Co jsem? (Cyril)

Diskuze k dotazům zaslaným do naší Poradny. Chcete-li se sami na něco otázat odborníků či zdejších členů, navštivte prosím formulář na našem webu - www.pedofilie-info.cz/vlozit-dotaz-do-poradny/.
Cyril

Co jsem? (Cyril)

Nový příspěvek od Cyril »

Co jsem? - dotaz v poradně
Cyril píše:Dobrý den. Nikdy mne predpubertalni dívky nepřitahovali a myslím se, že stále nepřitahují. Stalo se to, že jsem osahával dceru své manželky. Dceři je dvanáct let. Nicméně jsem vzrušení nepociťoval, neměl jsem ani touhu se uspokojit. Takové osahávání, které bylo přes oděvy trvalo maximálně pět minut. Občas jsem jí říkal, že ji miluji. Myslel jsem to ale tak, jako rodič. A trochu jako vtip. Občas jsem jí říkal, že bych se s ní mazlil, ale, že na to nemá věk. Myslel jsem ale věk 18 a výš. Nikdy jsem neměl touhy ani představy sexu s poškozenou. Sám nedokážu určit co mne k takovému chování nutilo. Vše trvalo asi tři čtyři měsíce, kdy mi dcera už důrazně řekla, že jí to dost obtěžuje a že si přeje abych s tím přestal. Samozřejmě jsem přestal s letmými doteky na intimních místech. Ale doteky ve smyslu pohlazení po vlasech jako otec ne se sexuálním zaměřením nepřestali. Jednou jsem ji rukou štípal na stehně, ruce a boku (stále přes oděv). Pravděpodobně to stále považovala za sexuální obtěžování a nahlásila vše na policii. Zajímalo by mne, jakou mám orientaci, když jsem toto nedělal za účelem vzrušení ani uspokojení? Podotýkám, že do poslední chvíle dcera se mnou komunikovala, nebála se být se mnou o samotě a na policii tvrdila, že mne má ráda.
Katerina Klapilova, Ph.D. odpovídá:

Dobrý den, Cyrile,

ptáte se, "co jsem". Na takovou otázku Vám může dát odpověď jen podrobný diagnostický rozhovor s odborníkem, nebylo by správné něco tipovat na dálku na základě velmi kusých informací. Určitě Vám doporučuji objednat se na vyšetření, například na sexuologický ústav, nebo zavolat kolegům z projektu Parafilik (čas a číslo naleznete v záhlaví stránek parafilik.cz).
Jsou Vám k dispozici, pokud byste si o své situaci potřeboval promluvit, i na případné dotazy ohledně sexuality a možností odborné péče. Mohou Vám v návaznosti také zprostředkovat diagnostiku Vaší sexuální preference a probrat s Vámi okolnosti a příčiny Vašeho problematické chování vůči dceři, které zde popisujete.

V situaci, kterou popisujete, je skutečně důležité vyznat se sám v sobě a zařídit se tak, aby se Vaše chování směrem k nezletilým už neopakovalo, proto raději neváhejte a pomoc vyhledejte.

Držím Vám pěsti,

Mgr. Kateřina Klapilová, Ph.D. (ECPS)

MUDr. Antonín Brzek odpovídá:

Milý příteli,

z Vašeho textu nelze určit, jakou sexuální orientaci máte. Vyžadovalo by to komplexní sexuologické vyšetření. Faktem je, že k většině pohlavních zneužití dochází u nepedofilů.

Nicméně, pokud bude zahájeho trestní stíhání, rozhodně bude vyžadován znalecký posudek z odvětví psychiatrie a sexuologie a ten Vám otázku o Vaší orientaci zodpoví.

Pokud nebude trestní stíhání zahájeno a bude Vás Vaše orientace zajímat, nabízím Vám vyšetření na Sexuologickém ústavu v Praze, Ke Karlovu 11, Praha 2, mohl byste se ke mně objednat na tel. 22496 5247. Ordinuji jen o středách.

S pozdravy

MUDr. Antonín Brzek
Bouře
Globální moderátorka
Líbí se mi: Muži
ve věku od: 18
ve věku do: 40
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: Anti-contact MAP ally
Dal: 1080 poděkování
Dostal: 1169 poděkování

Re: Co jsem? (Cyril)

Nový příspěvek od Bouře »

Ahoj Cyrile

V první řadě je třeba si uvědomit, že tvoje chování k dceři nebylo úplně v pořádku. Jentak sahat na kohokoliv natož na dceru není v pohodě a už vůbec ne na intimních místech, protože je to pro druhou stranu obtěžující, natož pro někoho, kdo tě vnímá jako otce, ještě k tomu, když je dcera nezletilá. Můžeš jí tak snadno vytvořit zmatek v hlavě, kdy tě bude mít ráda, na druhou stranu si bude uvědomovat, že se jí tohle chování od tebe nelíbí a nebo (v případě mladších dětí) si ani nebude uvědomovat, že je to špatně. Možná to pro ní bylo dokonce tak nepříjemné, že se ti to bála hned říct. To není nic neobvyklého. Když jsi v určitém ošahávání ale pokračoval, možná dostala strach, že s tím zase začneš a proto tě nahlásila na PČR a já se jí nedivím.

Zkus si představit třeba sebe, jak nějaký muž podobným stylem ošahává tebe. Asi by ti to také nebylo moc příjemné, no ne? :) Podobně to asi cítila i ta holka, což bylo pro ní ještě horší tím, že jsi její otec, ať už vlastní nebo nevlastní. Doteky jako pohlazení po hlavě nebo obejmutí jsou naprosto v pořádku a jsou běžné, ale i zde platí, že i když to jsou nevinné doteky, je potřeba respektovat to, že s tím druhá osoba prostě nesouhlasí a nepokračovat s tím v jakékoliv formě.

Ty řeči o mazlení taky nejsou úplně košér. Je přirozené, pokud se malé dítě mazlí se svými rodiči, možná, že to dělají i některé o něco starší děti, ale říkat to dceři, které je 12 prostě není dobré, i kdyby jí bylo 18 a mě i mnoho dalším by to jistě také vadilo, kdybychom byly v její kůži. Bylo by tedy dobré, si nejdříve uvědomit, proč tvoje chování nebylo správné a věřím, že to pochopíš. Příště si na takové věci prosím dávej pozor, ať už se bude jednat o tvojí dceru, nebo kohokoliv jiného.

Píšeš, že vlastně nevíš proč jsi to dělal. Opravdu nevíš, nebo si spíš jen nechceš něco přiznat nebo sám před sebou něco tajíš? Dvanáctileté holky už vypadají dospěleji a můžou se líbit i některým mužům, co jsou na dospělé ženy, protože už tam nějaká podoba je. Většinou ale lidi takové věci jentak bezdůvodně nedělají, nějaký důvod to jistě mít bude. Zkus nad tím zapřemýšlet a třeba na něco přijdeš. ;)

Sexualita je opravdu různorodá a jak už řekla Kateřina Klapilová, diagnostikovat tě nikdo na dálku nemůže. Zkusila bych fakt vyzkoušet toho parafilika, zavolat tam a pak uvidíš, co bude dál. Mít na sebe nějaký náhled je určitě výhodné a pomůže ti v další cestě. Když budeš spolupracovat, všechno se rozhodně vyřeší lépe... Přeji hodně štěstí.
Skálu pěstí nerozbiješ, ale i ten nejtvrdší kámen proroste květina. Jen to chce čas.
Nechceš-li být odsuzován za svou odlišnost, nesuď za odlišnost jiné a neubližuj zranitelným.
Zeptej se mě na co chceš a anonymně
Kasz
Administrátor
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku od: 4
ve věku do: 28
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: Nejvíc mi vadí předsudečné odsouzení - i když jsem neublížil žádnému dítěti, najdou se lidé, co píšou "postavit ke zdi, kulka to vyřeší". Ne, nevyřeší. Pedofilové, kteří nic nespáchali, zažívají celý život zbytečné utrpení jen z důvodu předsudků. To je třeba změnit. Proto vznikl tenhle web.
Dal: 1715 poděkování
Dostal: 3597 poděkování

Re: Co jsem? (Cyril)

Nový příspěvek od Kasz »

První věc, která je nejnutnější - respektuj osobnost druhého člověka. Nemůžeš přece někoho jen tak štípat, když vidíš, že je jí to nepříjemné. Co se týká dotýkání se na intimních místech, to je bez diskuze.

Zda jsi nebo nejsi pedofil poznáš sám - například podle toho, kdo se ti nejvíc líbí, co tě nejvíc vzruší. Diagnostickým kritériem pro pedofilii rozhodně není osahávání. Nikoho jsem nikdy neosahával a přesto jsem pedofil, protože se mi prostě ty holčičky líbí. Jsou tak krásné, že jenom stěží bych dokázal tu krásu zničit a křivě na ně sáhnout.

Ale může být i pedofil, který to nemá tak, jako já. Takže klidně si přemýšlej, co jsi, ale hlavně na nikoho bez jeho svolení nesahej. A na intimní místa dětí ani s jejich svolením nebo bez vyjádřeného nesouhlasu. Tam tvoje ruka nemá co dělat.

Hodně štěstí v trestním řízení, a pokud máš sám před sebou dost sebereflexe, aspoň by ses jim tam mohl s tím, co jsi dělal, přiznat. Bez výmluv a okecávek.
Československá pedofilní komunita – již 13 let s Vámi! ❤️💙