MUDr. Jiří Švarc, Ph.D. - Sexuální deviace: Kriminalita, diagnostika, léčení (YouTube, PN Bohnice)

VIDEA slouží ke sdílení odkazů na volně dostupná videa, která vyhovují pravidlům komunity. Odkazy na videa zobrazující reálné osoby mohou obsahovat jedině osoby veřejně známé či na veřejnosti se prezentující, které jsou v současnosti starší 18 let (tedy narozené do roku 2006 včetně).
Pravidla fóra
  1. Je povoleno vkládání odkazů na videa osob, které jsou veřejně známé či na veřejnosti se prezentující a které jsou v současnosti starší 18 let, viz Pravidla webu.
  2. Je zakázáno vkládání odkazů na videa osob, které nejsou veřejně známé či na veřejnosti se prezentující (tedy např. na videa z rodinných a školních alb aj.) a které jsou v současnosti mladší 18 let (narozené od r. 2006 do současnosti). Do názvu vlákna je nutné uvést rok narození daných osob, případně rok vydání zdroje videa, není-li bez pochybností zjevné, že se jedná o osoby starší 18 let.
  3. Videa je možné vkládat jen formou odkazů (za využití tagu VIDEO).
  4. Při porušení těchto pravidel dojde k upravení či odstranění vlákna, případně k penalizaci uživatele. V případě nejasností, jaké odkazy můžete v této sekci sdílet, kontaktujte Macka, moderátora AV sekce. Stížnosti na obsah sekce řeší administrátorský tým odpovědný za chod fóra, viz rubriku Kontakt.
Cykle02
Mediální analytik
Líbí se mi: Chlapci i dívky
ve věku od: 2
ve věku do: 12
Výkřik do tmy: Nevěřím těm co nevěří na Ježíška.
Dal: 365 poděkování
Dostal: 2566 poděkování

MUDr. Jiří Švarc, Ph.D. - Sexuální deviace: Kriminalita, diagnostika, léčení (YouTube, PN Bohnice)

Nový příspěvek od Cykle02 »

PN Bohnice
Přednášky pro veřejnost
7. 11. 2024

Sumarizace přepisu whisper.spp s Llama-3.1-8B-Instruct (bez záruky):

Následující body shrnují obsah videa:

1. Úvod:Přednáška je vedena primářem Jiří Švarcem z ochranného léčení, kde hovoří o sexuálních deviacích a jejich léčbě.
2. Definice sexuální deviace:Sexuální deviace je definována jako prožívání sexuální touhy nebo fantazie týkající se neobvyklých objektů nebo aktivit po dobu nejméně šest měsíců.
3. Historie sexologie:První sexologem se považuje německý lékař Richard Kraft Ebbing, který napsal Psychopatia sexualis v roce 1886.
4. Sexuální deviace a trestní zákon:Sexuální deviace nejsou samostatným trestným činem, ale jsou součástí jiných trestných činů (např. znásilnění).
5. Klasifikace sexuálních deviací:Existuje mezinárodní klasifikace sexuálních deviací, která se používá v českých učebnicích.
6. Poruchy sexuální preference:Poruchy sexuální preference jsou rozděleny na poruchy v objektu (např. pedofilie) a aktivitě (např. exhibicionismus).
7. Exhibicionismus:Exhibicionismus je vzrušení s obnažením genitálu před preferovanou osobou bez úmyslu se seznámit.
8. Sadismus a masochismus:Sadismus a masochismus jsou poruchy sexuální preference, které nejsou vždy snadno rozlišitelné od jiných poruch.
9. Transexualismus:Transexualismus je porucha sexuální identifikace, kdy člověk se cítí osobou jiného pohlaví než biologického.
10. Patologická sexuální agresivita:Patologická sexuální agresivita je definována jako znásilňování nesouhlasící ženy, což není definice sexuální deviace, ale znásilnění.
11. Ochranné léčení sexologické:Ochranné léčení sexologické je léčba pro osoby s sexuálními deviacemi, která se provádí v ústavních nebo ambulantních zařízeních.
12. Terapie biologická a psychoterapeutická:Terapie biologická spočívá v tlumení testosteronu pomocí léků (chemická kastrace), zatímco psychoterapeutická terapie se zaměřuje na změnu chování a myšlení pacienta.
13. Doba ochranného léčení:Doba ochranného léčení je obvykle dva roky, ale může být delší nebo kratší v závislosti na individuálním případě.
14. Kritika ochranných léčebných zařízení:Existuje kritika ochranných léčebných zařízení za jejich nedostatečné podmínky a terapii.

Tato přednáška se zabývá komplexním tématem sexuálních deviací, jejich definicí, klasifikací a léčbou. Primář Švarc nabízí pohled na historii sexologie, trestní zákoník a různé typy sexuálních deviací. Diskutuje také terapii biologickou a psychoterapeutickou a kritizuje některé aspekty ochranných léčebných zařízení.
...a o jakých tématech se po dnešním Googlení začne na ČEPEKu mluvit?
Cykle02
Mediální analytik
Líbí se mi: Chlapci i dívky
ve věku od: 2
ve věku do: 12
Výkřik do tmy: Nevěřím těm co nevěří na Ježíška.
Dal: 365 poděkování
Dostal: 2566 poděkování

Re: MUDr. Jiří Švarc, Ph.D. - Sexuální deviace: Kriminalita, diagnostika, léčení (YouTube, PN Bohnice)

Nový příspěvek od Cykle02 »

Vypadalo to, že by to mohly být zajímavý jiný/oponentní názor k současné sexuologii, ale nemůžu si pomoc, ale spíš mi připadá mimo. Parafili tam zmíní jen dvakrát, z toho jednou v citaci. Jinak mluví o sexuálních deviacích/deviantech. Dává rovnítko mezi čin a parafilii. Ovšem většinu času jsem měl vůbec problém pochopit, jaký názor vlastně zastává. Jeho "přehled" dokonale vystihuje výrok "No a u nás to funguje tak, že prostě neexistují žádné programy pro pedofily a pro agresory. Kromě, teď myslím na svobodě, ve výkonu tresty už se to začíná fungovat.". Musel jsem si zkontrolovat datum, kdy to video bylo pořízeno, ale v úvodu je 7. 11. 2024.
...a o jakých tématech se po dnešním Googlení začne na ČEPEKu mluvit?
Kasz
Administrátor
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku od: 4
ve věku do: 28
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: Nejvíc mi vadí předsudečné odsouzení - i když jsem neublížil žádnému dítěti, najdou se lidé, co píšou "postavit ke zdi, kulka to vyřeší". Ne, nevyřeší. Pedofilové, kteří nic nespáchali, zažívají celý život zbytečné utrpení jen z důvodu předsudků. To je třeba změnit. Proto vznikl tenhle web.
Dal: 1757 poděkování
Dostal: 3645 poděkování

Re: MUDr. Jiří Švarc, Ph.D. - Sexuální deviace: Kriminalita, diagnostika, léčení (YouTube, PN Bohnice)

Nový příspěvek od Kasz »

Musíš počkat, až současné generace sexuologů, kteří sexuologii dělají celý život, vymře, teprve pak se jejich názvosloví změní.
Československá pedofilní komunita – již 13 let s Vámi! ❤️💙