Rein píše:Za další se budeš muset smířit s daleko horšími pocity to až na ulici kolem tebe půjdou maléh holčičky, které vůbec nebudou vědět, že ty jsi ten kriminalizovaný pedofil, ale budeš to vědět ty. Blbé na tom je, že zase ty nebudeš vědět, kolik z ostatních lidí v ten moment na té ulici bude vědět, kdo jsi ty. Utečeš. A to bude ten trest. V léčebně tě nikdo terorizovat nebude, jsi tam v bezpečí. Skutečný trest bude, až se se vším - teda především s tím co máš v sobě - budeš vyrovnávat na svobodě.
Kuba se nejspíš vyjádří sám, ale nesouhlasím s tebou ani v jedné větě tohoto odstavce. Nevidím důvod, proč by se po zahlazení trestu a vypršení zákazu činnosti s mládeží nemohl vrátit k práci s dětmi. Trest si Kuba už odpykal, následky nějaké budou přetrvávat nadále, ale nemyslím si, že budou tím největším trestem. Už dnes má Kuba několik známých dospělých lidí, kteří o něm vědí, co spáchal, a k jejich dětem jej pustí. Aspoň co vím z doslechu, Kuba kdyžtak doplní a nebo mě seřve za vynášení tajných informací (a nebo jen v tichosti upraví tento příspěvek, jelikož v diskuzní sekci k článkům má i moderátorská práva).
Rein píše:Po nějaké době, pokud budeš žít slušný život coby nepedofil, během několika let se setkáš i s pozitivními reakcemi. Je teda jisté, že některým místům a tmavým uličkám se asi budeš mmuset vyhnout, možná když něco praskne, dostaneš párkrát po paštice, ale nadruhou stranu spousta klidí tě překvapí pomocí a podporou. Bude to ale trvat vážně několik let.
Zdá se mi, že až příliš projektuješ na Kubu svoje vlastní zkušenosti s tím, čím sis sám prošel. Co vím, tak Kuba vystoupil již na nejedné přednášce, také mimojiné třeba na posledním kongresu k sexuální výchově v Pardubicích, a pokud se ke mně informace dostaly nezkresleně, neslyšel jsem o jediném negativním ohlasu, naopak za ním lidé chodili, ptali se a vyjadřovali mu podporu. A k první větě mnou vybraného úseku tvé citace: Proč by Kuba nemohl žít slušný život coby pedofil?
Rein píše:To jestli budeš pracovat s dětma nebo ne, to už je potom na tobě. Rozhodně příležitost k tomu mít budeš, jistě, taky to bude příležitost děti opět zneužívat, ale tak to už si budeš muset probrat sám co a jak.
Implikaci
"Budeš pracovat s dětmi, tudíž budeš mít příležitost děti opět zneužívat" v souvislosti s Kubou poněkud nechápu. Na táborech a školách v přírodě, kde pracoval s dětmi, se deliktu nedopustil. Příležitost zneužívat děti má kdykoliv a kdekoliv, stačí, aby si na nějaké dítě počkal před školou, sledoval jej do paneláku, přistoupil s ním do výtahu... a ve výtahu si "užil". Na to, aby zneužíval děti, s nimi přece nepotřebuje pracovat. A velmi pochybuji, že jak předtím tak tím spíše nyní by Kuba vnímal práci s dětmi jako příležitost je zneužívat.
Rein píše:Za nejdůležitější zásadní ale je, aby sis v reálném životě moudra o pedofilii a pedofilech nechal pro sebe. To že pedofil děti nezneužívá, tak to vážně nechce nikdo slyšet, Zachraň se a o pedofilii mimo ambulanci a internet nikde nemel. Nech lidi, ať si představujou pedofila jak chtěj a žij takový život, jako bys pedofilem vůbec nebyl. Dosáhneš pak výzoru že jsi byl mladej a hormonálně nevyrovnanej - třeba. Jakmile po lidech budeš chtít, aby akceptovali, že jsi pedofil, tak ti dítě nikdo nesvěří. Bude to takový ten rozhovor: "Jasně Jakube, máš pravdu, jsi děsně fajn a inteligentní kluk, ale mejm dětem tu čokoládu raděj nedávej..." Není to nic o přijetí neboí nepřijetí pedofilie. S tím co cítíš se svou orientací můýeš být naprosto vyrovnaný. Bohužel chtít po lidech, aby přijali tebe jako pedofila a ještě ti svěřili dítě, to bys už chtěl trochu moc. Taková důvěra se dlouho, dlouho buduje. Tím že se budeš hlásit ke svojí pedofilii, vyhraje tvoje ego, nikoli však srdce.
Zde opět nesouhlasím. Že někdo nechce slyšet, že existují pedofilové, kteří děti nezneužívají, neznamená, že by to neměl slyšet. Myslím si, že pokud uzná za vhodné a rozhodne se svěřit, nemusí to (a myslím, že v jeho případě to ani nebude) znamenat katastrofu (viz konference a přednášky, kde již vystoupil). A že mu dítě nikdo nesvěří? Omyl. Někteří lidé možná ne, myslím si však, že se vždy najdou lidé, kteří by mu svoje vlastní dítě svěřili i přesto, že budou vědět, že je pedofil, a i přesto, že budou vědět, že v minulosti děti zneužil.
Rein píše:Přece nebudeš každýmu na potkání troubit no víš, já bych ti chtěl říct, že jsem...
Však také proč by to měl o sobě vytrubovat? Já to také o sobě nevytrubuji. I když už pomalu budu moci začít, vzhledem k tomu, kolik lidí to o mně ví.