Pedofila obelstila na internetu jeho oběť. Britský soud jej poslal na 22 let za mříže (Novinky.cz)

Reakce na články z médií (tisk, rozhlas, televize, internet, ...) a diskuze o nich.
Uživatelský avatar
Cykle02
Mediální analytik
Líbí se mi: Chlapci i dívky
ve věku od: 2
ve věku do: 12
Výkřik do tmy: Nevěřím těm co nevěří na Ježíška.
Příspěvky: 5314
Dal: 365 poděkování
Dostal: 2132 poděkování

Pedofila obelstila na internetu jeho oběť. Britský soud jej poslal na 22 let za mříže (Novinky.cz)

Nový příspěvek od Cykle02 »


V dětství se stala obětí znásilnění, v posledních letech se proto žena z britského Derby sama vydávala na internetu za pedofila, aby se dočkala pomsty. Navázala kontakt se svým násilníkem, 46letým Portugalcem Hugem De Sousou, který se jí k činu nevědomky přiznal. Žena udala muže na policii a ten ve čtvrtek odešel od soudu s 22letým trestem.

Odhalení De Sousy přitom žena, kterou britský deník The Daily Mail nejmenuje, začala plánovat v roce 2021.

Tehdy totiž Portugalec dostal u soudu podmínku za pořizování a šíření snímků s tematikou sexuálního zneužívání dětí. V tu dobu se v hlavě ženy zrodil plán, který podle soudu dokonale vyšel.

„Vaše oběť se dozvěděla o vašem podmíněném trestu a domnívala se, že by jí nyní mohli uvěřit. Pod pseudonymem na internetové chatovací stránce na vás nastražila past, probírala s vámi vaši zálibu v nezletilých dívkách a vy jste se jí sám přiznal, že jste ji zneužil, když byla ještě dítě,“ uvedl soudce Jonathan Bennett.

„Choval jste se, jako kdyby se nic nestalo. Ale tím, co jste udělal, jste jí zkazil dětství. Využíval jste ji k sexu jako svůj majetek. V předsoudní vyšetřovací zprávě jste začal oběť obviňovat a svalovat na ni odpovědnost za to, co jste jí udělal. Tento faktor ve mně vyvolává velké obavy,“ dodal soudce před vynesením rozsudku.

Žena ve své výpovědi uvedla, jak ji trápily noční můry, což ovlivnilo její studium. Později začala brát v práci noční směny, protože se nemohla pořádně vyspat.

Obhájkyně Marie Spenwynová uvedla, že jedinou polehčující okolností je, že se De Sousa k činu přiznal, což znamená, že mu její klientka nebude muset čelit v soudní síni a znovu prožívat svá utrpení.

De Sousa bude moci o podmínečné propuštění žádat až po odpykání dvou třetin trestu. Doživotně bude navíc zapsán v rejstříku sexuálních delikventů. Jelikož je státní příslušností Portugalec, bude po propuštění podléhat deportaci, dodal soudce.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Cykle02 za příspěvek:
Pavel1
...a o jakých tématech se po dnešním Googlení začne na ČEPEKu mluvit?
Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 14 hostů