Představte si úplně stereotypní JRPG - zloduch, jenž si říká Král, vytvořil Kletbu, která postupně zmrazí celou zemi Vaugarde v čase. Jediná Mirabelle, něco-jako-kněžka požehnaná Bohem Změny, je vůči této kletbě imunní, a vydává se na cestu porazit Krále, zachránit Vaugarde, připojí se k ní řada společníků - , atd, atd. In Stars and Time začíná na konci, den před posledním soubojem mezi již plně připravenou skupinou hrdinů a Králem. Siffrin, jedna z "vedlejších postav" naší skupinky hrdinů - je zabit v dungeonu při cestě za Králem, a zjistí že se ocitl v časové smyčce.
Z 90 % je ISAT o psychologii a vývoji postav. Co se odehrává v hlavě člověka, který žije stejný den se svými nejlepšími přáteli zas a znova? Jak prožívá Mirabelle, člověk který byl zvolen aby všechny zachránil, návrat do místa kde strávila většinu svého života - místa které je nyní plné lidí, které znala, zastavených v čase? A jak se ji snaží velmi emocionálně inteligentní Isabeau a poněkud chladná, ale vnímavá Odile podpořit? A nakonec moje záminka to sem dát- Bonifác, dítě jemuž se taktak povedlo utéci před Kletbou - ale jehož sestře ne. Plus pár dalších věcí, skvělá zápletka o tom, jak jako mrně neví, jak se vyrovnat s některými emocemi, jak chce být užitečný,.. Je to skvěle napsaná hra plná originálních nápadů, ale k těm šťavnatým částem je třeba se prokousat - začátek je *strašně* pomalý, některá rozhodnutí ve jménu tutoriálu sklouzávají z potrhlého humoru do trapnosti, a hratelnost ve formě klasického RPG s tahovými souboji se s časovou smyčkou moc nekamarádí. Přesto, ISAT má spoustu geniálních momentů, a pro mě je to jeden z nejlepších příběhů co jsem hrál.
Od stejného tvůrce k ISAT existuje hra "START AGAIN: a prologue". Je to spíš prototyp ISAT než prolog a doporučuju se jí vyhnout či hrát až po ISAT, kvůli spoilerům.
In Stars and Time
Pravidla fóra
- Je povoleno vkládání recenzí a tipů na videohry, a to vč. případného vkládání obrázků/videí ze hry, tyto je však možné vkládat jen formou odkazů (za využití URL, IMG či VIDEO tagu), při užití IMG tagu je nutné dodat přímý odkaz a zdroj.
- V sekci by se neměla vyskytovat jiná audiovizuální díla než záznamy z her. Bude-li však v rámci diskuze relevantní užití i jiného audiovizuálního materiálu, tento může zobrazovat pouze osoby v současnosti starší 18 let (narozené do r. 2003 včetně).
- Při porušení těchto pravidel dojde k upravení či odstranění vlákna, případně k penalizaci uživatele. V případě nejasností, jaké odkazy můžete v této sekci sdílet, kontaktujte Macka, moderátora AV sekce. Stížnosti na obsah sekce řeší administrátorský tým odpovědný za chod fóra, viz rubriku Kontakt.
-
- Registrovaný uživatel
- Líbí se mi: Chlapci i dívky
- ve věku od: 2
- ve věku do: 13
- Výkřik do tmy: "Dobro" je politická ideologie.
- Dal: 36 poděkování
- Dostal: 75 poděkování