Během pandemie přibylo případů sexuálního násilí, projekt nabízí pomoc (Týden.cz)

Vše, co se týká preventivního projektu Parafilik, jež koordinuje Národní ústav duševního zdraví.
Cykle02
Mediální analytik
Líbí se mi: Chlapci i dívky
ve věku od: 2
ve věku do: 12
Výkřik do tmy: Nevěřím těm co nevěří na Ježíška.
Dal: 365 poděkování
Dostal: 2439 poděkování

Během pandemie přibylo případů sexuálního násilí, projekt nabízí pomoc (Týden.cz)

Nový příspěvek od Cykle02 »

Během pandemie koronaviru přibylo sexuálního násilí a problematického sexuálního chování v on-line prostředí, projekt týmu vědců z Národního ústavu duševního zdraví (NUDZ) nabízí pomoc v projektu Parafilik. Od úterka nabízí možnost telefonické a online krizové intervence i kontaktní terapeutické služby. V úterý to řekl mluvčí NUDZ Jan Červenka.

Projekt nabízí včasnou odbornou bezplatnou a anonymní pomoc lidem, kterým neobvyklé nastavení sexuality působí duševní potíže. Odborníci by jim měli pomoci se zvládáním sexuálních tužeb v mezích zákona. Pomoci mohou využít i jejich blízcí.

"V českém prostředí se krizový stav odráží například ve značném nárůstu využívání krizových linek, a to až o 350 procent v závislosti na druhu linky. Vztahová tématika tvořila 20 až 30 procent řešených hovorů," uvedla Kateřina Klapilová z NUDZ. Přibylo podle ní problémů ohledně obtěžování, sextingu, týrání a násilí ve vztazích.

Podle odborné celosvětové analýzy až pětina dívek a osm procent chlapců mladších 18 let zažilo nějakou formu sexuálního zneužívání. "Ve společnosti často panuje představa, že se sexuálního násilí dopouštějí výhradně jedinci s nějakou parafilní preferencí, jako je například pedofilie nebo patologická sexuální agrese. Tak tomu ale není. Současná data ukazují, že významná část sexuálních deliktů není spáchána lidmi s parafilní preferencí," dodal metodik projektu Martin Hollý.

V kontaktním centru, které bylo zprovozněno v úterý, působí tým vyškolených terapeutů - psychologů a sexuologů. "V terapii bude možné sdílet své myšlenky a obavy a naučit se zvládat své vlastní sexuální touhy a chování, získat nové informace ohledně parafilií a hledat cesty, jak žít spokojený život i s neobvyklými sexuálními preferencemi, aniž by se člověk dopouštěl protiprávního jednání," doplnil Hollý.

Informace o službě i telefonických a on-line intervencích najdou zájemci na www.parafilik.cz.
...a o jakých tématech se po dnešním Googlení začne na ČEPEKu mluvit?
Dreamer
Člen skupiny ČEPEK
Líbí se mi: Dívky
ve věku od: 2
ve věku do: 10
Výkřik do tmy: Nemiluju holčičky, protože jsem pedofil. Jsem pedofil, protože miluju holčičky.
Dal: 1601 poděkování
Dostal: 816 poděkování

Re: Během pandemie přibylo případů sexuálního násilí, projekt nabízí pomoc (Týden.cz)

Nový příspěvek od Dreamer »

Když dneska není v titulku "pandemie", nikdo to nečte.
Anebo naopak, jen si to ty weby ještě neuvědomily...
Tim
PROBLÉMOVÝ UŽIVATEL
Líbí se mi: Chlapci
ve věku od: 5
ve věku do: 17
Kontakt: Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100073199928820
email: [email protected]
https://ibb.co/sb8ymr1
Telefon: 607 364 291
Výkřik do tmy: "Slaboši jsou lidé, kteří znají pravdu, ale zastávají ji jen potud, pokud se v ní jeví jejich prospěch" - Blaise Pascal

„Vždy musíš hledat a vyznávat pravdu a chovat se tak, aby ses nikdy nemusela stydět, až se podíváš nazpět.“ - Čeněk Král
Dal: 451 poděkování

Re: Během pandemie přibylo případů sexuálního násilí, projekt nabízí pomoc (Týden.cz)

Nový příspěvek od Tim »

Dreamer píše: středa 2. 12. 2020, 23:40:05 Když dneska není v titulku "pandemie", nikdo to nečte.
Anebo naopak, jen si to ty weby ještě neuvědomily...
Předtím to byla válka v Sýrii a s ISIS, pak Venezuela, předtím migranti, občas se to proloží atentátem v Evropě... Jsem zvědavý co bude nový hit pro první půlku roku 2021. Kde jsou ty časy kdy zpráva dne byly zvířátka na konci zpráv v TV NOVA. :D
 ! Zpráva od: Tým ČEPEK
Upozornění: Tento uživatel je na trestné lavici, jelikož se jeho chování neslučovalo se základními principy Československé pedofilní komunity. V zájmu zachování kontinuity diskuzí příspěvky zablokovaných uživatelů nemažeme.
Kiiax
Člen skupiny ČEPEK
Líbí se mi: Dívky
Kontakt: [email protected]
Výkřik do tmy: Mea culpa. Mea maxima culpa
Dal: 280 poděkování
Dostal: 277 poděkování

Nový příspěvek od Kiiax »

Tim píše: úterý 12. 1. 2021, 16:53:24 Předtím to byla válka v Sýrii a s ISIS, pak Venezuela, předtím migranti, občas se to proloží atentátem v Evropě... Jsem zvědavý co bude nový hit pro první půlku roku 2021. Kde jsou ty časy kdy zpráva dne byly zvířátka na konci zpráv v TV NOVA. :D
Zatím to je Kapitol a USA. :D
Nejhorší vlastností člověka je nikdy nepřiznat omyl.
Tim
PROBLÉMOVÝ UŽIVATEL
Líbí se mi: Chlapci
Kontakt: Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100073199928820
email: [email protected]
https://ibb.co/sb8ymr1
Telefon: 607 364 291
Výkřik do tmy: "Slaboši jsou lidé, kteří znají pravdu, ale zastávají ji jen potud, pokud se v ní jeví jejich prospěch" - Blaise Pascal

„Vždy musíš hledat a vyznávat pravdu a chovat se tak, aby ses nikdy nemusela stydět, až se podíváš nazpět.“ - Čeněk Král
Dal: 451 poděkování

Nový příspěvek od Tim »

Kiiax píše: středa 13. 1. 2021, 19:10:59
Tim píše: úterý 12. 1. 2021, 16:53:24 Předtím to byla válka v Sýrii a s ISIS, pak Venezuela, předtím migranti, občas se to proloží atentátem v Evropě... Jsem zvědavý co bude nový hit pro první půlku roku 2021. Kde jsou ty časy kdy zpráva dne byly zvířátka na konci zpráv v TV NOVA. :D
Zatím to je Kapitol a USA. :D

Čekal jsem že to bude živné téma mnohem delší domu... Ale vidět spát příslušníky Národní gardy Marylandu a Virginie po chodbách Kapitolu je docela bizár.

Naposledy upravil(a) Marco Freeman dne středa 13. 1. 2021, 21:55:55, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Fotky nahrány z původního zdroje, zdroje dohledány, zarovnáno na střed.
 ! Zpráva od: Tým ČEPEK
Upozornění: Tento uživatel je na trestné lavici, jelikož se jeho chování neslučovalo se základními principy Československé pedofilní komunity. V zájmu zachování kontinuity diskuzí příspěvky zablokovaných uživatelů nemažeme.