Pro Táňu a její dvě malé děti je bývalý dětský pokoj azylem, pro jejího partnera Luise úkrytem před spravedlností, pro Josefa dobrovolným vězením. Dušan je po nehodě odkázaný na vozík a pomoc rodičů, Marta doma čeká na životní šanci a Adéla ji už několikrát promarnila. Všichni už dospěli, ale nedokážou se osamostatnit. Spojuje je touha po spokojeném životě, ale každý z nich o něm má jinou představu. Dočkají se uznání, pochopení i lásky a budou mít konečně od všeho špatného pokoj?
...............................................................................
Tuto knihu jsem přečetla za jediný den, protože prostě nešla přestat číst.
SPOILER!!!
Sledujeme příběhy několika hlavních postav, které se postupně vzájemně proplétají a tvoří jednu velkou "story". Pro toto fórum bude ale asi nejzajímavější postava Josefa, který bojuje se svým nejniternějším démonem - přitažlivostí k dětem. Jeho pocity, myšlenky, sebenenávist...všechno je zpočátku vykreslováno v náznacích, které postupně nabírají zřetelné obrysy, když se jeho sestra se svými dvěma dětmi nastěhuje do domu, kde žije i Josef se svou matkou.
Josefovi se dostane pomocné ruky až poté, co se pokusí o sebevraždu skokem z mostu.
Knihu velmi doporučuji, je čtivá, každou stránkou chcete o osudech hlavních hrdinů vědět víc a víc, až najednou dočítáte poslední stránku. A to jsem si chtěla knihy šetřit a číst je pomalu! Takže hurááá do knihkupectví a knihoven pro tuhle skvělou novinku, ve které autorka neopomíjí ani sexuální menšinu.
Dej mi pokoj (Petra Štarková, 2024)
Pravidla fóra
- Je povoleno vkládání recenzí na jakékoliv knihy a následná diskuze k nim.
- Jestliže bude v rámci recenze knihy uvedeno jméno osoby v současnosti mladší 18 let (narozené od r. 2004 do současnosti), je nutné toto jméno zkrátit na křestní jméno a iniciálu příjmení.
- V rámci recenzí je možné vkládat odkazy na fotografie obálek knih, příp. fotografie autorů, a to jen formou odkazů (za využití URL nebo IMG tagu), při užití IMG tagu je nutné dodat přímý odkaz a zdroj. Je-li autor v současnosti mladší 18 let, anebo je-li na jeho fotografii společně s ním jiná osoba v současnosti mladší 18 let, odkaz na fotografii nemůže být zveřejněn.
- Při porušení těchto pravidel dojde k upravení či odstranění vlákna, případně k penalizaci uživatele. V případě nejasností, jaké odkazy můžete v této sekci sdílet, kontaktujte Macka, moderátora AV sekce. Stížnosti na obsah sekce řeší administrátorský tým odpovědný za chod fóra, viz rubriku Kontakt.
-
- Registrovaný uživatel
- Líbí se mi: Muži
- Výkřik do tmy: Jsem přízrak. Šedá eminence. Neexistuji.
- Dal: 46 poděkování
- Dostal: 58 poděkování