Informace o změnách pravidel webu

Diskuze týkající se webu komunity ČEPEK, jeho částí a jeho tematického zaměření.
Marco Freeman
Čestný člen skupiny ČEPEK
Dal: 1099 poděkování
Dostal: 2045 poděkování

Úprava pravidel a změna Stupnice pro BANování uživatelů ze dne 8. 11. 2021

Nový příspěvek od Marco Freeman »

Vážení uživatelé,

dovolujeme si vás upozornit, že proběhla aktualizace Stupnice pro BANování uživatelů, kterou se snažíme řídit už od roku 2016. Dlouhodobě jsme si všímali, že daná Stupnice je nedostačující, v prvé řadě pro její laxnost určitých informací, v druhé řadě proto, že byla velice ztuhle nastavená. Její současná aktualizace tedy měla za cíl v prvé řadě srozumitelně vysvětlit uživatelům informace, v druhé řadě měla jasněji popsat, jakým způsobem udělují administrátoři tresty a upozornění uživatelům.

Stupnice tedy byla nově doplněna o:
  • vysvětlení, co jsou trestné body a jak na tomto fóru fungují;
  • popis, jak vypadají jednotlivé tresty z pohledu uživatele;
  • informace, jak má uživatel postupovat, pokud se zásahem administrátora/moderátora nesouhlasí.
Výčet základní stupnice omezení uživatelských pravomocí na základě počtu varování/trestných bodů a informace o udělování trestných bodů byly aktualizovány a doplněny o vysvětlivky, které se však zpravidla příliš neliší od dosud fungujícího systému. Změnou je též popisek "Problémový uživatel" u uživatelů s 15 a více trestnými body, a to místo stávajícího popisu "Varovaný uživatel" (a to čistě proto, že "varovaný" uživatel je v podstatě i ten, kdo má trestný bod i jen jeden; toto označení proto nedávalo smysl).

Jelikož jsme takto aktualizovali Stupnici, bylo třeba smazat již neaktuální informace z Hlavních pravidel, jež byly psány ještě v době, kdy nebyla Stupnice (minimálně dlouhodobě) užívána. Proto byl upraveny body 5a) a 5b), které tedy nově místo explicitního (a delšího) popisu odkazují uživatele na Stupnici, kde je vše jasně popsáno. Zároveň byl ke Stupnici zaveden obsah příspěvku, který uživatele dokáže navést k určité části příspěvku. Při příležitosti úpravy pravidel jsme doplnili formulaci i v pravidle 8c).

Pravidla byla následně doplněna/zkrácena (modrý text byl doplněn, šedý přeškrtlý text byl naopak vymazán):
5) Zavazujete se k okamžitému uposlechnutí a respektování rozhodnutí moderátora či administrátora. Proto jste povinni:
(...)
a) přejít udělení trestu bez urážení, napadání nebo hádání se s moderátorem. V případě nesouhlasu s tímto zákrokem postupujte dle návodu v příslušné pasáži tématu Stupnice pro BANování uživatelů; V případě nesouhlasu se slušnou formou zeptejte na zdůvodnění, napište výše postavenému členu vedení či vložte stížnost na fórum do příslušné sekce;
(...)
d) respektovat variantu či délku uděleného trestu, které jsou popsány a vysvětleny v tématu Stupnice pro BANování uživatelů; který může být:
  • smazání příspěvku, zprávy či avataru;
  • umlčení či vyhození na chatu;
  • neveřejné udělení varování za zdánlivě malý prohřešek. Tyto varování při svém vyšším počtu mohou mít za následek nutnosti schvalování
  • každého jednotlivého příspěvku na web moderátorem;
  • veřejné udělení varování a případné připojení popisku „Varovaný uživatel“ k profilu na fóru;
  • zablokování účtů bez možnosti se na fóru vyjádřit, s tím, že základní BAN je na jeden týden a každý následující BAN bude 2x delší, než předchozí;
  • smazání veškerých poděkování, které uživatel dostal za své působení na webu;
  • vyhození z VIP skupin;
  • jakýkoliv jiný, o kterém moderátor uzná za vhodné jej použít;

8) Vyjadřujete souhlas s tím, že:
c) na fóru, v soukromých zprávách a v chatu je logována, zálohována a průběžně monitorována veškerá diskuze včetně šeptání, a že i když se moderátoři zavazují k respektování soukromí rozhovoru, tak mohou do šeptání kdykoliv vstoupit;
(...)

Momentálně se pracuje na překladu Stupnice do anglického jazyka pro naše občasné zahraniční kolegy.

Zároveň v rámci tohoto příspěvku upozorňujeme uživatele, že nově je možné odkázat rovnou na určitou část pravidel, a to pomocí kliknutí na číslo/písmeno daného pravidla. (Např. budu-li chtít odkázat na pravidlo č. 10, odkážu tímto odkazem, který jsem získal tak, že jsem klikl na číslo pravidla.) Toto odkazování na konkrétní části příspěvku je momentálně ve zkušebním provozu, neb kvůli naší zelené posuvné liště se složitěji nastavuje, uvidíme, nakolik se nám osvědčí.

Přeji příjemný podzim,

za Tým ČEPEK,
Marco Freeman,
bývalý administrátor komunity ČEPEK / Ex-administrator of ČEPEK Community
Kasz
Administrátor
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku od: 4
ve věku do: 28
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: Nejvíc mi vadí předsudečné odsouzení - i když jsem neublížil žádnému dítěti, najdou se lidé, co píšou "postavit ke zdi, kulka to vyřeší". Ne, nevyřeší. Pedofilové, kteří nic nespáchali, zažívají celý život zbytečné utrpení jen z důvodu předsudků. To je třeba změnit. Proto vznikl tenhle web.
Dal: 1755 poděkování
Dostal: 3640 poděkování

Re: Nová pravidla, platná od 24.12.2015

Nový příspěvek od Kasz »

K dnešnímu dni (29. 12. 2024) jsem upravil pár drobných formulací v pravidlech a přidal nové pravidlo 3p. Zde je stručný přehled:

- upravena formulace ohledně nahých dětí - doplněno „umělecké akty“
- upravena formulace ohledně fotografií intimních míst dětí
- doplněn zákaz zakládání duplicitních účtů z důvodů vytváření jiných identit
- doplněno pravidlo 3p) - zákaz převádění anonymních uživatelů chatu a nováčků na soukromé komunikační kanály
Československá pedofilní komunita – již 13 let s Vámi! ❤️💙
Ta Jiná
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Muži
Výkřik do tmy: Jsem přízrak. Šedá eminence. Neexistuji.
Dal: 55 poděkování
Dostal: 67 poděkování

Nový příspěvek od Ta Jiná »

Kasz píše: neděle 29. 12. 2024, 19:55:14 - doplněno pravidlo 3p) - zákaz převádění anonymních uživatelů chatu a nováčků na soukromé komunikační kanály
No já mám pocit, že pokud se sem někdo přihlásí jako anonym a chce si s někým pokecat soukromě, tak je docela blbý mu to zakazovat. Stejně tak u nováčků. Proč je tady toto pravidlo?
Kasz
Administrátor
Výkřik do tmy: Nejvíc mi vadí předsudečné odsouzení - i když jsem neublížil žádnému dítěti, najdou se lidé, co píšou "postavit ke zdi, kulka to vyřeší". Ne, nevyřeší. Pedofilové, kteří nic nespáchali, zažívají celý život zbytečné utrpení jen z důvodu předsudků. To je třeba změnit. Proto vznikl tenhle web.

Nový příspěvek od Kasz »

Na chatu nám vadí, když přijde nějaký nováček nebo anonym, jsou uživatelé, kteří aniž by s ním prohodili konverzaci přímo na chatu, hned takového uživatele stahují někam mimo na soukromý kanál. V Týmu se nám to nelíbí, zavání to nějakými pokoutnými věcmi.
Ta Jiná
Registrovaný uživatel

Kasz píše: neděle 29. 12. 2024, 20:54:54 Na chatu nám vadí, když přijde nějaký nováček nebo anonym, jsou uživatelé, kteří aniž by s ním prohodili konverzaci přímo na chatu, hned takového uživatele stahují někam mimo na soukromý kanál. V Týmu se nám to nelíbí, zavání to nějakými pokoutnými věcmi.
Tak u těch anonymů to i chápu, ale pokud se tady někdo registruje a některý z uživatelů se s ním chce bavit a seznamovat mimo web, je-li to dospělý člověk, tak časem se stejně dostane do kontaktu mimo Čepek a případným pokoutným věcem neunikne. To bys musel zakázat úplně se bavit mimo tento web a to asi chápeš, že by se nelíbilo vůbec nikomu.
Přijde mi to jako nesmysl, zakazovat dospělým lidem seznamovat se soukromě. :) Ale samozřejmě váš web, vaše pravidla...
Dae
Člen skupiny ČEPEK
Líbí se mi: Dívky
Výkřik do tmy: manifest - masturbate - manipulate
Dal: 41 poděkování
Dostal: 40 poděkování

Nový příspěvek od Dae »

Přijde mi to jako nesmysl, zakazovat dospělým lidem seznamovat se soukromě. :) Ale samozřejmě váš web, vaše pravidla...
tak ono to jakoby je takovy zvlastni, kdyz clovek prijde na chat, tam skoro ani nepozdravi, s nikym se nebavi a pak prijde nekdo, da mu na sebe kontakt a tim ho "vylaka" z Cepeku...
problem neni soukroma konverzace, ale motiv toho jednani. kdyby se treba stalo, ze by dany uzivatel preposilal nejaky nelegalni obsah, mohlo by to vypadat, ze je to tu bezne. kdyzto pokud konverzace probiha na chatu, admini to maji pod kontrolou.
rekla bych, ze za timhle zakazem je pouze snaha predejit pripadnym nedorozumenim a spatne formulace cilu tohoto webu :)
Naposledy upravil(a) Dae dne pondělí 30. 12. 2024, 20:13:41, celkem upraveno 1 x.
ethereal, almost ghostly.
Ta Jiná
Registrovaný uživatel

Dae píše: pondělí 30. 12. 2024, 17:53:06 tak ono to jakoby je takovy zvlastni, kdyz clovek prijde na chat, tam skoro ani nepozdravi, s nikym se nebavi a pak prijde nekdo, da mu na sebe kontakt a tim ho "vylaka" u Cepeku...
Aha, nemám přehled, jestli tohle někdo dělá, na chatu tak často nejsem. Tohle chování je vážně divný...
Marrith
Člen skupiny ČEPEK
Líbí se mi: Chlapci i dívky
ve věku od: 5
ve věku do: 13
Kontakt: e-mail: [email protected]
Telegram: uživatelské jméno: Marrith
Session: 05300ca57132ad68befa3a44413fb68c83d36c846d1ed84e71277bd0605f2cc05c
Výkřik do tmy: Člověk nemůže za své pocity, ale za své činy.
Je normální nebýt normální.
Dal: 45 poděkování
Dostal: 41 poděkování

Nový příspěvek od Marrith »

Ahoj, ale tohle pravidlo mi celkem vadí.

Už jednou jsem se takhle na chatu seznámil s anonymem. Prohodili jsme spolu pár slov na Čepek chatu, a poté jsme si začali psát na telegramu. Píšeme si dodnes a dokonce jsme se i osobně setkali.

Samozřejmě souhlasím s podmínkou 18+ vzhledem k povaze chatu, ale také nevidím důvod, proč by se 2 dospělí, svéprávní lidé, nemohli společně dohodnout psát si jinde.
Kasz
Administrátor

Nový příspěvek od Kasz »

Marrithe, nikdo ti nezakazuje se zkontaktovat s někým, kdo se vyskytuje na ČEPEKu. Abych to ještě jednou vysvětlil. Jsou mezi námi pravidelní uživatelé chatu, kteří jakmile přijde nový anonym nebo čerstvě registrovaný nováček, tak kromě pozdravu snad hned druhá věta je v tom smyslu, že mu posílá soukromý kontakt mimo ČEPEK, přičemž mezi těmito dvěma uživateli ještě téměř nedošlo k žádné jiné konverzaci.

Přesně to vystihla Dae. My to vidíme v logu chatu i zpětně, že to někdo dělá, tomu člověku jsme to i dali vědět, že se nám to nelíbí, a dělá to dál. Daný člen argumentoval tím, že "však dělám něco proti pravidlům?" Tak jsme to dali do pravidel. Prostě se nám to nelíbí, když přijde někdo nový, a místo, aby ten člověk aspoň nějakou chvíli toho člověka poznával a rozvíjel diskuzi na chatu, tak ho okamžitě stahuje mimo ČEPEK. A kdo ví, co tam s ním řeší.

Ano, ať si v soukromých kanálech lidé řeší, co uznají za vhodné nebo za nevhodné, ale chat neslouží k tomu, aby když sotva přijde někdo nový, tak aby tento člověk ani neměl možnost poznat jiné lidi a aby tyto nováčky jiní lidé ihned odchytávali na konverzaci mimo ČEPEK. Tohle je smysl toho pravidla.
Marrith
Člen skupiny ČEPEK
Líbí se mi: Chlapci i dívky
ve věku od: 5
ve věku do: 13
Kontakt: e-mail: [email protected]
Telegram: uživatelské jméno: Marrith
Session: 05300ca57132ad68befa3a44413fb68c83d36c846d1ed84e71277bd0605f2cc05c
Výkřik do tmy: Člověk nemůže za své pocity, ale za své činy.
Je normální nebýt normální.
Dal: 45 poděkování
Dostal: 41 poděkování

Nový příspěvek od Marrith »

Aha,

chápu. Takže to není všeobecně zakázané, ale je to zakázané jen v případě, že se dané osoby nebudou znát dostatečně dlouho a bude hrozit případné ohrožení nebo nevhodného chování vůči anonymům/nováčkům.

Děkuji za vysvětlení a souhlasím. :)
Pavel1
Člen skupiny ČEPEK
Líbí se mi: Chlapci
ve věku od: 3
ve věku do: 14
Kontakt: mail: [email protected]
Whatsapp : ‪+420 605 779 951‬
Session id : 0554caf41c3a21f6d6ea3664cd66e2d654a44858d07705bab1e0a485d6e21f611b
Instagram : https://www.instagram.com/plistillukas/ ... l6NnV3MA==
FB : https://www.facebook.com/share/12BpVNr8 ... tid=wwXIfr
Threema: Moje Threema ID:https://threema.id/V8TXDCPD
Výkřik do tmy: Děti jsou nádherné kouzelné malé bytůstky, které svou roztomilostí, radostí, bezprostředností, a hravostí rozdávají radost kolem sebe.
Dal: 967 poděkování
Dostal: 135 poděkování

Nový příspěvek od Pavel1 »

Ta Jiná píše: pondělí 30. 12. 2024, 18:30:17
Dae píše: pondělí 30. 12. 2024, 17:53:06 tak ono to jakoby je takovy zvlastni, kdyz clovek prijde na chat, tam skoro ani nepozdravi, s nikym se nebavi a pak prijde nekdo, da mu na sebe kontakt a tim ho "vylaka" u Cepeku...
Aha, nemám přehled, jestli tohle někdo dělá, na chatu tak často nejsem. Tohle chování je vážně divný...
Nevim jestli i někdo jiný, já to dělám hlavně u nováčků často, a na chatu taky :D
Veřejný chat je mnohdy nepřehledný, a na chatovacích aplikacích mi vyhovuje přehledná historie veškeré konverzace.
Pavel1
Člen skupiny ČEPEK
Výkřik do tmy: Děti jsou nádherné kouzelné malé bytůstky, které svou roztomilostí, radostí, bezprostředností, a hravostí rozdávají radost kolem sebe.

Překlep v nadpisu, pravidla platí předpokládám od roku 2025, ne zpětně od 2015 :)
Pavel1
Člen skupiny ČEPEK

Mám doplňující dotaz k pravidlu “ zákaz zasílat či nahrávat fotografie nahých dětí (uměleckých aktů) ve větším množství než 1/20 z celkového počtu fotografií; “‘

Pokud bych hypoteticky poslal pouze jednu fotografii či video kde je dítě obnažené, jedná se tím o porušení pravidel či nikoliv ?
A považují se odkazy na sociální sítě za zakázané, z důvodu že se jedná o neveřejnou stránku kam je nejprve nutné se přihlásit ?
( ku příkladu kdybych se rozhodnul v chatu poslat odkaz na legální obrázek/video nahého dítěte na Pinterestu či Instagramu)
Kasz
Administrátor

Nový příspěvek od Kasz »

Pavel1 píše: čtvrtek 2. 1. 2025, 18:34:54 Překlep v nadpisu, pravidla platí předpokládám od roku 2025, ne zpětně od 2015 :)
To není překlep, to je název původního příspěvku, který se tam dal automaticky. :)

Prvotní příspěvek jsem přejmenoval, při kliknutí na "Odpověď" se bude zobrazovat "Informace o změnách pravidel webu".
Kasz
Administrátor

Nový příspěvek od Kasz »

Pavel1 píše: čtvrtek 2. 1. 2025, 18:46:16 Mám doplňující dotaz k pravidlu “ zákaz zasílat či nahrávat fotografie nahých dětí (uměleckých aktů) ve větším množství než 1/20 z celkového počtu fotografií; “‘

Pokud bych hypoteticky poslal pouze jednu fotografii či video kde je dítě obnažené, jedná se tím o porušení pravidel či nikoliv ?
A považují se odkazy na sociální sítě za zakázané, z důvodu že se jedná o neveřejnou stránku kam je nejprve nutné se přihlásit ?
( ku příkladu kdybych se rozhodnul v chatu poslat odkaz na legální obrázek/video nahého dítěte na Pinterestu či Instagramu)
Co se týká nahých dětí, jde o to, že někteří uživatelé v minulosti zasílali pouze nahé děti. Nebylo to příliš dobré, když pak přijdeš na chat a jsou tam jen samé nahé děti a žádné jiné. Obecně tím chceme dát najevo, že nám nevadí, když se tu a tam pošle nějaká hezká umělecká fotka, na které je nahé dítě, ale nesmí to být ve velkém množství.

Odkaz na sociální síť na chatu dát můžeš, na fóru je to problematické, protože odkaz zůstává viditelný "natrvalo", a to nechceme. Musela by to být nějak výrazně známější osoba, třeba nějaká známá herečka, známý herec nebo tak. Vždycky záleží na kontextu a citlivém posouzení situace.