#14 Jak se žije se sexuální odchylkou? Terapeut Filip Šinkner z projektu Parafilik (Youradio Talk)
-
- Mediální analytik
- Líbí se mi: Chlapci i dívky
- ve věku od: 2
- ve věku do: 12
- Výkřik do tmy: Nevěřím těm co nevěří na Ježíška.
- Dal: 390 poděkování
- Dostal: 1794 poděkování
#14 Jak se žije se sexuální odchylkou? Terapeut Filip Šinkner z projektu Parafilik (Youradio Talk)
S psychologem Filipem Šinknerem z unikátního projektu Parafilik probíráme neobvyklé sexuální preference, ptáme se, kdy jsou přijatelné a kdy už ne nebo jak konkrétně probíhají terapie lidí například s pedofilií. Filip mluví o tom, kolik takových lidí mezi námi žije, jak se jim žije a také jaké mýty o nich panují. Více o projektu najdete na www.parafilik.cz.
Popis podcastu
Přiložte si Pijavice k uším a nechte je vysát mýty a klišé o neziskovém sektoru. Podcast Vám přináší portál Givt.cz, díky kterému můžete podporovat neziskové organizace při běžném nákupu na internetu, aniž by vás to cokoliv stálo. Více se dozvíte na www.givt.cz. Náměty, připomínky nebo zpětnou vazbu pište na [email protected].
...a o jakých tématech se po dnešním Googlení začne na ČEPEKu mluvit?
-
- Mediální analytik
- Líbí se mi: Chlapci i dívky
- ve věku do: 12
- Výkřik do tmy: Nevěřím těm co nevěří na Ježíška.
- Dal: 390 poděkování
- Dostal: 1794 poděkování
Re: #14 Jak se žije se sexuální odchylkou? Terapeut Filip Šinkner z projektu Parafilik (Youradio Talk)
V 22:30 je v podcastu zmíněn i spor s Klusákem a pokusem u zrušení Spolku ČEPEK a na to vyjadřuje pan Šinkner svůj názor na ČEPEK.
...a o jakých tématech se po dnešním Googlení začne na ČEPEKu mluvit?
-
- Člen skupiny ČEPEK
- Líbí se mi: Dívky
- ve věku do: 10
- Výkřik do tmy: Nemiluju holčičky, protože jsem pedofil. Jsem pedofil, protože miluju holčičky.
- Dal: 1512 poděkování
- Dostal: 708 poděkování
Re: #14 Jak se žije se sexuální odchylkou? Terapeut Filip Šinkner z projektu Parafilik (Youradio Talk)
Na začátku podcastu Filip Šinker říká, že věří, že cestou k destigmatizaci jsou informace. Tak bych tady jen pro zájemce odkázal na nový rozsáhlý výzkum, kde porovnávali efekt "informací sdělených odborníkem" versus "vyprávění z první ruky od pedofila" na (de)stigmatizaci pedofilie.
Výsledek je docela zajímavý: obě metody dosahují podobných výsledků, ale příběh od pedofila měl efekt o něco pozitivnější a dlouhodobější. Informace od odborníka navíc měly krátkodobě efekt negativní ve vnímání "úrovni deviace" pedofilů. Jinými slovy, když o nás vyprávějí odborníci, tak většina lidí nás po přijetí informace krátkodobě vnímá jako "ještě úchylnější", než nás vnímali předtím. Efekt obou metod je ale celkově pozitivní a v čase se víceméně srovná. Asi po půl roce nás většina lidí vnímá víceméně stejně, jako kdyby žádné informace nebo vyprávění nedostali.
Dost zjednodušuju. V textu výzkumu jsou také zajímavé informace o tom, jak funguje psychologie člověka při snaze o humanizaci nějaké minority. Pokud usilujete o destigmatizaci pedofilie, rozhodně stojí za přečtení:
https://link.springer.com/article/10.1007/s10508-021-02057-x
Výsledek je docela zajímavý: obě metody dosahují podobných výsledků, ale příběh od pedofila měl efekt o něco pozitivnější a dlouhodobější. Informace od odborníka navíc měly krátkodobě efekt negativní ve vnímání "úrovni deviace" pedofilů. Jinými slovy, když o nás vyprávějí odborníci, tak většina lidí nás po přijetí informace krátkodobě vnímá jako "ještě úchylnější", než nás vnímali předtím. Efekt obou metod je ale celkově pozitivní a v čase se víceméně srovná. Asi po půl roce nás většina lidí vnímá víceméně stejně, jako kdyby žádné informace nebo vyprávění nedostali.
Dost zjednodušuju. V textu výzkumu jsou také zajímavé informace o tom, jak funguje psychologie člověka při snaze o humanizaci nějaké minority. Pokud usilujete o destigmatizaci pedofilie, rozhodně stojí za přečtení:
https://link.springer.com/article/10.1007/s10508-021-02057-x
-
- Správce poradny
- Líbí se mi: Dívky a ženy
- ve věku do: 40
- Výkřik do tmy: Srdce plné lásky přetéká v slzách očima *** Když někoho miluješ, znamená pro tebe víc než ty sám a chceš pro něj jen to nejlepší, ikdyby to tobě mělo působit bolest *** Ikdyž jsou to "jen" děti, mají mou úctu a chovám se k nim slušně *** Moc, peníze ani sex nemůžou nahradit dětskou radost, smích a lásku. *** Čiň, co chceš, pokud nikomu neškodíš *** Každý čin se ti třikrát vrátí
- Dal: 1357 poděkování
- Dostal: 650 poděkování
Že by to bylo tím, že když toho pedofila lidi vidí osobně živě, tak vidí, že to není uslintané prase toužící jen voject dítě, ale že to může být také rozumný příjemný člověk, který mluví o tom vztahu k dítěti hezky?Dreamer píše: ↑čtvrtek 4. 11. 2021, 11:25:30...ale příběh od pedofila měl efekt o něco pozitivnější a dlouhodobější. Informace od odborníka navíc měly krátkodobě efekt negativní ve vnímání "úrovni deviace" pedofilů. Jinými slovy, když o nás vyprávějí odborníci, tak většina lidí nás po přijetí informace krátkodobě vnímá jako "ještě úchylnější", než nás vnímali předtím.
Je mi krásně smutno. Tequila chutná nejlíp se solí. Při sprchování není vidět pláč. S plným srdcem lásky žiji prázdné dny.
Now I know that I am a dreamer, Believing in a world that isn't there
You are my little something, It's like you came from nothing, And now you're everything to me
Život nemá tlačítko Restart - promrhané roky nelze vrátit a prožít znovu
Now I know that I am a dreamer, Believing in a world that isn't there
You are my little something, It's like you came from nothing, And now you're everything to me
Život nemá tlačítko Restart - promrhané roky nelze vrátit a prožít znovu
-
- Člen skupiny ČEPEK
- Líbí se mi: Dívky
- ve věku do: 10
- Výkřik do tmy: Nemiluju holčičky, protože jsem pedofil. Jsem pedofil, protože miluju holčičky.
- Dal: 1512 poděkování
- Dostal: 708 poděkování
Určitě taky. Prý jde ale také o to, že když to vypráví o sobě člověk, začnou se s ním porovnávat, přemýšlí nad vlastní sexuální orientací, v čem to prožívají podobně, v čem jinak a tak. Cítí jeho problémy. Naopak když to vypraví lékař, jasně oddělují sebe, a na druhé straně vidí ty úchyly. Vnímají nás jako devianty, kterým není pomoci, a nedochází tam k žádnému ztotožnění.