Dětských nevěst je po světě na 51 milionů (Rozhlas.cz)

Sekce pro vkládání článků, které se týkají problematiky sexuálního zneužívání dětí, a následnou diskuzi mezi uživateli (případně i neregistrovanými návštěvníky).
Pravidla fóra
UPOZORNĚNÍ: Fórum Reakce na média vč. svých podsekcí právě prochází rekonstrukcí. Více informací se dozvíte ZDE.

PRAVIDLA POUŽÍVÁNÍ IKON:

– dobrý článek
– ucházející článek
– špatný článek
– článek z dezinformačního média

DeepInHeart
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 2
ve věku do: 15
Výkřik do tmy: Nikdy nevieš aký si silný, až kým byť silný je posledné čo ti ostáva
Dal: 9 poděkování
Dostal: 24 poděkování

Dětských nevěst je po světě na 51 milionů (Rozhlas.cz)

Nový příspěvek od DeepInHeart »

Ve světě se 51 milionů dívek vdá mnohem dříve, než dosáhnou plnoletosti. Takzvané dětské nevěsty jsou svými rodiči provdány někdy i během útlého dětství, třeba v šesti nebo v deseti letech. A není výjimkou, že si je bere výrazně starší muž. Přestože Afghánci například tvrdí, že manželé se sexem čekají, až nevěsta dosáhne dospělosti, realita je prý podstatně jiná.

Podle novinářky na volné noze Petry Procházkové, která přímo v Afghánistánu pracovala, ale podobné praktiky nesouvisí jen s náboženstvím, tedy islámem, a nejsou rozšířeny jen v Afghánistánu a okolních zemích. Týkají se například i mnoha afrických zemí.

„Myslím si, že to souvisí především s ekonomickou situací a se vzdělaností, především žen,“ říká Procházková.

„Často jde o obchod a dívka je muži odevzdána až později. Ne v plnoletosti, ale po dosažení některých znaků zralosti. Například v Afghánistánu se dospělost nedefinuje věkem, ale první menstruací. Záleží ale na tom, jak se k tomu která rodina staví. Vzdělanější rodiny se k tomu staví podobně jako evropské rodiny. Ale ty méně vzdělané, které mají hodně dětí, se často sňatkem snaží děvčete zbavit. Ono totiž pro rodinu představuje ekonomickou zátěž, na rozdíl od chlapce,“ uvádí Procházková a vysvětluje:

„Proto dívku vydají, prodají muži a je jen na něm, jestli situace využije a vezme si dívku i po sexuální stránce, nebo počká do její plnoletost, což je v Afghánistánu přibližně 16 až 17 let.“
Kasz
Administrátor
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku od: 4
ve věku do: 28
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: Nejvíc mi vadí předsudečné odsouzení - i když jsem neublížil žádnému dítěti, najdou se lidé, co píšou "postavit ke zdi, kulka to vyřeší". Ne, nevyřeší. Pedofilové, kteří nic nespáchali, zažívají celý život zbytečné utrpení jen z důvodu předsudků. To je třeba změnit. Proto vznikl tenhle web.
Dal: 1716 poděkování
Dostal: 3600 poděkování

Re: Dětských nevěst je po světě na 51 milionů

Nový příspěvek od Kasz »

51 milionů... mě by stačila jedna!

To byl samozřejmě vtip, je mi jasné, že je třeba respektovat svobodnou volbu obou jedinců vstupující do manželství, a k této svobodné volbě musí být daný jedinec duševně dostatečně vyzrálý.
Československá pedofilní komunita – již 13 let s Vámi! ❤️💙
DeepInHeart
Registrovaný uživatel
ve věku od: 2
Výkřik do tmy: Nikdy nevieš aký si silný, až kým byť silný je posledné čo ti ostáva
Dal: 9 poděkování
Dostal: 24 poděkování

Nový příspěvek od DeepInHeart »

Kasz píše:51 milionů... mě by stačila jedna!

To byl samozřejmě vtip, je mi jasné, že je třeba respektovat svobodnou volbu obou jedinců vstupující do manželství, a k této svobodné volbě musí být daný jedinec duševně dostatečně vyzrálý.
Takéto "zväzky" iste spôsobujú hodne bolesti. Cítim so všetkými, ktoré boli predané a nieje mi to jedno.
Často ma napadá otázka: Čo môžme urobiť my, alebo aspoň ja, ako vzbudiť záujem o riešenie situácie?
Kasz
Administrátor
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku od: 4
ve věku do: 28
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: Nejvíc mi vadí předsudečné odsouzení - i když jsem neublížil žádnému dítěti, najdou se lidé, co píšou "postavit ke zdi, kulka to vyřeší". Ne, nevyřeší. Pedofilové, kteří nic nespáchali, zažívají celý život zbytečné utrpení jen z důvodu předsudků. To je třeba změnit. Proto vznikl tenhle web.
Dal: 1716 poděkování
Dostal: 3600 poděkování

Nový příspěvek od Kasz »

DeepInHeart píše:Takéto "zväzky" iste spôsobujú hodne bolesti. Cítim so všetkými, ktoré boli predané a nieje mi to jedno.
Často ma napadá otázka: Čo môžme urobiť my, alebo aspoň ja, ako vzbudiť záujem o riešenie situácie?
Nemůžeme vyřešit všechny problémy lidstva, bohužel... Já se snažím o jednu věc - pomoci lidem, kde se dá, a jedna z možností jak pomoci lidem a dětem, je osvěta na poli pedofilie. Také proto jsem rád, že máme tuto stránku, která může mnoha lidem pomoci, a možná může i mnoho pedofilů odradit od nějakých nepřístojností vůči dětem, možná zde mnozí z nich najdou svoje vzory, názory, na základě kterých budou přemýšlet o sobě a o svém vztahu k dětem...
Československá pedofilní komunita – již 13 let s Vámi! ❤️💙
Angelo
Registrovaný uživatel
ve věku od: 5
Výkřik do tmy: Holčičky, miluji to slovo, miluji tu roztomilou krásu. Miluji holčičky.
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... ZFiaxGcnNw
Dal: 12 poděkování
Dostal: 37 poděkování

Nový příspěvek od Angelo »

Ale také by u nás mohli zavést, že dospělost u dívek by začínala jejich první menstruací. :D Ale zase je mi těch holčiček líto, že nemohou svobodně žít a sami se rozhodovat, co chtějí a co nechtějí. Je to vážně smutné. :(