Jak ochránit dítě před pedofilem? Nejdůležitější je prevence! (MotherClub.cz)

Reakce na články z médií (tisk, rozhlas, televize, internet, ...) a diskuze o nich.
Uživatelský avatar
Cykle02
Mediální analytik
Líbí se mi: Chlapci i dívky
ve věku od: 2
ve věku do: 12
Výkřik do tmy: Nevěřím těm co nevěří na Ježíška.
Příspěvky: 5290
Dal: 365 poděkování
Dostal: 2124 poděkování

Jak ochránit dítě před pedofilem? Nejdůležitější je prevence! (MotherClub.cz)

Nový příspěvek od Cykle02 »


Každý rodič má přirozený strach o své dítě, za které by položil svůj vlastní život. Svět je velká džungle a nikdy nevíte, odkud se na vašeho potomka může vyřítit nějaké nebezpečí. Proto je důležité být neustále na pozoru a své dítě provázet jeho životem s tou nejvyšší ochranou, jakou jen svým dětem můžeme dát. Patří zde i vzájemná důvěra a budování vztahu. Dítě by se nemělo bát vám kdykoliv něco říct, a to i třeba sdělit něco závažného. Je třeba zajistit základní opatření, například kontrolu přístupu na internet, ale také dítě poučit o tom, jak se má chovat k cizím lidem. Některý z těch lidí, které denně potkáváte na ulici, může být třeba pedofil…

Otevřená komunikace s dítětem na první místě

Určitě není snadné mluvit s dětmi otevřeně o takových záležitostech, které se týkají například toho, že by jim mohl někdo ublížit. Formu sdělení je třeba přizpůsobit věku a chápání dítěte, komunikovat s ním nenásilnou formou o tom, aby se vyvarovalo přílišné důvěřivosti k cizím lidem a dokázalo odlišit chování dospělého člověka vůči své osobě, které je ještě v pořádku, a které už ne. Dítě by mělo být vhodným způsobem poučeno o nebezpečí, které v podobě pedofila na něj číhá jak venku, tak v dnešní době především i na internetu. Tak to totiž obvykle začíná…

Kromě slovní komunikace s malým dítětem zkuste i poukázat na to, které doteky jsou již za hranicí lidské slušnosti a na jakých místech by se dospělý člověk dítěte nikdy neměl dotýkat. Nemusí jít vždy o zcela cizího člověka. Může to být rodinný přítel, strejda, učitel tělocviku a podobně. Na prvním místě je tedy poučení dítěte a jeho informovanost o tom, co dělat v případě, kdy se mu nezdá něco v pořádku. Dítě si potřebuje zafixovat, že má právo říct “ne” a odejít, pokud se mu nebude líbit chování dospělého člověka. Také by mělo mít důvěru k rodičům, aby se jim mohlo bez obav s čímkoliv svěřit.

Jak poznat pedofila a kdo jím může být?

Pedofilem může být takřka kdokoliv ve vašem okolí. Je pochopitelné, že tento muž své záměry skrývá, snaží se na okolí působit velmi dobře, sympaticky, bývá dobře oblečený a usměvavý. Kvůli svým sklonům často volí práci s dětmi nebo se pohybuje tam, kde se děti vyskytují. Například na dětských hřištích, kde dětem nabízí pomoc při pádu nebo se snaží s nimi jinak navázat kontakt. Někdy těží i ze svého vysokého postavení v práci, ze své autority, ale není pravidlem, že pedofil je vždy dobře vypadající a úspěšný muž. Opravdu to může být ledaskdo.

Pedofil bývá záludný. Dítě ještě nedokáže dobře odhadnout situaci a většina dětí je vychovávána k poslušnosti a úctě k druhým. Z toho však pedofil těží. Například dítě požádá o pomoc, snaží se s ním navázat kontakt a obelstít ho, aby dosáhl svého. Třeba mu navykládá, že je jeho rodič v nemocnici a on ho odveze za ním a podobně. Dítě automaticky dospělého poslechne, protože je pro něj autoritou. Mnozí pedofilové pak děti vydírají, a to hlavně přes internetový kontakt, kdy z dětí například vymámili nahé fotky. Vyhrožují dětem, že všechno poví rodičům. Objevují se ale i daleko horší výhružky. Vystrašené dítě se bojí se svěřit a trápí se, leckdy to může vést až k fatálním následkům.

Nejhorší je asi situace, kdy se nejedná o nikoho cizího, ale například o přátelského souseda, který rád pohlídá děti, vedoucího nějakého kroužku, kam dítě dochází, zkrátka, když je to někdo známý. V tomto případě pak již nepomůže pravidlo, že dítě nesmí s nikým cizím mluvit, natožpak někam odejít.

Kdo je pedofil, hebefil a efebofil?

Je dobré vysvětlit si základní pojmy. Spousta lidí se totiž domnívá, že pedofil je každý člověk, který je přitahován nedospělou osobou. Existuje však přesné rozlišení toho, kdo je kdo. Pedofil je člověk, kterého přitahují děti. Protože si uvědomuje, že je to naprosto nepřípustné, mívá leckdy problém se s tím sám srovnat. Některým pedofilům stačí masturbovat nad časopisy nebo u jiného sexuálně tematického materiálu, anebo se dobrovolně rozhodnou jít léčit, aby nikomu neublížili. Je to však silné puzení, které nemají pod kontrolou, proto se často pohybují na místech, kde se vyskytují děti.

Důležitá je informace, že pokud pedofil není zároveň deviant či nemá jiné přidružené úchylky, které se často vyskytují, vašemu dítěti nemusí nijak vážně až fatálně ublížit. Chování pedofilů je však různé a žádné záruky vám nikdy nikdo nedá. I samotný jeden nevhodný dotyk přes oblečení může dítěti způsobit trauma na celý život, natožpak cokoliv daleko horšího!

Hebefil je člověk, kterého přitahují mladé dívky, které začínají vyspívat. Efebofil je pak muž, kterého přitahují mladí vyspívající chlapci. Vzhledem k tomu, že malé děti si rodiče často dobře hlídají, ale pubescenti již mají větší volnost a tráví spoustu času na internetu, riziko jejich ohrožení a zneužití je pak obrovské!

Kontrola přístupu k internetu a volného času dítěte

Rodič by se měl opravdově zajímat o to, jak, kde a s kým dítě tráví čas. Není reálné stát dítěti neustále za zády, musí také vyrůst a osamostatnit se. Rodič by však měl vědět o všem, co se týká dítěte a upřímně se zajímat. Ne například odkládat dítě k počítači na několik hodin, ať si tam dělá, co chce, aby měl rodič čas pro sebe nebo pro svou práci. Také je dobré zamezit přístupu dětí na mnohé internetové stránky.

Svou skvělou práci ostatně odvedl i sociální experiment, který vyústil v zamýšlený celovečerní film nazvaný V síti z roku 2020. Podtitulek filmu “A nevadí, že je mi 12?” jistě hovoří za vše a díky filmu bylo odhaleno několik osob, které se pokoušely o sexuální kontakt s nezletilými dívkami přes internet. Tato “kauza” samozřejmě měla i své následky. Bylo až šokující zjistit, kolik hebefilů si právě skrze internetový kontakt vyhledává své oběti a posléze je láká k osobnímu setkání a navázání sexuálního vztahu.
Jak mít pod kontrolou, co dítě dělá na počítači?

Ještě pár užitečných rad, které se vám budou hodit, jakmile dítě doroste do věku, kdy mu dovolíte trávit i nějaký čas u počítače.
  • mějte počítač vždy na očích, abyste kdykoliv mohli průběžně nakouknout, co vaše dítě právě dělá
  • dítě má být poučeno o tom, že ani na internetu se nikomu nesdělují osobní informace, adresa bydliště, telefonní číslo a podobně
  • v zásadě platí to, že na internetu se nikdy nesděluje to, co bychom běžně nedokázali říct cizímu člověku do očí
  • starší dítě by si mělo dávat pozor na falešné profily lidí a spoustu záludností, které se na internetu mohou vyskytovat
  • veďte děti k samostatnému a kritickému myšlení, aby dokázalo jasně uvažovat a tyto záludnosti a mnohé nepravdy na internetu prohlédnout
  • vysvětlete dětem, proč je důležité mít silné heslo
  • dítě by mělo chápat, že je nepřípustné domluvit si s neznámým člověkem přes internet schůzku
  • nastavte si v prohlížení bezpečné vyhledávání a zamkněte obsah určený pro dospělé
  • poučte děti o tom, proč by měly používat nastavení sdílení na sociálních sítích

Jak chránit dítě před pedofilem – zásady, kterými se má dítě řídit
  • nikam nechodit s cizími lidmi
  • nesedat s cizími lidmi do auta
  • nevstupovat o samotě s dospělým do výtahu
  • nemluvit s cizími lidmi a nenavazovat s nimi kontakt
  • při nevhodných řečech nebo dotecích někoho známého hned utéct nebo začít nahlas křičet
  • vědět, na které stránky na internetu nechodit a mít je zablokovány (www.bezpecne-online.cz)
  • nesdělovat jiným lidem o sobě a o své rodině žádné informace
  • odmítnout návrh na setkání se známou osobou o samotě bez svolení rodičů
  • při náhodném oslovení sexuálním agresorem na internetu se okamžitě před ním zablokovat a svěřit se rodičům



Taťána Kročková blogger.com
Studium filozofie na OU. Absolvované kurzy: Poradce pro výživu -Mahra s.r.o., Základy psychologie - Gracent v.o.s., Výklad snů - ŠVUB. Externí redaktorská činnost: Vitalia.cz, Pravý domácí časopis, Biorevue, Miminko, Šaman, Bylinky Revue, History Revue, CzechNetMedia s.r.o.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Cykle02 za příspěvek:
Dreamer
...a o jakých tématech se po dnešním Googlení začne na ČEPEKu mluvit?
Uživatelský avatar
podivin
Správce poradny
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku od: 2
ve věku do: 40
Výkřik do tmy: Srdce plné lásky přetéká v slzách očima *** Když někoho miluješ, znamená pro tebe víc než ty sám a chceš pro něj jen to nejlepší, ikdyby to tobě mělo působit bolest *** Ikdyž jsou to "jen" děti, mají mou úctu a chovám se k nim slušně *** Moc, peníze ani sex nemůžou nahradit dětskou radost, smích a lásku. *** Čiň, co chceš, pokud nikomu neškodíš *** Každý čin se ti třikrát vrátí
Příspěvky: 1584
Dal: 1811 poděkování
Dostal: 744 poděkování

Re: Jak ochránit dítě před pedofilem? Nejdůležitější je prevence! (MotherClub.cz)

Nový příspěvek od podivin »

Nechceš jí napsat, ať si článek upraví a slova pedofil, hebefil a efebofil nahradí vhodnějšími, když už se odkazuje na film V síti, u kterého Klusák vždy tvrdil, že se nejednalo o pedofily? Fascinující, že si s tím dala takovou práci, i V síti zmínila, ale mám pocit, že sama film neviděla a ani nesledovala dění kolem toho filmu a jen se chce svést na úspěchu toho filmu, jinak by netvrdila
Bylo až šokující zjistit, kolik hebefilů si právě skrze internetový kontakt vyhledává své oběti a posléze je láká k osobnímu setkání a navázání sexuálního vztahu.
Je mi krásně smutno. Tequila chutná nejlíp se solí. Při sprchování není vidět pláč. S plným srdcem lásky žiji prázdné dny.
Now I know that I am a dreamer, Believing in a world that isn't there
You are my little something, It's like you came from nothing, And now you're everything to me
Život nemá tlačítko Restart - promrhané roky nelze vrátit a prožít znovu
Stačí zavřít oči a všechno se stane. Stačí zavřít oči a ... všechno skončí
Uživatelský avatar
Cykle02
Mediální analytik
Líbí se mi: Chlapci i dívky
ve věku od: 2
ve věku do: 12
Výkřik do tmy: Nevěřím těm co nevěří na Ježíška.
Příspěvky: 5290
Dal: 365 poděkování
Dostal: 2124 poděkování

Re: Jak ochránit dítě před pedofilem? Nejdůležitější je prevence! (MotherClub.cz)

Nový příspěvek od Cykle02 »

podivin píše: čtvrtek 28. 1. 2021, 8:18:29Nechceš jí napsat, ať si článek upraví
Chcu, ale otázka kdy se k tomu dostanu. Zatím dělám pořád monitoring co se událo za minulý den.

Dodám, že pod článkem je hlasování, diskuze a na tom jejím profilu na blogger.com, je na ní e-mail.
...a o jakých tématech se po dnešním Googlení začne na ČEPEKu mluvit?
Uživatelský avatar
podivin
Správce poradny
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku od: 2
ve věku do: 40
Výkřik do tmy: Srdce plné lásky přetéká v slzách očima *** Když někoho miluješ, znamená pro tebe víc než ty sám a chceš pro něj jen to nejlepší, ikdyby to tobě mělo působit bolest *** Ikdyž jsou to "jen" děti, mají mou úctu a chovám se k nim slušně *** Moc, peníze ani sex nemůžou nahradit dětskou radost, smích a lásku. *** Čiň, co chceš, pokud nikomu neškodíš *** Každý čin se ti třikrát vrátí
Příspěvky: 1584
Dal: 1811 poděkování
Dostal: 744 poděkování

Re: Jak ochránit dítě před pedofilem? Nejdůležitější je prevence! (MotherClub.cz)

Nový příspěvek od podivin »

Cykle02 píše: čtvrtek 28. 1. 2021, 8:21:54
podivin píše: čtvrtek 28. 1. 2021, 8:18:29Nechceš jí napsat, ať si článek upraví
Chcu, ale otázka kdy se k tomu dostanu. Zatím dělám pořád monitoring co se událo za minulý den.
Super, díky.
Je mi krásně smutno. Tequila chutná nejlíp se solí. Při sprchování není vidět pláč. S plným srdcem lásky žiji prázdné dny.
Now I know that I am a dreamer, Believing in a world that isn't there
You are my little something, It's like you came from nothing, And now you're everything to me
Život nemá tlačítko Restart - promrhané roky nelze vrátit a prožít znovu
Stačí zavřít oči a všechno se stane. Stačí zavřít oči a ... všechno skončí
Uživatelský avatar
MR_Xguard
Čestný člen skupiny ČEPEK
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 3
ve věku do: 8
Příspěvky: 987
Dal: 110 poděkování
Dostal: 306 poděkování

Re: Jak ochránit dítě před pedofilem? Nejdůležitější je prevence! (MotherClub.cz)

Nový příspěvek od MR_Xguard »

Tyjo, to je ale slátanina :D Musel bych na to napsat elaborát. Tolik chyb, co je v textu, nemožné. :D No, že mám zrovna náladu, tak se pustím do rozboru.
Uživatelský avatar
Dreamer
Člen skupiny ČEPEK
Bydliště: Všude možně
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 2
ve věku do: 10
Výkřik do tmy: Nemiluju holčičky, protože jsem pedofil. Jsem pedofil, protože miluju holčičky.
Příspěvky: 1351
Dal: 1595 poděkování
Dostal: 808 poděkování

Re: Jak ochránit dítě před pedofilem? Nejdůležitější je prevence! (MotherClub.cz)

Nový příspěvek od Dreamer »

MR_Xguard píše: čtvrtek 28. 1. 2021, 10:44:27 Tyjo, to je ale slátanina :D Musel bych na to napsat elaborát. Tolik chyb, co je v textu, nemožné. :D No, že mám zrovna náladu, tak se pustím do rozboru.
:) jsi záludný. Mě připadá, že to paní myslela dobře, něco málo si i zjistila, ale vzniklo z toho bohužel tohle.
Uživatelský avatar
MR_Xguard
Čestný člen skupiny ČEPEK
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 3
ve věku do: 8
Příspěvky: 987
Dal: 110 poděkování
Dostal: 306 poděkování

Re: Jak ochránit dítě před pedofilem? Nejdůležitější je prevence! (MotherClub.cz)

Nový příspěvek od MR_Xguard »

Finální podoba dopisu zaslaná do redakce:

[email protected]

Reakce na článek "Jak ochránit dítě před pedofilem? Nejdůležitější je prevence!"

Dobrý den,

Mé jméno je Michael strážný. Po přečtení článku ( https://motherclub.cz/jak-ochranit-dite-pred-pedofilem-nejdulezitejsi-je-prevence/ ) Bych na daný článek chtěl reagovat. Mám totiž k němu pár výtek. Pro přehlednost jsem se rozhodl dané části citovat a k nim napsat svůj názor.

"Dítě by mělo být vhodným způsobem poučeno o nebezpečí, které v podobě pedofila na něj číhá ..."
- S tímto výrokem nemohu souhlasit. Už jen proto, že odborníci, kterým je například Petr Weiss (elita v sexuologii v ČR) tvrdí, že v 90% případů se nejedná o pedofila či jiného parafilika a že problém není v lidské sexualitě, ale v lidském chování. Tedy že dítě nejčastěji funguje jako náhražka za dospělého. Dělá tak proto, že dítě je bezbranné. Tyto informace jde například slyšet i ve filmu "V síti", který je ve článku taktéž zmiňován.

"Jak poznat pedofila a kdo jím může být?"
- V této části bych chtěl upozornit na to, že obsahuje různé stereotypy, které vznikají kvůli neobjektivním médiím a kvůli kognitivnímu zkreslení neboli hodně zjednodušeně řečeno: Kvůli jednostranné zkušenosti, která zkresluje představu o realitě. . Pedofilem může být kdokoliv. Od bezdomovce až po prezidenta vesmíru. Nikdy to na něm nepoznáte, pokud vám to sám neřekne nebo pokud mu nebude pedofilie diagnostikována odborníkem. Své chování nemusí předstírat. Může být prostě takový. Proč by pedofil nemohl být dobrý člověk? Pedofil je člověk jako každý jiný. Může být dobrý, může být zlý. Stejně jako všichni ostatní lidé na světě.

"... Je to však silné puzení, které nemají pod kontrolou ..."
S tímto výrokem opět nemohu souhlasit. Pedofil má problém udržet své pudy úplně stejně, jako teleiofil.

"... pokud pedofil není zároveň deviant ..."
- Zde došlo k nesprávnému použití odborných termínů. Pedofil je vždy deviant. Protože pedofilie je deviace. Stejně tak jako všechny ostatní sexuální odchylky jsou deviace. Slovo "deviace" svým názvem vystihuje, že se jedná o odchylku od běžné sexuality. Dnes se používá termín "parafilie, parafilik". Důvodem je právě špatné užívání pojmu "deviace" neodbornou společností. Opět být parafilik nebo deviant neznamená, že je jedinec dobrý nebo špatný člověk.

"Bylo až šokující zjistit, kolik hebefilů si právě skrze internetový kontakt vyhledává své oběti a posléze je láká k osobnímu setkání a navázání sexuálního vztahu."
- A je to celkem smutné, že když přímo v onom dokumentu "V síti" zazní, že naprostá většina predátorů v dokumentu netrpí sexuální odchylkou, stejně je v článku napsána tato nepravda.

"... náhodném oslovení sexuálním agresorem na internetu se okamžitě před ním zablokovat a svěřit se rodičům"
- Zde bych si dovolil upozornit, že tohle se naopak nedoporučuje. Takovou komunikaci zásadně NEBLOKOVAT! Je nutné ji nahlásit a předat policii. Pokud oběť daný profil a komunikaci zablokuje, policie nebude schopna danou osobu vypátrat. Policie využije profil daného dítěte k tomu, aby se dostala k pachateli. Navíc podle pravidel takových webů na nich dítě nemá co dělat. Třeba podle pravidel facebooku je jeho užívání dovoleno až od třinácti let.

Jak bych to nakonec shrnul:
- Myšlenka článku není špatná, ale za mě by se hodilo jej alespoň nějak upravit. Třeba místo špatného používání odborných termínů raději používat termín "predátor", jak bylo použito ve filmu "v síti", protože je jedno, jakou má daný jedinec sexualitu. Záleží na jeho činech. Článek by se měl jmenovat: "Jak ochránit dítě před predátory? Nejdůležitější je prevence!"

- Pokud chcete vědět, jak chránit své děti před pedofily, tak ano, opět hlavní je prevence, ale úplně jiného druhu. Ta nejcennější pomoc k prevenci by byla destigmatizace pedofilů. V ČR nedávno vznikl první a jediný preventivní projekt na pomoc parafilikům. ( https://parafilik.cz/ ) Do té doby tu pro pedofily byl jen komunitní svépomocný web ČEPEK ( https://pedofilie-info.cz/ ). Největší prevencí před útoky pedofilů je totiž právě pomoc pedofilům.

Děkuji Vám za pochopení a případnou odpověď. Jedná se o otevřený dopis, který je zveřejněn v odkaze: "https://pedofilie-info.cz/forum/viewtopic.php?p=52482#p52482 "

S pozdravem, Michael Strážný, alias MR_Xguard, nezastupující člen komunity ČEPEK: https://pedofilie-info.cz/
Naposledy upravil(a) MR_Xguard dne čtvrtek 28. 1. 2021, 13:15:30, celkem upraveno 3 x.
Tito uživatelé poděkovali autorovi MR_Xguard za příspěvky (celkem 6):
podivin, Cykle02, Zappart, Kiiax, Mack, Gabriel Svoboda
Uživatelský avatar
MR_Xguard
Čestný člen skupiny ČEPEK
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 3
ve věku do: 8
Příspěvky: 987
Dal: 110 poděkování
Dostal: 306 poděkování

Re: Jak ochránit dítě před pedofilem? Nejdůležitější je prevence! (MotherClub.cz)

Nový příspěvek od MR_Xguard »

Finální podoba hotova. Viz předchozí příspěvek. Přepsal jsem předchozí příspěvek kvůli zachování funkčního přímého odkazu v mailu.
Uživatelský avatar
Kasz
Administrátor
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku od: 4
ve věku do: 28
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: Nejvíc mi vadí předsudečné odsouzení - i když jsem neublížil žádnému dítěti, najdou se lidé, co píšou "postavit ke zdi, kulka to vyřeší". Ne, nevyřeší. Pedofilové, kteří nic nespáchali, zažívají celý život zbytečné utrpení jen z důvodu předsudků. To je třeba změnit. Proto vznikl tenhle web.
Příspěvky: 6479
Dal: 1585 poděkování
Dostal: 3500 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak ochránit dítě před pedofilem? Nejdůležitější je prevence! (MotherClub.cz)

Nový příspěvek od Kasz »

Mám chuť zareagovat také. Mám chvilku času, tak to zkusím, protože tolik nesmyslů na jednom místě jsem už dlouho nečetl.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Kasz za příspěvek:
Cykle02
Československá pedofilní komunita – již 13 let s Vámi! ❤️💙
Uživatelský avatar
Cykle02
Mediální analytik
Líbí se mi: Chlapci i dívky
ve věku od: 2
ve věku do: 12
Výkřik do tmy: Nevěřím těm co nevěří na Ježíška.
Příspěvky: 5290
Dal: 365 poděkování
Dostal: 2124 poděkování

Re: Jak ochránit dítě před pedofilem? Nejdůležitější je prevence! (MotherClub.cz)

Nový příspěvek od Cykle02 »

Já sem to vzal jen tak z lehka. Připadá mi ztráta času se zdrojováním.

Jak ochránit dítě? Nejlepší je nečíst amatérské články na pochybných webech.
Každý rodič má přirozený strach o své dítě, tak proč ho ještě zhoršovat čtením blábolů. Svět je velká džungle a ne každý, kdo je schopný dát do hromady několik vět, si dokáže zjistit o tématu řádné informace. Dítě by se nemělo bát vám kdykoliv něco říct, a to i třeba sdělit něco závažného. A to i s takovou intimní záležitostí, jako že má pedofilní preferenci. Proto je velikou chybou vytvářet dojem, že když se člověk narodí s nějakou sexuální preferenci, že ho to předurčuje k páchání kriminální činnosti, jak se snaží vzbuzovat tento článek. Je proto třeba zajistit, aby se internetem nešířily bludy o tom, že pedofilové jsou příčinou sexuálního zneužívání děti. Pokud chcete něco sdělit veřejnosti, měli byste si – místo cucání informaci z prstu – o tom pohovořit s nějakým odborníkem na dané téma.

Pedofil není obecné označení pro člověka, který sexuálně zneužívá děti. Je to sexuologický termín. Odborný lékařský termín. A stejně jako nemůžete někoho jen tak od boku označit za autistu, nejde každého, kdo se dopustí nějakého deliktu na dítěti, označit za pedofila. Odborníci na danou problematiku, jako jsou sexuologové, policie, označuje za hlavní viníky nepedofliní muže. A opakovaně to v rozvorech říkal, v článku zmíněný, režisér dokumentu V síti Vít Klusák. Tímto základním pochybením má celý článek smysl jedině jako pamflet, snažící se zastřít celou problematiku ohledně zneužívání dětí.

Cykle02 člen ČEPEK
Tito uživatelé poděkovali autorovi Cykle02 za příspěvky (celkem 3):
Kasz, podivin, Mack
...a o jakých tématech se po dnešním Googlení začne na ČEPEKu mluvit?
Uživatelský avatar
Dreamer
Člen skupiny ČEPEK
Bydliště: Všude možně
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 2
ve věku do: 10
Výkřik do tmy: Nemiluju holčičky, protože jsem pedofil. Jsem pedofil, protože miluju holčičky.
Příspěvky: 1351
Dal: 1595 poděkování
Dostal: 808 poděkování

Re: Jak ochránit dítě před pedofilem? Nejdůležitější je prevence! (MotherClub.cz)

Nový příspěvek od Dreamer »

Mě připadá, že jste k autorce zbytečně přísní. Když si ten článek zkusíte přečíst očima člověka, co o pedofilii nic neví a chce chránit svoje dítě, tak vlastně není až zas tak špatný a podá víc informací než většina jiných. Nás se samozřejmě ty špatně užité termíny dotýkají a celkové vyznění se nám nelíbí, ale možná by v tomto případě bylo lepší jen přátelsky upozornit na nepřesnosti. o:)
Uživatelský avatar
Smazaný uživatel (gabajaza)

Re: Jak ochránit dítě před pedofilem? Nejdůležitější je prevence! (MotherClub.cz)

Nový příspěvek od Smazaný uživatel (gabajaza) »

Já mám vždy neuvěřitelný vztek, když podobné věci čtu. Přál bych dotyčným, aby psychicky trpěli a vyzkoušeli si, jaké to je být pedofil na vlastní kůži. Pak by možná přestali šířit podobné blbosti. Ať si tu noční můru v podobě pedofilie vyzkouší. Kéž by to bylo možné. Moc rád bych jim všechny špatné pocity a frustraci dopřál.

Opravdu miluji lidi, kteří nic nezažili, neví přesně jaké to je, ale i přesto mají pocit, že pobrali všechnu moudrost světa a musí ji šířit.
Uživatelský avatar
Cykle02
Mediální analytik
Líbí se mi: Chlapci i dívky
ve věku od: 2
ve věku do: 12
Výkřik do tmy: Nevěřím těm co nevěří na Ježíška.
Příspěvky: 5290
Dal: 365 poděkování
Dostal: 2124 poděkování

Re: Jak ochránit dítě před pedofilem? Nejdůležitější je prevence! (MotherClub.cz)

Nový příspěvek od Cykle02 »

Dreamer píše: čtvrtek 28. 1. 2021, 15:11:55Mě připadá, že jste k autorce zbytečně přísní.
Ono se těžko vnímají nějaké pozitivní místa, když to je zabalené do nesmyslů

Ještě sem tam zanechal komentář.
...a o jakých tématech se po dnešním Googlení začne na ČEPEKu mluvit?
Uživatelský avatar
MR_Xguard
Čestný člen skupiny ČEPEK
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 3
ve věku do: 8
Příspěvky: 987
Dal: 110 poděkování
Dostal: 306 poděkování

Re: Jak ochránit dítě před pedofilem? Nejdůležitější je prevence! (MotherClub.cz)

Nový příspěvek od MR_Xguard »

Dreamer píše: čtvrtek 28. 1. 2021, 15:11:55 Mě připadá, že jste k autorce zbytečně přísní.
Nemyslím si, že bych byl v mailu nějak agresivní nebo zlý. Prostě jsem to napsal všeobecně, bez emocí. Snad až na jednu větu.
Uživatelský avatar
Cykle02
Mediální analytik
Líbí se mi: Chlapci i dívky
ve věku od: 2
ve věku do: 12
Výkřik do tmy: Nevěřím těm co nevěří na Ježíška.
Příspěvky: 5290
Dal: 365 poděkování
Dostal: 2124 poděkování

Re: Jak ochránit dítě před pedofilem? Nejdůležitější je prevence! (MotherClub.cz)

Nový příspěvek od Cykle02 »

Komentář zjevně moderátor odmítl schválit. Takže asi tolik jejich názor na naši kritiku.
...a o jakých tématech se po dnešním Googlení začne na ČEPEKu mluvit?
Uživatelský avatar
Tim
PROBLÉMOVÝ UŽIVATEL
Bydliště: Brno
Líbí se mi: Chlapci
ve věku od: 5
ve věku do: 17
Kontakt: Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100073199928820
email: [email protected]
https://ibb.co/sb8ymr1
Telefon: 607 364 291
Výkřik do tmy: "Slaboši jsou lidé, kteří znají pravdu, ale zastávají ji jen potud, pokud se v ní jeví jejich prospěch" - Blaise Pascal

„Vždy musíš hledat a vyznávat pravdu a chovat se tak, aby ses nikdy nemusela stydět, až se podíváš nazpět.“ - Čeněk Král
Příspěvky: 791
Dal: 449 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak ochránit dítě před pedofilem? Nejdůležitější je prevence! (MotherClub.cz)

Nový příspěvek od Tim »

Cykle02 píše: čtvrtek 28. 1. 2021, 15:29:46 Komentář zjevně moderátor odmítl schválit. Takže asi tolik jejich názor na naši kritiku.
Nápodobně, jsem zvědav jestli alespoň odepíší na mail... :D
 ! Zpráva od: Tým ČEPEK
Upozornění: Tento uživatel je na trestné lavici, jelikož se jeho chování neslučovalo se základními principy Československé pedofilní komunity. V zájmu zachování kontinuity diskuzí příspěvky zablokovaných uživatelů nemažeme.
Uživatelský avatar
podivin
Správce poradny
Líbí se mi: Dívky a ženy
ve věku od: 2
ve věku do: 40
Výkřik do tmy: Srdce plné lásky přetéká v slzách očima *** Když někoho miluješ, znamená pro tebe víc než ty sám a chceš pro něj jen to nejlepší, ikdyby to tobě mělo působit bolest *** Ikdyž jsou to "jen" děti, mají mou úctu a chovám se k nim slušně *** Moc, peníze ani sex nemůžou nahradit dětskou radost, smích a lásku. *** Čiň, co chceš, pokud nikomu neškodíš *** Každý čin se ti třikrát vrátí
Příspěvky: 1584
Dal: 1811 poděkování
Dostal: 744 poděkování

Re: Jak ochránit dítě před pedofilem? Nejdůležitější je prevence! (MotherClub.cz)

Nový příspěvek od podivin »

Dreamer píše: čtvrtek 28. 1. 2021, 15:11:55Mě připadá, že jste k autorce zbytečně přísní.
Ale nejsme zbytečně přísní. To je problém toho, že dneska na internet může psát každý trouba, který má doma připojení na internet a trefí se do správných kláves. Když chce něco na internet dávat, tak ať dělá hloupá videa na tiktok nebo píše blbosti pod obrázky na IG, ale nesnaží se psát něco odborného. Navíc mne fakt fascinuje, jak se odkazuje na film V síti a přitom ho zřejmě vůbec neviděla, asi ani nečetla žádné jiné články o tom filmu, protože pak by nemohla napsat takovou blbost, že na internetu loví hebefilé. Jenže si chce každý připadat důležitý a někteří holt plodí jen blbosti (asi jako teď já :) )
Tito uživatelé poděkovali autorovi podivin za příspěvky (celkem 3):
Tim, Cykle02, Dreamer
Je mi krásně smutno. Tequila chutná nejlíp se solí. Při sprchování není vidět pláč. S plným srdcem lásky žiji prázdné dny.
Now I know that I am a dreamer, Believing in a world that isn't there
You are my little something, It's like you came from nothing, And now you're everything to me
Život nemá tlačítko Restart - promrhané roky nelze vrátit a prožít znovu
Stačí zavřít oči a všechno se stane. Stačí zavřít oči a ... všechno skončí
Uživatelský avatar
Cykle02
Mediální analytik
Líbí se mi: Chlapci i dívky
ve věku od: 2
ve věku do: 12
Výkřik do tmy: Nevěřím těm co nevěří na Ježíška.
Příspěvky: 5290
Dal: 365 poděkování
Dostal: 2124 poděkování

Re: Jak ochránit dítě před pedofilem? Nejdůležitější je prevence! (MotherClub.cz)

Nový příspěvek od Cykle02 »

Tak mě reakce už přišla:

Dobrý den,

jako člena Československé pedofilní komunity chápu, že Vás náš článek pohoršil. Tématu, kdo je pedofil a zda je nebezpečný pro společnost se tento článek ale nevěnuje. V článku dokonce zmiňujeme, že ne každý člověk, kterého sexuálně přitahují děti, takovým dětem ubližuje. V článku se zrovna tak nevěnujeme sexualitě mladistvých.

Nemohu s Vámi v žádném případě souhlasit, že není potřeba rodiče jak říkáte strašit, já myslím naopak upozorňovat, na rizika, která dnes mnoho rodičů značně podceňuje, a to je především bezpečí dětí na internetu a sociálních sítích. Průzkumy v této oblasti jsou alarmující a každá rada, která alespoň částečně přiměje rodiče přemýšlet nad tím, že by měli své děti více hlídat na internetu, je žádoucí.

Pokud máte pocit, že konkrétně některá tvrzení jsou nepravdivá, prosím pošlete mi Váš námět na opravu článku a pokud Vaše vyjádření bude oprávněné, ráda Vaše vyjádření do textu přidám, pokud mi i pošlete Vaše jméno, abych Vás mohla ocitovat.

S pozdravem
...a o jakých tématech se po dnešním Googlení začne na ČEPEKu mluvit?
Uživatelský avatar
Tim
PROBLÉMOVÝ UŽIVATEL
Bydliště: Brno
Líbí se mi: Chlapci
ve věku od: 5
ve věku do: 17
Kontakt: Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100073199928820
email: [email protected]
https://ibb.co/sb8ymr1
Telefon: 607 364 291
Výkřik do tmy: "Slaboši jsou lidé, kteří znají pravdu, ale zastávají ji jen potud, pokud se v ní jeví jejich prospěch" - Blaise Pascal

„Vždy musíš hledat a vyznávat pravdu a chovat se tak, aby ses nikdy nemusela stydět, až se podíváš nazpět.“ - Čeněk Král
Příspěvky: 791
Dal: 449 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak ochránit dítě před pedofilem? Nejdůležitější je prevence! (MotherClub.cz)

Nový příspěvek od Tim »

Cykle02 píše: čtvrtek 28. 1. 2021, 17:22:46 Tak mě reakce už přišla:

Dobrý den,

jako člena Československé pedofilní komunity chápu, že Vás náš článek pohoršil. Tématu, kdo je pedofil a zda je nebezpečný pro společnost se tento článek ale nevěnuje. V článku dokonce zmiňujeme, že ne každý člověk, kterého sexuálně přitahují děti, takovým dětem ubližuje. V článku se zrovna tak nevěnujeme sexualitě mladistvých.

Nemohu s Vámi v žádném případě souhlasit, že není potřeba rodiče jak říkáte strašit, já myslím naopak upozorňovat, na rizika, která dnes mnoho rodičů značně podceňuje, a to je především bezpečí dětí na internetu a sociálních sítích. Průzkumy v této oblasti jsou alarmující a každá rada, která alespoň částečně přiměje rodiče přemýšlet nad tím, že by měli své děti více hlídat na internetu, je žádoucí.

Pokud máte pocit, že konkrétně některá tvrzení jsou nepravdivá, prosím pošlete mi Váš námět na opravu článku a pokud Vaše vyjádření bude oprávněné, ráda Vaše vyjádření do textu přidám, pokud mi i pošlete Vaše jméno, abych Vás mohla ocitovat.

S pozdravem
Mluví o průzkumech ale podle obsahu článku žádný nikdy nečetli... Fascinující... Některým lidem by mělo být soudem nařízeno odebrání klávesnice!! >:(
 ! Zpráva od: Tým ČEPEK
Upozornění: Tento uživatel je na trestné lavici, jelikož se jeho chování neslučovalo se základními principy Československé pedofilní komunity. V zájmu zachování kontinuity diskuzí příspěvky zablokovaných uživatelů nemažeme.
Uživatelský avatar
Cykle02
Mediální analytik
Líbí se mi: Chlapci i dívky
ve věku od: 2
ve věku do: 12
Výkřik do tmy: Nevěřím těm co nevěří na Ježíška.
Příspěvky: 5290
Dal: 365 poděkování
Dostal: 2124 poděkování

Re: Jak ochránit dítě před pedofilem? Nejdůležitější je prevence! (MotherClub.cz)

Nový příspěvek od Cykle02 »

Mě spíš teď praštilo do očí "Pokud máte pocit, že konkrétně některá tvrzení jsou nepravdivá, prosím pošlete mi Váš námět na opravu článku a pokud Vaše vyjádření bude oprávněné, ráda Vaše vyjádření do textu přidám, pokud mi i pošlete Vaše jméno, abych Vás mohla ocitovat"
Tak já jim zadara budu opravovat ty jejich nesmysly, a oni mě ještě veřejně udaj, že se pedofil. Úžasná nabídka :D
Tito uživatelé poděkovali autorovi Cykle02 za příspěvek:
Zappart
...a o jakých tématech se po dnešním Googlení začne na ČEPEKu mluvit?
Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů