Koukám Time, že jsi si toho Goebbelese nějak oblíbil. Je mi trochu hloupé se opakovat, ale když už jsi začal, tak se přidám.Tim píše: ↑čtvrtek 29. 4. 2021, 18:36:25Goebbels by tleskal... já zvracím...Jednorozec píše: ↑čtvrtek 29. 4. 2021, 18:34:43 Právo mít manžela či manželku mají už teď, nikdo jim nebrání si vzít osobu opačného pohlaví, což často i činí... Stejně tak bych jim nebral ani možnost dítě adoptovat.
Vztah muže a ženy je pro mě unikátní tím, že pouze a jedině ze vztahu muže a ženy může vzejít nový život. Ne u každého vztahu k tomu dojte, v některých případech to už ani biologicky není možné, nicméně ze vztahu dvou osob stejného pohlaví nový život vzejít nemůže, a to za žádných okolností. Jistě, existuje dárcovství spermatu, jistě, existuje surogátní mateřství. Ale pořád je k tomu potřeba třetí, popřípadě čtvrtá osoba. Dítě pořád není potomkem obou partnerů. A co myslím o tom, když je dítě prvoplánovitě přivedeno na svět s tím, že mu nebude umožněno poznat svoje rodiče a být jimi vychováván, jsem už také psal.
A protože je vztah muže a ženy v tomto unikátní, domnívám se, že si zaslouží ze strany státu zvláštní status a ochranu a že by neměl být zaměňován či slučován se statusem a ochranou, kterou stát uděluje jinému druhu vztahu či soužití. Toť můj názor. Nemusíte souhlasit. Pokud silně nesouhlasíte, je zbytečné číst dál.
Možná jednou bude existovat technologie umožňující vznik nového života genetickou kombinací dvou spermií, případě dvou vajíček, a děti se budou vyvíjet v inkubátorech (vzpomeňte na film Sexmise). Až k tomu dojde, tedy až budou na světě děti, které budou mít dva biologické otce, případně dvě biologické matky, pak bude zcela evidentní, že vztah muže a ženy ztratil svoje výsadní postavení a že manželství potřebuje redefinici.
Byť nechci srovnávat lidi s auty, tak diskuze mi připomíná to, co se děje kolem elektromobilů. Je tu snaha protlačit jejich masové využívání za každou cenu. Podle toho, co mi říkala paní v autosalonu, tak za pět se už budou moci vyrábět jenom eletromobily a hybridy. Jenže je tu hodně nevyřešených problémů. Relativně vysoká cena baterií, relativně krátká životnost, dlouhá doba nabíjení, nevyřešená recyklace baterií, topení v zimě, zvýšené nároky na zdroje elektřiny a na rozvodovou síť. Přitom samotná myšlenka není špatná. Dovedu si představit, že jestli se jednou podaří zvládnou jadernou fúzi a získat tím čistý zdroj energie, jestli se dál bude zvyšovat kapacita akumulátorů, jestli se podaří vyřešit další technické problémy, tak že jednou v eletromobilech jezdit budeme. Ale ne proto, že nám to někdo nařídí. Bude to proto že nová technologie bude lepší. Jak jednou někdo řekl, doba kamenná také neskončila proto, že by došli kameny.
Takže i když nechci srovnávat lidi a auta, tak v diskuzi kolem elektromobilů a kolem redefinice manželství vidím jeden společný prvek. A totiž snahu prosadit myšlenku, která v jádře sama o sobě není špatná, ovšem je prosazována způsobem ignorujicím přírodní zákonitosti technologické možnosti.
A jestli někomu trhá uši "registrované partnerství", tak souhlasím, i mě to zní divně. Takže se vůbec nebudu zlobit, pokud se LGBT komunita shodné na jiném názvu.