Ale já jsem psal o škole není o sexu s dětmi. Když jsou děti malé, měly by být učení hrou. Když jsou starší, začnou používat rozum. Použití intelektu je velmi příjemné, zejména pro mládež. Je to jako novou hračku. Ale škola zabíjí intelekt. Se nesmí ptát nevyhovující otázky.Kasz píše:Obhajobu sexuálních aktivit s dětmi zde nepřipouštíme
Odstranit pedofilii ze seznamů nemocí
-
- Na trestné lavici
- Líbí se mi: Chlapci
- ve věku od: 7
- ve věku do: 13
- Dostal: 3 poděkování
Re: Odstranit pedofilii ze seznamů nemocí
-
- Registrovaný uživatel
- Líbí se mi: Dívky
- ve věku od: 9
- ve věku do: 30
- Výkřik do tmy: Zázraky se dějí, jen zatím bohužel vždy někde daleko...
- Dal: 12 poděkování
- Dostal: 512 poděkování
Re: Odstranit pedofilii ze seznamů nemocí
Tohle je obecně rozšířený nesmysl.regina píše: Ale já jsem psal o škole není o sexu s dětmi. Když jsou děti malé, měly by být učení hrou. Když jsou starší, začnou používat rozum. Použití intelektu je velmi příjemné, zejména pro mládež. Je to jako novou hračku. Ale škola zabíjí intelekt. Se nesmí ptát nevyhovující otázky.
1. na to by člověk mohl rozvinout představivost a využít intelekt potřebuje nejprve získat nějaké vědomosti.
2. snaha o větší míru interakce dětí a využití jejich vlastní kreativity oproti "memorování" tu byla po "revoluci" a má to několik zásadních předpokladů které nelze bohužel zajistit.
a. nejde to udělat s 30 žáky ve třídě z nichž jeden je vysoce inteligentní, většina průměrných a pár podprůměrných (ne na úkor většiny těch žáků) -tj. prachy
b. učitel je povolání, pro které má vlohy jen málokdo a v naší společnosti je to jedno z nejhůře placených povolání (a i učitel by rád uživil svou vlastní rodinu) -tj. prachy
Vždycky říkám těm co pronesou podobnou větu o škole, ať si někdy zkusí jít těch 30 dětí něco naučit (možná by to mělo být povinné pro všechny rodiče).
Ps. osobně jsem chodil do školy ještě v dobách před revolucí a ač si myslím, že tehdy se kladl o dost větší důraz na obsah (memorování?) než po revoluci, tak si nemyslím, že by to potlačovalo mou představivost a seberealizaci. A jsem přesvědčen, že tehdejší kvalita absolventů byla vyšší (nejenom podle mezinárodního srovnávání).