Jak ochránit děti před sexuálními útoky a kyberšikanou. Nereagovat, blokovat, upozornit, ukládat důkazy (Živě.cz)

Diskuze o problematice dětí.
Cykle02
Mediální analytik
Líbí se mi: Chlapci i dívky
ve věku od: 2
ve věku do: 12
Výkřik do tmy: Nevěřím těm co nevěří na Ježíška.
Dal: 365 poděkování
Dostal: 2038 poděkování

Jak ochránit děti před sexuálními útoky a kyberšikanou. Nereagovat, blokovat, upozornit, ukládat důkazy (Živě.cz)

Nový příspěvek od Cykle02 »

Pandemie připoutala k počítačům nebo tabletům nás i naše školou povinné děti. Právě těm však hrozí v kyberprostoru největší nebezpečí. Obávat se mohou nejen vydírání nebo šikany, ale třeba také sexuálního obtěžování.

"Ahoj, jsem Maruška, možná si mě nepamatuješ, ale chodím ve škole do vedlejší třídy. Dnes na obědě jsem zaslechla, jak říkáš super vtip. Nebudeme kámošky, když máš taky Facebook? U nás ve třídě ho moc dětí nemá…"

Takto neškodně může začít v budoucnu velmi závadná konverzace. Zkuste si jen za profil Marušky dosadit poloplešatého páprdu s bříškem, který tuto zprávu společně s žádostí o přátelství rozeslal třeba tisícovce malých holčiček na prvním stupni základní školy. Ty sice povětšinou sociální sítě, jako je Facebook, ještě oficiálně používat nemůžou, ale realita je jiná.
Přátelstvím to nekončí

Pokud pak některá dívka žádost o přátelství přijme, útočník se zprvu bude snažit získat její důvěru. Začne tvrdit, že obdivuje stejného sportovce nebo zpěváka, jehož třeba oběť často komentuje na své facebookové zdi. Profilovou fotografii taky neřeší, volné databanky jsou plné obrázků mladých slečen a děti si je většinou nijak neprověřují.

Časem pak útočník začne s dítětem řešit sexuální témata. „Překvapilo mě, že první fotky s explicitním obsahem mnohdy děti posílají ochotně a bez zábran. Naivně si myslí, že opravdu jednají se svými vrstevníky a nic jim nehrozí. Pachatelé také své budoucí oběti nabídnou na výměnu svoje fotografie, které jsou samozřejmě rovněž ukradené. Po první výměně pak nátlak stupňují a chtějí po dětech další intimní materiály pod pohrůžkou, že už obdržené fotky zveřejní nebo pošlou spolužákům či rodičům,“ popisuje nechutné praktiky státní zástupce Marek Vagai, který se věnuje zločinům v kyberprostoru.

Obrázek

Podle něj jsou tímto druhem kriminality nejvíce ohrožené děti ve věku mezi dvanácti a patnácti lety, ze své praxe ale už zná případy, kdy útočník cílil i na osmileté žačky. Jen v Jihomoravském kraji, kde Vagai působí, řeší orgány činné v trestním řízení desítky podobných případů ročně. V celé republice jde o stovky případů.

Pokračování článku patří k prémiovému obsahu

Získejte neomezený přístup a Živě bez reklam už za 41 Kč měsíčně
...a o jakých tématech se po dnešním Googlení začne na ČEPEKu mluvit?
Rudy
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 9
ve věku do: 25
Dal: 177 poděkování
Dostal: 85 poděkování

Re: Jak ochránit děti před sexuálními útoky a kyberšikanou. Nereagovat, blokovat, upozornit, ukládat důkazy (Živě.cz)

Nový příspěvek od Rudy »

"Zkuste si jen za profil Marušky dosadit poloplešatého páprdu s bříškem, který tuto zprávu společně s žádostí o přátelství rozeslal třeba tisícovce malých holčiček na prvním stupni základní školy"

Trapné, jako by kyberšikanu a sexuální útoky dělali jen starší chlápci...
podivin
Správce poradny
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku od: 2
ve věku do: 40
Výkřik do tmy: Srdce plné lásky přetéká v slzách očima *** Když někoho miluješ, znamená pro tebe víc než ty sám a chceš pro něj jen to nejlepší, ikdyby to tobě mělo působit bolest *** Ikdyž jsou to "jen" děti, mají mou úctu a chovám se k nim slušně *** Moc, peníze ani sex nemůžou nahradit dětskou radost, smích a lásku. *** Čiň, co chceš, pokud nikomu neškodíš *** Každý čin se ti třikrát vrátí
Dal: 1662 poděkování
Dostal: 721 poděkování

Re: Jak ochránit děti před sexuálními útoky a kyberšikanou. Nereagovat, blokovat, upozornit, ukládat důkazy (Živě.cz)

Nový příspěvek od podivin »

Rudy píše: sobota 4. 9. 2021, 8:24:15 Trapné, jako by kyberšikanu a sexuální útoky dělali jen starší chlápci...
Popis na mě sice sedí, ale já nic takového nedělám. FB profil ani nemám. ;) Chtěl po mně občanku, jako bych vypadal na 13let! :)
Je mi krásně smutno. Tequila chutná nejlíp se solí. Při sprchování není vidět pláč. S plným srdcem lásky žiji prázdné dny.
Now I know that I am a dreamer, Believing in a world that isn't there
You are my little something, It's like you came from nothing, And now you're everything to me
Život nemá tlačítko Restart - promrhané roky nelze vrátit a prožít znovu
Kasz
Administrátor
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku od: 4
ve věku do: 28
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: Nejvíc mi vadí předsudečné odsouzení - i když jsem neublížil žádnému dítěti, najdou se lidé, co píšou "postavit ke zdi, kulka to vyřeší". Ne, nevyřeší. Pedofilové, kteří nic nespáchali, zažívají celý život zbytečné utrpení jen z důvodu předsudků. To je třeba změnit. Proto vznikl tenhle web.
Dal: 1545 poděkování
Dostal: 3434 poděkování

Nový příspěvek od Kasz »

Rudy píše: sobota 4. 9. 2021, 8:24:15 Trapné, jako by kyberšikanu a sexuální útoky dělali jen starší chlápci...
Přesně tak:

Patnáctiletý loudil nahé fotky, pak znásilňoval (Novinky.cz, Petr Kozelka, Právo)
Sexuálními predátory na sítích jsou i teenageři (Novinky.cz, Petr Kozelka, Právo)
Československá pedofilní komunita – již 13 let s Vámi! ❤️💙