Přednáška na Ostravské univerzitě
-
Fx100d
- Administrátor
- Líbí se mi: Dívky
- ve věku od: 3
- ve věku do: 10
- Kontakt: [email protected]
- Výkřik do tmy: yeelow (10.05.2010 22:04): njn, ty jsi ten dentální úchyl :D
- Dal: 414 poděkování
- Dostal: 773 poděkování
Přednáška na Ostravské univerzitě
Dne 21. října 2025 se konala na Ostravské univerzitě přednáška Karla Žáka na téma pedofilie, které jsem se také účastnil. Časový plán byl hodina a půl. V první části si tradičně vzal slovo Karel Žák a během 30 minut posluchačům vysvětlil, co je pedofilie, prezentoval výsledky nejnověších průzkumů a celkově obecenstvo seznámil s tématem. Pak jsem dostal slovo já a odvyprávěl ve stručnosti svůj příběh. Byl jsem opět celkem nervózní, což bylo z mého projevu znát. Poté jsme se usadili do křesel a začla diskuze. Nebyl vznesen žádný neobvyklý dotaz. Lidé se ptali, zda je pedofil schopen mít běžný vztah s dospělou osobou, zda pedofily přitahují i vlastní děti, zda může pedofilovi vydržet láska až do dospělosti dítěte a tak podobně. Jedna slečna se také ptala, co je to vlastně to sebeovládání a jak se s tím u terapie pracuje. Odpověděl jsem, že se u terapie řeší reálné i hypotetické rizikové situace a pracuje se na plánu, jak se zachovat, pokud k takové situaci dojde. Ač jsem byl celou dobu nervózní, třásl se mi hlas a cítil jsem se nesvůj, zpětně hodnotím přednášku jako úspěšnou. Před přednáškou nám organizátorky říkaly, že běžně se těchto přednášek účastní cca 30 lidí, účast však překonala očekávání a lidí bylo lehce přes sto. Doufám, že se posluchači dozvěděli zase něco nového a určitě budu rád, když se tu někdo z nich zastaví.
Pedofilie mi něco vzala, ale mnohem více dala. To, co mi vzala, bez toho se obejdu. To, co mi dala, už bych nikdy nechtěl ztratit.
-
Bouře
- Globální moderátorka
- Líbí se mi: Muži
- ve věku od: 18
- ve věku do: 40
- Výkřik do tmy: Anti-contact MAP ally
- Dal: 1322 poděkování
- Dostal: 1442 poděkování
Re: Přednáška na Ostravské univerzitě
Jste oba velmi odvážní, když dokážete na toto téma vést přednášku před více jak 100 studenty. Obzvláště ty Fx. Málokdo z pedofilů by se troufal veřejně přiznat ke své pedofilii a velice si vážím toho, že jsi k tomu našel odvahu. Jsem si jistá, že si z toho studenti něco vzali a někteří z nich se budou zabývat tímto tématem i po vašem odchodu. Zrovna dnes jsem měla příležitost někomu vysvětlit, co je to pedofilie alespoň v kostce. Ale to je nic oproti vašemu výkonu. Klobouk dolů. 
Skálu pěstí nerozbiješ, ale i ten nejtvrdší kámen proroste květina. Jen to chce čas.
Nechceš-li být odsuzován za svou odlišnost, nesuď za odlišnost jiné a neubližuj zranitelným.
Who wants peace shall prepare for war
Nechceš-li být odsuzován za svou odlišnost, nesuď za odlišnost jiné a neubližuj zranitelným.
Who wants peace shall prepare for war
-
Pavel1
- Člen skupiny ČEPEK
- Líbí se mi: Chlapci
- ve věku do: 14
- Kontakt: mail: [email protected]
Instagram : https://www.instagram.com/plistillukas/profilecard/ - Výkřik do tmy: Děti jsou nádherné kouzelné malé bytůstky, které svou roztomilostí, radostí, bezprostředností, a hravostí rozdávají radost kolem sebe.
- Dal: 1510 poděkování
- Dostal: 239 poděkování
-
Fx100d
- Administrátor
- Líbí se mi: Dívky
- ve věku do: 10
- Výkřik do tmy: yeelow (10.05.2010 22:04): njn, ty jsi ten dentální úchyl :D
- Dal: 414 poděkování
- Dostal: 773 poděkování
Abych řekl pravdu, nedělám to moc rád. Je to opravdu nepříjemný pocit tam stát. Hlas se mi chvěje a občas mám pocit, že už nemůžu dál mluvit, jako by se mi ucpal krk. Ale vždy to nějak dám. A vždy jsem pak rád, že to mám za sebou. Když tam je jeden člověk, nebo malá skupina, tak je to mnohem lepší. Navíc pak je to spíš takový dialog, takto je to omezené jen na pár dotazů. Některé také odpovídal Karel, protože já vůbec nejsem odborník.
Také proto mě mrzelo, že se k nám žádný ze studentů nepřidal na večeři. Tam bych se asi mohl více rozpovídat a cítil bych se daleko komfortněji.
Pedofilie mi něco vzala, ale mnohem více dala. To, co mi vzala, bez toho se obejdu. To, co mi dala, už bych nikdy nechtěl ztratit.
-
Dae
- Člen skupiny ČEPEK
- Líbí se mi: Chlapci
- ve věku od: 5
- ve věku do: 13
- Výkřik do tmy: ~ we're just beautiful people with beautiful problems ~
- Dal: 165 poděkování
- Dostal: 136 poděkování
Máš můj obrovský respekt, tohle bych asi nezvládla