Plátce daní píše: ↑pondělí 13. 5. 2024, 15:52:27
Popravdě nechápu jednu věc. Proč pacienti musí neustále někam cestovat na náklady daňových poplatníků? Spousta pracujících si podobné výlety nemůže finančně dovolit. Kdežto kdejaký člověk s nařízenou sexuologickou léčbou, který se třeba i něčeho dopustil má cestování jako za odměnu. Nezdá se mi to morálně správné. Léčebna není cestovní agentura.
Milý plátče daní,
pláčeš na špatném hrobě, resp. si stěžujete na špatném místě. Ale to tedy jako úplně.
Takže, pokud se ti nelíbí, jak stát, potažmo EU, rozděluje finance vybrané z daní, zkus volit jinou politickou stranu. Nicméně, jistá dávka solidarity bude v každém zřízení, pokud má být humánní. Zde si na to stěžovat nemusíš, ČEPEK je spolek/komunita pedofilů, kteří nemají vliv na rozhodování politiků a úředníků.
Za druhé si stěžuješ v úplně špatném vlákně, protože Jája šel do Bohnic dobrovolně, aniž by spáchal trestný čin a bylo mu léčení nařízeno. A proč já osobně proti nejsem? Dojeď se do Bohnic podívat. Už jen když tam člověk přijde a vidí ty polorozpadlé budovy, tak z toho musí dostat deprese. A být takovou dobu, jako Jája, zavřený, muset makat, to není žádný med. To i ve vězení se mají lépe. Když pak člověk na sobě pracuje, tak dostane jisté výhody (oproti vězení), ale i tak to pořád není žádná svoboda.
Jinak i ti, kteří spáchali trestný čin, tak si už trest (omezení osobní svobody) odpykali. Následná léčba má tyto lidi vrátit do společnosti a to ve stavu, ve kterém už nebudou dále společnosti škodit. A jelikož tito lidé během terapie žádné společenské akce nezažijí, tak je celkem dobře, že nějakou dostanou.
Další otázka je, kdo skutečně tyto akce platí. Pokud to chceš přesně vědět, zkus si zjistit, kdo tyto akce financuje. Je možné, že jsou tyto akce financované z nějakých darů. Ne všichni jsou škrti a podělí se rádi o své finance s těmi, kdo jich dost nemá.
Ano, spousta pracujících si podobné výlety nemůže dovolit. Zkus najít takového, který se raději nechá zavřít do Bohnic, aby mohl občas někam na výlet, místo aby mohl svobodně žít. Připadá mi to, jako bys postiženým lidem záviděl, že nemusí chodit pracovat a mohou být celé dny doma a když jdou ven, tak ani nemusí chodit a mohou jezdit na kolečkovém křesle.

Je mi krásně smutno. Tequila chutná nejlíp se solí. Při sprchování není vidět pláč. S plným srdcem lásky žiji prázdné dny.
Now I know that I am a dreamer, Believing in a world that isn't there
You are my little something, It's like you came from nothing, And now you're everything to me
Život nemá tlačítko Restart - promrhané roky nelze vrátit a prožít znovu
Stačí zavřít oči a všechno se stane. Stačí zavřít oči a ... všechno skončí