Zpověď

Sekce pro příspěvky nových členů fóra - po registraci zde založte nové téma a prozraďte nám pár drobností o sobě, nebo nás jen pozdravte!
Elfric
Člen skupiny ČEPEK
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku od: 3
ve věku do: 11
Dal: 10 poděkování
Dostal: 13 poděkování

Zpověď

Nový příspěvek od Elfric »

Ahoj, dobrý den.
Na úvod bych chtěl říct něco, co jsem nikdy veřejně nepřiznal. Jsem pedofil. Líbí se mi výhradně malé holčičky.
To že nejsem jako ostatní, jsem tak nějak cítil už od 17ti, ale trvalo mi dlouho se s tím smířit. Ještě před pár lety jsem si říkal, že třeba nejsem pedofil, že třeba jenom preferuju mladé holky, což tak nějak souvisí s tím, že se mi líbí i specifický typ starších holek (15-19) a dokonce i některé mladé ženy, pokud jsou drobnější postavy, s úzkými boky a malým poprsím a specifického charakteru (dětinštější chování, nevázanost atd.).
To, že skutečně jsem pedofil, jsem si musel skutečně přiznat před pár lety. Za bytovým domem, ve kterém žiji, je takový malý travnatý plácek s pár lavičkami, kam si chodím číst. U nás v domě bydlela, se svou rodinou, malá holka, můžeme jí říkat třeba Anna. Rodiče od Aničky byli velice opatrní a nenechávali ji chodit si hrát ven samotnou, ale když jí bylo zhruba devět let, začali ji pouštět ven do zahrady, kde nad ní měli dohled z okna naší bytovky. Jak už jsem říkal, zahrada je jen travnatý plácek s pár lavičkami a pár stromy, takže pochopitelně tam pro Aničku nebylo moc co dělat, ale byl jsem tam i já. Nevyhnutelně došlo k našemu seznámení a jako s jediným kamarádem, co s ní trávil léto, i sblížení.
S jejími rodiči jsme navázali přátelské vztahy a oni byli rádi, že Anička má s kým si hrát a někoho kdo na ni dává pozor. Dokonce mi ji několikrát svěřili na hlídání, když potřebovali na pár hodin někam jet a nechtěli ji tahat sebou, nebo třeba abych s ní šel do nedalekého parku, na dětské hřiště.
Anička mě měla hodně ráda a sama mi několikrát řekla, že mě miluje a že až bude dospělá, tak se vezmeme. Byla taky velmi kontaktní, neustále se se mnou chtěla objímat a pusinkovat mě, čemuž se přiznám jsem se nebránil, ale nikdy jsem toho nijak nezneužil k ničemu víc než dětské puse a chvilkovému objetí. Taky měla hodně ráda, když jsem ji lechtal a mnohokrát to ode mě vyžadovala. Já jsem se jí snažil vysvětlovat, s velkým sebezapřením, že to není vhodné, ale většinou jsem se nechal ukecat.
Já jsem pochopitelně měl Aničku taky hodně rád, dokonce bych se nebál říct, že jsem do ní byl zamilovaný, ale věděl jsem, že náš vztah nikdy nebude nic víc, než takové lepší kamarádství. Vždycky jsem se těšil na to, až přijde domů ze školy a půjdeme si spolu hrát. Nebo o prázdninách, jsem s napětím každý víkend čekal, až u mě zazvoní. Zašlo to dokonce tak daleko, že jsem začal upozaďovat sociální život, nechodil jsem ven s přáteli, celé dny jsem jen proseděl doma a čekal až přijde a byl smutný, když nepřišla. Ve školním roce byly třeba týdny nebo i měsíce, kdy jsme se téměř neviděli, ale já jsem stejně nebyl schopný myslet na nic jiného než na to, až zase budeme spolu.
Takhle to bylo téměř pět let, než přišlo to, z čeho jsem měl největší strach. Odstěhovali se. Je to už skoro rok a já pořád nedokážu myslet na nic jiného, než na ni a nebo na to, jak si najít novou takovou kamarádku, abych zaplnil to prázdné místo, které mi po ní zůstalo.
Ta Jiná
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Muži
Výkřik do tmy: Jsem přízrak. Šedá eminence. Neexistuji.
Dal: 56 poděkování
Dostal: 71 poděkování

Re: Zpověď

Nový příspěvek od Ta Jiná »

Ahoj,
nejprve mi dovol vyjádřit obdiv, že sis našel sic malou kamarádku, ale ač byla kontaktní, nezneužil jsi příležitosti. :) Přesto, že tě přitahují malá děvčátka.
Je mi líto, žes nakonec svou kamarádku ztratil, protože se odstěhovala, ale snad časem zaplníš to prázdné místo a najdeš si jiné přátelé a možná i podobnou kamarádku, které budeš vzorem. ;)
Určitě bylo těžké přiznat si, že jsi pedofil, jelikož ve společnosti stále panují velké předsudky. Přeji ti tedy co nejméně předsudků a vřelé přijetí. :)
Elfric
Člen skupiny ČEPEK

Ta Jiná píše: neděle 7. 4. 2024, 15:19:28 nejprve mi dovol vyjádřit obdiv, že sis našel sic malou kamarádku, ale ač byla kontaktní, nezneužil jsi příležitosti. :) Přesto, že tě přitahují malá děvčátka
Musím přiznat, že to nebylo vždycky jednoduché, ale nedokážu si ani představit, že bych jí nějakým způsobem ublížil. To bych se sebou asi nedokázal ani žít.

Děkuji za slova útěchy a povzbuzení. Dlouho jsem si neuvědomoval, jak je pro mě důležité, nebýt na to sám a mít někoho, komu se můžu svěřit.
Kasz
Administrátor
ve věku od: 4
ve věku do: 28
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: Nejvíc mi vadí předsudečné odsouzení - i když jsem neublížil žádnému dítěti, najdou se lidé, co píšou "postavit ke zdi, kulka to vyřeší". Ne, nevyřeší. Pedofilové, kteří nic nespáchali, zažívají celý život zbytečné utrpení jen z důvodu předsudků. To je třeba změnit. Proto vznikl tenhle web.
Dal: 1764 poděkování
Dostal: 3651 poděkování

Nový příspěvek od Kasz »

Elfric píše: neděle 7. 4. 2024, 15:05:06 Odstěhovali se. Je to už skoro rok a já pořád nedokážu myslet na nic jiného, než na ni a nebo na to, jak si najít novou takovou kamarádku, abych zaplnil to prázdné místo, které mi po ní zůstalo.
Když se odstěhovali, není možné i tak za nimi občas přijet na návštěvu? Samozřejmě nevím, jaký jsi s tou rodinou měl vztah, ale většinou se přátelé i po přestěhování občas navštíví...

Jinak děkuji za příběh, takhle to samozřejmě bývá. Určitě je dobré nezanevřít na nějaké "tvému věku bližší" holky, tedy takové, se kterými bys mohl mít do budoucna partnerský vztah. Popisy těch starších, které se ti líbí, tak hodně sedí i na mě, takže v tomto to máme podobné. Akorát mě už je o dost víc. Děti jsou fajn, taky jsem se několikrát zamiloval do dítěte, ale vždycky v tom smyslu, že jsem doufal, že by to třeba jednou mohlo být oboustranné. Ale to je podle mě možné jen u nějaké starší. Malé dítě tě opravdu má jen jako kamaráda, i když tě "miluje".

Kdysi jsme byli na nějaké návštěvě, a tak byla taky asi 8letá holčička, která mě pak začala vodit za ruku po bytě a vyhazovala z dětského pokoje svou mladší sestru se slovy "my tady chceme být sami", chtěl se se mnou vyfotit... doslova jakoby se do mě zamilovala. Takže tohle se určitě může stát. V takovém případě je dobré prostě fakt být jako starší zodpovědnější kamarád a ochranář. Což jsi asi byl, když ti ji rodiče svěřovali i na hlídání.

Jestli je možnost, snažil bych se je zkontaktovat. Přece jenom jakékoliv vztahy obohacují život, a i kdybys měl jednou za půl roku přijet za nimi na návštěvu, mohla by tě taková návštěva nabít pozitivní životní energií. Také jsem jednu takovou rodinu měl, se kterou jsem se občas vídal. Teď už všechny jejich děti vyrostly a jsme jen v občasném messengerovském kontaktu.
Československá pedofilní komunita – již 15 let s Vámi! ❤️💙
Elfric
Člen skupiny ČEPEK

Kasz píše: neděle 7. 4. 2024, 18:20:32 Když se odstěhovali, není možné i tak za nimi občas přijet na návštěvu? Samozřejmě nevím, jaký jsi s tou rodinou měl vztah, ale většinou se přátelé i po přestěhování občas navštíví...
Bohužel, naše vztahy nebyli až tak vřelé. Měli jsme sice dobré vztahy, ale spíše vřelé sousedské vztahy, než přátelství. Ale popřemýšlím o tom. Oni se odstěhovali jen pár kilometrů, kde si pořídili rodinný dům, ale Anička pořád chodí do stejné školy a občas ji potkávám po cestě z práce nebo do práce, ale není to to stejné, jako když jsme spolu trávili několik hodin denně. Já si myslím, a jí jsem to říkal, že kdyby se rodičů zeptala, jestli třeba může za mnou přijít někdy po škole, protože maminka ji vozí domů autem a občas na ni Anička čeká třeba i hodinu pře školou, tak by jí to dovolili. Její rodiče na mě mají telefon a já jsem jí už navrhnul, ať mi zavolají a domluvíme se. Ona má ale strach, že jí maminka vynadá a bude na ni křičet, i když ona sama vlastně není schopná mi říct proč by měla.

No rozepsal jsem se trochu víc, než jsem měl v úmyslu a je to spíš flow mých myšlenek, tak doufám, že je to aspoň trochu čitelné a srozumitelné :)
podivin
Administrátor
ve věku od: 2
ve věku do: 40
Výkřik do tmy: Srdce plné lásky přetéká v slzách očima *** Když někoho miluješ, znamená pro tebe víc než ty sám a chceš pro něj jen to nejlepší, ikdyby to tobě mělo působit bolest *** Ikdyž jsou to "jen" děti, mají mou úctu a chovám se k nim slušně *** Moc, peníze ani sex nemůžou nahradit dětskou radost, smích a lásku. *** Čiň, co chceš, pokud nikomu neškodíš *** Každý čin se ti třikrát vrátí
Dal: 2060 poděkování
Dostal: 863 poděkování

Nový příspěvek od podivin »

Ahoj,

no máš krásný i smutný příběh zároveň.
Elfric píše: neděle 7. 4. 2024, 15:05:06 Na úvod bych chtěl říct něco, co jsem nikdy veřejně nepřiznal. Jsem pedofil. Líbí se mi výhradně malé holčičky.
To, co se bojíš veřejně přiznat, je tady normální věc. A opravdu tě tady za to nikdo nebude urážet. :)
Elfric píše: neděle 7. 4. 2024, 15:34:48 Děkuji za slova útěchy a povzbuzení. Dlouho jsem si neuvědomoval, jak je pro mě důležité, nebýt na to sám a mít někoho, komu se můžu svěřit.
Také si myslím, že to hodně pomáhá, když člověk najde stejné lidi a může o tom otevřeně mluvit a lidé ho chápou.
Elfric píše: neděle 7. 4. 2024, 18:49:53 Já si myslím, a jí jsem to říkal, že kdyby se rodičů zeptala, jestli třeba může za mnou přijít někdy po škole, protože maminka ji vozí domů autem a občas na ni Anička čeká třeba i hodinu pře školou, tak by jí to dovolili. Její rodiče na mě mají telefon a já jsem jí už navrhnul, ať mi zavolají a domluvíme se. Ona má ale strach, že jí maminka vynadá a bude na ni křičet, i když ona sama vlastně není schopná mi říct proč by měla.
No hele, a co kdybys převzal iniciativu. Zavolej rodičům a řekni jim, že ji občas vidíš samotnou čekat před školou a že je ti jí líto, jak tam je sama a jestli by nechtěli, aby s tebou chodila k vám a čekala na její mamku u vás.

Tak snad se ti tady bude líbit a bude ti to tu pomáhat.
Je mi krásně smutno. Tequila chutná nejlíp se solí. Při sprchování není vidět pláč. S plným srdcem lásky žiji prázdné dny.
Now I know that I am a dreamer, Believing in a world that isn't there
You are my little something, It's like you came from nothing, And now you're everything to me
Život nemá tlačítko Restart - promrhané roky nelze vrátit a prožít znovu
Stačí zavřít oči a všechno se stane. Stačí zavřít oči a ... všechno skončí
Ta Jiná
Registrovaný uživatel

Ještě mě napadlo... že jsi pedofilii veřejně nepřiznal, znamená, že nedošlo k vůbec žádnému vnějšímu coming outu, včetně rodiny? Ptám se jen ze zvědavosti. :)
Elfric
Člen skupiny ČEPEK

Ta Jiná píše: neděle 7. 4. 2024, 19:50:44 Ještě mě napadlo... že jsi pedofilii veřejně nepřiznal, znamená, že nedošlo k vůbec žádnému vnějšímu coming outu, včetně rodiny? Ptám se jen ze zvědavosti. :)
Ne. Nikomu jsem to nikdy neřekl. Několikrát jsem už přemýšlel, že bych se svěřil třeba rodičům, ale nevím, jak by celou situaci vzali. Další věc je ta, že se nedokážu ubránit pocitu, že kdybych někdy v budoucnu třeba měl nějaké dítě ve své péči a nebo třeba další takovou kamarádku, že bych od nich mohl být pod drobnohledem nebo mi mě mohli třeba podezírat, jestli to dítě nezneužívám. Možná by to tak ani nemuselo být, ale já bych ten pocit mohl mít i tak. Ale ano, občas o coming outu přemýšlím, protože je velice nepříjemný pocit, když musím lhát svým nejbližším, o tom kdo jsem.
Elfric
Člen skupiny ČEPEK

podivin píše: neděle 7. 4. 2024, 19:34:42 No hele, a co kdybys převzal iniciativu. Zavolej rodičům a řekni jim, že ji občas vidíš samotnou čekat před školou a že je ti jí líto, jak tam je sama a jestli by nechtěli, aby s tebou chodila k vám a čekala na její mamku u vás.
Nad tím už jsem přemýšlel. A ne jednou. Ale tak nějak my hlodá vzadu v hlavě nějaký ten hlásek, co mi říká, že to je blbý nápad, budou si o mě myslet, že jsem úchyl, který ji jenom chce vylákat k sobě domů aby jí tam pak ublížil. Já vím, že je to nejspíš iracionální, ale ten strach je reálný.
Ta Jiná
Registrovaný uživatel

Elfricu, mohu ti říct, že můj dobrý kamarád je pedofil, proto jsem sem přišla, jsem zvědavá na vnitřní prožívání pedofilů a jejich pohled na svět. Nicméně, pokud je můj kamarád s nějakým dítětem, rozhodně pod MÝM drobnohledem není, protože mu věřím. Jako osobnost je to dobrý člověk a má morální zásady. Takže si myslím, že je to hodně i o lidech, kterými se obklopuješ. Pokud ti tví blízcí věří a mají k té důvěře důvody, je dost možné, že ti budou věřit nakonec i v tomhle.
Bohužel neznám tvé okolí, takže si to musíš rozhodnout jen ty sám. Budu držet palce, ať je tvé rozhodnutí správné a abys nelitoval. :)
Kasz
Administrátor
ve věku od: 4
ve věku do: 28
Výkřik do tmy: Nejvíc mi vadí předsudečné odsouzení - i když jsem neublížil žádnému dítěti, najdou se lidé, co píšou "postavit ke zdi, kulka to vyřeší". Ne, nevyřeší. Pedofilové, kteří nic nespáchali, zažívají celý život zbytečné utrpení jen z důvodu předsudků. To je třeba změnit. Proto vznikl tenhle web.
Dal: 1764 poděkování
Dostal: 3651 poděkování

Nový příspěvek od Kasz »

Nemáš na ty rodiče nějaký kontakt přes sociální sítě? FB a pod.? Že bys jim napsal... a zeptal se jich, jak se mají na novém místě. A že vzpomínáš na to, jak ... a tady si dosaď, co ti přijde vhodné. Za pokus o kontakt nic nedáš.

Já třeba nevím - já bych kamarádství mých dětí s jinými lidmi (za předpokladu, že by tito lidé byli v pořádku, což bych poznal podle toho, jak o nich mé dítě mluví) spíš podporoval, a i pro případ nějakého stěhování nebo tak... jsou to důležité dovednosti, že vztahy nekončí tím, že se někdo někam přestěhuje. A svým způsobem každý člověk nás nějak rozvíjí.
Československá pedofilní komunita – již 15 let s Vámi! ❤️💙
Elfric
Člen skupiny ČEPEK

Ta Jiná píše: neděle 7. 4. 2024, 20:18:48 Elfricu, mohu ti říct, že můj dobrý kamarád je pedofil, proto jsem sem přišla, jsem zvědavá na vnitřní prožívání pedofilů a jejich pohled na svět. Nicméně, pokud je můj kamarád s nějakým dítětem, rozhodně pod MÝM drobnohledem není, protože mu věřím. Jako osobnost je to dobrý člověk a má morální zásady. Takže si myslím, že je to hodně i o lidech, kterými se obklopuješ. Pokud ti tví blízcí věří a mají k té důvěře důvody, je dost možné, že ti budou věřit nakonec i v tomhle.
Bohužel neznám tvé okolí, takže si to musíš rozhodnout jen ty sám. Budu držet palce, ať je tvé rozhodnutí správné a abys nelitoval. :)
Já si myslím, že by mě nejspíš neodsuzovali. Ale ten strach tam je a pokud se pletu, tak je to ně co co se nedá vzít zpět. A i když vím, že moji rodiče jsou vcelku inteligentní a nechali by si problematiku vysvětlit, tak mediální prostor dost spojuje pedofílii a zneužívání dětí. Já chápu že můj strach může být iracionální a ve skutečnosti mě nejspíš prostě vezmou takového jaký jsem, ale ten strach překonat je hodně těžké.
Každopádně děkuji za podněty :) Ale dalo mi dost práce vůbec sebrat odvahu k tomu se veřejně ozvat tady na fóru, po tom, co jsem už měl všechny informace o stránkách a po shlédnutí rozhovoru na kanále Svobodný Přístav, s přiznaným pedofilem a dalších podobných a po hodinách lurkování a pročítání příběhů lidí tady.
Já nechci aby to vyznělo nějak nevlídně. Já si opravdu vážím každé reakce a odpovědi, proto se snažím na všechno reagovat, takže ještě jednou děkuji. *heart*
Ta Jiná
Registrovaný uživatel

To všechno samozřejmě naprosto chápu. *yes* Děkuji ti za odpovědi a snad si najdeš přátelé i tady na webu.
Elfric
Člen skupiny ČEPEK

Kasz píše: neděle 7. 4. 2024, 20:19:11 Nemáš na ty rodiče nějaký kontakt přes sociální sítě? FB a pod.? Že bys jim napsal... a zeptal se jich, jak se mají na novém místě. A že vzpomínáš na to, jak ... a tady si dosaď, co ti přijde vhodné. Za pokus o kontakt nic nedáš.
Soc sítě osobně skoro vůbec nepoužívám, ale s její maminkou se občas potkám. Nikdy jsem ale nenašel odvahu, toto téma otevřít, abych nevypadal jako nějaký úchyl, abych případně nezpůsobil nějaké problémy jí, jako třeba že by si její maminka myslela, že mě s tím nějak otravuje nebo něco, atd.
Kasz píše: neděle 7. 4. 2024, 20:19:11 Já třeba nevím - já bych kamarádství mých dětí s jinými lidmi (za předpokladu, že by tito lidé byli v pořádku, což bych poznal podle toho, jak o nich mé dítě mluví) spíš podporoval, a i pro případ nějakého stěhování nebo tak... jsou to důležité dovednosti, že vztahy nekončí tím, že se někdo někam přestěhuje. A svým způsobem každý člověk nás nějak rozvíjí.
Další problém, který jsem zmínil, ale nějak jsem ho nerozváděl je, že její rodiče jsou přespříliš ochranářští. To je vlastně i důvod, proč jsme vůbec navázali tak úzký vztah s Aničkou. Až do jejích třinácti let ji prakticky nepouštěly samotnou ven, ani na dětské hřiště, které je pět minut chůze a musí přejít jeden přechod. Ona prakticky nemá skoro žádné kamarády. Jí letos bude patnáct a rodiče ji nepouští ven z domu. Celé minulé léto, pokud nebyli někde na výletě s rodiči nebo na dovolené, strávila doma. Ano mají rodinný dům se zahradou a bazénem, možná se pletu tak mě když tak opravte, ale taková holka by měla běhat po venku a socializovat se imho.
A to je další paradox. Kdybych nebyl tak opatrný a třeba se někdy neuhlídal, tak mi ji defacto vehnaly do náruče. Tím samozřejmě nechci svalovat případnou vinu na ně, samozřejmě bych byl pořád zodpovědný já, ale ona měla tak trochu štěstí, že našla mě, namísto někoho, kdo by jí nějak ublížil.
Ale to je spíš samostatný rant na samostatné vlákno.
Každopádně nechci aby to vyznělo nějak útočně. Já si skutečně vážím jakéhokoli inputu a jsem vděčný, že mám s kým tyto myšlenky a vnitřní dilemata sdílet. Ještě včera by to byl jen dialog v mé hlavě. :)
Bouře
Globální moderátorka
ve věku od: 18
ve věku do: 40
Výkřik do tmy: Anti-contact MAP ally
Dal: 1149 poděkování
Dostal: 1248 poděkování

Nový příspěvek od Bouře »

Vítám tě Elricu *bye*

Zde jsi na správném místě a zde tě za tvojí náklonnost k malým holčičkám rozhodně nikdo odsuzovat nebude. :) Také píšeš, že se ti líbí i dívky v adolescentním věku a v mladé dospělosti, což znamená, že jsi neexkluzivní pedofil. Myslím, že máš velkou výhodu v tom, že máš velkou šanci si najít dlouhodobý vztah s partnerkou. Doporučuji ti neházet flintu do žita.

Také zde píšeš o tvé dětské kamarádce, se kterou ses v sousedství a často jste si povídali a občas si jí i hlídal. Dalo by se říci, že jsi k ní cítil velmi silné sympatie, jestli ne i zamilovanost. Nakonec se její rodina odstěhovala, ale ne zas tak moc daleko, když chodí do stejné školy. Jaký jsi měl vztah k jejím rodičům? Pokud tě také vnímali jako přítele, nebála bych se jim ozvat, popřípadě je přijít navštívit osobně a pokud budeš cítit, že jsi vítaný. Nebála bych se k nim chodit na návštěvy, pokud tě pozvou, popřípadě pozvat na návštěvu je. :) Nabídnout jim, že bys vyzvedával jejich dceru, aby nemusela čekat na autobus je podle mě také dobrý nápad. Ze své vlastní zkušenosti vím, že na vesnicích, nebo menších městech, je časté, že kamarádi/známí rodičů vozí jejich děti ze školy/ do školy. Pokud se tedy znáte déle, nepřipadá mi na tom vůbec nic zvláštního. Často lidi litují spíše toho, co neudělali, než udělali. V tomto případě by mi přišlo škoda to nezkusit aspoň nenavrhnout. Velmi oceňuji, že se k té holce chováš zodpovědně.

Doporučuji si pročíst fórum a web. Myslím, že bys zde mohl najít mnoho zajímavých informací, které by ti mohly odpovědět na některé tvé otázky a je to příležitost dozvědět se více informací o pedofilii. Budeš-li mít nějakou otázku, názor nebo zajímavý podnět na diskuzi, neboj se psát do témat nebo založit své vlastní téma. Za aktivitu jsme zde více než rádi. Také bych tě ráda pozvala na náš chat, který je aktivní hlavně ve večerních až nočních hodinách.
Skálu pěstí nerozbiješ, ale i ten nejtvrdší kámen proroste květina. Jen to chce čas.
Nechceš-li být odsuzován za svou odlišnost, nesuď za odlišnost jiné a neubližuj zranitelným.
Who wants peace shall prepare for war
Elfric
Člen skupiny ČEPEK

Děkuji za přivítání, Bouře :)
Na většinu věcí jsem již odpověděl, ale ve zkratce to znovu shrnu.
Aničce (nejedná se o skutečné jméno) je čtrnáct, letos patnáct. S její maminkou se občas potkávám, ale nemám odvahu otevřít téma "Anička". Domů ji vozí autem maminka, která vozí jejího mladšího brášku do/ze školky. Náš vztah byl spíše vřelý sousedský vztah než přátelství, a tak mě nenapadá jiná záminka, proč k nim přijít na návštěvu, než Anička. A tam jsme zpět u problému, že nedokážu najít odvahu s ní mluvit o její dceři.
Velice si vážím všech podnětů a příspěvků do diskuze, ale na téma mé malé kamarádky, bych asi otevřel samostatné vlákno někde jinde, až se budu cítit připravený o tom víc mluvit. Každopádně děkuji za vřelá slova a snahu pomoct mi, moc si toho vážím. *heart*