Postřehy z pobytu v PN Bohnice (Jájovo terapeutické vlákno)

Reakce a podněty z řad veřejnosti - máte-li názor, myšlenku či nápad, který se týká našeho webu, nezdráhejte se ozvat!
Ta Jiná
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Muži
Výkřik do tmy: Jsem přízrak. Šedá eminence. Neexistuji.
Dal: 55 poděkování
Dostal: 67 poděkování

Re: Postřehy z pobytu v PN Bohnice (Jájovo terapeutické vlákno)

Nový příspěvek od Ta Jiná »

Ahoj Jájo,
tak jsem si tohle vlákno trochu pročetla, je plné emocí a tvého osobního boje samého se sebou. Oceňuji, že ses dal cestou změny sebe samého a že se opravdu snažíš být víc v pohodě. :)

Pochopila jsem z všeho toho textu, že máš za sebou drogy, alkohol, problémy se zvládáním vzteku, a že jsi sám z vlastní vůle nastoupil na léčbu. Je vidět, že na sobě chceš makat doopravdy a tak ti moc fandím a určitě v tomto vlákně pokračuj. ;) Ten budoucí progres by mohl být víc než zajímavý...
Jája
Registrovaný uživatel
Varování: 16
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku od: 10
ve věku do: 45
Kontakt: Miluju zpívající holčičky 🤞
https://youtu.be/nA7MotpbkEA❤️
https://youtu.be/4cmffLlkwxc❤️
💞

💞💞💞https://youtube.com/shorts/Z0YsfCKU3ko?si=vubH8aQzo6Melnnh💞💞💞
Výkřik do tmy: TO CO DNES ZANECHÁME V SRDCI DĚTÍ,ONY ZÍTRA VRÁTí CELÉMU SVĚTU...tak proto je musíme začít společně chránit ❤️🕊️🕊️🕊️🆘

„Lehčí je odpustit nepříteli než příteli"
Dal: 393 poděkování
Dostal: 218 poděkování

Nový příspěvek od Jája »

Ahoj moc děkuju určitě na sobě makám stále a makat i budu jinak *suicide* 😆 s pozdravem Jája 💞💞🍀🕊️
Jája
Registrovaný uživatel
💞

Výkřik do tmy: TO CO DNES ZANECHÁME V SRDCI DĚTÍ,ONY ZÍTRA VRÁTí CELÉMU SVĚTU...tak proto je musíme začít společně chránit ❤️🕊️🕊️🕊️🆘

Nový příspěvek od Jája »

Ahoj velice moc děkuji jedné hodné osobě, která mě včera přijela navštívit do Bohnic. Za mě to bylo ťuper, dobře jsme pokecali a kecat by se dalo do aleluja *bravo*
Konečně jsem poznal toho človíčka tváři tvář teď už vím po roce psaní, že ten člověk existuje a že to není jen "někdo"
Človíček si také mohl ověřit, že jsem opravdu pacient na oddělení 5 a že úplný blázen nejsem (doufám 😆). Moc ti děkuju s pozdravem Jája 💞💞🍀🕊️
Jája
Registrovaný uživatel
💞

Nový příspěvek od Jája »

Ahoj lidičky tak dnes jsme měli jako komunitní akci hokej Finsko vs Británie. Lístky jsme měli zdarma pro 9 lidí včetně s paní psycholožkou. Byl to super zážitek a dobrá show. Bob a Bobek tam dělali blbosti a bavili cizí diváky. Díky Bohnicím mám dobré zážitky a ve středu ještě jedeme do Poděbrad tak zas sem dám nějaké fotky s pozdravem Jája 💞💞🍀 🕊️
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Plátce daní

Nový příspěvek od Plátce daní »

Popravdě nechápu jednu věc. Proč pacienti musí neustále někam cestovat na náklady daňových poplatníků? Spousta pracujících si podobné výlety nemůže finančně dovolit. Kdežto kdejaký člověk s nařízenou sexuologickou léčbou, který se třeba i něčeho dopustil má cestování jako za odměnu. Nezdá se mi to morálně správné. Léčebna není cestovní agentura.
podivin
Administrátor
ve věku od: 2
ve věku do: 40
Výkřik do tmy: Srdce plné lásky přetéká v slzách očima *** Když někoho miluješ, znamená pro tebe víc než ty sám a chceš pro něj jen to nejlepší, ikdyby to tobě mělo působit bolest *** Ikdyž jsou to "jen" děti, mají mou úctu a chovám se k nim slušně *** Moc, peníze ani sex nemůžou nahradit dětskou radost, smích a lásku. *** Čiň, co chceš, pokud nikomu neškodíš *** Každý čin se ti třikrát vrátí
Dal: 2051 poděkování
Dostal: 862 poděkování

Nový příspěvek od podivin »

Plátce daní píše: pondělí 13. 5. 2024, 15:52:27 Popravdě nechápu jednu věc. Proč pacienti musí neustále někam cestovat na náklady daňových poplatníků? Spousta pracujících si podobné výlety nemůže finančně dovolit. Kdežto kdejaký člověk s nařízenou sexuologickou léčbou, který se třeba i něčeho dopustil má cestování jako za odměnu. Nezdá se mi to morálně správné. Léčebna není cestovní agentura.

Milý plátče daní,

pláčeš na špatném hrobě, resp. si stěžujete na špatném místě. Ale to tedy jako úplně.

Takže, pokud se ti nelíbí, jak stát, potažmo EU, rozděluje finance vybrané z daní, zkus volit jinou politickou stranu. Nicméně, jistá dávka solidarity bude v každém zřízení, pokud má být humánní. Zde si na to stěžovat nemusíš, ČEPEK je spolek/komunita pedofilů, kteří nemají vliv na rozhodování politiků a úředníků.

Za druhé si stěžuješ v úplně špatném vlákně, protože Jája šel do Bohnic dobrovolně, aniž by spáchal trestný čin a bylo mu léčení nařízeno. A proč já osobně proti nejsem? Dojeď se do Bohnic podívat. Už jen když tam člověk přijde a vidí ty polorozpadlé budovy, tak z toho musí dostat deprese. A být takovou dobu, jako Jája, zavřený, muset makat, to není žádný med. To i ve vězení se mají lépe. Když pak člověk na sobě pracuje, tak dostane jisté výhody (oproti vězení), ale i tak to pořád není žádná svoboda.

Jinak i ti, kteří spáchali trestný čin, tak si už trest (omezení osobní svobody) odpykali. Následná léčba má tyto lidi vrátit do společnosti a to ve stavu, ve kterém už nebudou dále společnosti škodit. A jelikož tito lidé během terapie žádné společenské akce nezažijí, tak je celkem dobře, že nějakou dostanou.

Další otázka je, kdo skutečně tyto akce platí. Pokud to chceš přesně vědět, zkus si zjistit, kdo tyto akce financuje. Je možné, že jsou tyto akce financované z nějakých darů. Ne všichni jsou škrti a podělí se rádi o své finance s těmi, kdo jich dost nemá.

Ano, spousta pracujících si podobné výlety nemůže dovolit. Zkus najít takového, který se raději nechá zavřít do Bohnic, aby mohl občas někam na výlet, místo aby mohl svobodně žít. Připadá mi to, jako bys postiženým lidem záviděl, že nemusí chodit pracovat a mohou být celé dny doma a když jdou ven, tak ani nemusí chodit a mohou jezdit na kolečkovém křesle. *omg*
Je mi krásně smutno. Tequila chutná nejlíp se solí. Při sprchování není vidět pláč. S plným srdcem lásky žiji prázdné dny.
Now I know that I am a dreamer, Believing in a world that isn't there
You are my little something, It's like you came from nothing, And now you're everything to me
Život nemá tlačítko Restart - promrhané roky nelze vrátit a prožít znovu
Stačí zavřít oči a všechno se stane. Stačí zavřít oči a ... všechno skončí
Bouře
Globální moderátorka
ve věku od: 18
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: Anti-contact MAP ally
Dal: 1138 poděkování
Dostal: 1232 poděkování

Nový příspěvek od Bouře »

Plátce daní píše: pondělí 13. 5. 2024, 15:52:27 Popravdě nechápu jednu věc. Proč pacienti musí neustále někam cestovat na náklady daňových poplatníků? Spousta pracujících si podobné výlety nemůže finančně dovolit. Kdežto kdejaký člověk s nařízenou sexuologickou léčbou, který se třeba i něčeho dopustil má cestování jako za odměnu. Nezdá se mi to morálně správné. Léčebna není cestovní agentura.
No na první pohled se to tak může zdát, avšak pokud se zamyslíme, od čeho ta léčba vlastně je, začne to dávat smysl. Trestat, ale zároveň napravovat má vězení. Popravdě bych neřekla, že vězení v Česku někoho momentálně úplně dokáže napravit, ale já věřím, že do budoucna bude ve vězení více programů, které minimálně těm, u kterých to má smysl, může pomoci. Proč? Pokud nepočítám recidivující psychopaty, nebo lidi s opravdu velmi patologickou osobností, do vězení často chodí i lidé, s menšími prohřešky, se kterými však lze pracovat. Často jsou to lidé nešťastní sami ze sebe, často udělali nějaký trestný čin kvůli špatným socioekonomickým podmínkám.

Co se stane, pokud takového člověka zavřeme třeba na 3 roky do basy a nebudeme s ním jakkoliv pracovat? No, s největší pravděpodobností po odchodu z věznice začne dělat to samé. I když si můžeme říct, že odejmutí svobody je dost velký trest, pokud budeme lidi zastrašovat jen tímto trestem, recidiva bude vysoká. Přišlo se na to, že pokud i takovým jedincům ukážeme i jinou cestu a dáme jim možnost, spíš než trestu, jakéhosi restartu, má to lepší výsledek. Proč má více a více věznic možnost udělat si například výuční list? Možnost pracovat a nebo takové lidi učit jak nakládat s penězi a najít si práci? Proč je na věznicích možnost najít psychologa nebo sociálního pracovníka? Podle mě by bylo fajn využívat věznice spíš něco jako instituci, kde si člověk ,který o to bude mít zájem, bude moci dát trochu do pořádku život. Když se v tom vězení něčemu naučí, ať už novým dovednostem nebo jak nahlížet sám na sebe, je pak i menší pravděpodobnost recidivy, což znamená i méně peněz od daňových poplatníků. Bohužel podle toho co vím to tak stále úplně nefunguje a momentálně jsou věznice spíš černá díra na peníze.

Nicméně léčebna už nemá za cíl tyto lidi už ani jakkoliv trestat. Má za úkol těm lidem umožnit si dát svůj život do pořádku a odstranit nebo zmírnit patologické chování. Když už to tedy bereme i mimo humánní stránku i z hlediska vašich peněz, věřte mi i z pohledu ekonomického je daleko výhodnější s těmito lidmi pracovat a nabídnout jim šanci a lidský přístup, protože pokud by se stále plácali na místě a nikdo jim nepomohl, stálo by Vás to více peněz. I ti lidi v léčebně často nezažili nic moc hezkého a i tohle může být jedna z věcí, co je bude motivovat 1) neudělat žádný trestný čin 2) uvidí, že život může být i krásný, což jim může také zlepšit psychickou pohodu, která je velice důležitá, aby sis svůj život dali do pořádku. 3) Je to možnost odměny za dobré chování. :)

Ještě pro jistotu dodám, abyste to milý návštěvníku nebral jako ofenzivní příspěvek. Já bych řekla, že o tomhle by se dalo dobře diskutovat a je dobré klást otázky.
Skálu pěstí nerozbiješ, ale i ten nejtvrdší kámen proroste květina. Jen to chce čas.
Nechceš-li být odsuzován za svou odlišnost, nesuď za odlišnost jiné a neubližuj zranitelným.
Who wants peace shall prepare for war
Ta Jiná
Registrovaný uživatel
Výkřik do tmy: Jsem přízrak. Šedá eminence. Neexistuji.
Dal: 55 poděkování
Dostal: 67 poděkování

Nový příspěvek od Ta Jiná »

Podivín i Bouře to už tady vcelku shrnuli, já jen dodám, že i kdyby měl někdo soudně nařízenou léčbu, nemusíme ho hned zatracovat jako odepsaný případ. Jsme pouze a jen lidé, kteří občas v něčem chybují a pokud někoho za prohřešek (který nemusí být tak vážný) ihned vyoutujeme ze společnosti, ničeho pozitivního tím nedosáhneme, spíše naopak. Humánní přístup je na místě, ne každý je hned Satan sám a osobně bych hned nezatratila ani toho Satana.

Kdybyste VY nějak uklouzl, nebo někdo vám blízký, asi byste sám uvítal lidskost a odpuštění. :) Nedívejte se pouze na finanční stránku věci, buďte víc člověkem. ;)
MR_Xguard
Čestný člen skupiny ČEPEK
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 3
ve věku do: 8
Dal: 121 poděkování
Dostal: 321 poděkování

Nový příspěvek od MR_Xguard »

Jít jednou za rok na zápas v mistrovství světa si snad může dovolit každý. Taky jsem dal 4000 za lístek na Deep Purple. A nechodím na ně každý den. Byl jsem na nich v životě jen jednou. Pokud někomu vadí, že se lidé snaží i kulturně začlenit, což si myslím, že je zrovna u lidí v ústavní péči důležité, tak to spíš může vypovídat něco o něm samotném. Závist je strašná věc. Hlavně závidět "nemocným" lidem.
Silesia
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Chlapci
ve věku od: 8
ve věku do: 13
Dal: 313 poděkování
Dostal: 259 poděkování

Nový příspěvek od Silesia »

Částečně tomu rozhořčení dokážu rozumět.
Na druhou stranu aby systém fungoval musel by se reformovat zcela.
Vězení = trest jenže co přináší pro daňové poplatníky?
Náklady - na personál na stravu na energie na ošacení
Nemluvě o tom že by si věznice zasloužili i celkové rekonstrukce aby byly bezpečným resocializačním místem s dostatkem pracovních možností a tím nemyslím jen utkvělou představu nad těžkou fyzickou práci protože světě div se i vězeň může mít zdravotní omezení které mu fyzicky náročnou práci nedovolí?
Navíc pokud vězeň pracuje odvádí daně, hradí si ubytné a ošatné. Pracující vězeň má finanční prostředky, tudíž může pokrýt své náklady a tudíž nebude tolik závislý na vězeňské hierarchií a černém trhu . Nehledě na to pokud je to vězeň parafilik tak stejnou měrou potřebuje léčbu a co je pro stát nákladnější vězení s léčbou současně a nebo vězení a poté léčba?

Navíc do vězení se mohou dostat i lidé za banàlnější příhody typu neplacení výživného, maření úředního rozhodnutí atp a ve výsledku to vše zatěžuje vězeňský systém nehledě na variantu, že ve vězení se může pochytit i to co člověka doposud nenapadlo.

Léčba? Není snad její cíl získání náhledu, zabránění recidivy a zpětné začlenění do společnosti tak aby i ten co si prošel takovým životním příběhem mohl v dalším životě být platným členem společnosti?

Věřím že lístky na hokej přispěli k možné socializaci.
Navíc mohly poskytnout témata pro komunitní sdílení - koho zde potkali jaké pocity v závislostí na svých preferencích či minulých skutcích cítili, jak obstáli v interakci s běžnou veřejnosti co pro ně bylo přínosné a co naopak obtížné. Navíc jsem si jist že vybráni byli jen ti, kteří mají adekvátní bodový stav.

Nu ale to jsem odbočil daleko přesto co je podle vás lepší volba?
Jája
Registrovaný uživatel
💞

Nový příspěvek od Jája »

Plátce daní píše: pondělí 13. 5. 2024, 15:52:27 Popravdě nechápu jednu věc. Proč pacienti musí neustále někam cestovat na náklady daňových poplatníků?

Milá anonymní osobo veškeré náklady si hradime sami, žádné cestování není na plátce daní. Bylo by fajn si nejdřív vše nastudovat a pak osočovat. Resocializace je také jeden z programů v léčbě čehokoliv. Jen lístky na hokej byli zdarma jelikož tu i makáme jako pracovní terapii tak svým způsobem jsme si na to vydělali. Dnes jsme třeba byli na své náklady v Poděbradech
Jája
Registrovaný uživatel
💞

Nový příspěvek od Jája »

Tak jak jsem již psal zde jsou fotky z Poděbrad. Byli jsme v muzeu pak na zámku. Veškeré komunitní akce nejsou hrazeny z kapes daňových poplatníků.
Komunitní akce slouží k resocializaci pacientů Bohnic ať to jsou sexuální device nebo závislosti. Prostě cílem je člověka převychovat aby se v budoucnu už chyb nedopustil....s pozdravem Jája 💞 💞 🍀 🕊️

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Naposledy upravil(a) Jája dne středa 15. 5. 2024, 17:31:10, celkem upraveno 1 x.
Silesia
Registrovaný uživatel

Jája píše: středa 15. 5. 2024, 17:04:37
Plátce daní píše: pondělí 13. 5. 2024, 15:52:27 Popravdě nechápu jednu věc. Proč pacienti musí neustále někam cestovat na náklady daňových poplatníků?

Milá anonymní osobo veškeré náklady si hradime sami, žádné cestování není na plátce daní. Bylo by fajn si nejdřív vše nastudovat a pak osočovat. Resocializace je také jeden z programů v léčbě čehokoliv. Jen lístky na hokej byli zdarma jelikož tu i makáme jako pracovní terapii tak svým způsobem jsme si na to vydělali. Dnes jsme třeba byli na své náklady v Poděbradech
A kde se tomhle veřejnost má dočíst?
Jája
Registrovaný uživatel
💞

Nový příspěvek od Jája »

Silesia píše: čtvrtek 16. 5. 2024, 18:28:32 A kde se tomhle veřejnost má dočíst?
Nevím možná třeba na internetu možná AI by také asi poradila nebo i já jsem to objasnil....s pozdravem Jája 💞 💞 🍀 🕊️
Silesia
Registrovaný uživatel

To jsem určitě rád že jsi to objasnil jen právě říkám že kdybys to tu nenapsal tak se taky domnívám, že ty komunitní akce hradí psychiatrická nemocnice tudíž stát. Protože jaké jiné zdroje financování PN má? To přece nevybírá od vás?
Dae
Člen skupiny ČEPEK
Výkřik do tmy: manifest - masturbate - manipulate
Dal: 43 poděkování
Dostal: 41 poděkování

Nový příspěvek od Dae »

Jája píše: středa 15. 5. 2024, 17:26:31 Tak jak jsem již psal zde jsou fotky z Poděbrad. Byli jsme v muzeu pak na zámku. Veškeré komunitní akce nejsou hrazeny z kapes daňových poplatníků.
Komunitní akce slouží k resocializaci pacientů Bohnic ať to jsou sexuální device nebo závislosti. Prostě cílem je člověka převychovat aby se v budoucnu už chyb nedopustil....s pozdravem Jája 💞 💞 🍀 🕊️
tak snad sis to uzil a snad se ti bude darit cim dal lepe <33
Jája
Registrovaný uživatel
💞

Nový příspěvek od Jája »

Silesia píše: pátek 17. 5. 2024, 16:47:36 Protože jaké jiné zdroje financování PN má? To přece nevybírá od vás?
Asi určitě zdravotní pojišťovny nebo soukromé dary víš že ani přesně nevím. Zkus se podívat na https://bohnice.cz/ myslím že tam najdeš ty a veřejnost odpověď na vše co tě zajímá. Já jen napsal co jsem věděl.
Kasz
Administrátor
ve věku od: 4
ve věku do: 28
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: Nejvíc mi vadí předsudečné odsouzení - i když jsem neublížil žádnému dítěti, najdou se lidé, co píšou "postavit ke zdi, kulka to vyřeší". Ne, nevyřeší. Pedofilové, kteří nic nespáchali, zažívají celý život zbytečné utrpení jen z důvodu předsudků. To je třeba změnit. Proto vznikl tenhle web.
Dal: 1756 poděkování
Dostal: 3645 poděkování

Nový příspěvek od Kasz »

Milý plátče daní,
zřejmě sis nevšiml, že se jedná o pořadatelskou vstupenku, kde je uvedena cena 0 Kč, DPH 12 % také 0 Kč. Zkrátka v Bohnicích dostali pár vstupenek pro psycho-pacienty zdarma, pokud by je nedostali psycho-pacienti, dostal by je někdo jiný. Nezáviď a přej jim nějaké to rozptýlení, které jim může dát chuť do života. ;)
Československá pedofilní komunita – již 13 let s Vámi! ❤️💙
Jája
Registrovaný uživatel
💞

Nový příspěvek od Jája »

Čauky tak jsem dnes dostal mobilní telefon, abych si mohl hledat práci. Již se blíží mé vypuštění na svobodu už se nemohu dočkat. Za pár dnů to bude rok co tu jsem v Bohnicích až opustím brány tak začnu život znovu. S pozdravem Jája 💞💞🍀🕊️ *bravo*
podivin
Administrátor
ve věku od: 2
Výkřik do tmy: Srdce plné lásky přetéká v slzách očima *** Když někoho miluješ, znamená pro tebe víc než ty sám a chceš pro něj jen to nejlepší, ikdyby to tobě mělo působit bolest *** Ikdyž jsou to "jen" děti, mají mou úctu a chovám se k nim slušně *** Moc, peníze ani sex nemůžou nahradit dětskou radost, smích a lásku. *** Čiň, co chceš, pokud nikomu neškodíš *** Každý čin se ti třikrát vrátí
Dal: 2051 poděkování
Dostal: 862 poděkování

Nový příspěvek od podivin »

Jája píše: úterý 28. 5. 2024, 18:32:23 Čauky tak jsem dnes dostal mobilní telefon, abych si mohl hledat práci. Již se blíží mé vypuštění na svobodu už se nemohu dočkat. Za pár dnů to bude rok co tu jsem v Bohnicích až opustím brány tak začnu život znovu. S pozdravem Jája 💞💞🍀🕊️ *bravo*
Tak ti moc přeju, aby sis našel super práci *good*
Je mi krásně smutno. Tequila chutná nejlíp se solí. Při sprchování není vidět pláč. S plným srdcem lásky žiji prázdné dny.
Now I know that I am a dreamer, Believing in a world that isn't there
You are my little something, It's like you came from nothing, And now you're everything to me
Život nemá tlačítko Restart - promrhané roky nelze vrátit a prožít znovu
Stačí zavřít oči a všechno se stane. Stačí zavřít oči a ... všechno skončí