Inteligence a sexuální poruchy

Diskuze o důležitých či zajímavých tématech, jež přímo nesouvisí s dětmi, pedofilií či reakcemi na články v médiích.
Kejklíř
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Chlapci
ve věku od: 9
ve věku do: 12
Dal: 4 poděkování
Dostal: 15 poděkování

Inteligence a sexuální poruchy

Nový příspěvek od Kejklíř »

Zdravím všechny a dovolte, abych napsal svůj názor. Jak tak brouzdám po těchto stránkách,narazil jsem na téma inteligence.
Předně já sám, se nepovažuji za nadprůměrně inteligentního jedince.Můj poslední IQ test, který jsem absolvoval u lékaře vykazoval hodnotu 104.To není moc dobrý výsledek,ale proč to píšu?
Objevil jsem zde názor, ve kterém je psáno, že spousta pedofilů zde, je nadprůměrně inteligentní a jen díky tomu,nikdy nezneužijí dítě.Za to člověk s nižším IQ ano. Omlouvám se,ale nemohu s vámi souhlasit.Já jsem například dítě také nezneužil a nejsem nadprůměrně inteligentní. Dle mého názoru je to nesmysl. Je to stejné,jako bych já napsal,že nadprůměrně inteligentní jedinci,zaujímají přední pozice ve vraždách.Což se ostatně nejednou potvrdilo.
Co tedy u vás znamená nadprůměrně inteligentní? Přeci nikdo nebude chtít samolibě říci,že když bude znát výsledky testů inteligence všech lidí ve svém okruhu,tak blbce pod 100 zavrhne,do 105 se bude povyšovat a nad 125 bude mít teprve přátelé. Já si myslím,že dle nějakého čísla IQ, nelze odsoudit člověka a říci, ten je blbej, tak že bude kriminálník. Omlouvám se za svůj názor a neberte jej špatně.A víte vůbec,že je 8 druhů inteligence?Třeba ano a i když ne,tak to přece neznamená,že jsem blbec. Hezký večer všem
Silesia
Registrovaný uživatel
ve věku od: 8
ve věku do: 13
Dal: 313 poděkování
Dostal: 258 poděkování

Re: Inteligence a sexuální poruchy

Nový příspěvek od Silesia »

Osobně si nemyslím, že ty úvahy by se měly takto interpetovat. Co si pamatuji, tak v nich jen bylo, že vyšší intelekt (rozumějme osoby bez nějakého nižšího stupně intelektu, nebo s jeho poruchou) napomáhá tomu, aby si jedinec uvědomoval, že zneužít dítě není správná volba. No a také statisticky vyplývá to, že pokud se nepedofil dopustí zneužití dítěte tak tam bývá častěji i nějaká osobnostní anomálie.
Filip
Člen skupiny ČEPEK
ve věku od: 3
ve věku do: 23
Výkřik do tmy: Dieťa je ako kvetina, keď ho odtrhneš, zvädne.
Dal: 586 poděkování
Dostal: 376 poděkování

Nový příspěvek od Filip »

Po prvé nemyslím si že IQ 104 je zlý výsledok, vlastne si môžeš gratulovať, lebo si na tej inteligentnejšej pravej časti Gaussovej krivky. :) A po druhé, to či pedofil podľahne a zneužije dieťa nezávisí od výšky jeho inteligencie, ale od celkového profilu jeho osobnosti.
Jednorozec
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Dívky
ve věku do: 30
Výkřik do tmy: Zázraky se dějí, jen zatím bohužel vždy někde daleko...
Dal: 12 poděkování
Dostal: 508 poděkování

Nový příspěvek od Jednorozec »

Ono taky není inteligence jako inteligence. Někdo bude vynikat v logice, nekdo v komunikaci někdo v prostorové představivosti...
Taky ty čísla co se uvádějí jsou značně ovlivněná vzděláním, i když by neměla.
Lukranas
Na trestné lavici
ve věku od: 5
ve věku do: 12
Kontakt: [email protected]
Dal: 124 poděkování
Dostal: 1 poděkování

Nový příspěvek od Lukranas »

Osobně považuji spojitost mezi inteligencí a sexuální poruchou za nepravědpobonou. Přemýšlel jsem o této diskusi a napadly mi tři věci:
1. Pedofil s vyšší inteligencí méně pravděpodobně zneužije dítě a nebo naopak ho zneužije a dobře to utají, tudíž se na to nepřijde.
2. Kvůli bodu 1 je v policejních statistikách více pedofilů s nižším IQ než těch s vyšším IQ, což může zkreslovat realitu a nepravdivě ukazovat, že pedofilové mají nižší IQ.
3. Pedofil s vyšším IQ pravděpodobněji začne používat Čepek, pravděpodobněji ho najde, pravděpodobněji si uvědomí pedofilii. Pedofil se značně nízkým IQ bude mít problém zvládnout registraci. Tudíž se může zdát, že jsou pedofilové spíše inteligentnější.
 ! Zpráva od: Tým ČEPEK
Upozornění: Tento uživatel je na trestné lavici, jelikož se opakovaně i po upozornění provinil proti pravidlům i základním principům Československé pedofilní komunity (viz vlákno o prohřešcích v sekci Tresty a varování). V zájmu zachování kontinuity diskuzí příspěvky nemažeme, přestože se jedná již o několikátý duplicitní účet uživatele Hebeš po zaBANování jeho původního účtu.
Rudy
Registrovaný uživatel
Líbí se mi: Dívky
ve věku do: 25
Dal: 179 poděkování
Dostal: 88 poděkování

Nový příspěvek od Rudy »

S inteligencí poruchy rozhodně nemají souvislosti. Co se zneužití týče, zde už částečně ano, ale větší vliv si myslím že bude mít prostředí ve kterém dotyčný vyrůstal a následně kde se pohybuje. Tedy jaké morální zábrany a příklady ovlivňují jeho poznání špatného chování.