Diskuse k deníkům z léčby

Články týkající se sexuologické léčby.
Uživatelský avatar
Kuba
Čestný člen skupiny ČEPEK
Bydliště: Doma
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku od: 13
ve věku do: 26
Příspěvky: 1484
Dal: 360 poděkování
Dostal: 288 poděkování

Diskuse k deníkům z léčby

Nový příspěvek od Kuba »

Jednou z každodenních povinností pacienta sexuologické léčby v Bohnicích je vedení deníku, kam každý po svém zapisuje, co daný den dělal, sděluje své názory a emoce. Deník také může sloužit jako komunikační kanál směrem k terapeutům, kteří jej denně čtou. Psaní deníku není hodnoceno, nicméně jeho neodevzdání by znamenalo pro pacienta postih, psaní deníku je tedy povinné. Pro lepší představu čtenářů o léčbě i o mně samotném jsem se rozhodl vybrané zajímavé pasáže ze svého deníku zveřejnit.
Rovnou přiznám, že Fílův deník (v tom svém jej zmiňuji jako Filipa) jsem si zamiloval hned, když mi byl poprvé někdy koncem jara nabídnut k přečtení. Čím více jsem toho přečetl, tím více ze mě sílila touha nabídnout tento deník i dalším čtenářům, neboť je jednak stejně jako ten můj autentickou výpovědí z ústavní sexuologické léčby v Bohnicích, ale především je rozkošně dětsky naivní, sebevychvalující, podlézavý, upřímný, plný vtipu, radosti, ale i ukázkou depresí a traumat, které si sebou nesou i mnozí pachatelé pohlavního zneužívání. Krom toho však také tvoří jeden celek s mými zápisky, se kterými se ty Filipovy krásně doplňují a ukazují události ze dvou stran. Dohromady to také dává zajímavou mozaiku vykreslující vznik a vývoj kamarádského vztahu dvou lidí. Samotný deník, ze kterého jsou tyto zápisky, skončil nakonec v plamenech, jako symbol úniku Filipa z nemilosrdných chapadel ústavní péče, v nichž nedobrovolně strávil přes tři roky. To nejzajímavější ze zápisů ovšem zůstalo po naší vzájemné dohodě zachováno.

Kuba
Dohromady mají zápisy skoro 40 000 slov, zveřejňovat je budu postupně jako seriál na pokračování a doufám, že vás zaujme. :)

Kubův deník ze sexuologické léčby:
- část 1
- část 2
- část 3
- část 4
- část 5
- část 6
- část 7
- část 8
- část 9
- část 10
- část 11
- část 12
- část 13
- část 14
- část 15

Fílův deník ze sexuologické léčby:
- část 1
- část 2
- část 3
- část 4
- část 5
- část 6
Světlo mého života, žár mých slabin. Můj hřích, má duše.
- Vladimir Nabokov, Lolita (přeložil Pavel Dominik)
Uživatelský avatar
Rein

Re: Diskuse k deníkům z léčby

Nový příspěvek od Rein »

Jakube, v V. deniků z léčby píšeš, že i spolubydlící Filip tě více méně souvisle nabádá, aby ses práci s dětmi a dětem celkově vyhnul a našel si jiné zájmy. A ty nemáš v plánu to udělat? V některých fragmentech je patrná dramatizace "kdo mi zabouchnul dveře", "jaktože mi nikdo nepomohl s vyvěrající sexualitou". Tak jak sám píšeš, je to s křížkem po funuse. Možná ti terapeuti říkají, že tě k dětm už nikdo nepustí, že je důvěra nenávratně ztracená... a je taky možné, že ti některý terapeut řekne : " vy si myslíte že si to nemůžu ani myslet, ale já si myslím, že se k práci s dětmi už nevrátíte, že na to přijdete sám". A basta Kubík nadosmrti bez dětiček, od teď už pro něj neexistují.

No a mimochodem stejně máš trest zákazu činnosti s dětmi do 15ti let ne? takže nenabrečíš milej zlatej nikde nic. Za další se budeš muset smířit s daleko horšími pocity to až na ulici kolem tebe půjdou maléh holčičky, které vůbec nebudou vědět, že ty jsi ten kriminalizovaný pedofil, ale budeš to vědět ty. Blbé na tom je, že zase ty nebudeš vědět, kolik z ostatních lidí v ten moment na té ulici bude vědět, kdo jsi ty. Utečeš.
A to bude ten trest. V léčebně tě nikdo terorizovat nebude, jsi tam v bezpečí. Skutečný trest bude, až se se vším - teda především s tím co máš v sobě - budeš vyrovnávat na svobodě.

Z tohoto pohledu stejně dřív nebo pozděj zjistíš, že jaksi nemá cenu vracet se do minulosti (i když je to hlavní cíl ambulantní sexuologické léčby) Zkrátka nutno abys byl sobec. Především musíš říct, že začínáš znova. Koneckonců trest sis odpykal, nějaké ochranné opatření je opatřením a ne trestem. Konec konců ochranná sexuologická léčba chrání i tebe docela významným štítěm "lékařských a etických" zákonů, které jsou nad psaný zákon. Po nějaké době, pokud budeš žít slušný život coby nepedofil, během několika let se setkáš i s pozitivními reakcemi. Je teda jisté, že některým místům a tmavým uličkám se asi budeš mmuset vyhnout, možná když něco praskne, dostaneš párkrát po paštice, ale nadruhou stranu spousta klidí tě překvapí pomocí a podporou. Bude to ale trvat vážně několik let. To jestli budeš pracovat s dětma nebo ne, to už je potom na tobě. Rozhodně příležitost k tomu mít budeš, jistě, taky to bude příležitost děti opět zneužívat, ale tak to už si budeš muset probrat sám co a jak.

Za nejdůležitější zásadní ale je, aby sis v reálném životě moudra o pedofilii a pedofilech nechal pro sebe. To že pedofil děti nezneužívá, tak to vážně nechce nikdo slyšet, Zachraň se a o pedofilii mimo ambulanci a internet nikde nemel. Nech lidi, ať si představujou pedofila jak chtěj a žij takový život, jako bys pedofilem vůbec nebyl. Dosáhneš pak výzoru že jsi byl mladej a hormonálně nevyrovnanej - třeba. Jakmile po lidech budeš chtít, aby akceptovali, že jsi pedofil, tak ti dítě nikdo nesvěří. Bude to takový ten rozhovor: "Jasně Jakube, máš pravdu, jsi děsně fajn a inteligentní kluk, ale mejm dětem tu čokoládu raděj nedávej..." Není to nic o přijetí neboí nepřijetí pedofilie. S tím co cítíš se svou orientací můýeš být naprosto vyrovnaný. Bohužel chtít po lidech, aby přijali tebe jako pedofila a ještě ti svěřili dítě, to bys už chtěl trochu moc. Taková důvěra se dlouho, dlouho buduje. Tím že se budeš hlásit ke svojí pedofilii, vyhraje tvoje ego, nikoli však srdce. Třeba můj nejlepší kamarád, ač je to člověk ne až tak inteligentní, za to ale upřímný v jedné naprosto nahodilé diskusi řekl "Já když si představím co se v tom dětském pornu děje, já bych ty lidi co to dělají zabil. Všechny bych je zabil." Hlavně si prosímtě nemysli, že lidi si o tobě budou povídat " to je on, to je ten zodpovědný egosyntonní pedofil, náš kamarád a kolega" to čeho můžeš dosáhnout je maximálně "To je on, můj kolega a kamarád, znám ho jako dobrého člověka a jsem na jeho straně". No ja no, toš ty zaboucnutý dveře jsou blby, ale nejsou zabouchnutý navždy. Myslím, že důvod k věšení taky nemáš, toš však zas nějak bude. Je sice pravda, že ublížíš ještě celé řadě lidí, kteří se to dozvědí až v průběhu toho, co se s tebou budou znát, ale s tím taky nic nenaděláš, Přece nebudeš každýmu na potkání troubit no víš, já bych ti chtěl říct, že jsem... to je taky na nic. A jiné pseudokamrádky a tak tě budou pomlouvat a ostatním radit, aby si na tebe dávali pozor atp.

Toš esi to nějak pomůže, tak já se taky přimlouvám, aby tě z toho šaškeca už pustili :)
Uživatelský avatar
Kasz
Administrátor
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku od: 4
ve věku do: 28
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: Nejvíc mi vadí předsudečné odsouzení - i když jsem neublížil žádnému dítěti, najdou se lidé, co píšou "postavit ke zdi, kulka to vyřeší". Ne, nevyřeší. Pedofilové, kteří nic nespáchali, zažívají celý život zbytečné utrpení jen z důvodu předsudků. To je třeba změnit. Proto vznikl tenhle web.
Příspěvky: 6479
Dal: 1585 poděkování
Dostal: 3500 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Diskuse k deníkům z léčby

Nový příspěvek od Kasz »

Rein píše:Za další se budeš muset smířit s daleko horšími pocity to až na ulici kolem tebe půjdou maléh holčičky, které vůbec nebudou vědět, že ty jsi ten kriminalizovaný pedofil, ale budeš to vědět ty. Blbé na tom je, že zase ty nebudeš vědět, kolik z ostatních lidí v ten moment na té ulici bude vědět, kdo jsi ty. Utečeš. A to bude ten trest. V léčebně tě nikdo terorizovat nebude, jsi tam v bezpečí. Skutečný trest bude, až se se vším - teda především s tím co máš v sobě - budeš vyrovnávat na svobodě.
Kuba se nejspíš vyjádří sám, ale nesouhlasím s tebou ani v jedné větě tohoto odstavce. Nevidím důvod, proč by se po zahlazení trestu a vypršení zákazu činnosti s mládeží nemohl vrátit k práci s dětmi. Trest si Kuba už odpykal, následky nějaké budou přetrvávat nadále, ale nemyslím si, že budou tím největším trestem. Už dnes má Kuba několik známých dospělých lidí, kteří o něm vědí, co spáchal, a k jejich dětem jej pustí. Aspoň co vím z doslechu, Kuba kdyžtak doplní a nebo mě seřve za vynášení tajných informací (a nebo jen v tichosti upraví tento příspěvek, jelikož v diskuzní sekci k článkům má i moderátorská práva).
Rein píše:Po nějaké době, pokud budeš žít slušný život coby nepedofil, během několika let se setkáš i s pozitivními reakcemi. Je teda jisté, že některým místům a tmavým uličkám se asi budeš mmuset vyhnout, možná když něco praskne, dostaneš párkrát po paštice, ale nadruhou stranu spousta klidí tě překvapí pomocí a podporou. Bude to ale trvat vážně několik let.
Zdá se mi, že až příliš projektuješ na Kubu svoje vlastní zkušenosti s tím, čím sis sám prošel. Co vím, tak Kuba vystoupil již na nejedné přednášce, také mimojiné třeba na posledním kongresu k sexuální výchově v Pardubicích, a pokud se ke mně informace dostaly nezkresleně, neslyšel jsem o jediném negativním ohlasu, naopak za ním lidé chodili, ptali se a vyjadřovali mu podporu. A k první větě mnou vybraného úseku tvé citace: Proč by Kuba nemohl žít slušný život coby pedofil?
Rein píše:To jestli budeš pracovat s dětma nebo ne, to už je potom na tobě. Rozhodně příležitost k tomu mít budeš, jistě, taky to bude příležitost děti opět zneužívat, ale tak to už si budeš muset probrat sám co a jak.
Implikaci "Budeš pracovat s dětmi, tudíž budeš mít příležitost děti opět zneužívat" v souvislosti s Kubou poněkud nechápu. Na táborech a školách v přírodě, kde pracoval s dětmi, se deliktu nedopustil. Příležitost zneužívat děti má kdykoliv a kdekoliv, stačí, aby si na nějaké dítě počkal před školou, sledoval jej do paneláku, přistoupil s ním do výtahu... a ve výtahu si "užil". Na to, aby zneužíval děti, s nimi přece nepotřebuje pracovat. A velmi pochybuji, že jak předtím tak tím spíše nyní by Kuba vnímal práci s dětmi jako příležitost je zneužívat.
Rein píše:Za nejdůležitější zásadní ale je, aby sis v reálném životě moudra o pedofilii a pedofilech nechal pro sebe. To že pedofil děti nezneužívá, tak to vážně nechce nikdo slyšet, Zachraň se a o pedofilii mimo ambulanci a internet nikde nemel. Nech lidi, ať si představujou pedofila jak chtěj a žij takový život, jako bys pedofilem vůbec nebyl. Dosáhneš pak výzoru že jsi byl mladej a hormonálně nevyrovnanej - třeba. Jakmile po lidech budeš chtít, aby akceptovali, že jsi pedofil, tak ti dítě nikdo nesvěří. Bude to takový ten rozhovor: "Jasně Jakube, máš pravdu, jsi děsně fajn a inteligentní kluk, ale mejm dětem tu čokoládu raděj nedávej..." Není to nic o přijetí neboí nepřijetí pedofilie. S tím co cítíš se svou orientací můýeš být naprosto vyrovnaný. Bohužel chtít po lidech, aby přijali tebe jako pedofila a ještě ti svěřili dítě, to bys už chtěl trochu moc. Taková důvěra se dlouho, dlouho buduje. Tím že se budeš hlásit ke svojí pedofilii, vyhraje tvoje ego, nikoli však srdce.
Zde opět nesouhlasím. Že někdo nechce slyšet, že existují pedofilové, kteří děti nezneužívají, neznamená, že by to neměl slyšet. Myslím si, že pokud uzná za vhodné a rozhodne se svěřit, nemusí to (a myslím, že v jeho případě to ani nebude) znamenat katastrofu (viz konference a přednášky, kde již vystoupil). A že mu dítě nikdo nesvěří? Omyl. Někteří lidé možná ne, myslím si však, že se vždy najdou lidé, kteří by mu svoje vlastní dítě svěřili i přesto, že budou vědět, že je pedofil, a i přesto, že budou vědět, že v minulosti děti zneužil.
Rein píše:Přece nebudeš každýmu na potkání troubit no víš, já bych ti chtěl říct, že jsem...
Však také proč by to měl o sobě vytrubovat? Já to také o sobě nevytrubuji. I když už pomalu budu moci začít, vzhledem k tomu, kolik lidí to o mně ví. :)
Tito uživatelé poděkovali autorovi Kasz za příspěvky (celkem 2):
Silesia, simgiran
Československá pedofilní komunita – již 13 let s Vámi! ❤️💙
Uživatelský avatar
Rein

Re: Diskuse k deníkům z léčby

Nový příspěvek od Rein »

Tak já si trvánm na tom co jsem napsal bezezbytku. Otázka proč by Kuba s dětmi už pracovat neměl je zodpovězena: škody a neštěstí natropil už dost. K tomu přičtěme, že každý je nahraditelný a v konečném důsledku vyjde řešení mojí rovnice, kterou jsem toliko znám: děti bez pedofilů svoje dětství prožijí, ale pedofilové bez dětí mají problém. Pořád jsou přítomny nějaké omluvy pedofilních zločinů ve smyslu toho, že pedofilie je dar a může být dětem prospěšná. Jééje jéééje já si ale vážně myslím, že by bylo spíš prospěšné, kdyby pedofilie nebyla. Pravda, některé děti by sice neměly doživotní vzor a krásné zážitky, na druhé straně, jiné děti by nepodstoupily následky jiné pedofilní činnosti. Nutno tedy pdotknout, že zneužívání a sex s dětmi, stejně jako dětská prostituce a pornografie by tu byla i bez peďáků.

A co se týče těch pocitů viny atd. Nejde jen o tu "pozemskou spravedlnost" která uloží výkon trestu, jde vážně o to, vyrovnat se s vlastním svědomím. Každý sám sobě je potom soudcem i žalobcem.
Uživatelský avatar
Kasz
Administrátor
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku od: 4
ve věku do: 28
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: Nejvíc mi vadí předsudečné odsouzení - i když jsem neublížil žádnému dítěti, najdou se lidé, co píšou "postavit ke zdi, kulka to vyřeší". Ne, nevyřeší. Pedofilové, kteří nic nespáchali, zažívají celý život zbytečné utrpení jen z důvodu předsudků. To je třeba změnit. Proto vznikl tenhle web.
Příspěvky: 6479
Dal: 1585 poděkování
Dostal: 3500 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Diskuse k deníkům z léčby

Nový příspěvek od Kasz »

Rein píše:já si ale vážně myslím, že by bylo spíš prospěšné, kdyby pedofilie nebyla.
Myslím si, že postrádáš základní komplexní náhled na to, co to ta pedofilie vlastně je.

Tvoje myšlenka by se dala aplikovat i na gynekofili: Bylo by vážně prospěšné, kdyby neexistovala gynekofilie. Nebyly by vraždy ze žárlivosti, znásilněné a zneužívané ženy...

Můj náhled na pedofilii charakterizuje moje odpověď v dotazníku k diplomové práci Karla Žáka: "Myslím si, že je přítomná v každém člověku (viz výzkumy Freunda), jen u některých lidí se rozvine z nějakého důvodu víc – tak, že prostoupí jejich prožívání vč. sexuality. Tito lidé se pak nazývají pedofilové. Ti ostatní mají tu vlastnost z toho důvodu, aby byli na děti citlivější – většina lidí je na děti citlivější, nazvou to "ochranitelský pud". Myslím si, že je pedofilie či dispozice k ní dána od narození v genetické výbavě člověka."

Myslím si, že bez pedofilie by nebyl mateřský a otcovský ochranitelský pud, nebo jen to, že jsou lidé vůči dětem obecně citlivější, víc empatičtí, víc si jich všímají, cítí potřebu je chránit, víc je vezme za srdce, když zemře dítě, než když zemře někdo dospělý. I za tohle dle mého názoru může pedofilie, ta pedofilie, jejíž esenci má v sobě každý člověk... viz výzkumy Kurta Freunda, který pomocí PPG detekoval penilní tumescence na nedospělé dívky i u nepedofilů.
Československá pedofilní komunita – již 13 let s Vámi! ❤️💙
Uživatelský avatar
Kasz
Administrátor
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku od: 4
ve věku do: 28
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: Nejvíc mi vadí předsudečné odsouzení - i když jsem neublížil žádnému dítěti, najdou se lidé, co píšou "postavit ke zdi, kulka to vyřeší". Ne, nevyřeší. Pedofilové, kteří nic nespáchali, zažívají celý život zbytečné utrpení jen z důvodu předsudků. To je třeba změnit. Proto vznikl tenhle web.
Příspěvky: 6479
Dal: 1585 poděkování
Dostal: 3500 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Diskuse k deníkům z léčby

Nový příspěvek od Kasz »

Rein píše:Otázka proč by Kuba s dětmi už pracovat neměl je zodpovězena: škody a neštěstí natropil už dost.
Aha. Takže odepíšeme člověka nadoživotí? Doufám, že Kuba sebe nehodlá odepsat tak, jako to vypadá, žes ty odepsal sám sebe. Kuba může za svůj život ještě mnoho dětí udělat šťastnějšími, díky svým znalostem může i třeba pomoci odhalit případ zneužívání... a koneckonců obecně, může dětem přinést ještě mnoho dobrého.

Nebo doporučíme pedofilovi následující?
--> Škody jsi už nadělal dost, je načase abys udělal jedinou dobrou a správnou věc: Zasebevraždil se. Spoustu lidí tím potěšíš a už nikdy žádnou škodu nenapácháš. A navíc, každý je přece nahraditelný.... <--

Nezbývá mi nic jiného, než s tebou opět zásadně nesouhlasit.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Kasz za příspěvek:
Kuba
Československá pedofilní komunita – již 13 let s Vámi! ❤️💙
Uživatelský avatar
efix
Čestný člen skupiny ČEPEK
Výkřik do tmy: Dětský smích je stejně nejkrásnější zvuk :)
Příspěvky: 614
Dal: 62 poděkování
Dostal: 178 poděkování

Re: Diskuse k deníkům z léčby

Nový příspěvek od efix »

Rein píše:škody a neštěstí natropil už dost. K tomu přičtěme, že každý je nahraditelný
Jak už napsal Kasz: jediným východiskem tohoto uvažování, je fakt sebevražda.
NIKDY a NIKOMU nebudu tohle takhle říkat! Zvláště člověku, který udělal chybu a má snahu ji odčinit. Zamysli se prosím nad svým uvažováním, jestli tento tvůj postoj přispívá k dobrému nebo naopak ostatní ničí. Já si myslím, že tím ostatním ubilžuješ. Pro někoho může být jedinou možností se doživotně vyhýbat dětem, ale nejde to paušalizovat, pak se snižujeme na úroveň těch, kteří by všechny pedofily bez rozmyslu stříleli!
Tito uživatelé poděkovali autorovi efix za příspěvky (celkem 3):
Kasz, simgiran, Kuba
Dítě je úžasná bytost. Dej mu najevo lásku, ale opatrně. Zájmy dítěte jsou důležitější než tvoje. I když bys měl možná rád víc než jen pusu, nemůžeš. Nesmíš. Zradil bys sám sebe a ublížil tomu, koho jsi miloval. Nepodporuj tedy ubližování dětem ani jeho produkty, dětskou pornografii.
Uživatelský avatar
Rein

Re: Diskuse k deníkům z léčby

Nový příspěvek od Rein »

efix píše: Jak už napsal Kasz: jediným východiskem tohoto uvažování, je fakt sebevražda.
ak

A proč? já vůbec nechápu, proč by měla být východiskem sebevražda. Proč pořád do toho života taháte ty děcka? Vždyť Jakub může žít naprosto normální a spokojený život bez toho, aby se prioritně věnoval dětem. Nebo to snad nejde? Copak je pedofilie nějaká závislost? Samozřejmě že pokud bude chtít, pomáhat lidem může - na základě svých zkušeností se může věnovat třeba sociální práci s odsouzenými nebo mladistvými delikventy. To si myslím, že by bylo moc hezké uplatnění. To že někdo něco udělá a snaží se to odčinit je jistě dobré, jako i to, že se neuzavře do sebe a "nezatrpkne". No jak se ale říká, některé věci odpustit a odčinit nelze. (to je asi něco jako s těma dveřma) Stalo se stalo, s tím už žádnej nic nenadělá. Vy tu pedofilii zdá se mi, dost nezdravě stavíte jako nějaký super fenomén a skoro nadlidskou vlastnost. Přičemž to zas tak žhavé není. Dětem samotným je celá pedofilie naprosto volná. Důležité pro ně je, aby byly v kontaktu s lidmi, kteří je milují a poskytují jim bezpečí, náklonnost a lásku. A toto lidi dokáží i bez pedofilie. Dětství je významná část lidského života, ale nemyslím, že pedofilie může zásadně pozitivně dítěti dětství zlepšit. Děti mají především svoje rodiče (ne všechny) a žádný pedofil jim rodičovskou lásku a tento vyjímečný vztah nenahradí ani nemůže suplovat.

Já uznávám, že se mi přítomnost pedofilie v lidkém cítění a sexualitě taktéž jeví spíš jako nějaký "zvláštní" ochranitelský režim. Myslím, už jsem to několikrát vyjádřil, že pedofilie vznikla jak ji v nímáme ve vztahu k dětem a pro děti. Jako nic není dokonalé tak i pedofilie má docela stinnou stránku a to je zřetelné napojení na sexualitu. Takže nositel pedofilie je obtěžkán dost náročnou komponentou této vlastnosti a vyžaduje se po něm veliká míra sebekontroly. Kdyby totiž pedofilie nesouvisela se sexualitou a nebyla v ní přítomnost sexuálního vzrušení preferovaných dětských objektů, bylo by to o mnoho jednodušší. No bohužel to je, jak to je. Míra té sexuální potřeby je také u každého člověka jiná.

Leckterý muž si nedokáže představit, že by neměl sex, že by neměl sex nahodilý a častý, že by neměl sex s partnerkou, kterou miluje. Nedivme se potom takovému muži, že si vůbec nedokáže představit, jak to ten pedofil vlastně dělá, když sex s osobou kterou miluje nebude mít nikdy. Pokud je takovým mužem otec, tak je pro něho dost nepřijatelná představa, že by svoje dítě pedofilovi svěřil. Někteří vzdělaní lidé od pedofilie dovozují různé závěry "kdyby nebylo pedofilů, nebyla by dětská pornografie" atd. atd.

Někteří pedofilové pořád mrčí a stěžují si, jak je společnost nepřijímá, jaká je to nespravedlnost a jak oni by rádi žili svůj kvalitní život, kdyby je společnost přijala a bylo vše ok. Trochu se mi ale zdá, že tito pedofilové zase nedokáží akceptovat důvodné obavy a zděšení společnosti. Ono zděšení a strach nevyvěrá až tak z neznalosti, vyvěrá z pocitů každého z nás. Z potřeby sexuálního kontaktu každého člověka. Pedofil, ať se mu to líbí nebo ne, svým cítěním a sexualitou směřuje sexuální kontakt na děti. Bez ohledu na to, zda ho kdy realizuje nebo ne, tato potřeba je neodmyslitelně spjatá s ním a pojuje se i v kontaktu s dětmi. Z toho důvodu je nutno především akceptovat zájem společnosti chránit děti a postupně společenské mínění srze tuto snahu navést i k toleranci pedofilů. Zaměřit práci na mladé pedofily, poukazovat na možnosti případné léčby, pomoci pedofilům v úzkosti získat nadhled nad svoji odlišností. To že pedofil nebude pracovat s dětmi a nebude s nimi v kontaktu není ke škodě dětí a pedofil se tak uchrání v některých případech opravdu vážným problémům. Berme to trochu racionálně i kdyby z deseti pedofilů, pracujících s dětmi pochybil jen jeden, nestojí to za to.

Takže: pomoc pedofilovi ano, litovat ne (není co), posunout společenské mínění více k toleranci ano, zlehčovat pedofilní zločiny ne. Pedofil v občasném kontaktu s dětmi ano, ve stálém kontaktu ne.
Uživatelský avatar
efix
Čestný člen skupiny ČEPEK
Výkřik do tmy: Dětský smích je stejně nejkrásnější zvuk :)
Příspěvky: 614
Dal: 62 poděkování
Dostal: 178 poděkování

Re: Diskuse k deníkům z léčby

Nový příspěvek od efix »

Z tvého textu vyznívá hluboké odmítání pedofilie a jejích pozitivních projevů. Vzhledem ke tvé minulosti to chápu, ale nemyslím si, že je dobré takovýmhle způsobem komunikovat s méně zkušenými pedofily. Některé z nich by to totiž skutečně mohlo dohnat až k sebevraždě. To si ve speciálních případech může třeba dovolit jedině psychiatr, který si to ohlídá. Navíc tvoje slova nejsou pro mnoho pedofilů relevantní.

Proč do toto taháme děcka? Protože je máme rádi, záleží nám na nich a celý život pedofila se více či méně kolem dětí točí. Nevidím na tom nic špatného v případě, že si daný pedofil uvědomuje zákonné a společenské hranice a je sám k sobě upřímný. A dětem třeba může být celá pedofilie volná, určitě jim ale nejsou ti dospělí, kteří se k nim chovají hezky, kteří jim dokážou porozumět, pomoct, pobavit... Nehledě na to, že i z některých těch dětí jednou vyrostou pedofilové a budou se s tím muset vyrovnat.

Taky nezapomeň, že pokud třeba pro tebe platí, že si nedokážeš představit život bez nahodilého sexu, nemusí to zdaleka platit pro všechny. Jsou muži, kterým ten sex vůbec nechybí, ventilují se masturbací a potřebu skákat po holkách nemají. Nepodléhejme tlaku doby, že sex je středobod našeho života.

Tvůj předposlední odstavec opět vyjadřuje to, na čem se záísadně neshodneme. Tvrdíš, že pedofilové nedokáží akceptovat obavy a zděšení společnosti. Já tvrdím, že dokážeme a vzhledem k tomu, že tyto obavy jsou často až hystericky zkreslené působením médií, musíme na tom pracovat, abychom je zmenšovali. Píšeš, že když pedofil nebude pracovat s dětmi, tak to nebude k jejich škodě. Opět nesouhlasím. U některých je to skutečně tak, ovšem nikdy to nemůžeš říci paušálně. Pedofilové už toho udělali pro děti mnoho a jsem přesvědčen, že mnoho dětí vděčí nějakému pedofilovi za zpříjemnění dětství. I já vděčím panu Foglarovi (o kterém si to myslím).

Tvoji tendenci bagatelizovat všechno pozitivní ohledně pedofilie prostě zásadně odmítám a všem mladým pedofilům budu zdůrazňovat, že egosyntonní pedofil má potenciál být dětem velmi prospěšný a že je proto důvod pracovat na sobě, osvojit si hranice a podobně. Každý člověk může ublížit dítěti. I ti tebou vychvalovaní rodiče páchají občas taková zvěrstva na svých dětem, že zůstává rozum stát. Podobně jako je nesmysl zakazovat rodiče, tak je nesmysl komplexně zakazovat pedofilům práci s dětmi. Presumpce viny není správná.
Tito uživatelé poděkovali autorovi efix za příspěvky (celkem 2):
simgiran, Kuba
Dítě je úžasná bytost. Dej mu najevo lásku, ale opatrně. Zájmy dítěte jsou důležitější než tvoje. I když bys měl možná rád víc než jen pusu, nemůžeš. Nesmíš. Zradil bys sám sebe a ublížil tomu, koho jsi miloval. Nepodporuj tedy ubližování dětem ani jeho produkty, dětskou pornografii.
Uživatelský avatar
Rein

Re: Diskuse k deníkům z léčby

Nový příspěvek od Rein »

efix píše:Z tvého textu vyznívá hluboké odmítání pedofilie a jejích pozitivních projevů.
Já ale vůbec pedofilii neodmítám, naopak jak vidíš, beru ji jako součást tohoto světa. Jako vlastnost, která může být přítomna v některých lidech. Beru ji že je. Pozitivní projevy pedofilie jsou také zřejmé, ale otázka nakolik v tom hraje roli pedofilie. Podle mě může na děti být hodný, kamarádský i nepedofil. Pobavit dítě, vyslechnout ho a pohladit je zkrátka projev dobré vůle dobrého člověka, K tomu nikdo nepotřebuje být pedofil. K té velké lásce k dětem je nutno dodat, že u pedofila je motivací erotická a sexuální přitažlivost jako jedna z komponent pedofilie. Velmi riziková a nebezpečná komponenta ve vztahu k dětem.
efix píše:Tvoji tendenci bagatelizovat všechno pozitivní ohledně pedofilie prostě zásadně odmítám a všem mladým pedofilům budu zdůrazňovat, že egosyntonní pedofil má potenciál být dětem velmi prospěšný
Ano ale přesto pro ně může (a nemusí) být nebezpečný. A je to případ od případu. Na celé té pedofilii je totiž velice negativně vnímáno, že pedofil se může dostat do situace, kdy svoje sexuální puzení nezvládne. Může to být po mnohaletém působení mezi dětmi a situace může vzniknout dost nezřetelně. Takový pedofil, který apriori věnuje svůj čas dětem a je s nimi v kontaktu tedy vystavuje děti nějakému "potenciálnímu" riziku. Z toho důvodu, protože je zde toto riziko přítomno, je radikálním krokem, aby se pedofil dětem vyhýbal a kontakt s nimi omezil. Zní to i celkem logicky. Těžko měřit v úvaze, zda pedofila dožene k sebevraždě vědomí, že je pro děti potenciálně nebezpečný nebo spíš to, až ho za nějaký delikt odsoudí.

Umírněná část společnosti proto prozatím vyjadřuje názor, že pedofil může děti a především sám sebe chránit tak, že se vyhne intenzivnějšímu kontaktu s nimi. S tím mediálním tlakem podporujícím nenávist k pedofilům určitě lze něco udělat. Problém ovšem je, že ten mediální tlak, nevznikl jen tak. Jsou to konkrétní případy, jsou to konkrétní příběhy, byť jsou zkreslené, jsou. Já osobně se přikláním spíš k názoru, aby pedofil s dětmi nepracoval soustavně, aby kontakt s nimi omezil a realizoval se v životě jiným způsobem. Na druhé straně velice radikálně nesouhlasím s tím, že pedofil nutně musí realizovat nějaký závadný tělesný kontakt dítětem. K přechodu od fantazií do reality nestačí jen "si něco představovat". Pedofilii tedy chápu, jako vlastnost člověka pedofila, která sice představuje veliké riziko (v sexuální oblasti), ale to samo nezakládá důvod proto, aby pedofil dítě zneužil. Ovšem v důsledku rizika bych generalizoval řešení zamezení potenciálního deliktu tak,aby se pedofil opakovanému a souvislému kontaktu s dětmi vyhnul.

Abych to převedl do praxe. Kdybych měl rozhodnout, zda by nějaké dítě měl učit pedofil, nepřál bych si to. Praxe samotná ale stejně ukazuje, že pedofilové vyhledávají kontakt s dětmi realtivně brzy, pak je velmi problematické, aby se od dětí odloučily, takže stejně nezbývá, než posilovat správné návyky a sebekontrolu. Proto s takovou iniciativou souhlasím. Jistě by nebylo správné, kdyby na tomto foru bylo pouze napsáno "jsi pedofil? vyhýbej se dětem", to by těžko někomu pomohlo...
Uživatelský avatar
ksoft

Re: Diskuse k deníkům z léčby

Nový příspěvek od ksoft »

Ja jse vyjadrim jen k společnosti. Me hodne ubližuje když sedim s nekim pred televizy a řikaji tam o zrudach pedofilech a pak ta dotyčna osoba začne na ne nadavat a vubec ani netuši že vedle ni sedi pedofil.
Tohle mi hodne ublyžuje a nekdy mam snahu jednat a neco udelat... Začinam nenavidet lidi že nas odsudzuji za neco co jsem neudelal. To se kluk narodi a již je obvinen s pedofilie a ani nezačal žit svuj život.
Uživatelský avatar
Kasz
Administrátor
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku od: 4
ve věku do: 28
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: Nejvíc mi vadí předsudečné odsouzení - i když jsem neublížil žádnému dítěti, najdou se lidé, co píšou "postavit ke zdi, kulka to vyřeší". Ne, nevyřeší. Pedofilové, kteří nic nespáchali, zažívají celý život zbytečné utrpení jen z důvodu předsudků. To je třeba změnit. Proto vznikl tenhle web.
Příspěvky: 6479
Dal: 1585 poděkování
Dostal: 3500 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Diskuse k deníkům z léčby

Nový příspěvek od Kasz »

Rein píše:Někteří pedofilové pořád mrčí a stěžují si, jak je společnost nepřijímá, jaká je to nespravedlnost a jak oni by rádi žili svůj kvalitní život, kdyby je společnost přijala a bylo vše ok. Trochu se mi ale zdá, že tito pedofilové zase nedokáží akceptovat důvodné obavy a zděšení společnosti.
Ty obavy jsou nikoliv důvodné, ale neodůvodněně (předsudečně) přehnané. O těch pedofilech, kteří dnes a denně dětem mnoho prospívají, se totiž nikde v novinách nepíše.
Umírněná část společnosti proto prozatím vyjadřuje názor, že pedofil může děti a především sám sebe chránit tak, že se vyhne intenzivnějšímu kontaktu s nimi.
Velice zajímavé je, že si zosobuješ právo tlumočit názor umírněné veřejnosti. Jsi snad ty umírněná veřejnost? Jsem člověk, pedofil, ví to o mně přes 100 lidí, z toho hodně i těch, kteří nechápou, co je to pedofilie a nahlížejí na ni jako na potenciální riziko raději než na vlastnost, která lze využít i k dobru. Mnozí z nich jsou zaslepení svou vizí, a je jim jedno, co jsem za dobu, co mě znají, dobrého pro děti udělal. Přesto si zatím nedovolili napsat třeba do školy, kde pracuji a kde denně přicházím s dětmi do kontaktu (minimálně možná tuší, že by právně narazili). Na druhu stranu minimálně půlka z té stovky lidí mě neodsoudila, ani mi nezakázala stýkat se s jejich dětmi, a mají prostě názor jiný, dokonce než ty. Co je to tedy umírněná část veřejnosti a co neumírněná část? Obě dvě části musejí (a nebo se musí do budoucna naučit) respektovat fakt, že člověk, který je pedofil a nic nespáchal, má stejná lidská práva jako kterýkoliv jiný člověk, může si tedy zvolit jakékoliv zaměstnání a navazovat vztahy s kýmkoliv, kdo o to stojí, tedy i s dětmi.
Rein píše:Takový pedofil, který apriori věnuje svůj čas dětem a je s nimi v kontaktu tedy vystavuje děti nějakému "potenciálnímu" riziku. Z toho důvodu, protože je zde toto riziko přítomno, je radikálním krokem, aby se pedofil dětem vyhýbal a kontakt s nimi omezil. Zní to i celkem logicky.
Já budu stručný. Každý člověk je potenciálně druhému člověku nebezpečný. Takže Reine, běž se někam zavřít do nějaké kobky, kde nebudeš přicházet do kontaktu se žádnými lidmi, protože jediným logickým krokem, kterým omezíš svou nebezpečnost druhým lidem je, že se jim budeš vyhýbat a kontakt s nimi omezíš na nejmenší možnou úroveň.

Nemám slov. A jako administrátor dávám první veřejné spíše zatím ještě neformální upozornění, abys buď bral ohled na to, že zde zastáváme názor jiný a nepodsouval všem názor svůj jako jediný správný, a nebo aby sis svoje řeči ventiloval na nějakém jiném fóru. Tvoje slova zde napsaná totiž mohou být potenciálně druhým lidem (především jiným - hledajícím - pedofilům) a tedy potažmo dětem nebezpečná, a věci, které ohrožují děti, zde na těchto stránkách od nás nemívají příliš prostoru k uplatnění.
Československá pedofilní komunita – již 13 let s Vámi! ❤️💙
Uživatelský avatar
Kuba
Čestný člen skupiny ČEPEK
Bydliště: Doma
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku od: 13
ve věku do: 26
Příspěvky: 1484
Dal: 360 poděkování
Dostal: 288 poděkování

Re: Diskuse k deníkům z léčby

Nový příspěvek od Kuba »

Pěkná diskuse, k jejímu přečtení se dostanu ale až později. Teď jsem využil čas k tomu, abych přidal První část z Fílova deníku
Světlo mého života, žár mých slabin. Můj hřích, má duše.
- Vladimir Nabokov, Lolita (přeložil Pavel Dominik)
Uživatelský avatar
Rein

Re: Diskuse k deníkům z léčby

Nový příspěvek od Rein »

Kasz píše: jako administrátor dávám první veřejné spíše zatím ještě neformální upozornění, abys buď bral ohled na to, že zde zastáváme názor jiný a nepodsouval všem názor svůj jako jediný správný... Tvoje slova zde napsaná totiž mohou být potenciálně druhým lidem (především jiným - hledajícím - pedofilům) a tedy potažmo dětem nebezpečné, a věci, které ohrožují děti, zde na těchto stránkách od nás nemívají příliš prostoru k uplatnění.
Tak tomu říkáme opravdu svobodní diskuse :) dejme tomu že jsi se teda trošku vytočil. Ale není proč. Já ten svůj názor nikomu nenutím.

Na to že ty máš jiný názor beru ohled a prosím, ať si každý dělá názor sám. Zdá se ti snad, že tuto diskusi vedeme na tomto foru kvuli sobě? nebo jen kvůli těm, co diskutují ? (jsme obyčejně jen 3 já, ty a Flarnytryl, teď se připojil i Efix). Třebaže někdo ze čtenářů názor nepřipojí, neznamená, že si ho nepřečte.

Zásadni na této diskusi je, že v některých otázkách se shodujeme, v některých částečně, v jiných vůbec. Pokud já říkám, že by pedofil neměl pracovat s dětmi - což opakuju už řadu let, tak to poněkud vůbec nesouvisí s tebou... myslím, že to snad ani osobně nebereš. Pomoc pedofilům, třebaže ji každý směřujeme jiným směrem, máme taktéž shodnou. Pokud ty píšeš, nemám slov, tak já zase odmítám transparentní agitaci k tomu, aby každý pedofil zůstal s dětmi. Ale stále svůj názor beru jen jako názor a vůbec nečekám, aby to někdo vzal jako modlu a čert ví jaké nařízení. Domnívám se, že až výsledný "koktejl" našich argumentů umožní čtenáři, aby rozšířil svoji úvahu nad svými plány.

A závěrem přímo vůdcovské zvolání: "kdo nevolí stranu, je proti národu"
V závěru tedy zdůrazňuji, že jsem nepřišel ničí názory snižovat, spíš poskytnout jiný úhel pohledu. Neříkám, čí názor je lepší a vhodnější, naopak se snažím sám svoje postoje formovat.
Uživatelský avatar
efix
Čestný člen skupiny ČEPEK
Výkřik do tmy: Dětský smích je stejně nejkrásnější zvuk :)
Příspěvky: 614
Dal: 62 poděkování
Dostal: 178 poděkování

Re: Diskuse k deníkům z léčby

Nový příspěvek od efix »

Rein píše:Ano ale přesto pro ně může (a nemusí) být nebezpečný. A je to případ od případu. Na celé té pedofilii je totiž velice negativně vnímáno, že pedofil se může dostat do situace, kdy svoje sexuální puzení nezvládne. Může to být po mnohaletém působení mezi dětmi a situace může vzniknout dost nezřetelně. Takový pedofil, který apriori věnuje svůj čas dětem a je s nimi v kontaktu tedy vystavuje děti nějakému "potenciálnímu" riziku. Z toho důvodu, protože je zde toto riziko přítomno, je radikálním krokem, aby se pedofil dětem vyhýbal a kontakt s nimi omezil. Zní to i celkem logicky.
Logicky to možná zní, ale v téhle úvaze je zásadní chyba. Dětem je totiž nebezpečný naprosto každý. Nikdo nemůže dát záruku, že mu jednou v budoucnu "nerupne v bedně" nebo nerpasknou nervy a dítěti neublíží. Problém tu je, že společnost z různých důvodů předpokládá, že pedofil je jaksi "nebezpečnější" neboť u něj všechno vychází z touhy mít sex s dítětem a v kontaktu s dětmi tudíž neustále prožívá obrovský boj se sebeovládáním. To je ovšem špatné východisko. Jistě, jsou pedofilové, jejichž sexuální touha je skutečně nezvladatelná a u těch bych se nikdy nepřimlouval, aby byli v kontaktu s dětmi. První podmínka pro pedofila, aby mohl být v oboustranně prospěšném kontaktu s dětmi je že zná zákonné i morální hranice, uvědomuje si rizika a následky selhání a upřímně sebekriticky zhodnotil svoje schopnosti sebeovládání.

Z tohoto důvodu je myslná tvoje věta
Pokud ty píšeš, nemám slov, tak já zase odmítám transparentní agitaci k tomu, aby každý pedofil zůstal s dětmi.
protože takhle tu nikdo neagituje.
Tito uživatelé poděkovali autorovi efix za příspěvek:
simgiran
Dítě je úžasná bytost. Dej mu najevo lásku, ale opatrně. Zájmy dítěte jsou důležitější než tvoje. I když bys měl možná rád víc než jen pusu, nemůžeš. Nesmíš. Zradil bys sám sebe a ublížil tomu, koho jsi miloval. Nepodporuj tedy ubližování dětem ani jeho produkty, dětskou pornografii.
Uživatelský avatar
simgiran
Čestný člen skupiny ČEPEK
Líbí se mi: Chlapci a ženy
ve věku od: 8
ve věku do: 15
Kontakt: e-mail: [email protected]
Výkřik do tmy: Jsem produkt dekadentního světonázoru a jakožto takový na slepé větvi vývoje.
Příspěvky: 1276
Dal: 472 poděkování
Dostal: 567 poděkování

Re: Diskuse k deníkům z léčby

Nový příspěvek od simgiran »

Já musím nesouhlasit s Reinovým tvrzením, že děti se bez pedofilů v pohodě obejdou a že tedy pedofilové jsou pro děti jen nebezpeční a měli by se jim vyhýbat. Pro děti jsou lidé, co jsou se jim ochotni věnovat, velmi přínosní, mohou je někam posunout jako učitelé, vedoucí kroužků a pod. Pro děti jsou také důležití lidé, ke kterým mohou mít důvěru a kterým se mohou svěřit, pokud jim někdo ubližuje. Lidé, co nezavřou oči, pokud zjistí náznaky šikany nebo týrání. Pedofilové mají přirozeně o děti zájem a pokud ho dokáží vhodně nasměrovat, mohou být pro děti velmi přínosní. Pokud takové pedofily od práce s dětmi odradíme, tak dětem uškodíme. To nemůžeme ignorovat. Nemůžeme vypíchnout jednu věc, riziko, že pedofil zneužije dítě, snažit se ho minimalizovat za každou cenu (a není ani jisté, že odrazováním pedofilů jako celku od práce s dětmi toto riziko snížíme), a ignorovat všechno ostatní. Takový postup je hrubě nesprávný.
Tito uživatelé poděkovali autorovi simgiran za příspěvek:
Kuba
Uživatelský avatar
Rein

Re: Diskuse k deníkům z léčby

Nový příspěvek od Rein »

efix píše:Problém tu je, že společnost z různých důvodů předpokládá, že pedofil je jaksi "nebezpečnější" neboť u něj všechno vychází z touhy mít sex s dítětem
ano, přesně tuto obavu jsem rozvedl. U pedofila dominuje erotická a sexuální preference dětí, proto je zde přítomno zvýšené riziko nežádoucího sexuálního kontaktu s dítětem. To je podle mojeho názoru velice nebezpečné a rizikové. Z toho důvodu, se tedy přikláním k názoru, že by bylo bezpečnější, kdyby se pedofil stálému kontaktu s dětmi vyhnul. Zkrátka je to můj názor a nějak jsem za posledních osm let, nedošel k úvaze, která by tento můj osobní názor změnila.

Už jenom pro doplnění, neboť jsem to už několikrát vyjádřil, také odmítám (dle svého názoru a přesvědčení) že pedofil, který v kontaktu s dětmi je, musí je automaticky zneužívat, že veškerá činnost pedofila v souvislosti s dětmi je motivována ryze sexuálně (to mi přijde naprosto nelogické), že sexuální fantazie pedofila jsou v rovině s touhou po reálném sexuálním kontaktu, že pedofil, který s dětmi pracuje a je s nimi nepřetržitě dřív nebo později dítě zneužije. Ale stejně jako že pedofil, který se vyhne častým kontaktům s dětmi nemůže žít dostatečně kvalitní a emotivní duševní a sexuální život.
Uživatelský avatar
fenix

Re: Diskuse k deníkům z léčby

Nový příspěvek od fenix »

Kasz píše:Nemám slov. A jako administrátor dávám první veřejné spíše zatím ještě neformální upozornění, abys buď bral ohled na to, že zde zastáváme názor jiný a nepodsouval všem názor svůj jako jediný správný, a nebo aby sis svoje řeči ventiloval na nějakém jiném fóru.
Ikdyž se spoustou věcí co Rein napsal nesouhlasím, tak každý má snad právo napsat na fórum svůj názor.
Sám chceš pochopení nebo aspoň vyslechnutí názorů, když píšeš o pedofilii na diskuse na jiné weby. A určitě tě štve, když to dopadne jako třeba teď na emiminu, že o tom nechtějí slyšet a nakonec to radši smažou. Ale ty se právě chováš úplně stejně.
Uživatelský avatar
efix
Čestný člen skupiny ČEPEK
Výkřik do tmy: Dětský smích je stejně nejkrásnější zvuk :)
Příspěvky: 614
Dal: 62 poděkování
Dostal: 178 poděkování

Re: Diskuse k deníkům z léčby

Nový příspěvek od efix »

Rein píše:že by bylo bezpečnější, kdyby se pedofil stálému kontaktu s dětmi vyhnul.
Bezpečnější by to bylo. Ono by vůbec nejbezpečnější bylo, kdybychom každé dítě hned po narození zavřeli do betonového sarkofágu bez nábytku, pouštěli mu tam dokonale čistý vzduch, k jídlu mu dávali perfektně vyváženou potravu a skrze nepřístupnou obrazovku mu nahrazovali lidský kontakt. Nebo mne napadá ještě jedna metoda jak zajistit, že dítěti nikdo v budoucnu neublíží, podobně nesmyslná.

život je o hledání kompromisů.
Tito uživatelé poděkovali autorovi efix za příspěvek:
Kuba
Dítě je úžasná bytost. Dej mu najevo lásku, ale opatrně. Zájmy dítěte jsou důležitější než tvoje. I když bys měl možná rád víc než jen pusu, nemůžeš. Nesmíš. Zradil bys sám sebe a ublížil tomu, koho jsi miloval. Nepodporuj tedy ubližování dětem ani jeho produkty, dětskou pornografii.
Uživatelský avatar
MR_Xguard
Čestný člen skupiny ČEPEK
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 3
ve věku do: 8
Příspěvky: 987
Dal: 110 poděkování
Dostal: 306 poděkování

Re: Diskuse k deníkům z léčby

Nový příspěvek od MR_Xguard »

Já jenom dodán, Efixi, kdybys tohle udělal, tak sotva tu kopku opustí, tak je na místě mrtvé, protože nebude mít žádné sebeobranné mechanismy ani protilátky, které by jej chránily před nemocemi
Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů