Ide o pedofila? (Jitka)

Diskuze k dotazům zaslaným do naší Poradny. Chcete-li se sami na něco otázat odborníků či zdejších členů, navštivte prosím formulář na našem webu - www.pedofilie-info.cz/vlozit-dotaz-do-poradny/.
Jitka

Ide o pedofila? (Jitka)

Nový příspěvek od Jitka »

Ide o pedofila? - dotaz v poradně
Jitka píše:Dobrý deň, chcem sa poradiť, či ide o pedofila.

Muž (30) si zacal vztah so slobodnou mamickou. Od zaciatku prejavoval silne city, lasku k jej 1-rocnej dcere. Kupival jej darceky… kupil kameru, aby ju namontovala matka nad detsku postoelku a online sledoval dieta aj uprostred noci. Ze ho ukludnuje, ked vidi ako sa mala kruti v spanku… ako sa mojka s dekou… ako zaspava… ako sa prebudza… po matke ziadal videjka malej… dlhsie videjká… nie kratke… napriklad ako sa malá hrá… v komunikacii vyznaval viac citov dietatu nez matke. S matkou vedel sexualne zit, splodili dieta.

Toto su situacie, ktore vzrusuju pedofila?

Ďakujem za odpoveď.
MUDr. Antonín Brzek odpovídá:

Milá paní,

popis chování Vašeho partnera (manžela?) je skutečně pro chování pedofila charakteristický. Nicméně, i pedofil je člověk, a může to být člověk velmi kvalitní.

Důležité je, abyste jej nevystavovala pokušení přejít k nějaké fyzické aktivitě, tedy jej pokud možno nenechávat samotného s dcerkou. Jinak, píšete, že spolu máte další dítě, tam nebezpečí nehrozí.Pedofilévé své vlastní dět obvykle nezneužijí.

Bylo by dobré blíže vec prohovořit. Pokud jste snad pojištěna v ČR, nabízím konzultaci v mé ordinaci na Sexuologickém ústavu v Praze. Tel. na recepci +420 22496 5247. Budu ale k dospizici až ve druhé polovině března.

S pozdravy

MUDr. Antonín Brzek

Mgr. Kateřina Klapilová, Ph.D. odpovídá:

Dobrý den Jitko,

z Vašeho popisu situace nelze na dálku usoudit, zda je dotyčný pedofil, či není. Něco takového může opravdu určit jen diagnostický rozhovor s kvalifikovaným odborníkem. Fakt, že někdo sexuálně žije s dospělou ženou, nemusí znamenat, že dotyčný nemá pedofilní preference, stejně tak to, že někdo projevuje silné city k ročnímu dítěti, nemusí být známkou pedofilie. To, co člověka s pedofilními preferencemi vzrušuje, není pro každého z nich stejné, ale velmi individuální. Každopádně, kdyby měl někdo z aktérů Vámi popsaného příběhu potřebu přímo probrat svou či partnerovu sexualitu, lze jej odkázat na služby projektu parafilik (www.parafilik.cz).

S pozdravem

Mgr. Kateřina Klapilová, Ph.D. (ECPS)

Petr Kasz odpovídá:

Dobrý den,

z toho, co popisujete, nelze usuzovat, zda se jedná o pedofila. Pokud by pedofil byl, byla by to z hlediska pedofilie její "vzácnější forma", konkrétně nepiofilie - tedy přitažlivost ke kojencům a batolatům.

Taky to může být jen starostlivý muž, který se kromě partnerky nesexuálně zamiloval i do jejího dítěte. Děti jsou roztomilé a v lidech tak často vzbuzují libé pocity, které nejsou sexuálního charakteru.

V neposlední řadě je třeba ještě říct, že i kdyby byl pedofil, neznamená to, že je předurčený k ubližování. Mnoho pedofilů žije bezúhonný život. Zároveň pokud někdo není pedofil, neznamená to, že nemůže ublížit. Většinu (odhadem 90 %) sexuálního zneužívání dětí nemají na svědomí pedofilové, ale lidé po sexuální stránce většinově orientovaní. Zda dotyčný je nebo není pedofil proto není podstatné. Zajímal bych se proto především o to, jak se dotyčný k dcerce chová. Pokud bych viděl nějaké nevhodné chování, řešil bych to adekvátně situaci.

Vše dobré Vám přeje

Petr Kasz, administrátor www.pedofilie-info.cz
Mack
Moderátor audiovizuální sekce
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 1
ve věku do: 9
Dal: 590 poděkování
Dostal: 85 poděkování

Re: Ide o pedofila? (Jitka)

Nový příspěvek od Mack »

Ako čiastočný nepiofil musím povedať, že ak vidím dieťa pri podobných činnostiach, tak ma to takisto upokojuje a napĺňa radosťou. Avšak k sexuálnemu vzrušeniu v tomto prípade nedochádza a rovnako to môže byť aj u dotyčného. Podľa mňa je pedofil.
Cykle02
Mediální analytik
Líbí se mi: Chlapci i dívky
ve věku od: 2
ve věku do: 12
Výkřik do tmy: Nevěřím těm co nevěří na Ježíška.
Dal: 365 poděkování
Dostal: 2566 poděkování

Nový příspěvek od Cykle02 »

► Ukázat spoiler
Fakt mi přijde smutný, že když muž projevuje city k dítěti, hned se do toho tahá nějaká -filie.
...a o jakých tématech se po dnešním Googlení začne na ČEPEKu mluvit?
Zappart
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 5
ve věku do: 36
Kontakt: telegram: @poutnick
Dal: 870 poděkování
Dostal: 161 poděkování

Nový příspěvek od Zappart »

Cykle02 píše: úterý 21. 2. 2023, 8:54:39 Fakt mi přijde smutný, že když muž projevuje city k dítěti, hned se do toho tahá nějaká -filie.
To jistě, ale musíš uznat, že je to v tomto uvedeném případě opravdu podezřelé a proto byl autorkou vznesen tento dotaz. :)
podivin
Administrátor
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku od: 2
ve věku do: 40
Výkřik do tmy: Srdce plné lásky přetéká v slzách očima *** Když někoho miluješ, znamená pro tebe víc než ty sám a chceš pro něj jen to nejlepší, ikdyby to tobě mělo působit bolest *** Ikdyž jsou to "jen" děti, mají mou úctu a chovám se k nim slušně *** Moc, peníze ani sex nemůžou nahradit dětskou radost, smích a lásku. *** Čiň, co chceš, pokud nikomu neškodíš *** Každý čin se ti třikrát vrátí
Dal: 2059 poděkování
Dostal: 863 poděkování

Nový příspěvek od podivin »

Cykle02 píše: úterý 21. 2. 2023, 8:54:39Autor postu se konečně stabilizoval :D
No jo, jsem pořád ještě začátečník, nemohl jsem si vzpomenout, jak se to dělá :D

Jinak k dotazu. Osobně mi ten muž připadá také jako pedofil/nepiofil. Projevat silné city a lásku - OK. Kupovat dárky (bezdpomínečně) - OK.

Nicméně, osobně bych sám kameru nekupoval. Navrhnul bych to matce, zda chce dítě sledovat, ale osobně myslím, že stačí normální chůvička. On člověk na to dítě stejně 24/7 koukat nemůže. Navíc bych to asi nechtěl kupovat kvůli online sledování v noci. Teď ještě nevím, zda se jedná o nějakou kameru nebo opravdu o dětskou kameru, která se třeba zapne je při nějakém zvuku. Jak se kroutí ve spánku, jak se mazlí s dekou, jak usíná a vstává? Tedy usínání může řešit tak, že dítě půjde uložit do postýlky, přečte mu pohádku nebo ho bude jen hladit. Vstávání (podle věku) řešit nemusí, starší děti přijdou ráno samotné a mladší začnou v postýlce vykřikovat. Ten pán asi moc dětí nezažil, protože by naopak byl rád, kdyby si mohl jít v klidu lehnout a ráno dlouho pospat :D Ale budiž, tohle bych ještě chápal.

Nejvíc mi ale vadí, že žádal od matky videa. Tohle bych opravdu osobně já nedělal. Byl bych samozřejmě šťastný, kdyby mi matka ta videa posílala, ale osobně bych si o žádná neříkal.

No a že vyznával dítěti víc citů než matce, tak to bude asi docela jasný signál. Osobně se tedy domnívám, že by mohlo o pedofila jít. Nicméně bych se obával pouze toho, jestli se neubírá špatným směrem, aby např. nezačal požadovat nebo tvořit závadnější media (videa), např. videa z koupání. To raději ne :(

Jinak osobně jsem si na začátku sebeuvědomování také myslel, že se ve mne probudil jen otcovský pud a to i k cizím holčičkám. A osobně si myslím, že rodičovská láska je velmi blízká pedofilní lásce (alespoň té mé) bez té erotické složky. Takže klidně může být jen pozorný a velmi starostlivý "tatínek".

Výhoda je (pokud to jen nehraje), že se může sexuálně uspokojit s dospělou ženou. Pak by nemuselo hrozit, že se bude chtít uspokojovat s holčičkou. Ale jak to přesně je, to by musel říct on sám, musel by si to sám sobě a druhým přiznat, jestli děti má rád jako rodič nebo jestli ho vzrušují také eroticky.
Je mi krásně smutno. Tequila chutná nejlíp se solí. Při sprchování není vidět pláč. S plným srdcem lásky žiji prázdné dny.
Now I know that I am a dreamer, Believing in a world that isn't there
You are my little something, It's like you came from nothing, And now you're everything to me
Život nemá tlačítko Restart - promrhané roky nelze vrátit a prožít znovu
Stačí zavřít oči a všechno se stane. Stačí zavřít oči a ... všechno skončí
Bouře
Globální moderátorka
Líbí se mi: Muži
ve věku od: 18
ve věku do: 40
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: Anti-contact MAP ally
Dal: 1143 poděkování
Dostal: 1244 poděkování

Nový příspěvek od Bouře »

Paní Jitka píše, že jde o nového přítele, který projevuje až nezvykle moc velký zájem o roční dítě a to dokonce víc, než o partnerku samotnou. Určitě jde plno mužů do vztahu s ženami, které už nějaké dítě mají, ale většinou je to spíše naopak, a to že partnera více zajímá přítelkyně, než její dítě. Pokud má ale velmi rád i její dítě, je to velice kladná vlastnost, ne-li nezbytná, ale to co Jitka popisuje mi příjde hodně zvláštní. Dokážu si představit muže, který by měl velice rád i děti, které nejsou jeho a bude ho bavit se o ně starat, učit je něčemu apod. ať už to bude kvůli tomu, že vlastní děti mít nemůže, má celkově pozitivní vztah k dětem a nebo už jen kvůli lásce k partnerce. Taková naklonost otce k nevlastním dětem bude podle mě dost častá a rozhodně je to velké pozitivum.

Pochybuji však, že by někdo běžně orientovaný (přinejmenším je to hodně neobvyklé) chtěl posílat dlouhá videa dcery, že by někdo chtěl pozorovat dítě uprostřed noci, nebo by dítěti projevoval až nezdravě moc pozornosti s tím, že ho uklidňuje, když ho může takto sledovat. Zvlášť u nevlastního otce.

Podle mě ten přítel bude nepiofil, ale jak už tu někteří řekli - neznamená to, že bude špatným otcem a naopak může být skvělým otcem. Spíš záleží na tom, jak se k dcerce chová. Upřímně ale i to chování se mi úplně nezdá, avšak nevím moc podrobností, takže můžu jen odhadovat. Možná bych ale na místě dané maminky byla přeci jen opatrnější a raději víc sledovala chování partnera k dcerce. Je lepší být lehce paranoidní, než později litovat. :)
Skálu pěstí nerozbiješ, ale i ten nejtvrdší kámen proroste květina. Jen to chce čas.
Nechceš-li být odsuzován za svou odlišnost, nesuď za odlišnost jiné a neubližuj zranitelným.
Who wants peace shall prepare for war