Otázky prezidentským kandidátům (ČR)

Nezávazná diskuze o čemkoliv, co se nehodí jinam.
Jednorozec
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 9
ve věku do: 30
Výkřik do tmy: Zázraky se dějí, jen zatím bohužel vždy někde daleko...
Dal: 11 poděkování
Dostal: 504 poděkování

Re: Otázky prezidentským kandidátům (ČR)

Nový příspěvek od Jednorozec »

Kasz píše:
Jednorozec píše:A to ani nemluvím o církevních restitucích, které považuji, v tomto měřítku, za krádež století.
Krádeží bylo zabavení církevního majetku v minulém století. Teď ten ukradený majetek stát poctivě vrací, což si myslím, že je naprosto v pořádku. Tobě by se líbilo, kdyby ti někdo něco neoprávněně zabavil?
Tohle je nesmysl.
Co kdo vlastnil?
1. Církev nemohla s majetkem volně nakládat měla ho v určité správě. Bylo to dáno její účastí na fungování společnosti. Už za monarchie, pokud se panovník rozhodl "vlastnictví" změnit tak to taky udělal...
2. Církev není jen organizace. Církev se především zakládá na členech/věřících. Před sto lety bylo procento lidí "v církvi" 10x větší než dnes. Co těch 90% potomků dnes za které ty církve restituují??
3. Nic nebylo ve skutečnosti jednoznačně "ukradeno" církevní představitelé podepsali smlouvy na základě kterých byli nadále financováni státem a majetek byl převeden na stát.
4. Měl jsem možnost vidět jak probíhaly restituce pozemků a majetků kolem mne skutečně zabavených za komunistů ovšem"jen" obyčejných sedláků a řemeslníků a velká část skončila bez ničeho nebo se zlomkem ceny, kterou dostává církev...

Kdyby byla církev co k čemu nemohla by chtít podobně přemrštěné náhrady, osobně bych převedl jen zhruba 1/10 toho co si nárokuje, to bych považoval za spravedlivé.... Navíc bych vrátil kontrolu státu a zabránil možnosti čachrování s majetkem.