Výňatek z chatu z rozhovoru s Lammerem

Diskuze a porada registrovaných uživatelů ohledně situací a problémů z jejich života.
Dan
Čestný člen skupiny ČEPEK
Líbí se mi: Chlapci
Dal: 75 poděkování
Dostal: 218 poděkování

Výňatek z chatu z rozhovoru s Lammerem

Nový příspěvek od Dan »

aneb čím vším si může pedofil v dospívání projít, udělat chybu, a přesto se s tím dokázat vyrovnávat.

DanielKubec: ve svém příběhu na foru si psal, že máš nějaký vztah s holkou, ač jsi BL. Jaký to je?
Lammer: DanielKubeC: No je to takoví všeljaký je z vesnice tak 15km ode mě a přijede jednou za týden někdy jen jednou za 14 dní když dojede je všechno jak kdyby sme spolu chodili, ale když tady není tak si ani nepíšem nic...
DanielKubeC: Lammer: hm, na tom něco je, to víš, já vzhledem ke svý sexualitě už ani o vztahu s holkou neuvažuju, nemohlo by mi to klapat, ale pokud to tobě vyhovuje a něco ti to dává, třeba to je jedna z možností, jak se s tím vyrovnávat. a dejme tomu i sexuálně uspokojit
Lammer: DanielKubeC: tak nějak jsem to myslel
DanielKubeC: Lammer: hm jasný, ale tak zřejmě tě prostě jako holka asi nebere tak jako klucí, co? nebo se to nějak srovnávat dá?
Lammer: DanielKubeC: ne s klukama se to srovnat nedá... Při masturbaci jsem si nikdy holku nepředstavil...
DanielKubeC: Lammer: jasně, pochopitelný. byl si teda 3 měsíce v diagnosťáku? to muselo bejt docela drsný, přineslo ti to něco ve změně tvejch názorů, nebo tě to jen naučilo hulit?
Lammer: DanielKubeC: spíš naučilo hulit...
Lammer: V těhlech případech vám diagnosťák nemá jak pomoct
DanielKubeC: Lammer: to je mi docela jasný, i právě proto mě štve, že období kdy si asi nejvíc potřeboval pomoct s těma věcma, vysvětlit co se ti vlastně děje, tě jen odsunuli do nějakýho debilního pasťáku
Lammer: DanielKubeC: Všechny tyhle věci se řeší špatně....
DanielKubeC: jediný v co můžem trochu idealisticky doufat je, že web jako je tenhle může dětem přinést ty informace a podporu kterou jim nedokáži poskytnout rodiče, aby se pak nedopouštěli různejch blbostí
DanielKubeC: Lammer: shodnem se, že to že ses dopustil zneužití a to až 5 kluků byla dost blbost?
Lammer: DanielKubeC: no to určitě...
DanielKubeC: Lammer: zásadní je že teď takhle uvažuješ. Udělal jsi to v době kdy si sám byl ještě dítě a tím pádem vlastně neodpovědnej za svý jednání. dybys to zopakoval už teď v 15, sám jistě víš nakolik by pro tebe následky byly drsnější. a to by byla moc škoda.
Lammer: DanielKubeC: S tímdle vším mě seznámila advokátka...
moravák: Lammer: jsem jen návštěvník a nejsem pedo, ale pokud jsem pochopil, bylo ti 12. jednalo se o nějaký zneužití? řekl bych, že sis nejen neuvědomil dosah toho co děláš, ale ani jsi vlastně o nějaký zneužití neusiloval, ne?
Lammer: moravák: všechno bylo dělaný za cílem uspokojit se...
DanielKubeC: Lammer: prováděl si to i s vlastním bráchou, ovlivnilo to nějak vztahy mezi vámi? jak spolu teď vycházíte?
moravák: Lammer: k tomu mýmu dotazu - těm klukům bylo 7. líbíli se ti a asi to nebylo násilím, pro ně to byla zajímavá zkušenost a tobě to udělalo dobře. já bych to moc nekriminalizoval. ve 12 kluk ještě dělá věci, jejichž důsledky nedomýšlí, no.
Lammer: DanielKubeC: můj brácha to bral jako běžnou věc nezanechalo to na něm žádnou psychickou závadu je takovej pomalejší...
DanielKubeC: moravák: naprosto souhlasím, prostě dyž něco takovýho dělá dítě jiným dětem, nedá se to odsuzovat
moravák: mě mohlo být 11-12, když jsem byl doktorem a vyšetřoval jsem 8letou pacientku, radši nechtěj vědět jak
DanielKubeC: Lammer: to je to podstatný, že mu to nezpůsobilo žádný ublížení. tvůj bráška je zřejmě ještě pořád v tvým preferenčním věku? pořád se ti tak nějak líbí? to může bejt i dobrý, že máš takhle v rodině furt nějaký dítě, ne?
Lammer: DanielKubeC: Ne je to mentál...
Lammer: DanielKubeC: je mu 11, ale chová se tak na 3 roky sním se nedá ani bavit natož něco hrát... utrpení s ním být v jedné místnosti....
DanielKubeC: moravák: ano v podstatě takový věci k tomu dětství patří, a dyž to začnou idiotští dospělí řešit agresivně, a protáhnou takový dítě eště k tomu soudním procesem a pasťákem, co to může přinýst dobrýho?
Lammer: DanielKubeC: ale když si dom přivede kamaráda nestěžuju si
DanielKubeC: Lammer: tak to je tak eště dobrý, že máš skrze to příležitost nějak se vídat s dětma. Já mám tu příležitost dost omezenou. Podle toho co jsi psal, a jak ses dětí na škole zastával, asi ti nedělá nijak problém s dětma vycházet, což?
Lammer: DanielKubeC: s dětmi si rozumím skvěle
moravák: DanielKubeC: to je právě velká nespravedlnost, když člověk potřebuje pomoc a radu, neví, jak dál bude žít, tak místo pochopení nastupuje trest. úplně nesmyslný, protože nikoho napravit nemůže! ale tohle změnit je na několik desetiletí.
DanielKubeC: Lammer: tak to máš supr, dává ti to hodně možností, jak se realizovat, třebas i na dětskejch táborech nebo tak? věřím, že to co se ti stalo před 15 rokem, ti nikdovmetat do ksichtu nebude
DanielKubeC: moravák: ano dá se to dělat jen jakejmasi protiopatřeníma, iniciativou co půjde proti tomu. doufejme že tenhle web tak může fungovat, proto v něm vidím budoucnost
Lammer: na tábory nejezdím, ale jak mile je něco kde jsou děti nikdy nemám problém se dostat do kolektivu a zblížit si je
DanielKubeC: Lammer: a dělá ti nějak problém se před nimi udržet? dejme tomu abys je nevosahával tak, aby to jim přišlo nepřirozený?
Lammer: DanielKubeC: Někdy mi to problém dělá, ale ovládnu se...
DanielKubeC: Lammer: proč se i ptám, říká se tak nějak v poučkách, že někdo kdo se dopustí zneužití, dělá mu pak větší problém, se udržet, aby to neopakoval. ale já tě rozhodně do nějakejch psycho pouček nastrkávat nechci
DanielKubeC: Lammer: dyž se ovládneš, tak to máš asi tak stejný, jako řada z nás ostatních. jako přese všechno čím sis musel projít, pevně věřím, že máš před sebou dobrou budoucnost a jen samé zlepšování, co se týče kontaktu s dětmi, pomáhání dětem
objevil, páč jak tvý zkušenostitak tvoje názory tu věřím budou přínosný pro ostatní
Lammer: moravák: hodlám jít na střední školu... sice bych na to neměl známky, ale díky známostem jsem se tam dostal... ale budu se muset začít učit...
DanielKubeC: Lammer: inu to tak bude vhodné se začít učit hele, a´t si ty svý šance na spokojenou budoucnost prohloubíš, páč si jí zasloužíš
roger
Nový člen
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 11
ve věku do: 11

Re: Výňatek z chatu z rozhovoru s Lammerem

Nový příspěvek od roger »

Hmm, to je zaujímavé. Pripomína mi to moje detstvo v niečom. Tiež som takto "zneužil" zopár detí.. teraz by som dal smajlíka, ale nasleduje vážnejší dovetok. Ono to boli väčšinou dievčatá, až na - jedného mladšieho chlapca. Ten vekový rozdiel bol medzi nami cez 4 roky a ja som s odstupom času a nejakých náznakov zistil, že možno sa s tým nevie úplne vyrovnať, minimálne už len kvôli predsudkom voči detskej sexualite. Niekedy sem snáď hodím post o tom, čo som vyvádzal ako dieťa, lebo mi pripadá, že tých aktivít bolo na jedno dieťa až moc :-)

Inak by ste možno neverili, ako veľmi dokáže postoj najbližších k tak nevinnej detskej činnosti ublížiť až do dospelosti, milý Freud to videl celkom dobre. Viackrát som čítal na jednom fóre "Byla jsem zneužita", "Zneužíval(a) jsem mladší(ho) kamaráda/kamarádku", všetko také podobné veci, jedno dieťa 11-13 rokov, druhé 5-10, a jeden z nich má silné výčitky, pritom z objektívneho popisu o nič nešlo. Naozaj koľkokrát ubližuje najviac vedomie, že niečo nie je v súlade s morálkou spoločnosti, alebo s názorom rodičov. Vystihuje to jedna veta, ktorá mi utkvela, keď jedna 19-ročná holka opisovala, že sa nechce zdôveriť svojmu priateľovi s detskou hrou na doktora v 5-tich rokoch, lebo: "Přijde mi to silný kafe na tak malou holku.". (!)
Dan
Čestný člen skupiny ČEPEK
Líbí se mi: Chlapci
Dal: 75 poděkování
Dostal: 218 poděkování

Nový příspěvek od Dan »

pro roger: pokud by se ti chtělo rozvádět, jaké sexuální zážitky, nebo možná jen dětské hry (vždyť oba pohledy jsou možné) jsi jako dítě měl, bylo by to pro diskuzi jistě přínosem. Vždy´t už pořád visí ve vzduchu otázka, nakolik má sexuální zkušenosti v dětství souvislost s projevy pedofilie. Můžu na to mít svůj názor (že je pedofilie vrozená a nevzniká během dětství) ale sám odpovědi na ty otázky nemám.
A pak další zásadní otázka, nakolik takové zkušenosti můžou dítěti ublížit v dospělém životě, i dyž jde třeba opravdu jen o hru mezi dětmi, v které nemá žádnou účast dospělí. Je to skutečně jen tlak společnosti, co pak nutí dospívající připadat si proto nepřirozeně?
roger
Nový člen
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 11
ve věku do: 11

Nový příspěvek od roger »

To by som síce mohol, ale aký by bol cieľ? A so svojím ladením by to tu pôsobilo ako päsť na oko, takže si to snáď nechám pre seba. Bolo to ale vcelku pestré.

Snáď len to podstatné, inicioval som to vždy ja, no odozva bola aspoň na začiatku, väčšinou aj v priebehu pozitívna, teda jednalo sa o konsenzuálne aktivity. Až na toho jedného chlapca, u ktorého som mal pocit, že sa časom s vekom na to pozeral inak a snáď sa za to hanbil. Žiaľ, i keď som mal k tomu rozhovoru blízko, nedostal som sa k otvoreniu tej témy, ako sa na to pozerá s odstupom času. Mám to ale na pláne, veľmi chcem vedieť, či som náhodou niekomu neublížil. Verím totiž tomu, že rozhovor s tým, že to všetko bolo v rámci normy, by takému človeku zaťaženému pocitom studu mohol pomôcť.

Čo sa týka pedofílie, nemyslím, že by bola v prežívaní iba vrodená forma, ale to je potom porucha. A pokiaľ ide o škodu na deťoch, tak to je taká nepreskúmaná oblasť.. z väčšiny ide o vnútorný konflikt medzi spoločenskou morálkou a vnútorným prežívaním, ale určite existujú prípady, kedy sa daná vec dá kľudne označiť za zneužitie, hlavne pokiaľ má iniciátor prevahu, vyšší vek, atď., tá paleta je široká.