Odstranit pedofilii ze seznamů nemocí

Nezávazná diskuze o čemkoliv, co se nehodí jinam.
regina
Na trestné lavici
Líbí se mi: Chlapci
ve věku od: 7
ve věku do: 13
Dostal: 3 poděkování

Re: Odstranit pedofilii ze seznamů nemocí

Nový příspěvek od regina »

Kasz píše:Obhajobu sexuálních aktivit s dětmi zde nepřipouštíme
Ale já jsem psal o škole není o sexu s dětmi. Když jsou děti malé, měly by být učení hrou. Když jsou starší, začnou používat rozum. Použití intelektu je velmi příjemné, zejména pro mládež. Je to jako novou hračku. Ale škola zabíjí intelekt. Se nesmí ptát nevyhovující otázky.
Jednorozec
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 9
ve věku do: 30
Výkřik do tmy: Zázraky se dějí, jen zatím bohužel vždy někde daleko...
Dal: 12 poděkování
Dostal: 512 poděkování

Re: Odstranit pedofilii ze seznamů nemocí

Nový příspěvek od Jednorozec »

regina píše: Ale já jsem psal o škole není o sexu s dětmi. Když jsou děti malé, měly by být učení hrou. Když jsou starší, začnou používat rozum. Použití intelektu je velmi příjemné, zejména pro mládež. Je to jako novou hračku. Ale škola zabíjí intelekt. Se nesmí ptát nevyhovující otázky.
Tohle je obecně rozšířený nesmysl.
1. na to by člověk mohl rozvinout představivost a využít intelekt potřebuje nejprve získat nějaké vědomosti.
2. snaha o větší míru interakce dětí a využití jejich vlastní kreativity oproti "memorování" tu byla po "revoluci" a má to několik zásadních předpokladů které nelze bohužel zajistit.
a. nejde to udělat s 30 žáky ve třídě z nichž jeden je vysoce inteligentní, většina průměrných a pár podprůměrných (ne na úkor většiny těch žáků) -tj. prachy
b. učitel je povolání, pro které má vlohy jen málokdo a v naší společnosti je to jedno z nejhůře placených povolání (a i učitel by rád uživil svou vlastní rodinu) -tj. prachy

Vždycky říkám těm co pronesou podobnou větu o škole, ať si někdy zkusí jít těch 30 dětí něco naučit (možná by to mělo být povinné pro všechny rodiče).

Ps. osobně jsem chodil do školy ještě v dobách před revolucí a ač si myslím, že tehdy se kladl o dost větší důraz na obsah (memorování?) než po revoluci, tak si nemyslím, že by to potlačovalo mou představivost a seberealizaci. A jsem přesvědčen, že tehdejší kvalita absolventů byla vyšší (nejenom podle mezinárodního srovnávání).