tom příspěvku není napsáno. Na úpravu příspěvků mají admini právo, ale mělo by to v tom příspěvku být označeno. Stejně pokud příspěvek smaže, měl by to řádně vysvětlit a ne že se stratí příspěvek a nikdo nic nenapíše. Takový přístup ti Kubo taky vždycky hodně vadil. A problémy se nikdy nedají vyřešit stylem "Tuto debatu zde však vést nechci." . Proto se to tu podle mě opakuje pořád dokola.
teenbl píše:Ještě závěrem, toto možná zní celé jako kritika, ovšem musíme si uvědomit, že ti kdo jsou zodpovědni za chod webu jsou Petr s Jirkou potažmo Karel a vzhledem k tomu je jich právo, cenzurovat příspěvky dle libosti. Pokud s tím má někdo problém a že takových bylo v historii webu dost, nikdo a nic mu nebrání udělat si vlastní pedo web.
Ještě dodám, že jsem nedávno s někým nejmenovaným vedl diskuzi o fungování toho webu, a věcí co mi tady vadí. A že se tak nějak nemůžu rozhodnout, co s tím dělat, jestli si udělat vlastní web, přestat chodit sem, nebo jen web poškozovat atd. Nakonec jsme došli k závěru, že ikdyž nesouhlasíme s mnohým, co se tady děje, je lepší, když je pedo komunita centralizovaná a spolupracuje. Nikdy nikdo nebude souhlasit s každým
Tak v tom s tebou celkem souhlasím( co se týče cenzury popsal jsem to v předchozím příspěvku).
Zase kdyby jsme spolu všichni ve všem souhlasili bylo by fórum taky zbytečné.
Ale pokud z něčím nesouhlasím nebo na to mám odlišný názor tak to napíšu a je mi líto, že je to hned bráno jako provokace.
teenbl píše:Ještě závěrem, toto možná zní celé jako kritika, ovšem musíme si uvědomit, že ti kdo jsou zodpovědni za chod webu jsou Petr s Jirkou potažmo Karel a vzhledem k tomu je jich právo, cenzurovat příspěvky dle libosti.
Za mě bych zdůraznil, že tak ani nejde ted tolik o cenzuru(je to jejich web) jako o to, aby bylo označeno to, že byl příspěvek změněn moderatorem nebo adminem
A ve všem souhlasím s fenixem.
Někoho milovat a nesmět mu polibek dát, je jako u studánky stát a žízní umírat.