Otec s nevlastní dcerou (sekwoy)

Diskuze k dotazům zaslaným do naší Poradny. Chcete-li se sami na něco otázat odborníků či zdejších členů, navštivte prosím formulář na našem webu - www.pedofilie-info.cz/vlozit-dotaz-do-poradny/.
sekwoy

Otec s nevlastní dcerou (sekwoy)

Nový příspěvek od sekwoy »

Otec s nevlastní dcerou - dotaz v poradně
sekwoy píše: Dobrý den.
Chtěl bych se zeptat, jak mám řešit mou situaci, mám manželku s dětmi, z toho jednu nevlastní a tu jsem bohužel několikrát zneužil vzájemnyma dotykama.
Ačkoliv jsem si uvědomil že to byla chyba a dělat to nadále nehodlám, dcera má z toho trauma a dokonce chtěla, abych to před všemi přiznal. To jsem ale neudělal.
když to přiznám, celá rodina se zcela jistě rozpadne a nikdo pak nedopadne vůbec dobře, jelikož se o všechny starám.
Chtěl bych to zachránit a nevím jak.
Děkuji.
MUDr. Antonín Brzek odpovídá:

Milý příteli,

Váš dotaz skutečně nelze vyřešit po emailu.

Navrhuji Vám konzultaci v mé ordinaci na Sexuologickém ústavu v Praze, Ke Karlovu 11, Praha 2. Ordinuji vždy ve středu od 07:30 do 11 hodin, přijďte ale pokud možno co nejblíže začátku ordinace.

S pozdravy

MUDr. Antonín Brzek
Kasz
Administrátor
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku od: 4
ve věku do: 28
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: Nejvíc mi vadí předsudečné odsouzení - i když jsem neublížil žádnému dítěti, najdou se lidé, co píšou "postavit ke zdi, kulka to vyřeší". Ne, nevyřeší. Pedofilové, kteří nic nespáchali, zažívají celý život zbytečné utrpení jen z důvodu předsudků. To je třeba změnit. Proto vznikl tenhle web.
Dal: 1721 poděkování
Dostal: 3601 poděkování

Re: Otec s nevlastní dcerou (sekwoy)

Nový příspěvek od Kasz »

Dobrý den, sekwoy,

píšete, že jste sahal na Vaši nevlastní dceru. Je určitě dobré, že jste se obrátil na naši poradnu a chcete získat informace, které Vám pomohou se zorientovat v možnostech řešení Vaší svízelné situace, kterou ale za Vás nikdo jiný nevyřeší, řešení a rozhodnutí bude na Vás.

Pokud jste udělal něco, co nebylo v pořádku a mělo potenciál ublížit a i ublížilo, když píšete, že z toho má trauma (a také se může stát, že to teprve ještě i víc ublíží v budoucnu, pokud se k tomu nepostavíte jako chlap), je třeba umět unést zodpovědnost za svoje činy.

Nevím, co přesně Vám nevlastní dcera říkala, ale pokud si přála, abyste to před rodinou řekl, probral bych s ní možné následky. Samozřejmě hned po tom, co bych se jí znovu omluvil a se zdůrazněním, že už se nikdy nic podobného nebude opakovat.

Zkrátka bych se s ní na řešení domluvil. Samozřejmě nevím, jaký je její věk, to jste nepsal, zřejmě se 6letou holčičkou by nějaká domluva byla dost komplikovaná, ale spíš mám z vašeho textu pocit, že se bude jednat o nějakou starší dívku, se kterou by to bylo možné probrat. Pokud to není možné, zvažte ve svém svědomí následující aspekty:

To, že po Vás žádala, abyste to řekl před rodinou, tak pokud tak neučiníte, může to mít různé následky. Může to někomu časem říct sama. Může jí to způsobit další problémy do budoucna, pokud to bude něco, s čím nebude vyrovnaná a co Vám tzv. "neodpustí". V tomto smyslu byste se mohl zachovat jako "chlap", který je za svoje činy zodpovědný a dovede přiznat, že udělal chybu a že už se to nikdy nebude opakovat. Samozřejmě, že máte strach. Je ale klidně možné, že to blízcí pochopí spíš, než kdybyste to tajil a vyšlo to najevo později od dcery, která už to "tajemství" nebude chtít držet v tajnosti.

Na druhou stranu těžko také říct, jak zareagují blízcí, je klidně možné, že na Vás partnerka podá trestní oznámení. Těžko říct, jaký byl charakter Vašeho jednání, to víte jen Vy sám, zřejmě nešlo o něco násilného nebo tak, takže by Vám hrozila zřejmě hrozila maximálně podmínka, protože smyslem trestu v českém právu je spíš náprava pachatele, takže nějaká větší opatření by v případě Vaší sebereflexe jaksi postrádala smysl.

Další možností je kontaktovat program Parafilik (www.parafilik.cz) na jejich anonymní lince a poradit se tam. I to, že jste vyhledal odbornou pomoc, mohou pak blízcí ocenit a brát jako Vaši upřímnou sebereflexi na Vaše jednání.

To, že byste před rodinou řekl, že jste na ni sahal, že Vás to ale mrzí, že jste si hned uvědomil, jakou jste udělal blbost, že jste se omluvil, že jste to s nevlastní dcerou probral a že jste kontaktoval odbornou pomoc, nakonec může i samotné dceři pomoci se s tím zážitkem do budoucna vyrovnat. Uvidí, jak se chová chlap, který je zodpovědný a zodpovědnosti za své činy se nebojí. A i Vaši blízcí (partnerka) nebude mít hned chuť podávat trestní oznámení.

Rozhodnutí je ale samozřejmě na Vás. Pokud bych já něco takového udělal, asi bych se nedokázal sobě podívat do očí... a pokud bych žil s manželkou/partnerkou, se kterou bych měl další děti, tak bych to i před ní vnímal jako neupřímnost a "podvod", který jí vlastně nemůžu nikdy říct, což by mohlo negativně ovlivňovat vztah s ní, což bych nechtěl. S nejbližším člověkem bych chtěl mít zcela otevřený a upřímný vztah.

Ještě bych chtěl na závěr říct, že na Vaše jednání se nevztahuje oznamovací povinnost, čili pokud se svěříte odborníkovi, tento nemá povinnost nic nikam hlásit. Zcela jiná situace by byla, pokud byste zamýšlel své jednání vůči nějakému dítěti opakovat. Což píšete, že nehrozí.

Pokud byste měl jakékoliv doplňující dotazy nebo se chtěl ještě s něčím poradit, klidně kdykoliv napište, od toho tu jsme. Držím Vám palce ve Vašem dalším životě a Vašem rozhodnutí, jak se vzniklou situací naložit.

Petr Kasz, administrátor www.pedofilie-info.cz
Československá pedofilní komunita – již 13 let s Vámi! ❤️💙
Jája
Registrovaný uživatel
Varování: 16
ve věku od: 10
ve věku do: 45
Kontakt: Miluju zpívající holčičky 🤞
https://youtu.be/nA7MotpbkEA❤️
https://youtu.be/4cmffLlkwxc❤️
💞

💞💞💞https://youtube.com/shorts/Z0YsfCKU3ko?si=vubH8aQzo6Melnnh💞💞💞
Výkřik do tmy: TO CO DNES ZANECHÁME V SRDCI DĚTÍ,ONY ZÍTRA VRÁTí CELÉMU SVĚTU...tak proto je musíme začít společně chránit ❤️🕊️🕊️🕊️🆘

„Lehčí je odpustit nepříteli než příteli"
Dal: 384 poděkování
Dostal: 208 poděkování

Nový příspěvek od Jája »

Ahoj také se k tomu vyjádřím teda pokud mi to bude umožněno, dlouho mi tento článek vrtá v hlavě.

Nevím kolik je tvé dceři vlastní nevlastní je myslím jedno jednou ti byla její mamkou dcera svěřená do péče tak jste to měl respektovat. Každý člověk ví že sexuálně obtěžovat děti je nemorální a i nezákonné.

Bohužel ať hledám tak na vašem případu neshledávám nic polehčujícího ba naopak. Když jste věděl že vás dcera přitahuje sexuálně mohl jste vyhledat pomoc zde na Čepeku nebo u sexuologů. Ne to zajít až tak daleko.

Tady máte zas moje doporučení, dobrovolně běžte na PČR nastupte na léčení. Jak psal Kasz postavte se tomu jako chlap a rešte to vše jde vyřešit jen se musí chtít. Jen to musíte dokázat sobě, že změnu chcete pud je silný a upřímně nevěřím vám že mávnutím proutku váš pud zmizel. S pozdravem Jája 💞💞🍀🕊️
Kasz
Administrátor
ve věku od: 4
ve věku do: 28
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: Nejvíc mi vadí předsudečné odsouzení - i když jsem neublížil žádnému dítěti, najdou se lidé, co píšou "postavit ke zdi, kulka to vyřeší". Ne, nevyřeší. Pedofilové, kteří nic nespáchali, zažívají celý život zbytečné utrpení jen z důvodu předsudků. To je třeba změnit. Proto vznikl tenhle web.
Dal: 1721 poděkování
Dostal: 3601 poděkování

Nový příspěvek od Kasz »

Jája píše: středa 21. 8. 2024, 20:35:17 dobrovolně běžte na PČR nastupte na léčení.
Já si myslím, že nejdůležitější je ten vztah s nevlastní dcerou. My do jejich vztahů v rodině nevidíme, a proto jsem psal, že si to musí rozhodnout sám. Pokud je dcera starší a věci chápe, je lepší to s ní probrat. A samozřejmě se co nejupřímněji omluvit. Taky přesně nevíme, o jaké dotýkání šlo, takže buďme zdrženliví ve vyjádřeních. Pokud už to nikdy neudělá, není bezvýhradně nutné, aby chodil na PČR nebo na léčení. Ale je dobré se o tom s někým poradit, což udělal.

Jája píše: středa 21. 8. 2024, 20:35:17 Bohužel ať hledám tak na vašem případu neshledávám nic polehčujícího ba naopak
Na případu sekwoye je polehčující už jen to a že se dceři omluvil, že se to snaží řešit a ptal se v naší poradně, co má dělat.

Jája píše: středa 21. 8. 2024, 20:35:17 Jak psal Kasz postavte se tomu jako chlap a rešte to vše jde vyřešit jen se musí chtít.
Já jsem to psal a myslel hlavně tak, že se k tomu má postavit jako chlap především kvůli dceři - té by to mohlo pomoci s řešením traumatu. Když by viděla, že se omluvil i před celou rodinou, mohla by mu vnitřně odpustit.

Jája píše: středa 21. 8. 2024, 20:35:17 pud je silný a upřímně nevěřím vám že mávnutím proutku váš pud zmizel.
Pud nezmizel, ale člověk se vyvíjí a učí se zkušenostmi. A pokud se v nějakých chvílích neovládl, tak teď už se třeba ovládne, protože zjistil, že svým jednáním (by) ublížil. Já mám pud celý život, ale vím, že nechci (a nesmím) ublížit. A to mě drží od toho, abych si něco nepatřičného na kohokoliv dovoloval (a je jedno, zda má dotyčná osoba 15- nebo 15+).
Československá pedofilní komunita – již 13 let s Vámi! ❤️💙
Pavel1
Člen skupiny ČEPEK
Líbí se mi: Chlapci
ve věku od: 3
ve věku do: 14
Kontakt: mail: [email protected]
Whatsapp : ‪+420 605 779 951‬
Session id : 0554caf41c3a21f6d6ea3664cd66e2d654a44858d07705bab1e0a485d6e21f611b
Instagram : https://www.instagram.com/bl258639?igsh ... _source=qr
FB : https://www.facebook.com/share/b3nGJXpd ... tid=LQQJ4d
Výkřik do tmy: Děti jsou jako kočky , také jsou malé, roztomilé a rádi se mazlí
Dal: 870 poděkování
Dostal: 119 poděkování

Nový příspěvek od Pavel1 »

Jája píše: středa 21. 8. 2024, 20:35:17 Bohužel ať hledám tak na vašem případu neshledávám nic polehčujícího ba naopak. Když jste věděl že vás dcera přitahuje sexuálně mohl jste vyhledat pomoc zde na Čepeku nebo u sexuologů. Ne to zajít až tak daleko.
Ač plně rozumím rozhořčení a potřebě se z toho vypsat, myslím že především v případech jako je tento, je lepší se osobních hodnocení a souzení vyhnout.
O tom člověku nic nevíme, a i když to není naše vina ani zodpovědnost, i ta jedna věta může způsobit, že si daný člověk ze strachu rozmyslí situaci řešit, nebo si ji rozmyslí řešit zde na čepku.

Krom toho, snad skoro každý zde ví, že to není zas tak lehké hned vyhledat pomoc, když je potřeba.
Alespoň mě osobně trvalo mnoho let, než jsem se odvážil hledat informace, a přijít na čepek.
A to jsem nic neprovedl, kdyby ano, strach by byl 100x větší.

Čin rozhodně neomlouvám, ale už se stalo, vrátit to nelze.
Co však lze, je nastavit dotyčnému pomocnou ruku v řešení problému, bez výčitek a odsouzení. Jen tak je největší šance že se zde budou i další lidé s podobným problémem obracet o pomoc.

( myšleno obecně, ne jen k tomuto případu )
Čepek je taková první záchranná síť, kam se mohou lidé obrátit, než seberou odvahu jit s problémem za terapeutem nebo jiným odborníkem.
Terapeut taky netleská nad tím, když delikvent znásilní dítě, ale pokud dělá svou práci dobře, tak pacienta neodsoudí a vyhne se osobního hodnocení co měl dělat než přišel, protože to ničemu a nikomu nepomůže, právě naopak.