Pups
Stevie (Van Hoy) is an ordinary thirteen year-old boy who finds his mother's gun and impulsively decides to rob a bank with his girlfriend, Rocky (Barton). The holdup escalates into a media circus, with an FBI negotiator (Reynolds) unable to stop the madness and the hostages inside the bank causing trouble as well. A raw, intense look at what happens when kids who have seen too many movies get a taste of celebrity and power.
ČSFD
FDb
Rovnou přiznám, že jsem se na to vlastně koukal jen kvůli Mische Barton, která bude velké části GL dobře známá z pro girllovery kultovního filmu Lawn Dogs. V Pups má také hlavní roli a je v pro mě asi v tom nejpřitažlivějším věku (v době natáčení 12). A ten nátělník jí sluší.
Film sám o sobě nic moc, většina děje včetně závěru je zoufala předvídatelná a nemyslím si, že má snímek moc čím zaujmout. Ale zase jsem se párkrát i zasmál, což oceňuji. Nicméně chápu relativně nízká hodnocení na ČSFD a IMDB (50-60 procent) a docela mě překvapuje, že to získalo pár cen na filmových festivalech. Asi tam opravdu jsou ochotni ocenit kde co (a nemyslím si že ani téma dětí, které jdou "vyloupit" banku, by bylo nějak extra neotřelé a kontroverzní). Čili film bych doporučil prakticky jen fanouškům Mischy Barton, kterých tu ovšem myslím nebude úplně málo. A samozřejmě taky jen těm, kteří umí dobře anglicky, protože titulky nejsou (a jsem na rozpacích, jestli je film dost kvalitní na to, abych je dělal). BLka mají ve filmu kutíka, který podobně jako Mischa je v záběru pomalu pořád, ale zda se kvůli němu stojí na film dívat, to už si musí rozhodnout sami.
Mimochodem, kolik lidí tu stojí o článek k filmu? Projevte mi podporu.