Otřesné. Nemocné dítě 'léčil' pervitinem, omámené ho měl navíc zneužívat (Deník.cz)

Sekce pro vkládání zpráv, které se týkají kriminálních kauz, trestných činů aj., jež jsou s ohledem na zaměření fóra relevantní, a následnou diskuzi mezi uživateli (případně i neregistrovanými návštěvníky). Nevkládejte do této sekce články týkající se problematiky sexuálního zneužívání obecně.
Pravidla fóra
UPOZORNĚNÍ: Fórum Reakce na média vč. svých podsekcí právě prochází rekonstrukcí. Více informací se dozvíte ZDE.
Cykle02
Mediální analytik
Líbí se mi: Chlapci i dívky
ve věku od: 2
ve věku do: 12
Výkřik do tmy: Nevěřím těm co nevěří na Ježíška.
Dal: 365 poděkování
Dostal: 2440 poděkování

Otřesné. Nemocné dítě 'léčil' pervitinem, omámené ho měl navíc zneužívat (Deník.cz)

Nový příspěvek od Cykle02 »

Když třináctiletý psychicky nemocný chlapec z městečka na Plzeňsku poznal loni na podzim 41letého muže, skamarádil se s ním. Chodil s ním na procházky, navštěvoval ho a důvěřoval mu tolik, že mu svěřoval i svoje intimní tajemství. Za důvěru ve staršího kamaráda ale draze zaplatil.

Uvěřil totiž tomu, že mu léky předepsané lékaři neprospívají, a vysadil je. Kamarád ho pak 'léčil' pervitinem. „Byl nabuzený, plný energie, neměl bolesti,“ vysvětloval to nyní samozvaný léčitel u Krajského soudu v Plzni. Tam se zpovídá nejen z podávání drog nezletilému, ale i z toho, že když ho omámil, tak ho znásilňoval.

V. Z., jehož tvář ani jméno nelze zveřejnit kvůli ochraně poškozeného, začal dle svých slov s drogami už před 25 lety. Nejprve čichal toluen, pak experimentoval s marihuanou, extází i LSD, jeho jistotou je ale pervitin, který bere pravidelně. „Utrácel jsem za něj všechny peníze. Když jsem třeba po tátovi zdědil 400 tisíc korun, byly za tři měsíce pryč,“ vysvětloval muž, který je už deset let v invalidním důchodu a velmi špatně mluví. Na jídlo a drogy mu po zaplacení nájmu před vzetím do vazby zbývalo pouhých 1200 korun měsíčně.

Se školákem se seznámil loni hned po prázdninách. „On byl takový zvláštní, vypadal podnapile. Říkal, že je to tím, že bere prášky, po nichž mu není dobře,“ uvedl V. Z. Dodal, že mladíkovi radil, že by měl změnit medikaci, a ten léky vysadil úplně. On ho pak začal 'léčit' pervitinem. „Inhalovali jsme ho. On pak byl nabuzený, neměl bolesti, které ho jinak trápily. Říkal, že když šel pak třeba na tělocvik, byl plný energie,“ vysvětloval V. Z. s tím, že celkem šlo asi o pět případů.

„Pervitin mu poskytoval i přesto, že znal věk i zdravotní stav poškozeného včetně skutečnosti, že je psychiatricky medikován. Tímto opakovaným poskytováním pervitinu vystavil nezletilého nebezpečí vzniku závislosti na této látce, což by v budoucnu mohlo vést k poruchám psychiky a osobnosti poškozeného,“ uvedla v obžalobě státní zástupkyně Markéta Michlová.

Dodala, že v důsledku užití pervitinu poškozený upadal do stavu, kdy byl částečně paralyzovaný a nebyl schopen pohybu. Toho obžalovaný využil nejméně v pěti případech k různým sexuálním aktivitám, jež trestní zákoník klasifikuje jako znásilnění a jimž se poškozený pod vlivem drogy bránil pouze slovně, neboť jiného odporu nebyl schopen. „V důsledku jednání obžalovaného se u poškozeného rozvinula posttraumatická stresová porucha, projevující se poruchami spánku, přetrvávajícími stavy úzkosti, zvýšeného napětí a strachu,“ dodala Michlová.

Zatímco k podání pervitinu dítěti se obžalovaný přiznal, sexuální aktivity popíral. Po opakovaných dotazech soudu V. Z., který sám sebe označil za bisexuála a který je dle znalců pedofil, uvedl, že si s hochem byl velmi blízký, že ho třeba hladil po vlasech či objímal, ale sexuální podtext odmítl. Žádal o propuštění z vazby, ale neúspěšně, soud ho za mřížemi ponechal z obav, aby nepokračoval v trestné činnosti.

Líčení bude pokračovat výslechy svědků a znalců. V. Z. hrozí až 12 let vězení, státní zástupkyně v obžalobě kromě nepodmíněného trestu navrhla i ústavní sexuologické léčení.
...a o jakých tématech se po dnešním Googlení začne na ČEPEKu mluvit?
Cykle02
Mediální analytik
Líbí se mi: Chlapci i dívky
ve věku od: 2
ve věku do: 12
Výkřik do tmy: Nevěřím těm co nevěří na Ježíška.
Dal: 365 poděkování
Dostal: 2440 poděkování

Re: Otřesné. Nemocné dítě 'léčil' pervitinem, omámené ho měl navíc zneužívat (Deník.cz)

Nový příspěvek od Cykle02 »

Zbavil jsem ho bolesti a vrátil mu energii. Tak se před plzeňským krajským soudem hájil 41letý pedofil ze severního Plzeňska, který podle obžaloby omámil 13letého psychicky nemocného chlapce pervitinem a pak ho znásilňoval. Za to půjde na pět let do vězení.

Podle zatím nepravomocného rozsudku se V. Z. pod odpykání trestu musí dále podrobit ochranné sexuologické léčbě v ústavu a chlapci zaplatit odškodné 350 tisíc korun za prožité trauma.

Chlapec žil u pěstounky poté, co mu zemřela matka. Její smrt těžce nesl, a psychiatři mu proto nasadili léky na depresi. S V. Z. se poznal loni v září a stali se z nich kamarádi. Muži důvěřoval a svěřoval se mu se všemi problémy. Nechal se nakonec přesvědčit, aby přestal užívat předepsané medikamenty s tím, že mu neprospívají. Místo nich začali společně inhalovat pervitin. „Po užití drogy upadal do stavu, kdy byl částečně paralyzovaný a nebyl schopen pohybu. Toho obžalovaný nejméně v pěti případech využil a v úmyslu se pohlavně uspokojit mu svojí rukou třel jeho obnažený pohlavní úd,“ konstatovala předsedkyně senátu Lucie Bočková.

Upozornila na závěry znaleckého posudku, podle kterého se u chlapce v důsledku jednání obžalovaného rozvinula posttraumatická stresová porucha. „Projevuje se poruchami spánku a přetrvávajícími stavy úzkosti či strachu,“ uvedli znalci.

V. Z. vypověděl, že si mu hoch stěžoval na prášky, po kterých mu není dobře. „Tak jsem mu poradil, aby je vysadil, což udělal. Začal jsem ho léčit pervitinem. Cítil se plný energie, odezněly mu i bolesti, které ho předtím trápily,“ řekl obžalovaný.

Popřel ale jakékoliv sexuální zneužívání. „Měl jsem s ním kamarádský vztah. Hladil jsem ho po vlasech, někdy jej i objal. Nic víc,“ tvrdil V. Z.

Soud mu ale neuvěřil. „Výpověď poškozeného soud považoval za věrohodnou. Potvrdili to i znalci,“ vysvětlila Bočková s tím, že obžalovaný měl v době činu snížené ovládací schopnosti právě v důsledku sexuální deviace. To se odrazilo ve výši trestu na spodní hranici zákonné sazby, která je 5-12 let.

Při domovní prohlídce policisté našli v bytě obžalovaného propriety k výrobě pervitinu. Muž přiznal, že jej bere pravidelně.
...a o jakých tématech se po dnešním Googlení začne na ČEPEKu mluvit?