Jsem zmatena (Žena v nesnázích)

Diskuze k dotazům zaslaným do naší Poradny. Chcete-li se sami na něco otázat odborníků či zdejších členů, navštivte prosím formulář na našem webu - www.pedofilie-info.cz/vlozit-dotaz-do-poradny/.
Žena v nesnázích

Jsem zmatena (Žena v nesnázích)

Nový příspěvek od Žena v nesnázích »

Jsem zmatena - dotaz v poradně
Žena v nesnázích píše:Dobrý den,
Je mi 24 let,( ačkoliv na to tedy nevypadám, většina mi hádá tak 18) jsem žena a jsem na ženy. Jakožto většina lidí z LGBT komunity mám problém najít partnerku. Před půl rokem jsem se na instagramu seznámila s mladou dívkou, řekla mi, že jí je 17.Ona o tom, že je mi 24 věděla od začátku.Čas plynul a my jsme spolu budovaly vztah a vytvořily jsme si citové pouto. Ale ona mi po pár měsících přiznala, že jí je 13. Rozhodně na ten věk nevypadá, ostatní jí rovněž typují kolem 16-17 let. Nevím co s tím, nic intimního jsme spolu neměly, ale i přes to, že jí je 13 let, mám k ní nemalé city, nechci se s ní rozcházet a ani ona semnou. Nevím co s tím, nejsem na holčičky ( rozhodně bych do někoho komu je 13 nikdy nešla).
Moc děkuji za Vaši odpověď
MUDr. Antonín Brzek odpovídá:

Milá paní,

Pokud jste s dotyčnou dívkou komunikovala "v mezích slušnosti", o nic nejde, prostě vyčkejte jejích 15. narozenin. Pokud jste jí už poslala nějaké nahé fotky, už se to nedá vzít zpět, ale nic dalšího neposílejte. Korespondence samozřejmě není trestná.

Jinak ale pozor! Po 15. roce s ní můžete mít pohlavní styk, ale i nadále do 18 let jí nebudete moci posílat své erotické fotky, ani jí poskytovat nějaké hmotné výhody, to by byl styk za úplatu!

Je to absurdní, ale takový je zákon.

S pozdravy

MUDr. Antonín Brzek, Sexuologický ústav Praha
jan1989
Nový člen
Líbí se mi: Chlapci i dívky
ve věku do: 35
Výkřik do tmy: Hledám odpovědi..
Dal: 1 poděkování

Re: Jsem zmatena (Žena v nesnázích)

Nový příspěvek od jan1989 »

Dobrý večer,

nacházím se v podobné situaci, ačkoliv nejsem žena, a nevím kde jinde dostat radu. Psal jsem si se slečnou, která mi od začátku tvrdila, že jí je 18 let. Psali jsme si přes rok. V únoru jsem jí přál k "19. narozeninám", když o den později jsem se z Instagram stories dověděl, že jí je 14. Mně je 35. Je na svůj věk vyzrálá, jak vzhledově, tak i intelektuálně. Osobně jsme se ale neviděli, jen si píšeme a občas vyměníme fotografie z života - nic erotického jsem nikdy neposlal. Během toho roku jsem si na ni zvykl, nevím jestli zamiloval, ale city k ní mám. Myslím na ní ráno po probuzení, během práce, večer před usnutím. Ona několikrát dala najevo, že se jí líbím a že mě má ráda.

Četl jsem odpověď od MUDr. Brzeka ohledně toho, že od 15. roku s ní pohlavní styk možný je. Zajímalo by mě za jakých podmínek? Pokud oba dva s tím souhlasíme, je v tom nějaký problém?

Předem děkuji za jakoukoliv odpověď.
Kasz
Administrátor
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku od: 4
ve věku do: 28
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: Nejvíc mi vadí předsudečné odsouzení - i když jsem neublížil žádnému dítěti, najdou se lidé, co píšou "postavit ke zdi, kulka to vyřeší". Ne, nevyřeší. Pedofilové, kteří nic nespáchali, zažívají celý život zbytečné utrpení jen z důvodu předsudků. To je třeba změnit. Proto vznikl tenhle web.
Dal: 1757 poděkování
Dostal: 3645 poděkování

Nový příspěvek od Kasz »

Pokud jsou oba starší 15 let a vše je dobrovolné, problém v tom není.
Československá pedofilní komunita – již 13 let s Vámi! ❤️💙
Bouře
Globální moderátorka
Líbí se mi: Muži
ve věku od: 18
ve věku do: 40
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: Anti-contact MAP ally
Dal: 1143 poděkování
Dostal: 1244 poděkování

Nový příspěvek od Bouře »

Ahoj Jane1989 :)

Myslím, že nebudeš jediný, komu se něco takového stalo. Daná dívka by ti o svém věku neměla lhát. Ohrožuje tím totiž jak tebe, tak především sebe. Možná bych se jí zeptala, proč měla potřebu ti lhát o svém věku.

Ano, sexuální aktivity by s takovou dívkou byly legální od jejích 15 let. Samozřejmě ani od 15. roku nesmí být za úplatu nebo pod nějakým psychickým nátlakem.. Do 15 let bych se vyhýbala nejen jakémukoliv navazování sexuálních aktivit, ale i sexuálně laděnému psaní i vztahu. Raději bych to udržovala pouze v čistě kamarádské rovinně.

Nicméně, pokud k dané dívce něco cítíš a máš jí skutečně rád a zároveň se i ty líbíš, je klidně možný i vztah. Jsou páry, kde je klidně i 15,20,25 letý věkový rozdíl a i takový vztah může fungovat mnoho let, třeba i na celý život. A ano, i v případě, kdy mladší protějšek měl 15,16,17 let. Pokud by daná slečna měla o vztah zájem, tak proč ne?

Vztahy a lidi... To je vždy strašně individuální a neznám tebe ani slečnu. Pokud ti ale můžu dát přátelskou radu - pamatuj, že i zde mohou být určité překážky/věci, na které je dobré si pamatovat, pokud takový vztah chceš začít. Jsem více méně v podobném věku, jako daná slečna, takže ti můžu poskytnout můj určitý pohled. Lidé v tomto věku se obvykle ještě hodně hledají, mnoho z nich začíná své první vztahy, které jsou poměrně klíčové a zásadní v jejich dalším partnerském si sexuálním životě.

Dospělejší ženy už již většinou mají nějaké zkušenosti, psychicky už jsou také vyspělejší, než ve svých 15 letech. Ty jakožto starší nejspíše budeš mít v mnoha věcech navrch. Ať už z pohledu psychické vyspělosti, ekonomického, zkušeností atd. Mnoho lidí by to tedy považovala za nerovný vztah, ale myslím si, že to vlastně vůbec nevadí. Ne, pokud to vůči ní nezneužiješ. Nikdy nedej najevo, že je její názor nebo postoj hloupý nebo méně významný jen kvůli tomu, že máš více zkušeností. To by jí mohlo ublížit a v takovém případě by to nebylo úplně fajn.. Naopak snaž se tyto věci, ve kterých máš navrch, obrátit v její prospěch.

Některé holky mají rády starší muže, jiné si zase chtějí třeba něco zkusit. Často nemají vůbec jasno ohledně své budoucnosti, nebo jsou prostě nevybouřené a na to je potřeba brát zřetel. Možná zjistí, že to není pro ní a bude chtít takový vztah opustit. Nebraň jí v tom.

V každém vztahu, zvlášť na začátku je potřebná komunikace. Nikdy žádnou ženu netlač do sexuálních aktivit, v případě takto mladých slečen to platí dvojnásob. Vlastně, úplně nejlepší by bylo to nechat čistě na ní, když ti to sama navrhne. Pak totiž budeš skutečně vědět, že to sama chce. To může ale také trvat několik měsíců (možná let?) a fakt záleží na dané slečně. Nicméně ty jako starší bys měl být vždy ten zodpovědnější, tak hlavně zodpovědně..

Pokud jsi schopný tyto body splnit a vyjde vám to, važ si jí, měj jí skutečně rád a chtěj pro ní dobro. *give_heart*
Skálu pěstí nerozbiješ, ale i ten nejtvrdší kámen proroste květina. Jen to chce čas.
Nechceš-li být odsuzován za svou odlišnost, nesuď za odlišnost jiné a neubližuj zranitelným.
Who wants peace shall prepare for war