Dopis ve sklenici
-
- Globální moderátorka
- Líbí se mi: Muži
- ve věku od: 18
- ve věku do: 40
- Kontakt: [email protected]
- Výkřik do tmy: Anti-contact MAP ally
- Dal: 1087 poděkování
- Dostal: 1177 poděkování
Dopis ve sklenici
Zdravím.
Jestli to tu někdo čte, asi jsi našel/našla tuto sklenici, ve které byl tento dopis. Možná, že si ho nikdo nepřečte, možná že ano. Pokud ano, chci mu dát jeden podnět na zamyšlení…
Představ si, že jsi kluk nebo holka... Je to celkem jedno. Zažiješ vcelku normální dětství. Pomalu rosteš a dostáváš se do puberty. Všechno se jeví býti v pořádku. Chodíš do školy, máš kamarády, se kterými občas chodíš ven, a máš asi i nějaké koníčky, kterým se věnuješ.
Tvým vrstevníkům, kterým je 12-15 let, tedy stejně jako tobě, se začínají líbit dospělé ženy/muži, ale dejme tomu, že jsi kluk a ženy ani holky z tvojí třídy se ti nelíbí. Začneš přemýšlet nad tím, jestli nejsi třeba homosexuál. Začneš koukat po klucích, ale nic, vůbec nic to s tebou nedělá.
Jsi zmatený, ale necháš to plavat. Po nějaké době jdeš ze školy domů a potkáš tobě známou rodinu s jejich 7 letou dcerou Terezkou. Jelikož tě znají, pozvou tě na návštěvu. Holčička si s tebou chce hrát, a tak tě zavede do svého pokojíčku, kde ti ukazuje své hračky a nabídne ti, že si s nimi budete hrát.
Po chvíli hraní to Terezku přestane bavit a navrhne, že si půjdete hrát ven. A tebe to s ní baví. Ani nevíš proč, vždyť by to každému přišlo jak „pro mrňata“. Ty ale cítíš něco víc. Líbí se ti její smích, hravost a nevinnost. V její přítomnosti je ti dobře a chtěl bys jí chránit. Začneš však cítit, že se ti líbí i její vzhled, roztomilost, obličej, vlasy, ručičky a ejhle… Zamiloval ses do 7 leté holčičky.
Přijdeš domů a jsi v šoku. Uvědomíš si, že se ti líbí malé holčičky, a ty to nemůžeš nijak změnit. Udělá se ti ze sebe zle, a tak to v sobě pokoušíš potlačit. Plynou dny, týdny, ale ta Terezka se ti stále líbí. Ne, není to lež, skutečně se ti líbí děti, ať chceš, nebo ne. Nic s tím neuděláš.
Co jsi zač? Jak nazýváme někoho, koho přitahují děti? PEDOFIL? Jak příšerné slovo. Kdo je to pedofil? Rodiče, kamarádi, učitelé říkají, že je to násilník, někdo, kdo sexuálně zneužívá děti. To opravdu neexistuje někdo, komu se ty děti líbí stejně jako tobě, ale přitom žádnému dítěti nikdy neublížil? I na internetu, v novinách, ve zprávách se dočteš, že je to nějaký násilník. Co si z toho vezmeš? Že nemáš jinou možnost, než nějakému dítěti zkazit život? Nebo že abys nikdy neublížil někomu, koho máš rád, tak se musíš zabít? Co bys dělal/a na jeho místě? Na místě toho pubertálního kluka, který nemůže nikomu říct, kdo vlastně je, když to neví ani on sám? Zhroutí se z toho…
NE! Tak přesně tak to dopadnout nemá. Dovol mi vysvětlit, co je to pedofilie. V první řadě to neznamená, že budeš sexuálně zneužívat děti. Pedofilie není čin, ani chování, a tedy za ní nikdo nemůže být odsouzen. Pedofilie určuje pouze to, kdo se ti bude líbit, ne to, jakým budeš člověkem a jak se budeš chovat. Pedofilové jsou různorodá skupina lidí. Pedofilie se nevyhýbá žádnému etniku, věku, pohlaví, inteligenci. Pedofilové mohou mít jakékoliv názory. Nežijí někde na okraji společnosti. Pedofilem může být právník, popelář, skladník, ale i třeba tento mladý kluk, jehož příběh je vymyšlený, avšak je velice podobný příběhům jemu podobných.
Parafilik.cz „nemůžeš za své pocity, můžeš za své činy„
Jasně, asi to, co teď píšu, zavrhneš. Je to velmi citlivé téma a zároveň dogma, o kterém se nemluví. Je to tabu. Když se o tomto tématu někdo pokusí pravdivě debatovat, lidé ho raději pošlou někam, nebo o tom diskutovat prostě odmítnou. Je otázkou, jestli je správné vůbec použít slovo pedofil, jelikož se s ním mnoho lidí nechce ztotožnit kvůli velmi negativní konotaci. Co třeba MAP (minor attracted person) jako osoba přitahována nezletilými?
V mediích se v drtivé většině případů dozvídáme o pedofilech (rozuměj těch, kdo zneužili nebo znásilnili dítě), kteří ve skutečnosti ale většinou ani pedofilové nejsou. Ty, co nikdy nic neudělali, nevidíme. Já si však troufám tvrdit, že těch nevinných je mnoho a dost možná i více než těch, co něco spáchali. Mnoho pedofilů si uvědomuje, že děti zkrátka s takovými aktivitami nemohou souhlasit, a proto to nedělají.
Oni si nevybrali, že se jim budou líbit děti. Můžou si ale vybrat, jak se budou chovat. My jako společnost však často odsuzujeme i ty, co nikdy nic neprovedli. Není to nefér?
Ten mladý kluk to možná bude celý život držet v sobě jako Pandořinu skřínku a bude mít strach, možná se za to bude i nenávidět. Proto je důležité, aby si lidé uvědomili, že pedofil neznamená násilník, a rozeznávali mezi deviantem (parafilikem) a delikventem. Delikvent ani nemusí být deviant a ve většině případů ani není. Většinu sexuálního zneužití dětí mají na svědomí nepedofilní jedinci.
Podle Parafilik.cz je 1,6 % populace hebefilních/efebofilních (cítí přitažlivost k dospívajícím, ale stále nezletilím) a 0,3 % pedofilních (cítí přitažlivost k dětem, které nejsou ještě ani v pubertě). To nám dohromady dává 1,9 % lidí v populaci, které přitahují nezletilí do 15 let. Jen v České republice je to tedy přibližně 190 tisíc osob. Například v Praze to bude kolem 28 tisíc lidí, v Brně kolem 7 tisíc lidí, v Ostravě asi 5 tisíc lidí a například v takových Slatinicích u Olomouce to bude kolem 30 osob.
Denně je potkáváš na ulici a ani nevíš, že takoví jsou. Děláme, že neexistují, děláme, že pokud jím zničíme místa, kde se můžou scházet (nemluvím zde o místech, kde se děje nelegální činost) a řešit své problémy, strasti, ale i radosti, tak asi přestanou existovat. Nepřestanou. Naopak uvědomění si, že v tom nejsou sami, může mnohým pomoci. Příkladem je třeba takový ČEPEK. ČEPEK nechce legalizovat sexuální aktivity s dětmi, ani snižovat hranici souhlasu. Je to svépomocná komunita, jejíž úkolem je informovat jak samotné pedofily, hebefily a efebofily, tak širokou veřejnost.
Destigmatizace tohoto tématu je velmi důležitá, jelikož nejnebezpečnější pedofil je ten, který to o sobě neví nebo nemá co ztratit. To, že se o tom bude mluvit, funguje i jako prevence proti sexuálnímu zneužívání dětí. Tím, že nebudeme někoho odsuzovat jen proto, protože se mu líbí děti, zapříčiníme i menší strach těchto lidí vyhledat pomoc, kterou se ale často bojí vyhledat kvůli prozrazení.
Stigmatizace napáchala už mnoho škod. Přitom by stačilo nezaměňovat pedofily s násilníky. Stačilo by, kdyby je ostatní neodsoudili jen kvůli své neobvyklé sexualitě. Stačilo by, kdyby na hodinách sexuální výchovy, která je často bohužel dost mizerná, učitel řekl, že tato přitažlivost existuje, ale sama o sobě není nemorální a nedělá to z nich špatného člověka.
Když se nějakého pedofila zeptáte, co ho nejvíce trápí, ve většině případů vám neodpoví, že nemůže mít vztah s dítětem, ale právě to odsouzení. Zkus se nad tímto textem zamyslet. Děkuji.
Tento dopis jsem dala do sklenice od okurek a položila ho někde, kde by si ho mohl někdo všimnout. Vy můžete udělat to samé.
1.Zkopírujte si tento text a vytiskněte ho. Pokud chcete, můžete k tomu napsat svůj vlastní příběh. Klidně i vlastnoručně napsaný. Bude to působit osobněji.
2.Vezměte si sklenici a na víko sklenice dejte nálepku, nebo kus papíru, kde bude napsáno „Přečti si mě!“. Ten pak ještě přelepte průhlednou lepící páskou.
3.Dopis dejte do sklenice a složte ho tak, že tam bude vidět část textu. Vyražte ven a sklenici dejte někam, kde by si jí mohl někdo všimnout. Můžete jí dát třeba do parku, před obchod, na lavičku, k nějaké soše nebo jinde, kde uznáte za vhodné. Udělejte takových sklenic klidně i víc.
Kaszovi děkuji za korekturu textu. Článek je i na webu
Skálu pěstí nerozbiješ, ale i ten nejtvrdší kámen proroste květina. Jen to chce čas.
Nechceš-li být odsuzován za svou odlišnost, nesuď za odlišnost jiné a neubližuj zranitelným.
Zeptej se mě na co chceš a anonymně
Nechceš-li být odsuzován za svou odlišnost, nesuď za odlišnost jiné a neubližuj zranitelným.
-
- Administrátor
- Líbí se mi: Dívky a ženy
- ve věku od: 4
- ve věku do: 28
- Výkřik do tmy: Nejvíc mi vadí předsudečné odsouzení - i když jsem neublížil žádnému dítěti, najdou se lidé, co píšou "postavit ke zdi, kulka to vyřeší". Ne, nevyřeší. Pedofilové, kteří nic nespáchali, zažívají celý život zbytečné utrpení jen z důvodu předsudků. To je třeba změnit. Proto vznikl tenhle web.
- Dal: 1721 poděkování
- Dostal: 3601 poděkování
Re: Dopis ve sklenici
Zajímavý nápad a hlavně i docela takový pěkný stručný článek na přečtení. Ve Wordu to mělo 2 strany A4. Díky za aktivitu!
Československá pedofilní komunita – již 13 let s Vámi!
-
- Administrátor
- Líbí se mi: Dívky
- ve věku od: 3
- ve věku do: 10
- Výkřik do tmy: yeelow (10.05.2010 22:04): njn, ty jsi ten dentální úchyl :D
- Dal: 404 poděkování
- Dostal: 746 poděkování
Pod text by mohl být umístěn QR kód vedoucí na tento text na webu. Ale super nápad.
Pedofilie mi něco vzala, ale mnohem více dala. To, co mi vzala, bez toho se obejdu. To, co mi dala, už bych nikdy nechtěl ztratit.
-
- Globální moderátorka
Dopis se dočkal celkem velké pozornosti a potěšilo mě, že mnoho z váš uvažuje nad tím, že by podobnou sklenici vyrobili a někam umístili. Někteří řekli, že takovou sklenici určitě vyrobí, z čehož mám velkou radost. Vytvořit takovou sklenici nezabere mnoho času. Stačí jen zkopírovat, vytisknout 2 A4 papíru, dát to do sklenice a někam to umístit. Zabere to tak 5 minut a sklenici můžete dát někam třeba cestou do práce.
Silně doporučuji na víko sklenice nalepit papírek se vzkazem "přečti si mě" a nejlépe, pokud by se vám povedla strhnout i etiketa, aby si to pak někdo nemohl zaměnit s odpadem. Takový vzkaz na víku zvyšuje pravděpodobnost, že si dopis někdo přečte. Pokud byste chtěli sledovat, co se s dopisem děje a zda si ho někdo přečetl, doporučuji dopis do sklenice poskládat takovým způsobem, že zpětně poznáte, zda s ním někdo ne/manipuloval. Třeba tak, že papír bude ukazovat pouze přední stranu, kde je text, protože když ten dopis někdo zpětně složí, složí ho nejspíš způsobem, že bude vidět bílá zadní část papíru. Můžete si také vyfotit, kde přesně jste sklenici dali, jelikož někdo, kdo si dopis přečetl dá sklenici o kousek dál, než byla původně.
Když takových dopisů bude více, přečte si je taky více lidí a jsem přesvědčená, že vědomí toho, že tam takový dopis dal někdo, kdo je pedofil nebo je jiným způsobem komunity součástí v místě, kde člověk buď bydlí nebo jinak tráví svůj čas ve fyzickém světě má pro některé mnohem větší efekt, než když si nějaký takový text přečte někde na netu. Dnes jsem vyrobila další sklenici a hned po škole jí šla zkontrolovat. Bylo vidět, že si jí někdo četl, díky tomu, že dopis byl jinak poskládaný a sklenice byla o kousek dál, než jsem jí položila. Má to smysl, protože nikdy nevíte, jestli si to nepřečte někdo, kdo to sdílí, nebude se o to zajímat dál nebo další pedofil.
Silně doporučuji na víko sklenice nalepit papírek se vzkazem "přečti si mě" a nejlépe, pokud by se vám povedla strhnout i etiketa, aby si to pak někdo nemohl zaměnit s odpadem. Takový vzkaz na víku zvyšuje pravděpodobnost, že si dopis někdo přečte. Pokud byste chtěli sledovat, co se s dopisem děje a zda si ho někdo přečetl, doporučuji dopis do sklenice poskládat takovým způsobem, že zpětně poznáte, zda s ním někdo ne/manipuloval. Třeba tak, že papír bude ukazovat pouze přední stranu, kde je text, protože když ten dopis někdo zpětně složí, složí ho nejspíš způsobem, že bude vidět bílá zadní část papíru. Můžete si také vyfotit, kde přesně jste sklenici dali, jelikož někdo, kdo si dopis přečetl dá sklenici o kousek dál, než byla původně.
Když takových dopisů bude více, přečte si je taky více lidí a jsem přesvědčená, že vědomí toho, že tam takový dopis dal někdo, kdo je pedofil nebo je jiným způsobem komunity součástí v místě, kde člověk buď bydlí nebo jinak tráví svůj čas ve fyzickém světě má pro některé mnohem větší efekt, než když si nějaký takový text přečte někde na netu. Dnes jsem vyrobila další sklenici a hned po škole jí šla zkontrolovat. Bylo vidět, že si jí někdo četl, díky tomu, že dopis byl jinak poskládaný a sklenice byla o kousek dál, než jsem jí položila. Má to smysl, protože nikdy nevíte, jestli si to nepřečte někdo, kdo to sdílí, nebude se o to zajímat dál nebo další pedofil.
Skálu pěstí nerozbiješ, ale i ten nejtvrdší kámen proroste květina. Jen to chce čas.
-
- Globální moderátorka
Každý měsíc se snažím vytvořit aspoň jednu sklenici, a před pár dny jsme s jedním uživatelem z ČEPEKu rozmístili další 3 sklenice. Viděli jsme jednoho kluka kolem 18, který se na jednu z nich koukal a snažil se přečíst přes ní aspoň část z toho dopisu. Když jsme se za 2 minuty vrátili na to místo zpět, sklenice byla pryč. Tak, snad měl nějaké počteníčko a další 2 si snad také někdo přečetl.
Jelikož teď bude Prague Pride, můžete podobnou sklenici vytvořit i vy.
Jelikož teď bude Prague Pride, můžete podobnou sklenici vytvořit i vy.
-
- Mediální analytik
- Líbí se mi: Chlapci i dívky
- ve věku od: 2
- ve věku do: 12
- Výkřik do tmy: Nevěřím těm co nevěří na Ježíška.
- Dal: 365 poděkování
- Dostal: 2433 poděkování
Já chcu ty ukurky
...a o jakých tématech se po dnešním Googlení začne na ČEPEKu mluvit?
-
- Čestný člen skupiny ČEPEK
- ve věku do: 8
- Dal: 117 poděkování
- Dostal: 319 poděkování
Na jednu stranu zajímavý počin. Ale zároveň zde vidím téměř až odhozenou sklenici a tím i odpadek ležící někde na ulici nebo v přírodě. Chápu, že to není dělané za úmyslem pohazovat odpadky. Ale napadlo mě něco jiného. Asi to nebude mít takový dosah. Ale co třeba dávat takové texty do geocachingových schránek?
Edit:
Anebo to naopak bude mít daleko vyšší dosah. Protože při geocachingu si lidí aktivně prohlíží obsah schránek.
Edit:
Anebo to naopak bude mít daleko vyšší dosah. Protože při geocachingu si lidí aktivně prohlíží obsah schránek.
-
- Administrátor
- Výkřik do tmy: Nejvíc mi vadí předsudečné odsouzení - i když jsem neublížil žádnému dítěti, najdou se lidé, co píšou "postavit ke zdi, kulka to vyřeší". Ne, nevyřeší. Pedofilové, kteří nic nespáchali, zažívají celý život zbytečné utrpení jen z důvodu předsudků. To je třeba změnit. Proto vznikl tenhle web.
U geocashingu by to bylo spíš porušení podmínek a vlastně by mi to přišlo i dost nevhodné. Myslím, že tam bude zakázáno dávat reklamy nebo i nějaké podobné texty. Přišlo by mi to jako zneužití té hry nebo služby. To už můžeš rovnou házet ty letáky do schránek - a dělat tak osvětu. Ale můžeš třeba dělat osvětu i tak, že si založíš na mobilu hotspot s SSID www.pedofilie-info.cz
Myslím, že nějaký ten občasný kontakt s veřejností není špatný, ale zase necpal bych nás všude, mohlo by to být obtěžující, a tím pádem kontraproduktivní.
Myslím, že nějaký ten občasný kontakt s veřejností není špatný, ale zase necpal bych nás všude, mohlo by to být obtěžující, a tím pádem kontraproduktivní.
-
- Administrátor
- ve věku od: 2
- Výkřik do tmy: Srdce plné lásky přetéká v slzách očima *** Když někoho miluješ, znamená pro tebe víc než ty sám a chceš pro něj jen to nejlepší, ikdyby to tobě mělo působit bolest *** Ikdyž jsou to "jen" děti, mají mou úctu a chovám se k nim slušně *** Moc, peníze ani sex nemůžou nahradit dětskou radost, smích a lásku. *** Čiň, co chceš, pokud nikomu neškodíš *** Každý čin se ti třikrát vrátí
- Dal: 2021 poděkování
- Dostal: 853 poděkování
Hmmmm, zajímavý nápad! To bych mohl dělat na svém pedomobilu. Sice tam nemám internet, takže by se nikdo nepřipojil, stejně by nikdo neznal heslo, ale vidět by to SSID bylo A nebo koupit nějakou levnou anonymní SIMku a Internet nasdílet s otevřeným hotspotem přes ni. Nechám si to projít hlavou. Aha! Ale nesmim to dělat v CH v místech, kde se obvykle pohybuju. To by bylo asi dost zřejmé, od koho to jdeKasz píše: ↑sobota 12. 8. 2023, 22:46:59Ale můžeš třeba dělat osvětu i tak, že si založíš na mobilu hotspot s SSID www.pedofilie-info.cz
Je mi krásně smutno. Tequila chutná nejlíp se solí. Při sprchování není vidět pláč. S plným srdcem lásky žiji prázdné dny.
Now I know that I am a dreamer, Believing in a world that isn't there
You are my little something, It's like you came from nothing, And now you're everything to me
Život nemá tlačítko Restart - promrhané roky nelze vrátit a prožít znovu
Stačí zavřít oči a všechno se stane. Stačí zavřít oči a ... všechno skončí
Now I know that I am a dreamer, Believing in a world that isn't there
You are my little something, It's like you came from nothing, And now you're everything to me
Život nemá tlačítko Restart - promrhané roky nelze vrátit a prožít znovu
Stačí zavřít oči a všechno se stane. Stačí zavřít oči a ... všechno skončí
-
- Globální moderátorka
Dnes jsem dopis ve sklenici o něco vylepšila. Napadlo mě, že hodně lidí se možná bude štítit tu sklenici vůbec otevřít, i když neví, co v ní je. Napadlo mě, že bych jí mohla oblepit ČEPEK letáčkem, který se dával na Prague Pridu a na víko sklenice dát QR kód vedoucí na hlavní web.
Sklenici jsem dala na lavičku a později raději na lavičku jedné nejmenované autobusové zastávky, a z dálky jsem sledovala reakce lidí. Jeden mladý muž si na lavičku po chvíli sednul a přečetl si letáček na sklenici. Vypadalo to, jakoby se zhrozil a sklenici posunul dál. Po asi 10 minutách si tam sedl zase jiný pán, přečetl, a ten sklenici přesunul raději někam jinam - blízko koši. To už jsem ale musela jít pryč. Když jsem to tak po 2 hodinách kontrolovala, sklenice na místě nebyla. Proto jsem kontrolovala i ten koš, ale tam také nebyla. Říkám si, že jsem ale zvolila blbou zastávku. Příště zkusím vymyslet lepší místo.
Napadají vás jiné způsoby, jak sklenici vylepšit?
Sklenici jsem dala na lavičku a později raději na lavičku jedné nejmenované autobusové zastávky, a z dálky jsem sledovala reakce lidí. Jeden mladý muž si na lavičku po chvíli sednul a přečetl si letáček na sklenici. Vypadalo to, jakoby se zhrozil a sklenici posunul dál. Po asi 10 minutách si tam sedl zase jiný pán, přečetl, a ten sklenici přesunul raději někam jinam - blízko koši. To už jsem ale musela jít pryč. Když jsem to tak po 2 hodinách kontrolovala, sklenice na místě nebyla. Proto jsem kontrolovala i ten koš, ale tam také nebyla. Říkám si, že jsem ale zvolila blbou zastávku. Příště zkusím vymyslet lepší místo.
Napadají vás jiné způsoby, jak sklenici vylepšit?
-
- Administrátor
- ve věku do: 10
- Výkřik do tmy: yeelow (10.05.2010 22:04): njn, ty jsi ten dentální úchyl :D
- Dal: 404 poděkování
- Dostal: 746 poděkování
ČEPEK - Československá pedofilní komunita - Tradiční receptura.
Pedofilie mi něco vzala, ale mnohem více dala. To, co mi vzala, bez toho se obejdu. To, co mi dala, už bych nikdy nechtěl ztratit.
-
- Administrátor
Já osobně bych tam nelepil ten letáček, protože si někdo nepřečte ten tvůj text, co je uvnitř. Takhle by to možná někoho lákalo otevřít a podívat se, co je uvnitř. Pokud bych viděl "Československá pedofilní komunita", tak bych to - být běžný občan - rozhodně neotevíral.
-
- Registrovaný uživatel
- Líbí se mi: Chlapci
- ve věku od: 8
- ve věku do: 13
- Dal: 313 poděkování
- Dostal: 258 poděkování
Co kdyby se to udělalo jen tak, že by se někam nalepil QR kód a pod ním by byl nápis ve stylu přečti si můj příběh.
-
- Administrátor
Lepení čehokoliv na zařízení veřejného prostranství bez souhlasu vlastníka je problematické.
-
- Globální moderátorka
Jedna z mnoha sklenic, co jsem vyrobila. Vy můžete také nějakou vyrobit a někam dát. Stačí jen zkopírovat článek na papír přes tiskárnu, dát do sklenice a položit na nějaké místo. Popřípadě na to nalepit QR kód nebo letáček.
-
- Globální moderátorka
Nedávno jsem v Praze narazila na jeden zajímavý podchod. Byly tam krátké útržky, názory a příběhy, co především mladí lidé řeší. Byli to většinou problémy týkající se vztahů, rodiny, předsudků ale i sexuality. k těmto krátkým útržkům byly většinou vytištěny i QR kódy, kde jste si mohli přečíst celý příběh. Opravdu tam byla celá škála věcí, co můžou studenty a mladé dospělé trápit, až na pedofilii, která tam ovšem nebyla. Napadlo mě tedy, že bych mohla vytisknout na papír takový výkřik do tmy, který je ale podle mě vcelku vystihující a nalepit ho tam. K tomu jsem přidala QR kód vedoucí přímo na web ČEPEKu. Docela by mě zajímala reakce lidí, kteří si ten výkřik přečetli.
-
- Registrovaný uživatel
- Varování: 16
- ve věku od: 10
- ve věku do: 45
- Kontakt: Miluju zpívající holčičky 🤞
https://youtu.be/nA7MotpbkEA❤️
https://youtu.be/4cmffLlkwxc❤️
💞
💞💞💞https://youtube.com/shorts/Z0YsfCKU3ko?si=vubH8aQzo6Melnnh💞💞💞 - Výkřik do tmy: TO CO DNES ZANECHÁME V SRDCI DĚTÍ,ONY ZÍTRA VRÁTí CELÉMU SVĚTU...tak proto je musíme začít společně chránit ❤️🕊️🕊️🕊️🆘
„Lehčí je odpustit nepříteli než příteli" - Příspěvky: 281
- Dal: 384 poděkování
- Dostal: 208 poděkování
Já nevím zas jen můj názor. Zdá se mi to vlezlé, dávat lidem takovou zpětnou vazbu. Společnost nás nikdy nebude chápat Bouře lidem se hnusíme a hnusit asi dlouho budeme. Jsou ve společnosti lidi co neuznávají homesexualy tak co teprve nás pedofily. Nevím jsem z toho zmatený
-
- Globální moderátorka
Je to volně nalepené na stěně, která je k podobným věcem určena a kde se to hodí, tedy nevidím důvod, proč by to mělo být vlezlé. Je čistě na lidech, zda si můj vzkaz přečtou nebo jestli se podívají na web. Nestrkám jim to do obličeje.
Ano, ohledně pedofilie ve společnosti panuje mnoho předsudků, nepravd a stigmatu. Jenže právě proto je potřeba na to upozorňovat a vysvětlovat. Co třeba takoví homosexuálové, lidé jiných ras, lidé s postižením atd.? Kdyby o své práva nebojovali, homosexuálové by dnes nemohli mít bezpečně vztah s jinými stejného pohlaví, lidé s postižením by byli zavření někde v nějakých ústavech na okraji společnosti jako za socialismu..
Když tu mluvíš o homosexuálech, nikdy to nejspíše nebude úplně dokonalé, ale ti na tom byli v minulosti mnohem hůře. Až když se začali ozývat, začalo se to zlepšovat. Takže osvěta pomáhá. Čím dál více lidí dokáže rozeznávat mezi pedofily a sexuálními predátory a ví, že ne všichni pedofilové jsou pro zneužívání dětí/zneužívají děti. Toho by ale nebylo bez osvěty. I takový papír, sklenice, vysvětlování kamarádům/známým jsou kapky.. Kapky které postupně omílají kámen. Kámen zarytých dogmat, předsudků, nenávisti a nepochopení.
Ano, ohledně pedofilie ve společnosti panuje mnoho předsudků, nepravd a stigmatu. Jenže právě proto je potřeba na to upozorňovat a vysvětlovat. Co třeba takoví homosexuálové, lidé jiných ras, lidé s postižením atd.? Kdyby o své práva nebojovali, homosexuálové by dnes nemohli mít bezpečně vztah s jinými stejného pohlaví, lidé s postižením by byli zavření někde v nějakých ústavech na okraji společnosti jako za socialismu..
Když tu mluvíš o homosexuálech, nikdy to nejspíše nebude úplně dokonalé, ale ti na tom byli v minulosti mnohem hůře. Až když se začali ozývat, začalo se to zlepšovat. Takže osvěta pomáhá. Čím dál více lidí dokáže rozeznávat mezi pedofily a sexuálními predátory a ví, že ne všichni pedofilové jsou pro zneužívání dětí/zneužívají děti. Toho by ale nebylo bez osvěty. I takový papír, sklenice, vysvětlování kamarádům/známým jsou kapky.. Kapky které postupně omílají kámen. Kámen zarytých dogmat, předsudků, nenávisti a nepochopení.
-
- Registrovaný uživatel
- ve věku od: 5
- ve věku do: 12
- Kontakt: E-Mail: [email protected] / [email protected]
DM me for my Threema-ID - Výkřik do tmy: Online activist since 2009
- Dal: 29 poděkování
- Dostal: 49 poděkování
And don’t forget that changing society is just a secondary goal: change may come or it won’t, or maybe just not in our lifetime. But what definitely can be achieved is to reach individuals: some who hate us and some who hate themselves — and some, who have or may abuse kids.Jája píše: ↑úterý 17. 9. 2024, 20:54:43 Já nevím zas jen můj názor. Zdá se mi to vlezlé, dávat lidem takovou zpětnou vazbu. Společnost nás nikdy nebude chápat Bouře lidem se hnusíme a hnusit asi dlouho budeme. Jsou ve společnosti lidi co neuznávají homesexualy tak co teprve nás pedofily. Nevím jsem z toho zmatený
As Bouře said: many droplets.
A nezapomínejte, že změna společnosti je až druhotným cílem: změna může přijít nebo nepřijde, nebo možná jen ne za našeho života. Co však rozhodně lze, je oslovit jednotlivce: některé, kteří nás nenávidí, a některé, kteří nenávidí sami sebe - a některé, kteří mají nebo mohou zneužívat děti.
Jak řekl Bouře: mnoho kapek.
Übersetzt mit DeepL (https://www.deepl.com)