Představa války, jako událost očišťující společnost je hloupá. Jistě máme před očima první, repektive druhou světovou válku, což jsou dva největší a nejmasovější konflikty v dějinách lidstva. A stejně na pandemii Španělské chřipky zahynulo více lidí, než v první světové válce. Názor, že válka pročistí populaci je mylný, protože největší svině se ve válce mají většinou nejlépe.

A když budu trošku přehánět, tak bych nepočítal s tím, že se po bombardování mého obléhaného města šťastně shledám se svou dcerou, obejmuji a budu cítit tu lásku mezi námi.
V lepším případě jí dostanu z válečné zóny (v tom nejlepším pojedu s ní), v nejhorším budu rád, že najdu alespoň něco, co se bude dát pohřbít.
Porovnávat náš život před 2. světovou válkou nejde. Doba byla jiná, vztahy a pohled na život byl jiný. Dnes je vyšší rozvodovost u manželů. Ale nesmíme zapomenout, že dříve byl rozvod špatný. Každý radši potichu (a byly to vesměs ženy) trpěl ve vztahu s člověkem, se kterým nechtěl být. Tohle bylo hlavně na vesnici zcela běžné. A bylo samozřejmě také běžné, že ženy rodili dřív a mladí měli dříve svatbu. Ale měli rodiny k sobě opravdu blíž, nebo to bereme podle filmů, které jsou často nadsazené? Záleží. Někdo Vám řekne, že jeho rodina byla hlavně despotický otec a ustrašená, ubrečená matka, někdo jiný, že měl krásné dětství se spoustou lásky. Je to hlavně o lidech.
Dnes se dává více důrazu na osobní rozvoj, na společenské postavení a "tradiční rodina", tedy žena hlavně hospodyně, muž hlava rodiny. Dnes se tyto zažité stereotypy stírají. Tedy, založení rodiny se odkládá, hlavně vyspělejší společnost odkládá založení rodiny. To neznamená, že je to automaticky špatně.
Žijeme v době, kdy máme dostupné informace, vše prakticky na dosah ruky. A chceme více. Chceme dobrou práci, ale i hodně času na rodinu. A jde to. Více nám záleží na osobním uplatnění. Není to špatné.
Tim píše: ↑úterý 6. 4. 2021, 6:45:37
Osobně mne práve dnes z toho důvodu děsí neúcta k ozbrojeným složkám, k lidem co jsou ochotni riskovat pro druhé i život aby, ten jejich neměl poskvrnku.
Nesouhlasím. Československá lidová armáda měla úctu a respekt jako křeček v medvědím výběhu. Dnes tomu tak není, ač na úctu k ozbrojeným složkám v USA nemáme. Ale je to dáno naší minulostí. Dnešní armáda je úplně o něčem jiném. A je tam více úcty. Sloužil jsem dva roky v AZ (vykopli mě kvůli depresím) a vím, o čem to je. A člověk musí být fakt bedna, aby to v armádě někam dotáhl.
Na sociálních sítích můžeme vidět psát lidi různé věci. Lidé na sociálních sítích si vůči druhému dovolí více, protože je nebrzdí to, že jsou s tím člověkem v kontaktu, nedívají se mu do očí a nevidí reakci daného člověka. Hodně lidí mi napíše, že bych měl zdechnout. Nikdo mi to neřekl do očí.
A hlavně na sociálních sítích nesmíme také zapomínat na pravidlo "čím větší debil, tím více je vidět".
Nejhorší vlastností člověka je nikdy nepřiznat omyl.