Facebook bude v novém vyhledávání chránit děti před pedofily. Moc to ale nepomůže (Lupa.cz)

Sekce pro vkládání článků, které se nehodí do ostatních podsekcí Reakce na média a které jsou zároveň s ohledem na téma fóra relevantní, a následnou diskuzi mezi uživateli (případně i neregistrovanými návštěvníky). Prosím, vkládejte pouze články valné kvality.
Pravidla fóra
UPOZORNĚNÍ: Fórum Reakce na média vč. svých podsekcí právě prochází rekonstrukcí. Více informací se dozvíte ZDE.
Gabriel Svoboda
Na trestné lavici
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 4
ve věku do: 12
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: https://www.youtube.com/watch?v=y19uKiha-fw
Dal: 1170 poděkování
Dostal: 1 poděkování

Facebook bude v novém vyhledávání chránit děti před pedofily. Moc to ale nepomůže (Lupa.cz)

Nový příspěvek od Gabriel Svoboda »

Jak brání Facebook děti proti pedofilům? Neukáže je ve výsledcích vyhledávání uživatelům, kterým není méně než sedmnáct let. Což tomu opravdu, zcela určitě a nepochybně pomůže.

Creepy Side of Search Emerges on Facebook řeší otázku toho, že nový Facebook Graph Search je možné použít příliš snadno pro vyhledávání dětí a informací o nich. V reakci na upozornění ochránců soukromí přispěchal Facebook s informací, popisovanou v How Graph Search Works for Young People. Ochrana dětí před útočníky je popsána takto:

„.. for certain searches that could help to identify a young person by age or by their location, results will only show to that person's Friends, or Friends of Friends who are also between the age of 13–17. “

Už na první pohled je jasné, že pokud útočník bude chtít tuto ochranu obejít, bude mu stačit používat pro své účely na Facebook účet, u kterého má potřebný věk. Což je skutečnost, která už v případě pedofilů funguje zcela běžně. Je těžko pochopitelné, že si Facebook představuje, že případný pedofil či deviant bude na Facebooku používat skutečné jméno, věk i další identifikační prvky. Je běžné, že pedofilové používají „dětské“ falešné účty k vyhledávání dětí a navazování kontaktů s nimi.

Pro pedofila pak není vůbec složité se dostat přímo mezi přátele své vytipované oběti a udržovat s ní měsíce kontakt a vydávat se za dítě. V případě Facebooku je navíc zmíněno, že výsledky budou ukazovány i přátelům přátel, takže okruh těch, kdo budou moci případné výsledky hledání uvidět, je daleko širší.

Facebook, stejně jako jakékoliv další sociální sítě i internetové služby, je možné používat od třinácti let. V praxi je samozřejmě nemožné tuto podmínku ohlídat. V ČR je běžné, že děti na Facebooku začínají aktivně být někdy v devíti letech. Na druhém stupni základní školy je prakticky výjimečné, že děti v sedmé a osmé třídě nejsou na Facebooku, v páté a šesté nebývá na Facebook zhruba třetina třídy. Čím starší děti jsou, tím méně se vyskytují ty, které na Facebooku nejsou – a v třídním kolektivu je to zpravidla chápáno jako cosi podivného.

Zpravidla také platí, že takto malé děti jsou na Facebooku bez jakéhokoliv vlivu či dozoru rodičů. Řada jejich rodičů na Facebooku není, pokud už na něm je, tak mu zpravidla stejně nerozumí. A děti samotné mají běžně lepší počítačové schopnosti než jejich rodiče. Bývají také běžně vybavené chytrými telefony a aplikace Facebooku patří k nejpoužívanějším aplikacím.
 ! Zpráva od: Tým ČEPEK
Upozornění: Tento uživatel je na trestné lavici, jelikož se jeho chování neslučovalo se základními principy Československé pedofilní komunity. V zájmu zachování kontinuity diskuzí příspěvky zablokovaných uživatelů nemažeme.
Kuba
Čestný člen skupiny ČEPEK
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku od: 13
ve věku do: 26
Dal: 360 poděkování
Dostal: 289 poděkování

Re: Facebook bude v novém vyhledávání chránit děti před pedo

Nový příspěvek od Kuba »

Jdu si zrušit účet na facebooku. :D :D
Světlo mého života, žár mých slabin. Můj hřích, má duše.
- Vladimir Nabokov, Lolita (přeložil Pavel Dominik)
Kasz
Administrátor
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku od: 4
ve věku do: 28
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: Nejvíc mi vadí předsudečné odsouzení - i když jsem neublížil žádnému dítěti, najdou se lidé, co píšou "postavit ke zdi, kulka to vyřeší". Ne, nevyřeší. Pedofilové, kteří nic nespáchali, zažívají celý život zbytečné utrpení jen z důvodu předsudků. To je třeba změnit. Proto vznikl tenhle web.
Dal: 1724 poděkování
Dostal: 3602 poděkování

Nový příspěvek od Kasz »

Tak jsem jim tam v rychlosti připsal reakci:

Autora článku poprosím o jedno - než příště napíše něco o pedofilech, kdyby si alespoň nastudoval, co ten pojem znamená. Přibližně 90% případů pohlavního zneužívání dětí nemají na svědomí pedofilové, ale lidé s většinovou sexuální orientací! Kromě toho i dle sexuologů většina pedofilů děti nezneužívá. Nastudujte si základní fakta, prosím.

Jsem pedofil, nikdy jsem dítě nezneužil, ale jsem hozen do pytle se zneužívači dětí, kteří ani většinou nejsou pedofilové. A co teprve mladý třebas 15tiletý kluk, který teprve zjišťuje, že se mu líbí děti - co ten si po přečtení Vašeho článku pomyslí? Má nějakou jinou alternativu než se přihlásit na Facebook a obtěžovat děti?

Zamyslete se nad tím, prosím.

S pozdravem
Petr Kasz, administrátor webu http://www.pedofilie-info.cz
Československá pedofilní komunita – již 13 let s Vámi! ❤️💙
StrangerByNight
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 10
ve věku do: 15
Dal: 8 poděkování
Dostal: 22 poděkování

Nový příspěvek od StrangerByNight »

George Orwell se musí obracet v hrobě. :!