Jájo, neber to jako útok na tebe, ale jako námět na zamyšlení.
Určitě se shodneme, že náš
reálný svět je místo,
kde dochází k trestným činům všeho typu. Tak teď si v tom tvém textu dosaď místo slova
internet slovo
reálný svět.
Jája píše: ↑čtvrtek 25. 5. 2023, 13:03:25
Nějak to zas asi špatně chápu nebo co. Nemyslím si že by měl být internet svobodné místo když zde dochází trestným činům všeho typu. Člověk který ctí zákony nedělá nic špatného tak mu to snad může být úplně jedno.
Společnost si musí vybrat, ale já mám jasno DĚTI musí být v bezpečí i za cenu že dospělý člověk přijde o kousek svobody v tomto VIRTUÁLNÍM prostoru...
ROZHODNĚ!!!! je nutné děti chránit. ALE! Přestože na internetu se jim děje spousta špatného, hodně z těch špatností z internetu se dohrává i v reálném světě a spousta dalších, které na internetu nezačnou, tak se dějí rovnou v reálném světě. Podle tvého návrhu by nikdo nesměl zamykat dvěře v bytě, resp. by měli mít všichni lidé nainstalované kamery v celém bytě, v koupelně, na WC (koukám, že mne napadlo to samé co Kasze

) a být neustále monitorováni. Dále by měli mít kamery na sobě (protože kameru samozřejmě nemůžeš umístit na všechna místa, např. v lese), takže by každý člověk měl být kamerován 24/7. Ano, je to nesmysl.
Stejně jako je nesmysl zakazovat šifrovanou komunikaci. Šifrovaná komunikace skrývá obsah před druhým, což je na jednu stranu špatné, že to policie nemůže jednoduše sledovat. Na druhou stranu, když komunikace mezi dvěma dětmi nebo rodiči a dětmi nebude šifrovaná, tak ji bude moci odposlouchávat kdokoliv, třeba právě predátor, aby zjistil, že maminka psala holčičce, že ji dneska večer z toho kroužku v domě dětí nestihne vyzvednout a že má dojít domu sama. A ten predátor si pak na ni jednoduše počká. Ano, jde to. Sám jsem takhle nešifrovanou komunikaci na Wifi od jiného zařízení přijímal (wifi totiž vysílá do vzduchu, takže to může přijímat kdokoliv).
A kriminálníci si na přeposílání DP najdou něco jiného. Na tyhle vládní rozhodnutí vždy doplatí jen ti obyčejní lidé, kteří zákony neporušují. Zločinci si najdou vždy nový způsob.
A určitě bys nechtěl, aby každý mohl číst, co si píšeš s někým jiným o pedofilii a holčičkách.
A nevěř tomu, že to nebude zneužitelné. Vždycky se najde někdo, kdo ten zákaz obejde a dostane se k informacím, ke kterým mít přístup nesmí. Ono totiž až se zjistí, že ta kontrola komunikace nezabírá a děti jsou zneužívané pořád, tak se ta kontrola začne zneužívat k monitorování lidí a "předvídání", kdo by mohl dítě zneužít podle toho, co si s kým píše. A pak už je to krok k preventivnímu plošnému zavírání pedofilů. Které také nikam nevede, protože dětem ubližují i nepedofilové.
Je mi krásně smutno. Tequila chutná nejlíp se solí. Při sprchování není vidět pláč. S plným srdcem lásky žiji prázdné dny.
Now I know that I am a dreamer, Believing in a world that isn't there
You are my little something, It's like you came from nothing, And now you're everything to me
Život nemá tlačítko Restart - promrhané roky nelze vrátit a prožít znovu