Kuba píše:
Kdo se dopustí protizákonných aktivit, dostane léčbu nařízenou soudně. A myslím, že tohle všechno je také naprosto logické.
No tak moc logické to právě není. Protože já jsem jednoznačně měl namysli lidi, kteří zneužívají děti nebo vyvíjí jinou aktivitu v rozporu se zákonem a dosud nijak odhaleni nejsou. I tito lidé mohou navštívit sexuologa a zahájit léčbu. Nikdy není pozdě. To že někdo dítě zneužije, případně jinak překračuje zákon neznamená, že mu někdo nařídí léčbu, že jeho trestná činnost bude kdy odhalena. Ale myslím si, že i když už se stalo i takový člověk by měl hledět na cestu zpátky.
Rein píše:Svépomocné komunity - zejména ty internetové - mohou představovat i veliké riziko, neboť se na nich v některých případech sdružují samotné deviantní osobnosti
Kuba píše:
Tak kdyby tam ty devianti (pedofilové) nebyli, tak by to nebyla svépomocná komunita. :D A s těmi následnými strašáky samozřejmě notně přeháníš a možná by ses mohl zkusit pustit do své malé introspekce, proč jsi tak zaujatý proti internetovým pedofilním komunitám. ;)
Tuto část mojeho prohlášení jsi trochu vytrhnul z kontextu já jsem napsal "sdružují se deviantní osobnosti, které se staví do role sexuologů a dětských psychologů". Některé osoby s odlišností typu pedofilie trpí i jinými poruchami osobnosti - jiné netrpí poruchou osobnosti v užším slova smyslu ale jiným typem narušení. Toto narušení může vzniknout i jako odpověď na dlouhodobé deprese nebo frustraci. Takoví lidé pak na různých "svépomocných" komunitách staví sebe sama do role dětského psychologa, sexuologa, kněze atd atd. Tendence k dramatičnosti, sebeklamu a manipulaci někdy ještě umocňuje anonymita na těchto forech. Jednoznačně je to nebezpečné.
Ad2 Co se týče strašáků :) Mnoho zdánlivě "friendly" diskusních for o pedofilii bylo zrušeno vzhledem k probíhzající nezákonné aktivitě. Toto je problém, který jsem mnohokrát zdůrazňoval zcela otevřeně. Pedofilní fora jsou anonymní a z oné "prosté logiky" nikdo ani bližší informace nežádá - tzv. vzájemná vynucená anonymita. Opět podotýkám: ačkoli se jedná o fyzické osoby, není nic jednoduššího než pod jednou internetovou identitou vystupovat jako "mravokárný spořádaný pedofil" a pod jinou identitou realizovat nejzávažnější trestnou činnost, případně vystupovat na internetu naprosto jinak, než v reálném životě.
Podle mojeho názoru, neboť vím že i na českém internetu jsou aktivní různé skupiny, se nejdná o žádného strašáka a znovu opakuji svůj požadavek na zvýšenou obezřetnost při komunikaci na internetových svépomocných komunitách.
Co se týče počtu pedofilních osobností ve společnosti a statistiky kolik jich léčbu vyhledává, potřebuje a myslí si že nepotřebuje tak k tomu se opravdu nemůžu vyjádřit a trvám si jen na tom, že nikdo neví, kolik pedofilů ve společnosti je a proto se nedá spočítat, kolik z nich léčbu podstoupilo. Samotné prohlášení pedofila o tom, že v jeho případě byla léčba zbytečná, neodpoví na otázku kolik pedofilů se kdy léčilo v poměru s těmi, kteří se neléčili. Byla by to podivná statistika. Abych doplnil, tyto úvahy mi ryze statisticky připadají jako závěr typu: "většina pedofilů zneužije dítě" nebo naopak "většina pedofilů dítě nikdy nezneužije".