Mně to tak přijde přehlednější, nevěděl jsem, že se to považuje za chybu. Samozřejmě z grafu nelze dovozovat, že v roce 2009,75 bylo zneužito 80,25 dítěte, ale to snad v tomto případě nikoho nenapadne.Jednorozec píše:Možná jsem občas trošku puntičkář, ale takový graf odevzdat v době studií tak letím jak namydlený blesk a za mnou se ozývá burácení zabouchávajících se dveří a šustění plachtícího indexu. Nechtěl jsem to říkat už u předcházejících grafech, ale lidi, jak můžete diskrétní veličiny proložit křivkou?? Jen zbytečně snižujete vlastní důvěryhodnost grr.
[obrázek nefunkční => smazán]
No je otázka, jak to počítají (jestli řízení zahájená v daném roce, nebo řízení ukončená v daném roce). Ale trestní řízení v těchto věcech může trvat klidně jen tři čtvrtě roku (Kuba), navíc bylo držení DP trestné již v prosinci 2007 a oznamovalo se to s přestihem, takže mnoho držitelů se mohlo svého DP zbavit dřív.simgiran píše:Jenže je to počet odsouzení a odsouzení nějakou dobu trvá, přitom je značný nárůst hned v roce 2008.
700 je počet nahlášených případů, 70 je počet skutečných odsouzení. Takže buď u nás bují falešná udání, anebo máme neschopné soudy, které zneužívání neumějí prokázat a odsoudit. Anebo kombinace obojího.Kasz píše:Nedíval jsem se na odkazy, ze kterých čerpáš, ale jak je možné, že jednou je zneužití 700 a podruhé jen 70?