Hebefíilia nie je pedofília. Ale je normálna? (Patarak.blog.sme.sk)
Pravidla fóra
PRAVIDLA POUŽÍVÁNÍ IKON:
UPOZORNĚNÍ: Fórum Reakce na média vč. svých podsekcí právě prochází rekonstrukcí. Více informací se dozvíte ZDE.
PRAVIDLA POUŽÍVÁNÍ IKON:
– dobrý článek
– ucházející článek
– špatný článek
– článek z dezinformačního média
-
- Registrovaný uživatel
- Líbí se mi: Dívky
- ve věku od: 2
- ve věku do: 15
- Výkřik do tmy: Nikdy nevieš aký si silný, až kým byť silný je posledné čo ti ostáva
- Dal: 9 poděkování
- Dostal: 24 poděkování
Hebefíilia nie je pedofília. Ale je normálna? (Patarak.blog.sme.sk)
Tak som čiastočne zmenil a čiastočne parafrázoval článok „The Last Psychiatrist", aby som upozornil na fenomén striktne arbitrárneho prístupu k psychiatrickým diagnózam a jeho dôsledky. Ako príklad mi poslúži americká debata o tom, či je hebefília normálna alebo nie a vyššie zmienený článok zo siedmeho februára 2012.
Pedofília je sexuálna deviácia so zameraním na „prepubertálne objekty", teda chlapcov a dievčatá bez sekundárnych pohlavných znakov (bez ochlpenia intímnych miest, prsníkov a podobne). Ako z tejto vety vyplýva, môže byť homosexuálna, heterosexuálna, ale aj ambisexuálna, ak „je na chlapcov aj na dievčatá". Nie každý „pedofilný skutok" je vykonaný pedofilom. Pedofil je „nositeľ" danej sexuálnej deviácie, hoci pedofilný skutok môže vykonať aj človek bez nej, napríklad mentálne retardovaný alebo pod vplyvom psychoaktívnej látky „v slabej chvíli".
Z hľadiska zákonov našej spoločnosti si zaslúži potrestanie, avšak ak počujete v správach o nebezpečnom pedofilovi, ktorý urobil to a hento, nemusí ešte vôbec ísť o pedofila. Kým totiž nie je diagnostikovaný, je „len" človekom, ktorý spáchal trestný čin.
Ďalej, hebefília je sexuálna preferencia post-pubertálnych dievčat, teda dievčat s už vyvinutými sekundárnymi pohlavnými znakmi. Adolescentofília je preferencia dospievajúcich dievčat/mladých žien/adolescentiek. Hebefil túži po súhlase dievčaťa k sexu, nie po násilnom zmocnení sa, priťahuje ho v tom zmysle, že si predstavuje, „aká bude, keď vyrastie". Nie je schopný vytvoriť vzťah k nej, ide tu o sexuálnu atrakciu. Adolescentofil je skôr chlap, ktorému sa páčia dospelé ženy, vyberá si však mladšie, ktorým vystačia povrchné znaky jeho sociálneho statusu (super auto, prezentácia bohatého obchodníka) bez reálneho základu. Vzťah tu môže byť len nanajvýš krátkodobý.
A teraz, prečo to všetko spomínam.
Takzvaný vek konsenzu, v ktorom človek „môže mať" sex, sa v rôznych krajinách líši, je daný kultúrnou a spoločenskou dohodou. Rozhodlo sa o ňom vlastne umelo, nie na základe biologických možností, či determinácií.
Práve to umožňuje, aby sme o tom premýšľali a aby Američania debatovali, či je hebefília normálna. Obnažené pozadie 13 ročného dievčaťa môže sexuálne vzrušiť aj muža-normála, ako to dokázala česká sexuologická škola, a to najmä vtedy, keď nevie, že má 13 rokov (čo je v súčasnosti stále ťažšie na prvý pohľad identifikovať).
Allen Frances argumentuje tým, že vek konsenzu bol kedysi v mnohých krajinách 13, prípadne 14 rokov a kultúrne sa posunul vyššie, a to napriek tomu, že evolúcia „naprogramovala" ľudí k sexuálnemu vzrušeniu z mladších jedincov. Pred tisícmi rokov totiž nebol luxus pridlho s reprodukciou otáľať evolučne výhodný. Koniec koncov, aj Panna Mária vraj počala, keď mala 13 rokov...
Zápletka je teda v tom, ako hovorí Frances, že hebefília je vlastne normálna, len v našich spoločenských podmienkach hodná represie a trestu.
Ak hebefília bude zakotvená v diagnostickom manuáli DSM-5, tak bude aj psychiatrickou diagnózou. Ak nebude (o čom prebieha daná rozprava), bude v prípade realizácie sexu s maloletou osobou len trestným činom.
Podľa "The Last Psychiatrist" je však korenie debaty v tom, že akonáhle niekto normalizuje sexuálny záujem o 14-ročné dievčatá, tak by mal normalizovať aj sexuálny záujem o 14-ročných chlapcov (ak hovoríme, že homosexualita nie je porucha, na čom sa odborníci aktuálne takmer kompletne zhodujú).
A to už znie inak, však?
Keď však vyhlásime hebefíliu za patologickú poruchu, danému „nebezpečnému" záveru sa vyhneme.
Pretože: nemôžeme hovoriť o tom, čo je v sexe normálne a čo patologické a nebrať pritom do úvahy pohlavie.
Naposledy upravil(a) DeepInHeart dne čtvrtek 29. 11. 2012, 8:12:08, celkem upraveno 2 x.
-
- Administrátor
- Líbí se mi: Dívky a ženy
- ve věku od: 4
- ve věku do: 28
- Kontakt: [email protected]
- Výkřik do tmy: Nejvíc mi vadí předsudečné odsouzení - i když jsem neublížil žádnému dítěti, najdou se lidé, co píšou "postavit ke zdi, kulka to vyřeší". Ne, nevyřeší. Pedofilové, kteří nic nespáchali, zažívají celý život zbytečné utrpení jen z důvodu předsudků. To je třeba změnit. Proto vznikl tenhle web.
- Dal: 1715 poděkování
- Dostal: 3597 poděkování
Re: Hebefíilia nie je pedofília. Ale je normálna?
Československá pedofilní komunita – již 13 let s Vámi!
-
- Registrovaný uživatel
- Líbí se mi: Dívky
- ve věku od: 2
- ve věku do: 15
- Výkřik do tmy: Nikdy nevieš aký si silný, až kým byť silný je posledné čo ti ostáva
- Dal: 9 poděkování
- Dostal: 24 poděkování
-
- Administrátor
- Výkřik do tmy: Nejvíc mi vadí předsudečné odsouzení - i když jsem neublížil žádnému dítěti, najdou se lidé, co píšou "postavit ke zdi, kulka to vyřeší". Ne, nevyřeší. Pedofilové, kteří nic nespáchali, zažívají celý život zbytečné utrpení jen z důvodu předsudků. To je třeba změnit. Proto vznikl tenhle web.
Vraj áno. Oprav ten původní příspěvek, já pak smažu, co je zbytečné kolem toho uvádění do URL.
-
- Administrátor
Kde najdeš ostrou hranici, kdo už je a kdo už není pedofil? Když se gynekofilovi budou líbit občas i nějaké 13tileté, hebefila nebo pedofila to z něj nedělá, stejně tak fakt, že se mi občas líbí i 15tileté nebo starší, ze mě nedělá hebefila nebo gynekofila, protože nelze přehlédnout věkovou kategorii, která se mi líbí zcela nejvíc, a to jsou dívky ve věku 11-12 roků, širší rozpětí pak 4-12 roků, jakmile vlezou do puberty, tak se líbivost rapidně klesá. Proto se považuji za pedofila, protože cítím, že zaměření na děti do 12 let je převažující, a zaměření na jiné věkové kategorie je spíše jen "bonus" navíc.Creepy píše:Kaszi, kdyz se ti libi patnactileta, jsi vubec pedofil? Nejsi nahodou spis hebefil?