Maxovy 2 Centy – nový blog

Section of the forum for English discussion about other topics.
Max Weber
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku od: 5
ve věku do: 12
Kontakt: E-Mail: [email protected] / [email protected]
DM me for my Threema-ID
Výkřik do tmy: Online activist since 2009
Dal: 33 poděkování
Dostal: 52 poděkování

Maxovy 2 Centy – nový blog

Nový příspěvek od Max Weber »

Max’ 2 Cents – a new blog

Hi, I am Max, an activist in pedo-related peer-support from Germany for about 16 years now. I have been a moderator at Virtuous Pedophiles for some years and been running the German equivalent to ČEPEK from 2009-2022 (Fate and Challenge Association, FCA). After I left Fate and Challenge (FCA), things went very quiet around me for two years. In addition to health problems, this was due to the fact that I effectively had lost my voice: since 2011 everything about my activism had been through FCA and that was now all gone. And add some severed friendships into the mix. In short: I first had to get back on my feet and find a new form of expression for myself.

Now, here it is: I would like to introduce you to my new blog today! “Max’ 2 Cents” is a personal blog on our subject of living with pedophilia that is intended to tie in with my past activities. It is meant to restore my voice so I can add my “2 cents” on current developments, discuss some more complex musings every now and then and share some food for thought and ideas. Things for which there has been little space or interest in the group projects of my past. It has a moderated comment function and I may invite guest articles in the future. For now, however, I have a few prepared topics in stock, which I will post about gradually over the next several weeks.

What I would like to encourage are collaborations, networking and a stabilization of the great growth that pedophile self-help projects have seen in the last 20 years since Marco founded the “Verantwortung für Kinder” forum (german for “Responsibility for Children”) in 2004.

Ah, and one more thing: the operation of the server and domains costs money. About 10-15€ per month in the current configuration I’m starting with. If any of you have tips for more affordable services, please let me know. Until then, please ask yourselves, if you find my activism valueable and would like to support me: thanks to our Czech/Slovak colleagues from the association Spolek ČEPEK, there is even a way to donate. A few euros a month helps me a lot.

That’s it from me for today. If I have sparked your interest: now have fun reading the new site:

Since I don't speak Czech I rely heavily on Bouře's and Kasz's help to translate and to add some information later that may be interesting to your community. So there will be more later.
Is there anything that you would like to know?

-----------------------------

Ahoj, já jsem Max, aktivista v oblasti peer podpory související s pedofilií z Německa už asi 16 let. Několik let jsem byl moderátorem na Virtuous Pedophiles a v letech 2009-2022 jsem vedl německou obdobu ČEPEKu (Fate and Challenge Association, FCA). Po té, co jsem opustil Fate and Challenge, vše kolem mě na 2 roky utichlo. Kromě zdravotních problémů to bylo i tím, že jsem vlastně ztratil svůj hlas: od roku 2011 bylo všechna má aktivita prostřednictvím FCA, a to teď všechno přestalo. A k tomu ještě několik ukončených přátelství. Stručně řečeno: nejprve jsem se musel postavit zpátky na vlastní nohy a najít nový způsob, jak bych se mohl sebeprezentovat.

A tady to je: dnes bych vám chtěl představit svůj nový blog! „Max' 2 Cents“ je osobní blog na téma života s pedofilií, který má navázat na moji minulou činnost. Mělo by to obnovit můj hlas, abych mohl přidat své „2 centy“ k aktuálnímu dění, občas se podělit o složitější úvahy a nabídnout inspiraci a nápady. Témata, pro která v minulých skupinových projektech nebyl prostor ani zájem. Na blogu je možnost přidat svůj vlastní komentář a v budoucnu bych mohl umožnit zveřejnit i články svých hostů. Prozatím mám ale několik připravených témat, o kterých budu postupně psát v průběhu příštích týdnů.

Co bych rád podpořil, jsou spolupráce, networking a upevnění velkého vzrůstu, kterého dosáhly pedofilní svépomocné komunity a jiné projekty za posledních 20 let, od doby, kdy Marco v roce 2004 založil fórum „Verantwortung für Kinder“ (Německy „Odpovědnost za děti“).

A ještě jedna věc: provoz serveru a domén stojí peníze. Momentálně to je přibližně 10–15 € měsíčně. Pokud má někdo z vás tipy na levnější služby, dejte mi prosím vědět. Do té doby se prosím zamyslete, pokud považujete moji aktivitu za hodnotnou a chtěli byste mě podpořit: díky našim českým a slovenským kolegům ze spolku Spolek ČEPEK existuje dokonce způsob, jak přispět. Několik eur měsíčně mi hodně pomůže.

To je pro dnešek vše. Pokud jsem vás zaujal, přeji vám příjemné čtení nové stránky:

Protože neumím česky, spoléhám se hodně na pomoc Bouře a Kasze, kteří mi pomohou s překladem a později doplní některé informace, které by mohly být pro vaši komunitu zajímavé. Takže toho bude více později.
Je něco, co byste chtěli vědět?
Max Weber
Registrovaný uživatel
DM me for my Threema-ID

Re: Maxovy 2 Centy – nový blog

I have just updated the first post to add a bit of explanation. Big thanks for Bouře's help with the czech translation.
Kasz
Administrátor
ve věku od: 4
ve věku do: 28
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: Nejvíc mi vadí předsudečné odsouzení - i když jsem neublížil žádnému dítěti, najdou se lidé, co píšou "postavit ke zdi, kulka to vyřeší". Ne, nevyřeší. Pedofilové, kteří nic nespáchali, zažívají celý život zbytečné utrpení jen z důvodu předsudků. To je třeba změnit. Proto vznikl tenhle web.
Dal: 1744 poděkování
Dostal: 3620 poděkování

Nový příspěvek od Kasz »

Hi Max, we wish you the very best with your project and many many people, who can seek help or information about pedophilia on it. *good*
Československá pedofilní komunita – již 13 let s Vámi! ❤️💙
Max Weber
Registrovaný uživatel
DM me for my Threema-ID

I do have a new post out. The second one of a series of three posts that belong to the start of my blog and are meant to reflect on and process my past experiences with the team of Fate and Challenge. The first one, my kick-off post, already addressed what has happened to Shadows Project. This one is about the events in November 2022 and explains some problems I see in mixing peer-support with very direct and targeted political activism and why that was the last straw to make me walk away from the very team I am a founder of: http://max2cents.eu/en/home/24-03_suh-politik

It comes with a new tale on my blog (section "Texts") called "Flowers Along the Way".

What has surprised me a lot is, that one of the first links in that post wasn't functional even though I had tested it in the recent past: Apparently FCA has for some reason recently removed my farewell message from the history of their news-section. Like a post about the sadly no longer available music album of "Ein Pädophiler Rapper" (that post has been gone for a while already). I have no idea why they would do this and it feels very odd.