Sadistický učitel z Plzeňska trestal školačku za chyby výpraskem na holý zadek (Novinky.cz)
Pravidla fóra
UPOZORNĚNÍ: Fórum Reakce na média vč. svých podsekcí právě prochází rekonstrukcí. Více informací se dozvíte ZDE.
-
- Mediální analytik
- Líbí se mi: Chlapci i dívky
- ve věku od: 2
- ve věku do: 12
- Výkřik do tmy: Nevěřím těm co nevěří na Ježíška.
- Dal: 365 poděkování
- Dostal: 2500 poděkování
Sadistický učitel z Plzeňska trestal školačku za chyby výpraskem na holý zadek (Novinky.cz)
Za každou chybu v testu nebo diktátu několik ran na holý zadek. Takové pravidlo měl používat během soukromého doučování nezletilé dívky z Plzeňska její třídní učitel ze základní školy. Podle státního zástupce Štefana Oravce se 55letý muž fyzickým trestáním své žačky sexuálně ukájel. Podle znalců totiž trpí sadismem. Případ začal ve čtvrtek projednávat Okresní soud Plzeň-město.
Pedagog se měl žalovaného jednání dopouštět opakovaně v průběhu roku 2020. „Ve svém bydlišti jako učitel při doučování přehnul žačku s kalhotkami staženými ke kolenům přes opěradlo gauče a dal jí nejméně dvacet ran na holou zadnici,“ uvedl státní zástupce.
Zhruba polovinu ran dívka dostala vrbovým proutkem, zbytek pak rukou. Podle spisu měl učitel svoji žačku také osahávat. „V jednom případě jí strčil ruku pod tričko a podprsenku, jindy jí zase sáhl pod kalhotky a zmáčkl zadnici,“ uvádí obžaloba.
Za zločin pohlavního zneužití hrozí učiteli až deset let vězení. Svého jednání se podle žalobce dopustil na dítěti mladším patnácti let, které měl svěřené k dozoru, přičemž zneužil svoje postavení důvěryhodné a respektované osoby.
„Obžalovaný se před soudem v podstatě doznal. Ve hře je uzavření dohody o vině a trestu, jejíž součástí rozhodně bude ochranné sexuologické léčení a delší zákaz činnosti, kde by mohl obžalovaný přijít do kontaktu s mladými dívkami. Rozhodnutí padne až po výslechu znalce, kterého si soud nechal předvolat,“ sdělil státní zástupce.
Poškozená vypověděla, že jí učitel při doučování dopředu říkal, že za každou chybu v testu dostane několik ran na holý zadek. „Bála jsem se ho. Jako k třídnímu učiteli jsem k němu měla respekt,“ uvedla dívka do policejního protokolu. Ze spisu také vyplývá, že podobné praktiky učitel zkoušel ještě na další svoji žačku. „Vyhrožoval jí snížením známky z češtiny, pokud si nenechá dát na zadek. Když mu řekla, že to nemůže, snažil se ji přehnout přes koleno a naplácat. Nechal toho, až když se dívka hodně bránila,“ stojí dále v obžalobě.
Znalci u obžalovaného diagnostikovali sexuální deviaci, a to jednak heterosexuální pedofilii s orientací na dospívající dívky a jednak pseudopedagogický sadismus. Ve druhém případě to znamená, že jde o člověka, který klade důraz na poslušnost a disciplínu u dětí a dospívajících, kterou si vynucuje psychickým nebo fyzickým trýzněním.
„Jednání obviněného mělo sexuální motivaci. Nese za něj plnou odpovědnost, neboť sexuologickým léčením si již v minulosti kvůli podobnému chování prošel,“ napsali znalci do posudku.
Za podobné jednání byl obžalovaný odsouzen už v roce 2002. Tehdy jako majitel modelingové agentury kontaktoval mladé dívky zajímající se o práci modelky či hostesky. Pod záminkou přípravy a zvyšování jejich sebevědomí je přemluvil k sepsání pravopisných diktátů nebo sehrání nějaké scénky s tím, že následně vyhodnotil jejich práci a v případě, kdy nebyl s výsledkem spokojen, je fyzicky trestal.
Z rozsudku vyplývá, že pedagog dívkám například svázal ruce a pověsil je svlečené na hák ve stropě, přičemž je následně mlátil přes zadek rákoskou, páskem nebo rukou. Soud ho za vydírání potrestal pětiletou podmínkou a poslal ho léčit se do ústavu. Zároveň mu na deset let zakázal vykonávat povolání, zaměstnání, podnikání a jakékoliv další činnosti spojené s organizátorskou, výchovnou, pedagogickou a trenérskou činností ve vztahu k ženám do osmnácti let.
...a o jakých tématech se po dnešním Googlení začne na ČEPEKu mluvit?
-
- Mediální analytik
Re: Sadistický učitel z Plzeňska trestal školačku za chyby výpraskem na holý zadek (Novinky.cz)
Dvakrát už byl za zneužívání mladých dívek trestán soudem, dvakrát se musel léčit. I tak si ale nedal čtyřiapadesátiletý Václav V. z Plzně pokoj a coby třídní učitel na základní škole zneužíval svoji žačku. Trestal ji např. bitím na holou. Stanul tak potřetí před soudem, zdá se ale, že i tentokrát vyvázne s podmínkou a léčením.
Muž s vysokoškolským titulem, který je autorem několik knih, byl poprvé za zneužívání děvčat odsouzen v roce 1994. Tehdy jako trenér atletického oddílu si pod záminkou vyhodnocení testů pozval dvě mladičké sportovkyně. Přiměl je, aby se svlékly do naha, a nutil je, aby se navzájem bily různými předměty, pak je sám bil a jednu přitom držel za přirození. Později totéž zopakoval s další svěřenkyní. Dostal za to podmínku, dvouletý zákaz činnosti a musel se podrobit ambulantnímu sexuologickému léčení.
V roce 2002 byl odsouzen za to, že coby majitel agentury kontaktoval zájemkyně o modeling. Zval je k sobě, fotil je, nutil je psát erotické diktáty a pak je trestal za chyby. Naprostou většinu z deseti poškozených přiměl svléci se do naha a pak je bil. Nepomohlo, že některé křičely a prosily ho, ať je nechá.
I tentokrát vyvázl s podmínkou, ale už se musel podrobit ústavnímu sexuologickému léčení (později se přeměnilo a ambulantní) a zákaz práce s dívkami mladšími 18 let, ať již jako pedagog, trenér či organizátor čehokoli, dostal na 10 let.
Doučování se zvrhlo
Před několika lety se Václav V. stal asistentem pedagoga v základní škole v obci nedaleko Plzně a v roce 2019 tam povýšil na třídního učitele. A právě jedna z jeho žaček, tehdy čtrnáctiletá, se měla v roce 2020 stát jeho obětí. Protože byl lockdown a škola byla zavřená, jezdila dívka se souhlasem své matky k pedagogovi domů na doučování, které jí nabídl. Ze začátku vše bylo v pořádku, ale pak jí jednou učitel řekl, že ji musí potrestat za špatné odpovědi. Přiměl ji svléct kalhoty i spodní prádlo a a bil ji přes zadek rukou.
„Při další návštěvě se to opakovalo. Pomohl mi se svléci a bil mě nejprve proutkem a pak rukou přes holý zadek,“ popsala dívka. Dodala, že pak k Václavovi V. přestala jezdit, po čase ale doučování obnovila, čehož pedagog využil k tomu, že ji osahával na prsou a pak jí dal ruku do kalhotek, ale to se mu vyškubla. Vše si dlouho nechávala pro sebe, promluvila až později.
Obžalovaný nezapíral. „Cítím se být vinen. Některé detaily se liší, ale skutková podstata odpovídá,“ řekl Václav V., který je ženatý a má syna. Ve škole už neučí. Se státním zástupcem uzavřel dohodu o vině a trestu, na jejímž základě by měl dostat trest 32 měsíců, podmíněně odložený na zkušební dobu 3,5 roku, zákaz práce s dívkami mladšími 18 let na osm roků a absolvovat ambulantní sexuologické léčení.
Soud ale zatím dohodu neschválil, nejprve chce vyslechnout soudní znalkyni z oboru sexuologie, aby mohl posoudit, zda není nutná ústavní léčba.
Článek obsahuje i fotogragie.
-
- Administrátor
- Líbí se mi: Dívky a ženy
- ve věku do: 40
- Výkřik do tmy: Srdce plné lásky přetéká v slzách očima *** Když někoho miluješ, znamená pro tebe víc než ty sám a chceš pro něj jen to nejlepší, ikdyby to tobě mělo působit bolest *** Ikdyž jsou to "jen" děti, mají mou úctu a chovám se k nim slušně *** Moc, peníze ani sex nemůžou nahradit dětskou radost, smích a lásku. *** Čiň, co chceš, pokud nikomu neškodíš *** Každý čin se ti třikrát vrátí
- Dal: 2042 poděkování
- Dostal: 858 poděkování
Re: Sadistický učitel z Plzeňska trestal školačku za chyby výpraskem na holý zadek (Novinky.cz)
Takže se s ním u soudu setkají zase někdy v roce 2030? Pokud si nedá větší pozor a zase se to provalí?Cykle02 píše: ↑pátek 4. 2. 2022, 9:03:22 Muž ... byl poprvé za zneužívání děvčat odsouzen v roce 1994.... Dostal za to podmínku, dvouletý zákaz činnosti...
V roce 2002 byl odsouzen ... I tentokrát vyvázl s podmínkou, ... zákaz práce s dívkami mladšími 18 let,... dostal na 10 let.
Se státním zástupcem uzavřel dohodu o vině a trestu, na jejímž základě by měl dostat trest 32 měsíců,... zákaz práce s dívkami mladšími 18 let na osm roků
Teda vlastně ne v roce 2030. Když dostal 1994 zákaz 2 roky, tak na to přišly až 2002 - tedy 2002-1996, to je 6 let.
Teď 2022 je zase souzený, v roce 2002 dostal 10letý zákaz, takže 2022-2012, to je 10 let, než ho zase chytli. Asi se zlepšuje ve skrývání svého chování. Takže až mu ten trest v roce 2030 vyprší a zase začne s holčičkama "pracovat", tak se na to přijde možná 2040 (po 10 letech) nebo pokud by své skrývání zlepšoval, tak v lepším případě až 2044 nebo nikdy. Tak ještě v důchodu si aspoň "užije".
Ale je hezké, že soudní systém mu stále umožňuje jeho vyžití. Ale jo, budeme věřit, že teď už se opravdu ovládat začne a holčičkám už nikdy, opravdu nikdy, ubližovat nebude.
Je mi krásně smutno. Tequila chutná nejlíp se solí. Při sprchování není vidět pláč. S plným srdcem lásky žiji prázdné dny.
Now I know that I am a dreamer, Believing in a world that isn't there
You are my little something, It's like you came from nothing, And now you're everything to me
Život nemá tlačítko Restart - promrhané roky nelze vrátit a prožít znovu
Stačí zavřít oči a všechno se stane. Stačí zavřít oči a ... všechno skončí
You are my little something, It's like you came from nothing, And now you're everything to me
-
- Globální moderátorka
- Líbí se mi: Muži
- ve věku od: 18
- Kontakt: [email protected]
- Výkřik do tmy: Anti-contact MAP ally
- Dal: 1121 poděkování
- Dostal: 1202 poděkování
Seznam se s českými soudy.Ale je hezké, že soudní systém mu stále umožňuje jeho vyžití. Ale jo, budeme věřit, že teď už se opravdu ovládat začne a holčičkám už nikdy, opravdu nikdy, ubližovat nebude.
Když jsem to četla, tak jsem ani nemohla uvěřit, že je to pravda. Nechápu jak je možné, že v 21 století je ještě možné dostat za tak ohavné činy pouze podmínku,léčení a 10 letý zákaz s dětmi.
Je to doslova výsměch obětem...
Představ si že jsi 14 letá holka a nějaký učitel tě začne mlátit kvůli chybám v nějakém diktátě.... Ještě k tomu učitel, který má nad tebou nějakou moc. Musí to být hrozné. Přitom to není jediná obět... Zneužil jich mnohem víc!
Tohle jsou lidi, kteří se nikdy nepoučí... Jsou to morální mrzáci, kteří by měli dostat zákaz práce s dětmi navždy a vězení.. Místo toho je ale v našich končinách znásilnění bráno jako něco, co asi není tak vážné a nemělo by se za to trestat. Možná je to proto, protože sami soudci neví, jak hrozné to musí být pro obět. Nevidí totiž ty rány, i přes to, že jsou mnohdy závažněšjí než ty fyzické... Psychické rány nejsou většinou tak vidět jako ty fyzické. Proto je potřeba, aby měli soudci, kteří řeší takové případy více informací a vynášeli přísnější rozsudky, a aby si uvědomovali jak závažné takové činy skutečně jsou.
A to nepočítám kolik případů se ani nedostane na povrch.....
Skálu pěstí nerozbiješ, ale i ten nejtvrdší kámen proroste květina. Jen to chce čas.
Nechceš-li být odsuzován za svou odlišnost, nesuď za odlišnost jiné a neubližuj zranitelným.
Who wants peace shall prepare for war
Nechceš-li být odsuzován za svou odlišnost, nesuď za odlišnost jiné a neubližuj zranitelným.
-
- Administrátor
- Výkřik do tmy: Srdce plné lásky přetéká v slzách očima *** Když někoho miluješ, znamená pro tebe víc než ty sám a chceš pro něj jen to nejlepší, ikdyby to tobě mělo působit bolest *** Ikdyž jsou to "jen" děti, mají mou úctu a chovám se k nim slušně *** Moc, peníze ani sex nemůžou nahradit dětskou radost, smích a lásku. *** Čiň, co chceš, pokud nikomu neškodíš *** Každý čin se ti třikrát vrátí
Mě hlavně udivuje, že dostal i podruhé jen podmínku a jen dočasný zákaz. Poprvé chápu - každý může chybovat. Ale z trestu se měl poučit. Bohužel se nepoučil, tak vězení a doživotní zákaz. Nebo mu pak chtějí v 80 letech, 2 roky před smrtí, napařit 2 roky vězení a doživotní zákaz a to vězení mu zrušit, protože v jeho věku by to už nepřežil nebo by to stejně nepřineslo požadovaný účinek "napravit"?
Je mi krásně smutno. Tequila chutná nejlíp se solí. Při sprchování není vidět pláč. S plným srdcem lásky žiji prázdné dny.
-
- Člen skupiny ČEPEK
- Líbí se mi: Dívky
- ve věku od: 0
- ve věku do: 10
- Dal: 337 poděkování
- Dostal: 429 poděkování
K délce toho zákazu činnosti, ten je podle § 73 Trestního zákoníku možné uložit jen na nejvýše 10 let.
-
- Administrátor
Aha, to jsem myslel, že s počtem provinění se to dá prodlužovat. Takže když takový nepoučený sadista začne někdy ve 20, tak to si to může za život párkát užít (pokud na něj přijdou).pbd píše: ↑pátek 4. 2. 2022, 14:14:02 K délce toho zákazu činnosti, ten je podle § 73 Trestního zákoníku možné uložit jen na nejvýše 10 let.
-
- Mediální analytik
Spíš než nad tresty tresty bych uvažoval nad tím, proč u něj selhala sexuologická léčba.
-
- Člen skupiny ČEPEK
Ne tak docela, zaměstnavatel může požadovat výpis z rejstříku trestů pro prokázání bezúhonnosti za účelem výkonu profesní nebo organizované dobrovolné činnosti, která zahrnuje přímý a pravidelný kontakt s dětmi (viz Vyhláška ze dne 12. července 2016 o náležitostech formulářů žádosti... a nebo Portál občana). Z výpisů podaných za tímto účelem, se na rozdíl od těch "obyčejných", uložené tresty za provinění vůči dětem nevymazávají nikdy (ale trestné činy spáchané před touto úpravou se tam myslím neobjeví).
-
- Administrátor
No a před touhle úpravou tam ty tresty nějakou dobu byly?pbd píše: ↑pátek 4. 2. 2022, 15:36:50 Ne tak docela, zaměstnavatel může požadovat výpis z rejstříku trestů pro prokázání bezúhonnosti za účelem výkonu profesní nebo organizované dobrovolné činnosti, která zahrnuje přímý a pravidelný kontakt s dětmi (viz Vyhláška ze dne 12. července 2016 o náležitostech formulářů žádosti... a nebo Portál občana). Z výpisů podaných za tímto účelem, se na rozdíl od těch "obyčejných", uložené tresty za provinění vůči dětem nevymazávají nikdy (ale trestné činy spáchané před touto úpravou se tam myslím neobjeví).
Tak buď si nepožádali nebo už to bylo vymazané. Tak aspoň, že to už upravili a ty tresty za provinění vůči dětem už zůstanou navždy.Před několika lety se Václav V. stal asistentem pedagoga v základní škole v obci nedaleko Plzně a v roce 2019 tam povýšil na třídního učitele
-
- Člen skupiny ČEPEK
Z vlastní zkušenosti můžu říct, že účinnost léčby je (byla) dost špatná. Člověk během léčby prochází třemi skupinami, v té poslední má mít plně vytvořený náhled na svoji problematiku a potkal jsem tam třeba člověka, který byl několikrát odsouzen za znásilnění (dospělých žen), který si to tam, ačkoliv jsem si myslel, že to není možné, jako řada dalších, prostě odseděl, měl být za nedlouho propuštěn a ačkoliv byl v tom posledním levelu, stále ani neskrýval názor, že ženskou, pokud nechce sex, je třeba trochu proplácnout a prostě si to vzít. Léčba, alespoň ta, kterou před osmi lety nabízela PN Brno-Černovice, byla k ničemu, a to i když se člověk léčit chtěl.
-
- Člen skupiny ČEPEK
U nepodmíněných trestů ano. Po uplynutí trestu je možné po určité době, závislé na délce uloženého trestu, zažádat o zahlazení odsouzení, u "podmínek" k tomu dochází pokud se člověk v té uložené zkušební době (v té "podmínce") osvědčí. Viz třeba finance.cz.
-
- Administrátor
No co s ním? Otevřeně říká, že na zákon kašle a žije podle práva silnějšího. Co s takovým člověkem?
-
- Administrátor
- ve věku od: 4
- ve věku do: 28
- Výkřik do tmy: Nejvíc mi vadí předsudečné odsouzení - i když jsem neublížil žádnému dítěti, najdou se lidé, co píšou "postavit ke zdi, kulka to vyřeší". Ne, nevyřeší. Pedofilové, kteří nic nespáchali, zažívají celý život zbytečné utrpení jen z důvodu předsudků. To je třeba změnit. Proto vznikl tenhle web.
- Dal: 1744 poděkování
- Dostal: 3618 poděkování
Upřímně, nechápu, jak je možné, aby člověk, co byl dvakrát odsouzen za zneužití, pracoval s dětmi. A teď to opět vypadá, že dostane jen podmínku? Jasně, nebylo to nějaké "drastické zneužívání", bylo to plácání na zadek a osahávání, ale potřetí a pouze podmínka? A jen osmiletý zákaz práce s dětmi? Tohle nastavení našich zákonů určitě dobré není.
Myslím si, že by měla existovat možnost v případě opakovaného zneužití dítěte (jako je tedy i tento) udělit doživotní zákaz práce s dětmi.
Jinak je docela zajímavé, že znalec diagnostikoval "heterosexuální pedofilii s orientací na dospívající dívky" - tak buď je pedofilie na děti bez znaků dospívání nebo s počínajícími znaky dospívání, a tím pádem existuje hebefilie jako samostatná "škatulka", nebo je pojem hebefilie pouze podkategorií pedofilie. 14letá dívka se bude přitahovat i běžného gynekofilního heterosexuála.
A pokud existuje něco jako pedofilie s orientací na dospívající dívky, tak to bych u sebe mohl diagnostikovat pedofilii s orientací na děti, dospívající dívky i mladé dospělé ženy.
Myslím si, že by měla existovat možnost v případě opakovaného zneužití dítěte (jako je tedy i tento) udělit doživotní zákaz práce s dětmi.
Jinak je docela zajímavé, že znalec diagnostikoval "heterosexuální pedofilii s orientací na dospívající dívky" - tak buď je pedofilie na děti bez znaků dospívání nebo s počínajícími znaky dospívání, a tím pádem existuje hebefilie jako samostatná "škatulka", nebo je pojem hebefilie pouze podkategorií pedofilie. 14letá dívka se bude přitahovat i běžného gynekofilního heterosexuála.
A pokud existuje něco jako pedofilie s orientací na dospívající dívky, tak to bych u sebe mohl diagnostikovat pedofilii s orientací na děti, dospívající dívky i mladé dospělé ženy.
Československá pedofilní komunita – již 13 let s Vámi!
-
- Globální moderátorka
- Líbí se mi: Muži
- ve věku od: 18
- Výkřik do tmy: Anti-contact MAP ally
- Dal: 1121 poděkování
- Dostal: 1202 poděkování
Předpokládám že reaguješ na jeho poslední čin. I tam však musím nesouhlasit s tím, že to bylo pouze zneužívání (aspon to na mě tak vyznívá). Tohle bylo regulérní znásilnění.
Pokud vím, tak u tohoto konkrétního případu byl dokonce pedagogem, a jak jsme se sami v článku dočetli, tak ta holka řekla...
Nemusel tedy používat ani hrubou sílu, aby dosáhl toho co chtěl. Celkově učitel má nad svými žáky vyšší moc, narozdíl od jiného náhodného dospělého člověka. I proto je na "zneužití" učitelem pohlíženo přísněji. Dívka s tím tedy ani nesouhlasila a šla do toho nedobrovolně, ale nevzdorovala, protože měla strach. Znásilnění je i ošahávání pokud s tím dotyčný nesouhlasí a má strach. Tady ale ne že bylo jen osahávání, ale dokonce i mlácení..."Bála jsem se ho. Jako k třídnímu učiteli jsem k němu měla respekt,“
14 letou holku to tedy musí s největší pravděpodobností dost poznamenat, ještě k tomu, když připočítám faktor, že se to dělo vícekrát, a ještě k tomu její první taková zkušenost je taková...
Takže ano... Tohle je podle mě znásilnění. A dost hnusné......
Jako na zneužití bych na to pohlížela, kdyby s tím souhlasila a strach z něho neměla, či by se jakkoliv necítila pod tlakem.
Skálu pěstí nerozbiješ, ale i ten nejtvrdší kámen proroste květina. Jen to chce čas.
-
- Člen skupiny ČEPEK
V některých případech může soud nařídit zabezpečovací detenci (což jednomu z pacientů, které jsem v léčebně potkal, hrozilo), ta je časově neomezená, respektive trvá dokud to vyžaduje ochrana společnosti. Ale pro člověka, jehož případ jsem popisoval výše, určená není. Nevím, co s ním. Na jeho příkladu jsem chtěl jen poukázat na to, že nařízená léčba má podle mého názoru menší účinek, než by mohl člověk předpokládat a v žádném případě ji nelze brát jako nějakou záruku nápravy toho pachatele.
-
- Mediální analytik
Za chyby v testu při soukromém doučování trestal žačku výpraskem na holý zadek pětapadesátiletý muž z Plzně, který pracoval jako asistent i učitel. Jednou navíc osahával školačku, které tehdy nebylo ani 15 let. Obžalovaný, u kterého znalci potvrdili pedofilii a pseudopedagogický sadismus, se dohodl se státním zástupcem na podmíněném trestu.
Senát Okresního soudu Plzeň-město potrestal pětapadesátiletého dnes už bývalého pedagoga podmíněným trestem v délce dvou let a osmi měsíců, zkušební dobu mu stanovili na 3,5 roku.
Kromě zákazu jakékoli činnosti ve vztahu k dívkám do dovršení plnoletosti mu soudci nařídili ambulantní sexuologické léčení, při kterém už nebude v péči jednoho sexuologa, ale forenzního týmu specialistů z několika oborů v Psychiatrické nemocnici v Dobřanech.
„Ambulantní léčení v psychiatrické nemocnici není doživotní, do budoucna není vyloučena změna způsobu,“ vysvětlil předseda senátu.
Rozsudek je pravomocný, odsouzený i státní zástupce jej v soudní síni přijali.
Muž s vysokoškolským vzděláním byl odsouzen za pohlavní zneužití. Podle spisu se trestáním uspokojoval.
“Stalo se. Je to chyba,“ uvedl k případu pedagog. Hrozil mu až desetiletý trest. Činu se navíc dopustil v pozici člověka, který měl být pro školačku autoritou, navíc v době, kdy ji měl svěřenou do péče.
Za násilí na dětech odsouzen už potřetí
Za sexuální násilí na dětech byl přitom muž odsouzený nyní už potřetí. V 90. letech dostal trest za sexuální činy, kterých se měl dopustit jako trenér. Na začátku nového tisíciletí se řešily skutky spáchané v době, kdy měl modelingovou agenturu.
Tentokrát bude pykat za činy spáchané v průběhu dubna a května předloňského roku.
Když při testech v soukromém doučování udělala školačka chybu, poprvé dostala přes holý zadek rukou. Později bylo prvních deset ran vrbovým proutkem, druhá polovina trestu pak zase dlaní.
Pseudopedagogický sadismus
Znalkyně Pavla Bittnerová řekla, že se u muže projevily kombinace dvou deviací - pedofilie s orientací na dozrávající dívky a pseudopedagogický sadismus.- U některých mužů a žen zaměstnaných v povoláních, v nichž se pečuje o děti a dospívající, např. ve školství se můžeme setkat s tzv. pseudopedagogickým sadismem, který je zaměřen zejména na děti a dospívající.
- Pseudopedagogický sadista či sadistka vyžaduje od svých svěřenců maximální ukázněnost, disciplinu a absolutní poslušnost.
- Jeho extrémně dominantní mocenské chování a šikanování může dětem a dospívajícím působit značné utrpení.
- Pseudopedagogický sadista či sadistka mají zvláštní potěšení z nadvlády a komandování dětí a dospívajících a někdy i svých partnerů a partnerek.
„To je doživotní a neměnné. Po předchozí sexuologické léčbě byly jeho ovládací schopnosti posíleny. Mohl se ovládnout, kdyby chtěl. I když trpí deviací, za své jednání je odpovědný. Deviaci nelze nijak změnit, lze jen psychoterapeuticky a farmakologicky zasáhnout,“ vysvětlila znalkyně.
Protože pedagog už v minulosti strávil po rozhodnutí soudu půl roku v ústavu, kde podstupoval sexuologické léčení, podle znalkyně u něj nemá další pobyt v ústavu význam.
„Všechna doporučení už slyšel, ví, čím se má řídit. Že to nerespektuje, je na něm. Ambulantní léčba by u něj měla být dlouhodobá až doživotní, ne ukončovaná po roce, roce a půl,“ vysvětlila soudní znalkyně.
Upozornila, že s přibývajícím věkem člověka, jak mu klesá rozumová kontrola, se chování takových lidí může ještě zhoršovat. Pouze ambulantní sexuální léčbu doporučil i sexuolog, ke kterému pedagog dlouhodobě chodí.
Měl sám zájem se sebou něco dělat
„Poprvé přišel v roce 2002, to byl v péči psychiatričky. Už tehdy byl vyšetřovaný pro sexuálně motivovaný čin. Pak po skončení ústavní léčby chodil dál na ambulantní sexuologické léčení. Ta probíhala řádně, v roce 2005 ji soud ukončil,“ uvedl sexuolog.
Uvedl, že znovu za ním přišel pedagog před rokem, sám a dobrovolně. Od té doby jej navštěvuje každé dva měsíce.
„Probírali jsme vše, i současné trestní řízení a jeho sexuálně motivované jednání. Sám měl zájem se sebou něco dělat. Poznal jsem za tu dobu, že má dobrý náhled na svůj problém. Pozitivní je, že mezi skončením jednoho případu a dalším uplynulo 16 let. To často nevidíme, obvykle se lidé dopouštějí sexuálně deviantního jednání dříve,“ uvedl sexuolog.
I když v původním návrhu dohody o vině a trestu měl mít pedagog zákaz práce s dětmi do 18 let na osm let, po výslechu znalců soudci dospěli k závěru, že je na místě maximální možná délka zákazu, tedy 10 let.
„Obžalovaný vnímá, že pokud soud dospěl k závěru, že je na místě zákaz na 10 let, podřídí se mu,“ uvedl advokát obžalovaného Robert Bochníček.