Odpověď trošku po delší době, já vím, ovšem cítím jistou potřebu se k tomu zpětně ještě vyjádřit. Mám takový pocit že jsme se možná úplně nepochopili.. nebo.. no asi bude lepší to prostě napsat A jen připomínám, nechci se hádat, jen prostě se vyjadřuji k tématuFx100d píše: ↑pátek 8. 7. 2022, 21:55:41 Ne, nemáš pravdu. Děti může zneužívat i člověk, který není pedofil a to, že je usvědčen ze zneužívání, neznamená, že je usvědčený pedofil. Je to jako bych řekl, že když někdo znásilní ženu, že je usvědčený heterosexuál. Může to být maximálně usvědčený delikvent. Je to prostě jen mediální zkratka, která je ale nesmyslná. Usvědčit se dá jen z činu, pedofilie není čin.
S gangem je to totéž. To, že ten gang unáší děti a vyrábí s nimi pak DP neznamená, že je to gang pedofilů. U výroby DP totiž může být ta motivace i finanční a ten, kdo to udělá pedofil být vůbec nemusí.
Takže oba tyto výrazy jsou úplně mimo.
Píšeš, že to, že je daný člověk usvědčený ze zneužívání ještě neznamená, že je hned usvědčený pedofil. Jakoby..
Tak samozřejmě, ne vždy musí jít vyloženě o pedofilně orientovaného člověka a devianta, ovšem.. pokud je daný člověk pedofilem a pak zneužije dítě a je přistižen při činu pak z logiky věci, už to tak bude, že je usvědčeným pedo.
To byl i můj point, a vlastně se tím dostaneme i k výroku o tom, že většinou ,,děti" zneužívá někdo jiný. Já mám fakt moc ráda pohádky mi compañero - ovšem toto mi moc nedává smysl. On totiž každý sexuálně motivovaný čin zpravidla mívá odpovídající sexuální motiv, jinak by se nestal, a v případě útoku na dítě, dovolím si říct, by se asi ani stát nemohl. Netvrdím, že byl pedofilně orientovaný, ten který to spáchal - ovšem ani nepedofilní, určitá míra tam musela hrát roli - jinak by k tomu důvod neměl.
Navíc buďme realisté, je sice možné že děti (z obecného hlediska, tedy do 18ti let) zpravidla zneužije někdo jiný, jelikož je statisticky potvrzené, že jen asi 27 až 30 % ze znásilnění apod., prostě sexuálních útoků na ,,děti", se týká dětí prepubertálních (u ranně pubertálních to je myslím jen o pár hodnot vyšší) - většinou jde tedy o ,,děti" ve věku 13-18 let a tam se to dá i celkem pochopit (typ pachatelů, který se těchto činů nejčastěji dopouští). Navíc spousta z těchto případů bývá páchána i ze strany partnerů těchto, už starších, dětí.
Jen tím chci naznačit, že je potřeba podívat se i trochu blíže a detailněji - kdo tedy obvykle ublíží těm cca 27%?
Navíc se bavíme vždy o situacích, kdy má vždy pachatel na výběr, mezi bezbranou obětí, a jinou formou ukojení...
* Pozn. autorky: Tímto ovšem netvrdím, že většina pedofilně orientovaných lidí ubližuje dětem, ani není mít úmyslem toto tvrdit - Je potvrzené, že většina pedofilů dětem za život neublíží (lze tak usoudit z dostupných dat). Navíc, virpedi si svých dětských milovaných velmi váží, a snaží se nikoho nezklamat. A takoví lidé si zaslouží podle mě uznání a úctu ze strany společnosti. *
Jinak k tomu s tím heterosexuálem - no je pravda že gay by asi ženu opravdu neznásilnil (nešlo by mu to) Ale mohl by to být klidně i bisexuálně orientovaný člověk.
Ovšem na podstatě výroku to asi nic nemění - pokud by heterosexuální či bisexuální muž znásilnil ženu a byl při tom či po tom přistižen - byl by to usvědčený heterosexuál nebo bisexuál - i když to upřímně vyznívá dost komicky
To vlastně i slovní spojení usvědčený pedofil.
Gangy. Samozřejmě, nemusí to být zrovna gang pedofilů, ovšem netvrď mi ani že ,,nikdy".
Lidé kteří tu výrobu zastřešují (pokud už by se jednalo o nějaký opravdu seriózní podnik - pravděpodobně nějaký druh organizovaného zločinu - ve smyslu asi mafie - ona výroba a komunity s DP to už je sám o sobě zločin organizovaný až až), velmi pravděpodobně takoví opravdu nebudou a půjde jim jen čistě o zisk. Jen si tedy myslím, že by se jim takový byznys asi moc nevyplácel, jelikož naprostá většina DP se vyrábí dobrovolně amatérskou cestou a je sdílená zadarmo, tak nevím jestli by se jim klientela této stoky příliš hrnula na nákupy.
Velmi děkuji za podněty k diskuzi!
Přeji ti hezký den