Parafilie: Praktický průvodce pro zdravotníky (NUDZ)

Vše, co se týká preventivního projektu Parafilik, jež koordinuje Národní ústav duševního zdraví.
Cykle02
Mediální analytik
Líbí se mi: Chlapci i dívky
ve věku od: 2
ve věku do: 12
Výkřik do tmy: Nevěřím těm co nevěří na Ježíška.
Dal: 365 poděkování
Dostal: 2506 poděkování

Parafilie: Praktický průvodce pro zdravotníky (NUDZ)

Nový příspěvek od Cykle02 »

Potyszová, K., Krejčová, L., Doležalová, P., Plášilová, L., Navrátil, M., & Klapilová, K.

O publikaci

Tento dokument slouží jako praktická příručka pro zdravotníky, kteří pracují s pacienty s parafilními preferencemi. Poskytuje návod na první kontakt s parafilními jedinci, diagnostické postupy a terapeutické intervence. Příručka se zaměřuje na destigmatizaci parafilií, snižování bariér k péči a poskytování podpory a bezpečného prostředí pro pacienty. Obsahuje také informace o krizové intervenci, psychoedukaci, farmakoterapii a specifických oblastech práce s parafilními klienty. Dokument je výstupem projektu Parafilik a je zaměřen na odborníky ve zdravotnictví, kteří se setkávají s parafilní klientelou.

Dokument vznikl v rámci projektu Parafilik, reg. č. CZ.03.3.X/0.0/0.0/15_018/0011540, financovaného Ministerstvem práce a sociálních věcí ČR v rámci ESF Operačního programu Zaměstnanost

Parafilie: Praktický průvodce pro zdravotníky (pdf)
...a o jakých tématech se po dnešním Googlení začne na ČEPEKu mluvit?
Pavel1
Člen skupiny ČEPEK
Líbí se mi: Chlapci
ve věku od: 3
ve věku do: 14
Kontakt: mail: [email protected]
Whatsapp : ‪+420 605 779 951‬
Session id : 0554caf41c3a21f6d6ea3664cd66e2d654a44858d07705bab1e0a485d6e21f611b
Instagram : https://www.instagram.com/bl258639?igsh ... _source=qr
FB : https://www.facebook.com/share/b3nGJXpd ... tid=LQQJ4d
Výkřik do tmy: Děti jsou jako kočky , také jsou malé, roztomilé a rádi se mazlí
Dal: 940 poděkování
Dostal: 130 poděkování

Re: Parafilie: Praktický průvodce pro zdravotníky (NUDZ)

Nový příspěvek od Pavel1 »

“ Nová revize klasifikace MKN-11 prejmenovává poruchy sexuální preference na parafilní poruchy. Rozlišuje mezi parafilií a parafilní poruchou, pričemž porucha je diagnostikována až v přítomnosti disstresu či problematického chování.”

Tohle je strašně matoucí.
Zmámená to tedy, že pokud se nedopouštím nevhodného chování nebo memám silný distres, nemám diagnózu dle NKÚ F65.4 ?

Pochopil jsem to tak, že nemám, a mam sice parafilii, ale tato parafilie není evidována v NKÚ.

O to více matoucí to je, že F 65.4 je “ porucha sexuální preference” tedy po novu “ parafilní porucha”, a za poruchu může být parafilie označena jen tehdy, pokud je přítomen distres či problematické chování, ale zároveň se F 65.4 nazívá pouze “ pedofilie “ a definice sedí na pedofilii obecně “ erotické ( erotosexuální) zaměření se na objekty v předpubertálním věku ( chlapce a dívky bez znaku dospívání)
Fx100d
Administrátor
Líbí se mi: Dívky
ve věku do: 10
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: yeelow (10.05.2010 22:04): njn, ty jsi ten dentální úchyl :D
Dal: 408 poděkování
Dostal: 748 poděkování

Nový příspěvek od Fx100d »

Starý kód F65.4 již v nové MKN nenajdeš. Nyní je kód 6D32 a ten zahrnuje pedofilní poruchu. Samotná pedofilie je tam sice zmíněná, ale už nemá své kódové označení a tudíž není jako taková považována za nemoc. K tomu, abys dostal diagnózu tedy musíš mít pedofilní poruchu,tedy musí ti pedofilie působit distres, či musíš vykazovat problematické sexuální chování.

https://icd.who.int/browse/2024-01/mms/cs#517058174
Pedofilie mi něco vzala, ale mnohem více dala. To, co mi vzala, bez toho se obejdu. To, co mi dala, už bych nikdy nechtěl ztratit.
Bouře
Globální moderátorka
Líbí se mi: Muži
ve věku od: 18
ve věku do: 40
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: Anti-contact MAP ally
Dal: 1122 poděkování
Dostal: 1203 poděkování

Nový příspěvek od Bouře »

Zajímavá příručka. Aspoň budu mít co číst. :)
Skálu pěstí nerozbiješ, ale i ten nejtvrdší kámen proroste květina. Jen to chce čas.
Nechceš-li být odsuzován za svou odlišnost, nesuď za odlišnost jiné a neubližuj zranitelným.
Who wants peace shall prepare for war
Jednorozec
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 9
ve věku do: 30
Výkřik do tmy: Zázraky se dějí, jen zatím bohužel vždy někde daleko...
Dal: 12 poděkování
Dostal: 509 poděkování

Nový příspěvek od Jednorozec »

"musí ti pedofilie působit distres"
A ono je vážně možné nemít "distres" při tom jaké je vůči pedofilům ve společnosti postoj?
Pavel1
Člen skupiny ČEPEK
Líbí se mi: Chlapci
ve věku do: 14
Kontakt: mail: [email protected]
Whatsapp : ‪+420 605 779 951‬
Session id : 0554caf41c3a21f6d6ea3664cd66e2d654a44858d07705bab1e0a485d6e21f611b
Instagram : https://www.instagram.com/bl258639?igsh ... _source=qr
FB : https://www.facebook.com/share/b3nGJXpd ... tid=LQQJ4d
Výkřik do tmy: Děti jsou jako kočky , také jsou malé, roztomilé a rádi se mazlí
Dal: 940 poděkování
Dostal: 130 poděkování

Nový příspěvek od Pavel1 »

Jednorozec píše: úterý 19. 11. 2024, 16:41:51 "musí ti pedofilie působit distres"
A ono je vážně možné nemít "distres" při tom jaké je vůči pedofilům ve společnosti postoj?
Tak to myšleno není, více jasné je to v angličtině.
“ Pedophilic disorder is characterised by a sustained, focused, and intense pattern of sexual arousal—as manifested by persistent sexual thoughts, fantasies, urges, or behaviours—involving pre-pubertal children. In addition, in order for Pedophilic Disorder to be diagnosed, the individual must have acted on these thoughts, fantasies or urges or be markedly distressed by them. This diagnosis does not apply to sexual behaviours among pre- or post-pubertal children with peers who are close in age.“

V překladu “ Pedofilní porucha je charakterizována trvalým, soustředěným a intenzivním vzorcem sexuálního vzrušení – jak se projevuje trvalými sexuálními myšlenkami, fantaziemi, nutkáním nebo chováním – zahrnujícím předpubertální děti. Kromě toho, aby mohla být Pedofilní porucha diagnostikována, jedinec musí jednat na základě těchto myšlenek, fantazií nebo nutkání nebo jimi být výrazně znepokojen. Tato diagnóza se nevztahuje na sexuální chování mezi pre- nebo postpubertálními dětmi s vrstevníky, kteří jsou si věkově blízcí. “

Zřejmě je tedy myšlen disstres z pedofilie samotné, nikoliv ze stigmatu.
https://www.findacode.com/icd-11/code-517058174.html