Nový vzhled i obsah informační části webu

Provozní informace o chodu fóra, uživatelských skupinách, hodnostech a sekcích. (V této části fóra mohou zakládat témata jen členové Týmu ČEPEK, ostatní registrovaní uživatelé mají možnost na již založená témata reagovat, noví uživatelé fóra zde mohou odpovídat až po schválení členem Týmu ČEPEK. Vlákna v této sekci bývají po čase zpravidla zamykány.)
Marco Freeman
Čestný člen skupiny ČEPEK
Dal: 1099 poděkování
Dostal: 2046 poděkování

Nový příspěvek od Marco Freeman »

Vážení uživatelé,

jsem rád, že za administrátorský tým mohu ohlásit, že po dvouleté práci se nám povedlo zprovoznit novou verzi informační stránky webu www.pedofilie-info.cz (dále "web"). Starý web v mnohém zaostával, a to jak technicky (např. se blbě zobrazoval na mobilních zařízeních) a esteticky (byl to takový výlet do roku 2012 :) ), tak i obsahově. Upgrade byl proto nevyhnutelný, leč jak už to bývá, velmi náročný.

ZMĚNY NA WEBU

Změnou, které si zřejmě povšimnete na první pohled, je samotný vzhled. Byla použita nová, aktuální a s mobily kompatibilní šablona, kterou kolegyně Allein změnila od původního výzoru doslova k nepoznání. Na rozdíl od fóra, které zůstává v (již pro ČEPEK typické) zlato-zelené barvě, získal web nádech do modra, či chcete-li tyrkysova, se zlatými a zelenými prvky. Pro designové propojení a estetický soulad jednotlivých částí webu bylo fórum rozšířeno a krémové pozadí nahradilo pozadí webu. Bylo též změněno logo, které přišlo o GL a BL symboly (které, jak někteří uživatelé nadhazovali, mohly působit trochu kýčovitě), za to získalo popis shrnující obsah celého našeho webu – tedy naši snahu být informačním webem o pedofilii, preventivní svépomocnou skupinou a komunitou.

Druhou změnou je samotný obsah webu. Úvodní stránka webu je nově statická – informuje příchozí o tom, co vlastně ČEPEK je a jaké jsou jeho cíle. Přináší též tlačítka s odkazem na příručky (k nim více viz část Změny na webu, které teprve přijdou), které mají dobře posloužit převážně novým návštěvníkům a (třeba) budoucím uživatelům.

Nově přidávané/přidané články (vyjma příspěvků z poradny) naleznete ve chronologickém pořadí od nejnovějších v sekci Aktuality.

Základní informace byly na první pohled ponechány nedotknuté, ale na druhý pohled se v nich mnoho změnilo. Konkrétně byla vytvořena stručná definice pedofilie, kde je i kratinké video s Petrem Weissem vysvětlujícím pedofilii – to aby příchozí člověk získal základní a hlavní informace během několika minut. Bude-li jej pedofilie zajímat dále, může pokračovat odkazem na komplexnější definici. Články Kdo je pedofil, Coming out, Následky zneužití dítěte, Odborná pomoc i vedlejší článek představující komunitu s názvem Kdo jsme byly v mnohém přepracovány, konzultovány s členy VIP skupiny a následně dle návrhů VIP členů i upraveny do současné podoby. Ta se v mnohém liší od svých předchůdců, proto jim byla v sekci Články zde na fóru připravena nově založená témata, kde ke staro-novým článkům můžete diskutovat.

Rubriky byly poněkud "ostříhány" – ponechali jsme sekce s oficiálními vyjádřeními komunity (Vyjádření ČEPEKu a Účast ČEPEKu na Prague Pride), ponechali jsme Odbornou knihovnu (která mapuje především problematiku pedofilie a dětí) a sekce, v nichž se vyskytuje autorský obsah jednotlivých přispěvatelů, omezili na Názory a komentáře a Životní příběhy (ty se dále dělí na Příběhy pedofilů, Příběhy zneužitých a Zkušenosti s léčbou). Cílem bylo vytvořit web, který bude obsahovat více obecného a kolektivního, než subjektivního obsahu. Z toho vyplývá, že všechny povídky byly přesunuty na fórum a několik recenzí na filmy, které na webu existovaly ještě z dob počátků ČEPEKu, byly také ponechány pouze na fóru. Fórum má být naopak rájem subjektivního obsahu a dějištěm komunity, web má pak plnit svou funkci populárně-naučnou a informační.

Byla vytvořena nová sekce Média, která nabízí Myšákovu příručku pro novináře, podrobný seznam tvorby, rozhovorů a článků, které vzešly z tvůrčí práce našich členů a ze spolupráce médií s komunitou či jejími konkrétními členy, jenž nám tady žalostně chyběl. Věděli jste, kolik za sebou už vlastně máme rozhovorů? Byla též připravena sekce odkazy, nově se rozdělující na Odborné zdroje a Odkazy na weby pro pedofily, které byly též nově zpracované a doplněné o komunity, které se nashromáždily např. v English section (tyto weby však musí být v souladu s našimi komunitními principy, proto naleznete-li v seznamu web, který s těmito principy nesouzní, neváhejte nás kontaktovat pro nápravu). K odborným zdrojům se též dozvíte více níže v části Změny na webu, které teprve přijdou.

Poradna ČEPEK a propagace Parafilika byly společně se Seznamem sexuologů přesunuty pod nápis Potřebuji pomoc!. Poradna se nyní navíc samotně schraňuje ve své sekci a "neplevelí" v Aktualitách, kde se tak nachází skutečně jen články.

Kontakt byl rozdělen na odkaz na zdejší Návštěvní knihu, kontaktní stránka pro administrátorský tým, redakci a Spolek byla též trošičku pozměněna.

Nahoře vpravo a dole vlevo též narazíte na odkazy na naše sociální sítě Facebook a nově založený Twitter (dále je tam i odkaz na kontaktní stránku a přihlášení pro naše redaktory).

Nový web celkově poskytuje množství novot, které nejde zcela popsat, stejně jako nelze zcela vyjádřit všechno trápení, pot a slzy, které byly za novým kabátkem webu přítomné.

ZMĚNY NA WEBU, KTERÉ TEPRVE PŘIJDOU

Jak už to bývá, společně s něčím novým a zdánlivě hotovým přicházejí určité vícepráce a věci, které se prozatím nestihly, anebo které nebylo prozatím možné udělat, jelikož to nebylo v kapacitách webových pracantů. O jaké věci se jedná a co s nimi?

PŘÍRUČKY
Příručky, což je náš pracovní název pro informační brožurky, budou přístupné pro příchozí návštěvníky i nováčky na úplně první, úvodní straně webu. V současnosti tam naleznete pouze Hledám někoho na spolupráci a rozhovor, Chci kontaktovat vedení webu (která směřuje na kontaktní stránku) a Chci vás a vaši činnost podpořit (které vede na téma na fóru s možností finančního příspěvku). V současnosti tedy pracujeme s ideou na vytvoření příruček Líbí se mi děti (což by měl být jakýsi předskokan následující příručky, přičemž by sloužil především pro ty, kteří se ještě nestihli se slovem pedofilie ztotožnit a potřebují k němu jemně navést), (Myslím, že) jsem pedofil, (Myslím, že) můj známý je pedofil a (Myslím, že) jsem zneužívaná/zneužívaný. Tyti příručky a tlačítka mají mapovat nejčastější záležitosti a myšlenky, s nimiž lidé na náš web přicházejí. Domnívali jsme se, že takový rozcestníček tu prostě chybí. Ideou příruček je, že tyto provedou čtenáře informacemi na míru. Je samozřejmě možné (a pravděpodobné) že zvědavý čtenář si rozklikne všechny příručky bez ohledu na to, která na něj sedí, ale příchozímu, který skutečně jako sůl potřebuje informace sobě na míru, by to mohlo pomoci. Podobně jako s texty na web prvně budeme naše návrhy textů těchto příruček konzultovat s VIP skupinou, načež po svém zpracování budou vloženy na web a budou jim založeny témata na fóru pro následné debaty a diskuze.

ODKAZY NA ODBORNÉ ZDROJE
Jak si můžete všimnout, na rozdíl od odkazů vedoucích na různorodé weby pro pedofilně zaměřené osoby, seznam odborných zdrojů není ještě plně zpracován. Důvodem je, že na fóru se nachází neuvěřitelné množství dobrých zdrojů – odborných prací a knih, rozhovorů s odborníky –, ale spousta z nich je v současnosti nezpracované a nepřehledné sekci Reakce na média. Jak jsme již informovali, sekce Reakce na média v současnosti probíhá rekonstrukcí pod křídly ochotného Dreamera – s ním jsme dohodnuti, že při procházení bude zaznamenávat odkazy na ty články, které budou pro tuto sekci vhodné. Naším cílem je vytvořit takový seznam odborných zdrojů, z něhož budou moci čtenáři čerpat nejen pro svůj osobní rozvoj při lovu na pravdivé informace o pedofilii, ale především při psaní odborných prací. A vytvoření takového seznamu zabere čas; ten jsme na to dosud jednoduše při zpracovávání webu neměli.

SEZNAM SEXUOLOGŮ
Kdysi též mapa. Myšlenka, kdy bude možné najít na jednom místě kontakty na jednotlivé sexuology podle jednotlivých českých a slovenských krajů. Bohužel nikdy nebyla dotažena do konce – v současnosti je seznam neúplný (chybí všechny slovenské kraje a Moravskoslezský a Zlínský kraj) a neaktuální. Naším cílem je tudíž zařídit, aby do budoucna byl seznam úplný a aktuální a mapoval kontakty na odborníky, na něž se pedofil v případě potřeby může obrátit.

CHYBĚJÍCÍ ČLÁNKY
V rámci upgradu bohužel dočasně vymizely některé novější články, které budou posléze doplněny. Není potřeba proto panikařit, pokud zjistíte, že se vám některý z oblíbených článků na chvíli ztratil. :)

ZÁVĚREM
Doufám, že upgrade webu (za jehož finální přehození musím poděkovat především kolegovi Pbd), který má za následek zmodernění, aktualizaci a uživatelský komfort, bude komunitě a webu přínosem. A že ty úmorné měsíce (nebudu říkat přímo roky, protože ta práce nebyla zrovna kontinuální, to byste mě jinak vynesli za pár měsíců na márách) nekonečné práce stály za to.

Pokud byste natrefili na nějakou chybu (nefunkční odkaz, překlep na stránce apod.), neváhejte mě informovat třeba v SZ, aby mohlo dojít k nápravě.

Vždycky jsem rád, když se nám nějaký takový projekt podaří. Užívejte. :)
Marco Freeman,
bývalý administrátor komunity ČEPEK / Ex-administrator of ČEPEK Community
Myš
Čestný člen skupiny ČEPEK
Líbí se mi: Chlapci
ve věku od: 8
ve věku do: 15
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: Všimli jste si letos, kolik se urodilo jmelí?
Dal: 145 poděkování
Dostal: 831 poděkování

Re: Nový vzhled i obsah informační části webu

Nový příspěvek od Myš »

Dobrá práce, nový vzhled je rozhodně modernější a vizuálně svěží.
"Life is a waterfall, we're one in the river and one again after the fall
swimming through the void we hear the word
we lose ourselves but we find it all..."
SOAD
podivin
Administrátor
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku od: 2
ve věku do: 40
Výkřik do tmy: Srdce plné lásky přetéká v slzách očima *** Když někoho miluješ, znamená pro tebe víc než ty sám a chceš pro něj jen to nejlepší, ikdyby to tobě mělo působit bolest *** Ikdyž jsou to "jen" děti, mají mou úctu a chovám se k nim slušně *** Moc, peníze ani sex nemůžou nahradit dětskou radost, smích a lásku. *** Čiň, co chceš, pokud nikomu neškodíš *** Každý čin se ti třikrát vrátí
Dal: 2021 poděkování
Dostal: 853 poděkování

Nový příspěvek od podivin »

Mně se ten vzhled líbí. *good* Jediný dotaz (neberte to jako výtku) mám k tomu logu.

Původně na mobilu jsem myslel, že obrázek je jen to kulaté logo a ten text je u toho jako text. Ale teď na PC jsem otevřel ten obrázek, protože jsem se chtěl podívat jaké má rozlišení a zjistil jsem, že (a) ten text je součástí obrázku, (b) to logo má rozlišení 4200x1558, celkem 1,5MB a když ho zobrazím přímo ve 100% velikosti, tak se mi nevejde na monitor o rozlišení 1920x1200 ani jen to samotné kruhové logo. Přičemž to logo je zobrazeno (na mém PC v prohlížeči) ve velikosti pouze nějakých 560x220 (jak vidim, šířka je definovaná v CSS @media (max-width: 800px) { #bg_image { max-width: 565px;) a teoreticky jen to kruhové logo (pokud by ty texty byly jako texty) by mohlo být jen 220x220. Není ta výška 1558px nějak zbytečně moc, když se stejně zobrazuje jen 560px? Ono to asi na normálním prohlížeči vidět není a pomalé je to jen na toru, proto jsem si toho všimnul. Nebo má to rozlišení 4200x1558 nějaký důvod? I v práci mám velkej zahnutej monitor a i tam mám rozlišení jen 3440x1440. To logo prostě v tom originálním rozlišení nemá šanci nikdo zobrazit. Nebo to je schválně kvůli 4k monitorům? Nebo jste to zapomněli zmenšit?
Je mi krásně smutno. Tequila chutná nejlíp se solí. Při sprchování není vidět pláč. S plným srdcem lásky žiji prázdné dny.
Now I know that I am a dreamer, Believing in a world that isn't there
You are my little something, It's like you came from nothing, And now you're everything to me
Život nemá tlačítko Restart - promrhané roky nelze vrátit a prožít znovu
Stačí zavřít oči a všechno se stane. Stačí zavřít oči a ... všechno skončí
Allein
Člen skupiny ČEPEK
Líbí se mi: Muži
ve věku od: 25
ve věku do: 50
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: Kasz ♥
Dal: 434 poděkování
Dostal: 445 poděkování

Nový příspěvek od Allein »

Zaprvé děkuji všem, co se vyjádřili, anebo jinde dali najevo, že se jim nový vzhled líbí. Jsem ráda, že se nám to povedlo. Doufám, že nový kabátek pomůže ČEPEKu, aby se třeba někam posunul. :)

podivin píše: neděle 3. 9. 2023, 18:56:37 Ono to asi na normálním prohlížeči vidět není a pomalé je to jen na toru, proto jsem si toho všimnul.
Logo bylo upraveno na menší velikost. Text jsem minimálně prozatím ponechala jako součást loga. Pokud by bylo někdy potřeba logo v původním velkém rozlišení, lze ho nalézt NA TOMTO ODKAZU.

Při té příležitosti jsem taktéž na fóru opravila i zobrazování textového pole při psaní příspěvků v Safari, protože když jsem šla psát tento příspěvek, v Safari se nad textovým polem / editorem objevovala obrovská mezera, která tam být rozhodně neměla. Jen nevím, jestli zde tedy nikdo nepoužívá prohlížeč Safari, a proto si toho nikdo nemohl všimnout (v ostatních prohlížečích to vypadalo i dosud v pořádku), anebo si toho někdo všiml, ale nenahlásil mi to k opravě. ;D

Pokud byste zaznamenali nějaký technický problém týkající se vzhledu fóra či webu, stačí se ozvat. :)